Arama

Dövmeler kanser yapar mı?

Güncelleme: 13 Şubat 2014 Gösterim: 2.009 Cevap: 2
ersen2619 - avatarı
ersen2619
Ziyaretçi
12 Şubat 2014       Mesaj #1
ersen2619 - avatarı
Ziyaretçi
Dövmeler kanser yapar mı?
Son düzenleyen _Yağmur_; 12 Şubat 2014 12:53 Sebep: iç başlık
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Şubat 2014       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
evet dövme kanser eder
Sponsorlu Bağlantılar
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
13 Şubat 2014       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Dövmeler kanser yapar mı?
MsXLabs.org

Dövme, deri üzerinde gerçekleştirilen bir sanat olarak nitelendirilebilir. Dövme yapan kişilere de dövme sanatçısı denmektedir. Özellikle gençler arasında tarz rekabeti doğmasıyla birlikte dövmeye olan ilgi ve talep son yıllarda büyük bir artış göstermiştir. Bu noktada kişilerin en çok sorduğu soruların başında “dövme kanser yapar mı?” Sorusu gelmektedir.

Dövmenin cilt kanseri ile doğrudan bir ilişkisi bulunmamaktadır, fakat dövme yapımında kullanılan boyaların kanser riski taşıdıkları bilinen bir gerçektir. Bu riski doğuran en büyük faktör kalitesiz dövme boyaları ve sağlık örgütleri tarafından onaylanmamış içerikleridir. Bu noktada dövme ile kanser riski oluşup oluşmayacağı; seçeceğiniz dövme stüdyosu ile doğrudan ilişkili olacaktır.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, yaptığı çalışmalar sonucunda; siyah dövme boyası içerisinde cilt kanserine zemin hazırlayabilecek maddelerin olduğunu tespit etmiştir. Bu maddeler; kurşun, nikel ve titanyumdur. Avrupa’da da yayınlanan sağlık raporuna göre; kalıcı dövme yapımında kullanılan organik boya maddelerinin %40’ının onayının olmadığı belirtildi. Bu boyaların %20’sinde ise cilt kanseri riskini arttıran maddelerin olduğu belirtildi.

Dövme kanser yapar mı? Sorusuna ek olarak, “dövme ile hastalık kapma riski var mı” sorusu da sorulabilir. Bazı Hepatit C, Hepatit B ve AİDS gibi enfeksiyonların dövme yaptırılırken kapılma riskleri vardır. Bu durum doğrudan doğruya kullanılan malzeme ve dövme yaptırılan stüdyonun hijyen koşulları ile alakalıdır.
Dövme yapımında kullanılan boyaların, saf dövme boyası olarak üretildikleri ve içeriklerinin belli olduğu firmalar tercih edilirse dövme kanser yapar mı sorusunun cevabı; kesinlikle hayır olacaktır. Dövme hijyenik stüdyolarda, profesyonel kişilerce ve sağlık kuruluşlarınca onaylanmış organik dövme boyaları ile yaptırıldığında kanser ve çeşitli enfeksiyonlarla karşılaşma riskleri ortadan kaldırılmış olacaktır. Dövme yaptırma düşüncesi içerisindeyseniz mutlaka bu anlatılanlar ışığında doğru stüdyoları tercih etmelisiniz.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

 Kanser
5 Aralık 2018 / Misafir Tıp Bilimleri
25 Eylül 2007 / Demir YumruK Müslümanlık/İslamiyet
12 Eylül 2013 / TheOne Genel Mesajlar