Arama

Sinir sistemi hastalıkları nelerdir?

Güncelleme: 25 Şubat 2016 Gösterim: 10.227 Cevap: 2
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
18 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Sinir sistemi hastalıkları nelerdir?
Son düzenleyen Safi; 25 Şubat 2016 16:27
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı

Sinir sısteminin bölümleri, çalışması ve görevleri hakkında bilgi verir misiniz?

Sinir sistemi (veya sinir ağı), canlıların içsel ve dışsal çevresini algılamasına yol açan, bilgi elde eden ve elde edilen bilgiyi işleyen, vücut içerisinde hücreler ağı sayesinde sinyallerin farklı bölgelere iletimini sağlayan, organların, kasların aktivitelerini düzenleyen bir organ sistemidir.Beyine sahip sistemi düşünce ve duygu üretmez veya iletmez. Süngerler dışında tüm çok hücreleri hayvanlarda bulunur. Beyin insan vücudunun en önemli organlarındandır. Sinir sisteminde bulunan hastalıklar; menenjit, şizofreni, Alzheimer hastalığı, kortikal görme bozukluğu, Parkinson, epilepsi (sara) bunlar sinir sisteminde bulunan bazı hastalık çeşitleridir.
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen nötrino; 25 Nisan 2015 15:45 Sebep: Cevap düzeni / Alıntı soru düzeni ve boyutu!
Quo vadis?
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
25 Şubat 2016       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Sinir Sistemi Hastalıkları


sinir bozukluğu


Hayat şartlarından fazlasıyla etkilenenlerde görülebilen esasta önemli bir kaynağı olmayan bir rahatsızlıktır. Devamlı olarak endişe içinde olmak şeklinde görülenine anksiete ruhi ve bedeni bitkinlik şeklinde görülenine de depresyon adı verilir. Hasta hayattan zevk almaz her zaman mutsuzdur huzursuzdur sinirlidir. Uykuları düzensizdir. Gerçekte bir hastalığı olmadığı halde çeşitli hastalıkların varlığından şikayet eder. Tedaviye hayatının iyi yanlarını görmeye alışmakla başlanır. sinirlenmekten kaçınmak her kötü olayın iyi bir tarafı olduğunu görmeye alışmak düzenli bir hayat sürmek gerekir.

sinirsel ağrılar


Bu çeşit ağrılar genelikle küt ağrı şeklindedir. Vücudun her yerinde hissedilebilir. Ama çoğunlukla kalp çevresindeki ağrılardan şikayet edilir. Bazı kimseler de başlarını tıpkı bir çember gibi sıkan baş ağrılarından şikayet ederler. İşte bu çeşit ağrılar bedeni bir arızadan kaynaklanmıyorsa sinirsel ağrılardır.

sinirsel hazımsızlık


sinir sisteminin düzenli uyumlu çalışmasını kaybetmesi sonucu ortaya çıkar. Ayrıca alkol kullanmak fazla sigara içmek haddinden fazla çay kahve veya süt içmek çabuk ve gereği gibi çiğnemeden yemek yemek şikayetlerin artmasına neden olur. Hastanın karnında ağırlık hissi vardır midede gurultu yanma veya ekşime görülebilir. Geğirir gaz çıkarır. Yorgunluk baş ağrısı çarpıntı ve unutkanlıktan da şikayet edilir.

sinirsel kusma


sinir sistemindeki düzensizlikten kaynaklanan bir durumdur. Ağıza su gelmesi şeklinde de görülebilir. Herşeyden önce sinirlenmemeyi düzenli bir hayat sürmeyi alışkanlık haline getirmek tedavinin ilk şartıdır.

DEVAMI : Sinir Sistemi Hastalıkları
Son düzenleyen Safi; 12 Ekim 2017 20:38
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

25 Şubat 2016 / Misafir Tıp Bilimleri
25 Şubat 2016 / Misafir Tıp Bilimleri
6 Aralık 2014 / Misafir Soru-Cevap
25 Şubat 2016 / Misafir Cevaplanmış
1 Temmuz 2016 / Misafir Cevaplanmış