Arama

Gözde aşırı çapaklanmanın sebebi nedir?

Güncelleme: 17 Temmuz 2016 Gösterim: 48.201 Cevap: 3
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
5 Şubat 2009       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Gözde aşırı çapaklanmanın sebebi nedir?
Son düzenleyen Safi; 17 Temmuz 2016 21:13
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Komşu organların enfeksiyonunda (tonsillit, farenjit gibi ) gözler bundan çok kolay etkilenir. çocuklarda güvenle kullanabileceğiniz be reçetesiz de temin edebileceğiniz bazı damlalar var. kızınıza bunu önerebilirim.
normalde reçeteli ilaçlar için forumumuzda ilaç ismi önermiyoruz. ancak dediğim gibi antibakteriyel bir damla olduğu için komplikasyon ve yan etkisi olmadığı için tobrased damlayı önerebilirim kızınız için..
Sponsorlu Bağlantılar
ancak aynı damlayı size öneremem. özellikle bunu yazmak istedim çünkü tobrased yada herhangi bir ilaç için hamilelikte asla yüzde yüz güvenli denemez.. kullanıp kullanamayacağınızı hekiminize danışınız..

TOBRASED damla , sadece lokal kullanım içindir. Bazı hastalarda lokal kullanılan antibiyotiklere karşı aşırı duyarlık gelişebilir. Bu durumda tedavi kesilmelidir. Diğer tüm antibiyotik preparatlarında olduğu gibi uzun süreli kullanım, mantarlar gibi duyarlı olmayan mikroorganizmaların aşırı üremesine neden olabilir. Süperenfeksiyonun gelişmesi halinde uygun tedaviye hemen başlanmalıdır. Kontaminasyon söz konusu olabileceğinden tüpün ucu herhangi bir yere değdirilmemelidir. Gebelikte Kullanımı: 3 farklı deney hayvanı türünde normal insan sistemik dozunun 33 katına kadar dozlarla yapılan çalışmalarda fertilite ve fötüs üzerine tobramisinle herhangi bir olumsuz etki saptanmamıştır. Fakat öte yandan hamile kadınlar üzerinde Tobrased Damla'nın etkilerini izleyen kontrollü bir çalışma yoktur. Bu nedenle hamilelerde ancak kesin endikasyon varsa kullanılmalıdır. Süt Veren Annelerde Kullanımı: Süt emen bebeklerde annenin Tobrased (tobramisin) kullanımına bağlı olarak ortaya çıkabilecek olası yan etkiler nedeniyle durum değerlendirilerek bebek sütten kesilmeli veya ilaç kullanılmamalıdır.sağlıklı günler dilerim.
Son düzenleyen Safi; 17 Temmuz 2016 20:59
Quo vadis?
Yavru_Aslan - avatarı
Yavru_Aslan
VIP VIP Üye
8 Kasım 2009       Mesaj #3
Yavru_Aslan - avatarı
VIP VIP Üye
Gözlerde yanma, batma, kaşıntı, kanlanma ve çapaklanma gibi şikayetler genellikle konjonktivit dediğimiz göz yüzeyini örten ince saydam zarın iltihabına işaret eder. Bazen korneanın iltihapları da bu tip şikayetlere yol açabilir. Hatta kornea ve konjonktivanın iltihapları birlikte seyredebilir. Gözde bu tip şikayetlere neden olan üçüncü bir yapı ise kapaklardır. Konjonktivanın iltihapları enfeksiyöz, allerjik, immünolojik, toksik veya travmatik olabilir. Enfeksiyöz olanlar bakteri, virüs ve parazitlere bağlıdır. Genellikle temizlik kurallarına riayet edilmediği ve hastalıklı kişilerin eşyaları ortak kullanıldığı zaman meydana gelirler. Ayrıca bünyenin zayıflaması da enfeksiyonlara yatkınlığı artırır. Bebeklik döneminde meydana gelen konjonktivitler çok şiddetli olabilir.

Allerjik kökenli olan konjonktivitler genellikle bahar aylarında ortaya çıkmakla birlikte tüm mevsimlerde de görülebilir. Kaşıntı ve sulanma ön planda olur. Bazı allerjik durumlar çok şiddetli seyredip görmeyi dahi bozabilir. Tedavileri zor olsa da ihmal edilmemeleri gerekir.

İmmünolojik, yani bağışıklık sisteminin bozukluklarıyla ilgili konjonktivitler daha çok yaşlılarda görülmekle birlikte çocuklarda da görülebilir ve ağır seyreder. Toksik ve travmatik olan konjonktivitler ilaçlar ve kimyasal maddelere karşı gelişir.

Korneanın iltihapları keratit veya keratopati olarak adlandırılır. Bunlar da enfeksiyöz, immünolojik, allerjik, toksik veya travmatik olabilir. Korneayı tutan iltihabi durumların bir ayrıcalığı vardır. Uygun şekilde ve erken dönemde tedavileri yapılmazsa kesiflik meydana gelir ve bu kesiflik merkezi kısımları tuttuğu takdirde çocuğun görmesini etkiler.

Ayrıca ilerlemiş kornea hastalığının tedavisi de daha zordur. Hatta göz, kornea nakli gibi çok ciddi bir ameliyata kadar gidebilir. Bu ameliyatta, ölü gözünden alınan saydam kornea kesifleşmiş olan hasta korneasının yerine dikilmektedir. Şüphesiz bu ameliyat sorunlardan arınmış, kornea hastalığının mutlak çözümü olan bir tedavi yöntemi değildir. Ameliyata ait sorunların yanısıra meydana gelmiş veya gelmesi muhtemel göz tembelliğinin de tedavisi gerekir.

Son olarak göz kapağının iltihapları da gözde yanma, batma, kanlanma ve çapaklanma gibi şikayetler yapabilir. En belirgin özellikleri ise kirpik diplerinde kepeklenme, kirpiklerde dökülme ve kapak kenarında kızarıklıktır. Göz küresi yüzeyinde de ikincil sorunlar meydana getirebilirler.

Mutlaka uzman bir hekime bizzat muayene olarak tedavi olmanız gerekmektedir.
Son düzenleyen Safi; 17 Temmuz 2016 20:57
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
17 Temmuz 2016       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Gözde Çapaklanma Neden Olur?
Sabah uyandıktan sonra çoğu kişi gözünde çapak olduğunu fark edebilir. Uyku sırasında gözyaşları kanalıyla nemlenen gözler, sabah bu yaşların kurumasından dolayı çapaklanmıştır. Ancak uyandıktan sonra, gün içerisinde gözlerde sümük benzeri, yoğun kıvamda, renkli bir çapaklanma oluyor ve net görmeyi engelliyorsa, bu durumda enfeksiyon gibi başka nedenler akla gelir. Olası çapak nedenlerini bilmek çözüm bulmayı kolaylaştıracaktır ancak her koşulda, özellikle de çapakla birlikte gözlerde kızarma, yanma, bulanıklık benzeri başka belirtiler de varsa, mutlaka bir doktora görünmek en iyisidir.

Göz İltihabı
53024d1468779057 goz sagligi goz

Gözde aşırı miktarda sarı mukus birikmesi bir göz enfeksiyonuna işaret ediyor olabilir. Göz iltihabı göz kızarıklığına da yol açtığından bu durum halk arasında pembe göz veya göz nezlesi olarak da adlandırılır. Bakteriyel göz enfeksiyonları genellikle koyu ve sarı bir sıvının gözden dışarı akmasıyla ve bununla birlikte gözde ağrı, ışığa karşı hassaslık ve kızarıklık oluşmasıyla kendini gösterir. Böyle bir durumda doktora görünerek enfeksiyona bakteri ya da virüsün yol açıp açmadığı ve tedavi için nasıl bir yol izleneceği danışılmalıdır.

Virüs kaynaklı enfeksiyonlar antibiyotiğe cevap vermezler ya da enfeksiyon bulaşıcı olabilir. Ancak bu tip enfeksiyonlar tıpkı soğuk algınlığı gibi belli bir süre sonra kendiliğinden iyileşir. Fakat bu teşhisi en iyi bir doktor koyabilir. İltihap nedeniyle göz kapaklarının birbirine yapışmasına neden olan çapağı geçirmek için, nemli ve ılık bir bezle, kapalı göz kapaklarına hafif kompres yapmak faydalı olacaktır.

Göz Alerjileri
Gözde sık sık çapaklanma olmasının nedenlerinden biri de göz alerjisi olabilir. Mevsimsel ya da hayvanlara karşı alerjisi olan kişilerde, belirtiler arasında gözde çapaklanma da sayılabilir. İster ilaçlara ister çeşitli kimyasallara karşı olsun, alerji belirtisi tipindeki çapaklanmalarda, gözden renksiz bir sıvı gelir. Bu beyaz çapağın yanı sıra, gözlerin kaşınması da diğer bir belirtidir. Ancak böyle bir durumda gözleri ovalamak, kaşımak durumu daha da kötüleştirecektir. Bu semptomları rahatlatmak için en iyi çözümlerden biri doktorunuzun vereceği alerji damlası olacaktır. Gözler kapalı bir şekilde, göz kapaklarına soğuk kompres yapmak da rahatlama sağlayabilir.

Göz Kuruluğu
Göz kuruluğundan muzdarip olan kişilerde gözyaşı üretimi yetersizdir ve gözler gerektiği gibi nemlenemez ve beslenemez. Göz kuruluğuna bağlı gözyaşı film tabakasındaki anormallikler gözde çapaklanmaya neden olabilir. Gözyaşı film tabakası 3 katmandan oluşur ve bunlardan biri mukus içerir. Bu katmanlarda göz kuruluğundan dolayı bir sorun olduğunda gözde çapak birikmesi normaldir. Göz kuruluğunun diğer belirtileri ise gözlerde batma, göze bir şey kaçtığı hissi gibi semptomlardır. Göz kuruluğu yaşlanma veya uzun süre lens kullanma gibi pek çok farklı nedenden kaynaklanabilir.

DEVAMI Göz Sağlığı
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

26 Haziran 2015 / ceylin Soru-Cevap
2 Ocak 2012 / muzaffer Soru-Cevap
22 Nisan 2015 / Misafir Tıp Bilimleri
25 Eylül 2011 / Shizofrenik Arşive Kaldırılan Konular