Arama

Bepanten Plus kreminin faydası nedir?

Güncelleme: 13 Haziran 2016 Gösterim: 205.204 Cevap: 5
Siyah Cin - avatarı
Siyah Cin
Ziyaretçi
9 Eylül 2009       Mesaj #1
Siyah Cin - avatarı
Ziyaretçi
Bepanten Plus kreminin faydası nedir?
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 13 Haziran 2016 01:21 Sebep: İç başlık ve soru düzeni!!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Temmuz 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kardeşim epilasyona girdi ve epilasyona girdiği günün ertesi uyandığında yüzü berbat yanmış bir haldeydi malum sıcak havalarında etkisi. Sabah kalkıp salona gitti, bebanten plus kullanmasını ve bu yanığın normal olduğunu söylemişler. Gül suyuyla yıkayıp bepanten kremi sürdüğünde 3 günde geçer demişler. Gerçekten de bu uygulamadan sonra cildi öncekinden daha iyiydi. Bebanten adlı kremi normal günlerde de kullanabilirsiniz denmiş. Önce gül suyu ile bütün vücunuzu güzelce silip ardından bepanteni sürüyorsunuz ve cildi yenileme özelliği taşıyor. Ben de 2 gündür kullanmaya başladım. Tavsiye de ediyorum, anında değişikliği farkediyorsunuz.
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen nötrino; 1 Kasım 2015 11:11 Sebep: Yazım yanlışı!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Aralık 2010       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bende de gripten dolayı burun kenarlarında deri soyulması, kırmızılık vs gibi durumlar oluştu. Bepanten kremi tavsiye ettiler 2-3 gündür kullanıyorum bu kremi ama pek bir şey farketmedi. Bana, belki çok peçete kullandığın için faydasını göremedin şeklinde yorum yapıldı.
Son düzenleyen nötrino; 1 Kasım 2015 10:26 Sebep: Mesaj düzeni!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Ekim 2012       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu yaz çok fena bronzlaşmıştım fazla yanmıştım, bepanthen plus aldım eczaneden. Yüzümde de bir kaç sivilce çıkmıştı o zaman, tabi ben bu arada bepantheni vucudumla beraber yüzüme de uyguluyorum neyse aradan bir kaç gün geçti gerçekten yüzüm bebek gibi oldu. Ve yağlanma falan da yapmıyor kesinlikle miktarını doğru ayarlarsan tabiki. Yazdan beri kullanıyorum düzenlice, çatlaklara da iyi geliyor diye duydum. Benden bilgi bu kadar sevgiyle kalın bayanlar.
Son düzenleyen Safi; 13 Haziran 2016 01:22
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
13 Haziran 2016       Mesaj #5
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

BEPANTHEN Plus Krem

Ad:  bep1.jpg
Gösterim: 41622
Boyut:  11.8 KB

Etken Madde(ler):
Dekspantenol (D-pantenol) 50 mg/g, Klorheksidin HCI 5 mg/g
Piyasa Şekilleri:
30 g'lık alüminyum tüplerde.
Kullanım Şekli:
Temizlenmiş yaralara veya enflamasyonlu deri bölgelerine günde bir veya birden fazla, gerekli miktarlarda uygulanır.
Endikasyonları:
Enfeksiyon riski taşıyan her tür yüzeysel yaralar (örn. sıyrıklar, kesikler, çizikler, ragadlar, yanıklar, ağrılı yaralar, dermatitler), ayak ülserleri ve dekübitus ülserleri gibi kronik ülserler, deri enfeksiyonları (örn. ikincil olarak enfekte olmuş ekzema ve nörodermatit). emziren kadınlarda meme başı çatlaklarının tedavisinde ve küçük cerrahi girişimlerde, yaralanmalarda endikedir.
Kontrendikasyonları:
Etken maddelerden birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda ve delinmiş kulak zarına uygulanmamalıdır.
Uyarılar:
Göz ve mukoza membranına temastan kaçınılmalıdır. Enfekte olma olasılığı bulunmayan deri irritasyonlarının tedavisinde kullanılmamalıdır (örn. güneş yanıkları). Bu tür olgularda sadece dekspantenol müstahzarlarının kullanılması önerilir. Meme başı çatlaklarının tedavisinde kullanıldığında emzirmeden önce memenin ilaçtan temizlenmesi gereklidir. Hayvanlarda yapılan üreme çalışmaları fetüs ile ilgili herhangi bir risk ortaya koymamıştır; buna karşın gebe kadınlarda yapılan kontrollü çalışmalar ile ilgili veri bulunmamaktadır. Gebelik döneminde geniş deri alanlarına uygulamaktan kaçınılması önerilir. Emziren kadınlarda kullanılabilir ancak emzirme sırasında aşırı miktarda kullanılmamalıdır.
Yan Etkileri:
Nadiren allerjik deri reaksiyonları ve yanma gözlenmiştir.
İlaç Etkileşimleri:
Klorheksidin, sabunlar ve diğer anyonik bileşiklerle geçimsizdir. Bir etkileşme olasılığına karşı önlem olarak başka antiseptik maddelerle aynı zamanda kullanılmamalıdır.

ilaç prospektüsü
D-spantenol (Vit-B5) Etken Madde
İlacın Etken Maddesi . Bepanthen Plus Krem, ciltteki enfeksiyonları ve mikropları öldürücü, gelişmelerini önleyici ve cilt onarıcı bir ilaçtır. Yatak yaraları; deri çatlakları; meme başı çatlakları; anüs çatlakları; enfeksiyona bağlı olmayan yaralar; enfeksiyon riski taşıyan yaralar; ameliyat yaraları; doku nakilleri; yanıklar; güneş yanıkları; kesik, sıyrık ve çizik gibi yüzeysel yaralar; ayak yaraları; deri iltihabı; pişik; enfeksiyona bağlı egzama; kuru ve tahriş olmuş ciltlerin tedavisi için kullanılır.
  • Pantenol B kompleks vitamininden türetilmiş bir maddedir. Kalın, şurupsu bir yapısı ve nemlendirici özelliği vardır. Yumuşatıcı olarak da kullanılır.
  • yanıklar ve yavaş iyileşen yaraların iyileşmesinin desteklenmesi.
  • epitel oluşmasına, hasarlı bölgede epitel tabakasının yeniden gelişmesine yardım eden madde ya da ilaç.
  • doku ve organlardaki yaraların onarımını sağlayan kompleks yenilenme / kendini onarma olayına yol açan ya da kolaylaştıran madde.
  • organizmanın yüzeyini ve iç boşluklarını örten doku.

Önemli Bilgiler


  • Dekspantenol’e veya ilacın bileşenlerinden herhangi birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.
  • Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.
  • Yatak yaraları; deri çatlakları; meme başı çatlakları; anüs çatlakları; enfeksiyona bağlı olmayan yaralar; enfeksiyon riski taşıyan yaralar; ameliyat yaraları; doku nakilleri; yanıklar; güneş yanıkları; kesik, sıyrık ve çizik gibi yüzeysel yaralar; ayak yaraları; deri iltihabı; pişik; enfeksiyona bağlı egzama; kuru ve tahriş olmuş ciltlerin tedavisi için kullanılır.
  • Tedavi edilen bölgeyi hava almayacak şekilde kapatmayınız ya da bandajlamayınız.Tedavi edilecek bölgeyi mikropsuz steril su ile yıkayınız. İlacı bir spatül yardımı ile tedavi edilecek bölgenin tamamını kaplayacak şekilde sürünüz. Hafifçe masaj yaparak uygulayınız.
  • Kremi uyguladığınız cilt bölgesini gerekli görülmesi halinde bir gazlı bez ile ya da ped ile kapatınız.
  • Tedavi edilen bölgeyi hava almayacak şekilde kapatmayınız ya da bandajlamayınız. Eğer çocuğun bebek bezi bölgesi tedavi ediliyorsa sıkı ve dar bezler kullanmayınız. Çocuk bezini bağladığınız bölgeyi temiz ve kuru tutunuz. Çocuğun bezini sık sık değiştiriniz.
  • İlacı kullanmaya başladıktan sonra tedavi edilen bölgeye diğer deri ilaçlarını uygulamaktan kaçınınız.
  • Bu ilacı meme başı çatlakları için kullanıyorsanız, bebeği emzirmeden önce meme başını su ile temizleyiniz.
  • Bu ilacın gözlerinize, ağız içine ve vajinaya kaçmasından sakınınız. İlacın kaza ile bu bölgelere teması halinde ilgili bölgeyi bol su ile yıkayınız.
  • Tedavi sırasında, ciltte tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, sert şampuanlar, saç boyası, tüy dökücüler ve alkollü cilt ürünleri kullanmaktan kaçınınız.
  • Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmamalısınız.

Kullanma


Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
Tedavi edilen bölgeyi hava almayacak şekilde kapatmayınız ya da bandajlamayınız.Tedavi edilecek bölgeyi mikropsuz steril su ile yıkayınız. İlacı bir spatül yardımı ile tedavi edilecek bölgenin tamamını kaplayacak şekilde sürünüz. Hafifçe masaj yaparak uygulayınız.
Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.
Dekspantenol topikal yalnızca vücudun dış yüzeyine uygulamak içindir.
Dekspantenol topikal’i ilgili bölgeye ince bir tabaka halinde uygulayınız. İlacı emilene kadar hafifçe ovunuz. Eğer tedavi gören bölge elleriniz değil ise, ilacı ilgili bölgeye uyguladıktan sonra ellerinizi yıkayınız.
Meme başı çatlaklarında ise doktorunuz tarafından aksi belirtilmediyse, emzirmeden önce meme başını su ile temizleyiniz ve her emzirmeden sonra ilacı meme başına sürünüz.

Bepanthen dudak kremi
Dudaklar dış ortamı veya vücut özelliği gereğince kuruyabilir. Kuruyan dudaklar ise çatlar, yumuşak ve pürüzsüz görüntüsünü yitirir. Bu gibi durumlarda dudakları nemlendirmek ve korumak gerekir. Bepanthen Dudak Bakım Kremi ProVitamin B5 içeriği ile cildin doğal yolla yenilenmesine yardımcı olur. Bepanthen Dudak Bakım Kremi, içindeki E vitaminin antioksidan sayesinde erken yaşlanmaya karşı koruma sağlar.

-Derlemedir-

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
13 Haziran 2016       Mesaj #6
Safi - avatarı
SMD MiSiM

BEPANTHEN


Hassas, sivilceye meyilli ve karma cilt tipine sahip biri olarak liseden beri kullandığım bir krem Bepanthen Plus. Eczaneye gittiğinizde Bepanthen Plus istiyorum dediğinizde Bepanthol önerirlerse şaşırmayın çünkü bana öyle oldu. Aslında adı değişen Bepanthen Krem, Bepanthen Plus Krem hala satılamaya devam ediyor.

Bepanthen'in Bepanthen Krem, Bepanthen Merhem ve Bepanthen Plus Krem olmak üzere 3 çeşidi var.
Bepanthen Krem:
Su bazlı, cilt tarafından hemen emilen, özellikle yağlı ciltler için ideal olan tahriş olmuş bölgenin bakımında kullanılan çeşidir. - Şimdilerde ticari adı değişmiş Bepanthol olmuştur.
Bepanthen Merhem: Yara, kesik ve yanıklarda, çocuklarda pişik gibi sorunlarda kullanılır. Aşırı yağlı bir yapısı olduğundan sadece sorunlu bölgeye kullanılabilir.
Bepanthen Plus Krem: Taze yaralarda kısa sürede iyileştirici etkiye sahiptir. Bepanthen kreme göre kıvamı daha yoğun ve etkilidir. Normal, kuru ve karma ciltler kullanabilir. Yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini ve dokunun yeniden yapılanmasını sağlar.
Bepanthol cilt bakım kremi kısaca deneyimim; su bazlı oluşuyla cilde nem verdiği, kısa sürede emildiği ve bende sivilce yaptığı. Kısaca hayal kırıklığına uğrattığı!

Bepanthen Plus’ı nasıl kullanıyorum?
Çok yağlı olduğu için akşam yatmadan sürmek gerekiyor.Yarattığı etki; sivilceleri kurutması, oluşumunu en aza indirmesi, yaraları iyileştirmesi ve var olan lekelerin rengini açması oluyor. Dayanamadınız sivilcelerinizi sıktınız diyelim çünkü bazı sivilceler sıkmadan haftalarca iyileşmiyor. Bepanthen Plus’ı tüm yüzüme sürdükten sonra bu kısımlara bir kat daha sürüyorum ve birkaç güne geçiveriyor.

Belirtmekte fayda var Bepanthen Plus nemlendirici olarak üretilmiş bir ürün değil. Epitelizan(dokuyu onaran) ve sikatrizan(yarayı iyileştiren) olan yara ve yanıkların tedavisinde kullanılan bir nevi ilaçtır. Bepanthen Merhem den çok daha hafif bir yapısı vardır. Bu arada karıştırıp merhemini alıp tüm yüzünüze sürmeyin sakın çok yağlıdır, ağır gelir. Kaş yapayım derken göz çıkarırsınız, sadece yara ve yanıkların üstüne sürmelisiniz. Ben merhemini gece yatmadan önce çok kuruduğu zaman dudaklarıma sürüyorum, hemen onarıyor ve yumuşatıyor.

Bepanthen Plus hangi cilt tipleri için uygundur?
Akneli, normal, kuru ya da karma ciltler sabah akşam kullanılabilir. Sadece yağlı ciltlerde gün içinde parlamayı arttırabileceğinden sadece akşam sürülmesinde fayda var çünkü içeriği biraz yoğun su bazlı bir ürün değil.

Bepanthen Plus tüylenme yapıyor mu?
Gelelim bir diğer konu olan yüzde tüylenme yapıp yapmadığına! Bu nedenle ara vererek kullanırsanız eğer hem yüzünüz kreme tolerans geliştirmemiş olur, hem de kıl köklerinizi güçlendirmemiş olur.

NOT D-pantenol (Vit B-5)
Saçlar baş derisinde bulunan kıl köklerinden uzayarak büyüyen kıllardır. Kıl köklerindeki bezlerden yağlı yapıda bir madde salgılanır bunlar kıl kökükünü korumak ve beslemek için üretilirler, saç yağlanması bu salgının aşırı salgılanmasından oluşur.

Saç kökleri, vücudun diğer organlarında olduğu gibi oksijene ihtiyaç duyar. Eğer yeterli miktarda oksijen alamazsa saç kökü ölür ve bu da saç dökülmelerine, erken beyazlamaya ve yavaş büyümesine neden olur.

B5 vitamini en çok saç bakımında kullanılması tavsiye edilen bir vitamindir. Saç, sakal, bıyık, kirpik, kaş gibi kıl köklerine oldukça faydalı bir vitamindir. Saçlarda ise kuru yıpranmış saçların onarımında çok etkili bir vitamindir.
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

15 Ocak 2013 / Ziyaretçi Cevaplanmış
14 Nisan 2012 / Misafir Soru-Cevap
7 Ocak 2012 / Misafir Soru-Cevap
24 Şubat 2016 / hemostaz Cevaplanmış
14 Mart 2013 / Misafir Soru-Cevap