Arama

Genital bölgedeki sivilceler ve bıraktığı izleri nasıl tedavi edilir?

Güncelleme: 18 Eylül 2017 Gösterim: 12.825 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Eylül 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Genital bölgedeki sivilceler ve sivilce izleri nasıl giderilir?
Son düzenleyen perlina; 16 Eylül 2017 13:39
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
18 Eylül 2017       Mesaj #2
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
65268d1505545975 akne vulgaris sivilce sivilce nasil gecer sivilce izleri neden olusur

Akne

, siyah veya beyaz noktalar, bir çok türden sivilceler ve bazen de kistler şeklinde kendini gösteren tıkanmış gözeneklere verilen isimdir. Yüz bölgesi, boyun ve bazı durumlarda da göğüs, sırt, kalça, genital bölge, omuz ve kolların üst kısımlarında oluşabilir. Gençlerde sıkça görülür. Ancak bu sorun herhangi bir yaş grubuna özel değildir: 40'lı yaşlarda olan ergin kişilerde de akne problemi yaşanabilir. Hayati bir önemi olmamasına karşın bu sorunu yaşayanlar için çok can sıkıcı ve görüntü olarak kötüdür. Yoğun akne ciddi ve kalıcı cilt izlerine neden olabilir.

Sponsorlu Bağlantılar
Akne Vulgaris Tedavisinde Neler Kullanılır?

Temizleyici ajanlar
Topikal ajanlar
Benzoyl peroksit
Antibiyotikler
Azelaik asit
Salisilik asit

• Sistemik Ajanlar
Antibiyotikler
Hormonlar
İsotretinoin

Sivilce İzi Tedavisi
Sivilce izleri, maküler tipte izler ve skar tipi izler olmak üzere iki çeşittir.
  • Maküler tarzda izler; leke şeklindedir, daha kısa sürede iyileşme özelliği gösterirler ve daha kolay tedavi edilebilirler.
  • Skar tarzı izler ise deriden çöküklük ve kabarıklıkla kendini belli ederler, daha geç iyileşirler ve sabır gerektiren bir tedavi gerektirirler.
Maküler tipte izler, kendini renk değişikliğiyle belli eder. Sivilceler iyileşirken renk değişikliği görülebilir. Lekeler kırmızı ya da kahverengi renkte olabilir. Açık renkli kişilerde genellikle kırmızı izler görülürken, esmerlerde kahverengi izler daha belirgindir.

İzleri peelingle hafifletin
Lekeler hafifse harici uygulanan ilaçlarla tedavi edilir. Etkilerini geç gösterirler. Daha derin olan lekelerde kimyasal peeling işlemi yapılır. Peeling işlemi, cilt yüzeyine kimyasal madde sürülerek cilt yüzeyinin uzaklaştırılmasıdır. Sivilcenin ciltte yarattığı sorunun, izin, lekenin şiddetine göre peeling işlemi değişmektedir. Sivilce izlerinin maküler tarzda lekeli şekilde olanlarında en çok glikolik asitli peeling işlemi tercih edilir. Kişinin cilt yapısı ve cildin kalınlığına göre kullanılacak asidin konsantrasyonu belirlenir.
Kişinin peeling sonrası cildini nemlendirmesi ve güneşten koruması çok önemlidir. 21 gün arayla 4-6 seans arasında peeling işlemi yapılır. Peeling sonrası ciltte hafif soyulma, kepeklenme, kabuklanma gibi bulgular görülebilir. Kişilerin asla kabukları koparmamaları gerektiği uyarısı yapılmalıdır.
Peeling sonrası sivilce lekelerinde hafiflemenin yanında, siyah noktalarda azalma, cilde parlak görünüm kazandırma, ince oluşan çizgileri hafifletme gibi faydaları da vardır. Yaz mevsimi peeling için uygun bir zaman değildir.

Derin izlere dermoller çözümü
Skar şeklinde izlerde deri bütünlüğü bozulmuştur. Atrofik ve hipertrofik olmak üzere iki farklı şekilde skar bulunmaktadır. Atrofik tipte olan izler deri yüzeyinden daha çökük, çukur şeklinde olan izlerdir. Çukurluk geniş alanda olabileceği gibi, kalem ucu gibi küçük bir alanda da bulunabilir. Derinleşmemiş hafif, yüzeyel olan çukur şeklindeki izlere kimyasal peeling etkili olmakla birlikte, derin ve geniş yüzeyli izlerde dermaroller, lazer, dolgu maddesi uygulaması, dermabrazyon işlemi gibi farklı işlemler yapılmaktadır. Bu işlemler tek başlarına yapılabilecekleri gibi bazı durumlarda kombinasyon şeklinde de yapılabilmektedirler.
Hipertrofik şekilli izler deri yüzeyinden kabarık görüntüye sahiptirler. Kırmızı, kabarık şekilde ciltte görünmeye neden olmalarının yanında bazen kaşıntıya da neden olabilirler. Bu tip izlerin tedavisinde kabarıklık içine kortizon enjeksiyonu faydalı olmaktadır. 4-5 hafta aralıklarla dört beş seans tedavi gerekmektedir.

Mikroiğnelerle 6 seansta izlere veda

Dermaroller tedavisi, atrofik tarzda yani çukurlaşmış izlerde etkili olan ve sık tercih edilen bir tedavi yöntemdir. Üzerinde çok sayıda mikro iğnecik olan tekerlek ya da dikdörtgen şeklindeki mini tedavi cihazları yüz üzerinde hareket ettirilir. Bu küçük iğnelerin boyları 0.5 mm ile 2.0 mm arasında değişkenlik göstermektedir. İğnelerin uzunluğu arttıkça etki ettikleri derinlik de artar. Bu iğneler yardımıyla deride yara oluşturulması hedeflenir. Bu iğneler ile deride açılan mikro kanallar sayesinde derinin kan dolaşımı artar, beraberinde kullanılan tedavi edici ürünlerin emilimi artar ve deride yapmış olduğu hasar ile yara iyileşme sürecini başlatarak yeni bağ doku sentezinin oluşmasını sağlar.
Açılan mikro kanallar 15-20 dakika içinde kapanır. İşlemde kullanılacak iğnenin boyu hasarın derecesi ve kişinin cilt yapısına göre ayarlanır. İşlem öncesi hastanın cildine Ağrı kesici özelliği olan krem sürülür ve cildin uyuşması sağlanır, arkasından dermarolller işlemi yapılır. İşlem sonrası sadece bir iki gün süren kızarıklık olur arkasından cilt normal haline döner. Seans aralıkları genelde birer ay olmakla birlikte 4-6 seans arasında uygulama yapılır.

Sivilceler tedavi edildikten sonra eğer ciltte çukur biçminde izler kaldıysa lazer tedavisi yapılabilir.Bir çok lazerle tedavi şekli vardır. Genel olarak lazer tedavisi ile izler %50 ile %80 arası düzeltilebilir...

DEVAMI >>>> Akne (Sivilce)



Benzer Konular

3 Nisan 2017 / Ziyaretçi Tıp Bilimleri
29 Temmuz 2013 / Misafir Soru-Cevap
29 Aralık 2015 / Misafir Soru-Cevap
17 Nisan 2010 / ZÜREFA Tıp Bilimleri