Arama

Hamile bir bayanın zona hastası olmasının riski nedir?

Güncelleme: 5 Aralık 2016 Gösterim: 7.539 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Ağustos 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hamile bir bayanin zona hastasiyla irtibati sakincalimidir?
Son düzenleyen Safi; 5 Aralık 2016 02:30
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Ağustos 2009       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ZONA
Etkeni su çiçeğine de yol açan virüs hastalığı. Herpes zoster virüsü.
Sponsorlu Bağlantılar
Göğüs veya gövdede ya da yüzde ve gözde, çoğunlukla yalnız bir tarafta olmak üzere görülen ve sinirler boyunca yakıcı ağrılara, zona veya herpes zoster denir. Hastalık başladıktan birkaç gün sonra ağrıların olduğu yerde, bir kırmızılık ve ortasında içi su dolu küçük kabarcıklar görülür. Bu belirtiler bir hafta kadar devam eder.

Zoster kelimesi yıllar boyu vücudu saran döküntüleri tarif etmek için kullanılmıştır. Hastalığı tarif etmek için birçok, renkli terim kullanılmıştır; Norveçliler 'cehennemden güller kemeri', Danimarkalılar 'cehennem ateşi' olarak isimlendirmişlerdir. Çok ağrılı bir hastalık olduğu için bu isimler son derece uygundur.

Başlıca Nedenleri
Zona ile suçiçeğinde, etkenin aynı virüs (varicella zoster) olmasına karşın, iki hastalık birbirinden farklıdır. Zona genellikle orta yaşın üstündeki insanlarda görülür. Suçiçeği geçirildikten sonra konak sinir hücrelerinde bekleyen virüsün yeniden aktive olması ile ortaya çıkmaktadır.

Belirtileri Nelerdir?
En çok hissedilen belirti ağrıdır. Ağrı genelde kuşak şeklinde belirli bir hat üzerinde kendini gösterir. İlk belirti genellikle deride bir ya da daha fazla dermatoma uyan bölgede çok şiddetli ağrı veya uyuşma hissinin duyulmasıdır. Bu ağrı yedi gün devam eder. Ağrı geçtikten sonra daha yoğun bir biçimde geri dönebilir; arka planda sürekli bir rahatsızlık vardır ve buna bıçak saplanması tarzında daha kısa süreli ama daha şiddetli ağrılar eşlik edebilir.

okuyunuz bilgilendirme amaçlıdır.Yinede hamileyken uzak durabilirsiniz.Doktora sorabilirseniz daha fazla yardım edebilir.

Son düzenleyen Safi; 5 Aralık 2016 02:29
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
5 Aralık 2016       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Gebelikte bebeğe olan etkileri


Gebelikte suçiçeği geçirildiği için hamileliğin sonlandırılması gibi bir durum kesin olarak düşünülmez. Gebelikte suçiçeği geçiriliyorsa, mutlaka bebeğe geçecektir. Yaklaşık %1-2 oranlarında bebeğe geçen suçiçeği virüsü bazen hiçbir etki yaratmazken, bazen beyin ve sinir sistemi anomalileri, kol ve bacaklarda kısalık, kaslarda zayıflık ortaya çıkabilir. Bu durum genelde gebeliğin 20. Haftasından önce enfeksiyon geçirilirse ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle gebelik takibe alınmalıdır.

Gebelikte geçirilen zona enfeksiyonu bebekte bir zarar yaratmaz. Fakat, bebeklerde doğumdan 5 gün önce ve doğum sonrası 2 gün içinde geçirilen enfeksiyonlar tehlikeli bulunur. Bu durumda geçirilen suçiçeği hastalığı bebeğin hayatını kaybetmesine neden olabilir. Doğuma yakın dönemde dikkatli olunmalıdır.

Önemli not!


Hamile kadınlarda zona olma ihtimali çok düşüktür. Eğer hamile kalmayı planlıyorsanız ve zonadan kaygılanıyorsanız, doktorunuzla zona aşısı imkanı hakkında konuşun. Eğer zaten hamileyseniz, sağlıklı alışkanlıkları sürdürün ve herhangi bir belirtiyi doktorunuza bildirin. Erken tanı ve tedavi, bebeğiniz ve sizin için komplikasyon riskini en aza indirecektir.

BAKINIZ Zona
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

16 Şubat 2016 / Misafir Soru-Cevap
2 Nisan 2011 / çıtırcık Soru-Cevap
9 Nisan 2012 / Misafir Soru-Cevap
20 Mayıs 2014 / Misafir Soru-Cevap