Arama

Deviasyon ameliyatı sonrası süreç hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 7 Şubat 2018 Gösterim: 71.226 Cevap: 47
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Eylül 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Deviasyon ameliyatı sonrası süreç hakkında bilgi verir misiniz?
Son düzenleyen Safi; 7 Şubat 2018 16:10
Deadlylady - avatarı
Deadlylady
Ziyaretçi
19 Kasım 2010       Mesaj #2
Deadlylady - avatarı
Ziyaretçi
Deviasyon nasıl tedavi ediliyor?
Burnun içi genellikle düz olmadığı için kişiye rahatsızlık vermeyen hafif derecedeki deviasyonlarda tedaviye gerek duyulmuyor. Ciddi sorunlara yol açan deviasyonların tedavisinin tek yolu ise cerrahi müdahale. Kemik eğriliği ameliyatı estetik burun ameliyatıyla aynı anda yapılabiliyor. Ameliyattan bir hafta sonra burun normale dönüyor. Ameliyatlardan başarılı sonuç alınıyor ama ender rastlansa da, kanama, burun dokularında yapışıklık, özellikle kıkırdak dokuda tekrar eğrilmeler, burun sırtında çökme gibi komplikasyonlar gelişebiliyor.
Sponsorlu Bağlantılar

Deviasyon ameliyatı zor mudur ve ne kadar sürer ?
Lokal anestezi ile muayenehane koşullarında bile yapılabilen, hasta açısından kolay bir operasyon olsa da, biz genellikle genel anesteziyi (uyutarak ameliyat yapmayı) tercih etmekteyiz. Ameliyat ortalama yarım saat sürmektedir.

Ameliyat sonrası burnunda düşme olur mu ?
Burun kıkırdağının tamamının alındığı vakalarda ya da destek noktaları yeterli bırakılmayan bir ameliyatta burunda düşme görülebilir. Ben bunun çok iyi farkında olan ve binlerce burun ameliyatı yapmış tecrübeli bir hekim olarak, kıkırdağın veya kemiğin tamamını değil, sadece eğri olan kısmını çıkarıyorum; yani burnun destek noktalarının çok iyi farkındayım, bunlara azami dikkat gösteriyorum ve her zaman ”dokuya saygı” prensibinde olup, koruyucu davranıyorum. Bunun sonucunda da burunda düşme sorunları yaşamıyorum.

İyileşme süresi ne kadardır? Bu ameliyat olmamız çalışmamızı engeller mi ?
Ameliyat olduğunuz gün taburcu olursunuz ve ertesi gün işinize devam edebilirsiniz. İyileşme süresinin bir kaç gün olması, bu dönemin ağrısız olması nedeniyle, deviasyon ameliyatı sonrası işiniz engellenmemiş olur.

Deviasyon ameliyatı ağrılı mıdır ?
Ameliyat sırasında ağrı duymazsınız. Hasta için, ameliyat sonrası dönemi neredeyse ağrısız diyebileceğimiz kadar kolay bir operasyondur.

Buruna konulan tamponlar kaç gün kalır? Tamponlar alınırken ağrı duyar mıyız ?
Tamponları duruma göre 2 ila 5 gün arasında bekletiyoruz. Önceleri konulan tamponların çıkarılırken ciddi boyutta ağrı yaptığını duyuyoruz fakat bizler en son gelişmeleri takip ediyoruz ve çıkarırken hiç ağrı yapmayan kaygan silikon tamponlar kullanıyoruz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 7 Şubat 2018 16:14
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Mart 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Genelde doktorlar bu tür ameliyatları çok önemsiz basit işlemler gibi anlatıyorlar. Ben 3 gün önce bu ameliyatı oldum. Burna tampon koyuldugundan öyle bugün eve yarın ise gitme gibi bir senaryo yok. 1 vey 2 gün sonra tamponlar çıkıyor. Benim tamponlarım yeni nesil silikon olanlardandi. Ortasında hava almak için bir de boru vardı. Böylece tamponlar nefes almani engellemiyor gibi görünse de ilk gün borular tıkanıyor. Burnun sürekli tıkalı ve tıka basa tamponla dolu. İnanılmaz rahatsız oluyorsun, ben tamponlar çıkarılana kadar uyuyamadim. Bu arada burnumdaki tamponlar sürekli kan sizdirdigindan uyuma gibi bir ihtimalin zaten olamiyor. Burnunun altına kesilmiş sargı bezi yapistirip üstüne damlamamisini sağlıyorsun. Bu sargı bezini de en fazla 1 saatte bir değiştirmen gerekiyor.
Silikon tamponlar çıkarılırken kesinlikle acitiyor. Güle oynaya gittim doktora. Aman kurtar beni sunlardan, dedim. Tamponlar çıkarıldıktan 15 dk sonra hala canım yanıyordu. Çatır çatır çıkardılar. Kaygan falan hikaye. 10 dakika acıdan duvarları yumrukladim.
Acı geçtikten sonra mükemmel bir sekilde bir nefes alıyordum. O hissi anlatmak mümkün değil. Olağan üstü güzel bir duygu. Lakin sadece birkaç saat sürüyor. 3 4 saat sonra burnum gittikçe tıkandı. Burnunu silmen ve sumkurmen yasak. Dolayısı ile dokunamiyorsun. Okyanus suyu ile burnunu açıp genzinden dışarı tükurmen gerekiyor. Ben ne kadar ugrastiysam bunu başaramadım. Suyu genzime cekemedim. Bebeklerin burnunu acmak için kullanılan minik pompalar var. Onlardan aldım. O da ise yaramadı.
Su anda bu asamadayim. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bu arada deviasyon varsa burnun da konka ve et büyümesi de vardır. Onları da yakacaklar. Öyle 1 2 haftada iyileşmen mümkün değil. Benim tanıdıklarımın hiçbiri bunları ameliyat oncesi söylemedi. İnternette de kimse yazmıyor ama şimdi söyleyince onlarin da aynı yollardan geçtiklerini öğreniyorum.
Uzun lafın kısası ameliyat olmadan önce doktorundan en ice ayrıntısına kadar ne yapacagını, nereleri keseceğini, sonuçta burnunda ne hasar kalacağını (benim üst dudağımın sol tarafı aşağı inmiyor su anda), burnunun ne zaman normal hale gelecegini mutlaka öğren.
bu arada ameliyatımı yapan kisi acemi biri degil, istanbulda tanınmış bir profesör. Bilgin olsun.
Şimdiden gecmis olsun
Son düzenleyen NeutralizeR; 24 Nisan 2017 06:27
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Mayıs 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadas hakli bu ameleyat yazdiklanlar kadar iyi degil ben almanya da oldum 5 gün yattim ik 2 gün hic uyuyamadim tamponlarin yüzünden 3 gün ise bogaz agrisi yemek yeme sorunu vucud dayanma üsüme 5 gün hastane de yeri söktüm

tamponlar aciyor tabi cikartirdan ama bu cilenin bitecegi iicin kosakosa gidiyosun ameleyat günü nasil taburcu oluyolar hala anlamadim ben
skoray kardes senin durumunu bana yazarisin ben 4 ,gündeyim
Son düzenleyen NeutralizeR; 24 Nisan 2017 06:27
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Ağustos 2011       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende dün sabah bu ameliyatı oldum. ve o gün öğleden sonra taburcu oldum. şu an o silikon tamponlardan gram nefes alamıyorum.
ayrıca kanlı bi akıntı oluyo. ağrısı pek yok ama sıkıntılı bişey. yarında tamponları aldırmaya gidicem. inşallah bi an önce iyileşirim. çok bunaldım artık. zorlukları var ama yinede sonunda güzel nefes alma ihtimali varya. o herşeye değer. ve artık horlayıp sevgilimin rahatsız olmuyorum aşkım demesine rağmen oluğunun farkındaydım. herşeyin birazı benin birazı da aşkım için.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Ağustos 2011       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben iki hafta once oldum bu ameliyati.Ameliyat bittikten yani narkozun etkisi gecip tuvalete kalkabilbikten ve bir seyler yiyebildikten sonra eve ciktim.Agri sizi yok.Sadece tamponlar biraz rahatsiz edici okadar.Ilk gece biraz uyuma problemi yasadim.Ertesi gece daha rahat uyudum.Tavsiyem gun boyu basiniz dik konumda kalsin ki icerdeki akinti gollenme yapmadan burundan asagi aksin.Tamponlar alinirken once icerkeki kanallari cekiyorlar hic aci duyulmuyor.Sadece burun biraz hassas oldugu icin her sey acitacakmis hissi olabilir ama rahat olun doktor can acitma amacli yaklasmiyor.Sonra burnu hafifce islatip birkac dakika icerdeki tamponun yumusamasini bekliyoruz.Tamponlar yumusayinca usta bir doktor eli (ki benimki ultra light idi) sarap mantarini ceker gibi tik diye cekiyor.Orda aci yok sadece burnun en tepesinden dibinden cekilen tampon hassasiyet yapiyor olay bu.Bir de icinizden "Aci yok" deyin surekli Msn Happy
Doktorum beni tebrik etti.Kendisi cok daha iri saglam yapili beylere bu ameliyati yapmis ama benim gibi bir bayandan boyle sakinlik gormemis,guven duymus rahat calismis.
Sonra nefes aldim derin derin,sanki oksijen sarhosu oldum,cok hosmus nefes alabilmek boyle.
Iki gun sonra pansumana gittim,sumkurmeye genzimi temizlemeye basladim.
Korkulacak ve buyutecek hicbir sey yok.
Son düzenleyen NeutralizeR; 24 Nisan 2017 06:27
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Şubat 2012       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba,kemik eğriliği ve geniz eti vardı burnumda.16.02.2012 tarihinde lokal anestezi ile ameliyat oldum.10:40 gibi çıktım ameliyattan.Ağrı kesicilere rağmen ağrım vardı ama ertesi sabah 07:00 gibi ağrım çok azdı.Akşam 16:30 civarında tamponlarım çıktı hiç acımadı diyebilirim.17:02.2012 de taburcu oldum.Doktorum 7 gün rapor verdi.Ben kullanmadım.Bugün işteyim.(20.02.2012).Bugüne kadar burnumdan nefes alamıyordum,bugün almaya başladım,(çok şükür).Sivasta devlet hastanesinde oldum ameliyatı,doktorum uzman doktordu.Velhasıl herkesin ameliyat sonrası yaşadıkları farklı olabiliyor.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mart 2012       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben de yakın zamanda oldum..tamponu bir gün sonra cıkardılar. şimdi ise burnumun içinde baloncuk gibi kan toplaması oluyor. bugün o balonu patlattı güya prof. yaa...neyse yarına tekrar gel dedi şişerse baloncuk oluşursa.şimdiden baloncuk oluştu bile ne yapçam Allah hayr etsin..ben,im de sıkıntılı geçiyor biraz...kişiden kişiye hastaneden hastaneye değişiyor gibi..benim kötü gidiyor gibi..Msn Sad
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Mart 2012       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
selam arkadaşlar bende 15.03.2012 de ameliyat oldum narkozdan rahat çıktım ama ağrım vardı burnumda müthiş bir yanma ve dişlerim yerinden sökülürcesine ağrıyodu 1 gün hastanede yattım eve verilen ilaçlar haricinde hiçbirşey vermediler serum iğne vs..gibi 16.03.2012 de hastaneden çıkardılar ve akşama müthiş bir burun yanması ve dişlerin ağrımasıyla acile gittim yalnızca tamponu değiştirdiler ve başka hiçbirşey yapamayacaklarını söylediler benim ve eşimin halini düşünün acıdan gözyaşlarım kendiliğinden akıyodu eşim bir kez daha lanet etti devlet hastanesine tampon değişince biraz rahatladım ve yorgunluktan uyumuşum bugün 17.03.2012 ve tamponlar alındı yaklaşık 1 metre uzunluğunda gazlı bez gibi bişeyden oluşan tampon bir pansumancı tarafından doktor değil çıkarıldı resmen burnumuda söktü yerinden arkasından kanama başladı bi 15 dakika yoğun oldu biraz orda kendi ısrarımla yattım tansiyonum düştü ve baş dönmesi başladı sonra eve geldik tamponlar alındıktan sonra hiçde rahat nefes alamadım ve hala ağzımdan alıyorum burnum şiş ve hala sümüksü şekilde kanıyo devlet hastanesindeki bi yılların uzman doktoru yaptı bu hafta kontrole gitcez yani 23.03.2012 de ama bi sorun ne kadar korkuyom şu kan ne zaman duracak bilmiyom ve dişlerimin ağrısı geçsin diye dua ediyom allah ameliyat olcaklara kolaylık versin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Mart 2012       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar ben de aynı şekilde bu ameliyatı oldum. 20.03.2012 tarihinde sabah 10 gibi başlayan ameliyat saat 11 gibi sonuçlandı ve aynı gün saat 16 sularında taburcu oldum. Burnuma iki adet silikon tampon konulmuştu. Açık kanal olmasına rağmen bu tamponlar tıkanıyor ve ağızdan nefes alıp vermeye başladım, ta ki 23.03.2012 tarihinde doktor tarafından alınana kadar. Bende acıma hiç olmadı, çok rahat çıktı tamponlar. Biraz da burun içi temizlik yaptı doktor ve akşama kadar rahat bir nefes alma dönemi başladı. Ancak akşam yine tıkandı burnum ve bir sağ bir de sol taraf dönüşümlü açılıp kapandı. Ameliyat ertesi bir hafta sonra tekrar kontrole gittim ve doktor bir temizlik daha yaptı, yine aynı durum akşama kadar rahat nefes ve akşam tekrar kapanan bir burun durumu. Deniz suyu verdi kullanmam için ancak pek bir faydasını görebildiğimi söyleyemem. İçerde kabuklanmayı önlüyormuş doktorun dediğine bakılırsa. Ayrıca bende alerjik reaksiyon da varmış, bu da deviasyona ek olarak tıkanıklığa sebep oluyormuş, onun için de ayrı bir tedavi başlattı. Ameliyat öncesine oranla %20'lik bir fark var diyebilirim, şu bahar dönemi geçince daha net bir sonuca kavuşmayı umuyorum.

Benzer Konular

12 Mart 2018 / Ziyaretçi Tıp Bilimleri
18 Ekim 2018 / Misafir Cevaplanmış
10 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap
16 Temmuz 2016 / Misafir Cevaplanmış