Arama

Ağızda uyuşma meydana gelmesinin sebebi nedir?

Güncelleme: 3 Mart 2018 Gösterim: 3.846 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Temmuz 2014       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba benim bir aydır falan dilimde uyuşma oluyodu sabahları ilk kalktığımda istemsiz dilimi ısırıyordum kök tarafını. dün akşamda iftardan sonra dişimi fırçalarken gözlerim karardı elimin kolumun dermanı kesildi ağzım dudaklarım uyuştu bayılacak gibi oldum hemen ağzımı çalkalayıp yatıp ayaklarımı kaldırdım göz kararmam geçti ama agzımdaki uyuşukluk ertesi günde olmama rağmen halen devam ediyor.başıma da ağrı girmişti bir müddet sonra oda halen devam ediyor .genel itibari ile ise bacaklarıma kramp arasıra kramplar girer, çok unutkanım.çok duygusalım ve çok ağlarım. saçlarım çok dökülür.29 yaşında bayanım.kollarımda yıllardır güçsüzlük var kaslarım genel olarak zayıf 73 kiloyum boyum1,60.biribiryle ilgilidir belki diye aklıma gelenleri yazdım ha bide menstruasyon sendromum var. hastalığım ne olabilir panik atak olduğum için mr çektirmektende korkuyorum bu konudada bir öçözüm öneriniz varmı. yanıtlarsanız sevinirim.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
3 Mart 2018       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

AĞIZ UYUŞMASI


Uyuşma vücudun herhangi bir yerindeki his kaybına denir. Çoğu durumda bu hissizlik, duyusal sinir hasarı ya da kan dolaşımı yetersizliği nedeniyle meydana gelir. Ağız uyuşması kanser, vitamin eksikliği, beyin tümörü, yiyecek alerjisi, ms hastalığı gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Ağızda uyuşmaya tat kaybı, dilde kalınlaşma hissi, konuşma bozukluğu ve dil ile dudakta da uyuşukluk eşlik edebilir.
Sponsorlu Bağlantılar
Ağız uyuşmasında sinir sıkışmasından, inme ve tümöre kadar pek çok neden rol oynayabilir. İşte ağızda uyuşmanın en önemli nedenleri
  • Beyin ve ağız arasındaki iletişimde rol oynayan, kranial sinir hasarı ağızda uyuşma hissine neden olabilir. Hasar direkt travmaya bağlı olabilir, yahut sinirlerdeki baskı ve enfeksiyon da bu duruma yol açabilir.
  • Nöropati, şeker hastalığı, multipl skleroz, gibi sinirleri etkileyen bazı hastalıklar dil ve ağız uyuşmasına neden olabilir.
  • Dil kanserinin başlangıç aşamasında da ağız ve dilde uyuşma hissi görülebilir. Bu semptom hastalığın önemli bir belirtisidir ve erken tespit edilirse, tedavi umut verici olur, erken teşhis hayat kurtarır.
DEVAMI Vücutta Uyuşma Nedir?
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

3 Mart 2018 / Misafir Tıp Bilimleri
23 Ekim 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
3 Mart 2018 / Misafir Tıp Bilimleri
3 Mart 2018 / Misafir Tıp Bilimleri
25 Şubat 2012 / bermuda canavar Soru-Cevap