Arama

Medya Haber - Sayfa 149

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 657.629 Cevap: 1.864
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Haziran 2010       Mesaj #1481
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

İstanbul'da 2 gündür etkili olan sağanak yağışın bu gece hafiflemesi, ancak yarın sabah saatlerinden itibaren yeniden kuvvetlenmesi bekleniyor. Yağış daha çok Anadolu Yakası'nda etkili olurken, yollardaki su birikintileri yüzünden sürücüler zor anlar yaşıyor. Kadıköy'de Kurbağalıdere'nin taşan sularına kapılan bir belediye işçisi hayatını kaybetti. İşçinin cesedini arama çalışmaları sürüyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Cerrahi Biyokimya Merkez Laboratuvarı'nda da zemin kayması yaşandı.

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  File.ashx.jpg
Gösterim: 243
Boyut:  256.0 KB


(DHA) -- Kentte Perşembe gününden itibaren yağış beklenmezken, hava sıcaklıkları 27 dereceye çıkacak.

ANADOLU YAKASI:

İstanbul'da özellikle Anadolu Yakası'nda etkili sağanak nedeniyle Kadıköy'deki Kurbağalıdere, Yeni Salı Pazarı'nın kurulduğu yere yakın bölümde taştı. Taşma sonucu sular, Fikirtepe Köprüsü ile Mandra Caddesi'ni etkisi altına aldı.

Köprü ve Mandra Caddesi'ndeki onlarca araç mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar ile içindekilerin kurtarılması için olay yerine çok sayıda iş makinesi, itfaiye aracı, ekip ve ambulans sevk edildi.

Kurtarma çalışmaları sürdüğü sırada Ataşehir Belediyesi çalışanı Mevlüt Macit, vatandaşları uyarırken suya kapıldı.

Suların sürüklemeye başladığı Macit, ekipler ve vatandaşlarca takip edilerek sudan alınmaya çalışıldı. Ancak bir süre sonra dere suları arasında gözden kayboldu.

Ad:  File.ashx33.jpg
Gösterim: 284
Boyut:  256.0 KB


İşçi Mevlüt Macit'in öldüğü öğrenildi.

Vatandaşı arama çalışmaları ile Fikirtepe Köprüsü ve Mandra Caddesi'ndeki kurtarma, su tahliyesi ve araçların kaldırılması çalışması sürdürülüyor.

Mevlüt Macit'in (45) bulunması amacıyla Yoğurtçu Parkı'nın yanındaki köprünün altında dere içinde set oluşturuldu. Ancak 2 dalgıç polis ile derede yapılan aramalarda evli ve 3 çocuk babası Macit'e ulaşılamadı.

CHP Parti Meclisi üyesi Gürsel Tekin de, Kurbağalıdere'nin koruma bandı olması gereken alanlarının bir süredir toprak döküm sahası olarak kullanıldığını belirterek, 1 işçinin kaybolduğu su taşkınından, dere kenarlarında koruma bantlarının yok edilmesine göz yuman ve yeşil alanları imara açanların birinci derece sorumlu olduklarını öne sürdü.

Ataşehir'de de dere taştı

Ataşehir Yenisahra Mahallesi'nden geçen Örnek Deresi'nin taşması sonucu çevredeki çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Sel nedeniyle bir işyerinin duvarları çökerken Yenisahra Stadı da su altında kaldı.

Belediye ekipleri iş makineleri ile dere yatağını temizlemeye çalışıyor.

Bazı semtlerde ise aşırı yağışlar nedeniyle rögar kapakları patladı. Cadde ve sokaklar üzerinde oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte uzun kuyruklar oluştu.

Ad:  ss.jpg
Gösterim: 313
Boyut:  256.0 KB


Kartal ve Tuzla sular altında...

Şiddetli yağış nedeniyle D 100 karayolu Cevizli Köprü mevkii sular altında kaldı. Trafikte uzun kuyruklar oluşurken, araç trafiği tek şeritten kontrollü olarak verildi. Yağış o kadar şiddetli devam etti ki Anadolu yakasının her yerinden itfaiye ekiplerine ihbar yağdı.

Tuzla'da 34 ZR 8034 plakalı TIR'la kestirme bir yoldan gitmek isteyen Şerafettin Düzköylü sular birden yükselince selin ortasında mahsur kaldı. Aracın lastiklerine çıkarak kurtarılmayı bekleyen sürücünün imdadına itfaiye ekipleri yetişti.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, bellerine bağladıkları halatla suya girip su birikintisinin ortasındaki aracın yanına ulaştı. Yaklaşık 1.5 metre derinliğindeki suyun içinde aracın üzerinde kurtarılmayı bekleyen sürücüye çizme verildi. Şerafettin Düzköylü çizmeleri giydikten sonra yanındaki itfaiye eriyle birlikte suya atladı. İtfaiye ekipleri mahsur kalan vatandaşı halat yardımıyla kıyıya çekerek kurtardı.

İtfaiye ekipleri Şerafettin Düzköylü'yü kurtarmak isterken mahsur kalan sürücü kendi canından çok aracını düşündü. Düzköylü itfaiye ekiplerine aracında çekilmesini isterken, itfaiye bu istek karşısında şaşırdı. Kıyıya çıkarılan Şerafettin Düzköylü, trafik sıkıştığı için kestirme yoldan gitmeye çalıştığını ancak birden suların yükseldiğini söyledi.

AVRUPA YAKASI:
Avrupa yakasında da başlayan yağış, kentin her iki yakasında trafiği olumsuz etkiliyor.

İtfaiye ve polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Öte yandan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Cerrahi Biyokimya Merkez Laboratuvarı'nda zemin kayması yaşandı. İki katlı laboratuvarın bodrum katındaki duvarlarda da çatlak meydana geldi. Hastane özel güvenlik birimi laboratuvar önünde güvenlik önlemi alırken, hastalar acil içerisinde bulunan laboratuvara yönlendiriliyor.

OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, sağanağın Anadolu yakasında etkili olduğunu belirterek, "İlçe milli eğitim müdürleriyle görüşüyorum. Henüz okulların tatil edilmesi yönünde kararımız yok" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da, İstanbul'da sağanak nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceğiyle ilgili olarak, "Bugün itibarıyla durumu İstanbul Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile oluşturduğu şartlar çerçevesinde değerlendirir ve karar verir" diye konuştu.

30 dakikada 45 kilogram yağış düştü

Bu arada İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi'nden kenti etkileyen yağışla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"İstanbul'u dün etkisi altına alan yağış bugün sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam ediyor. Sağanak yağış özellikle Anadolu bölgesinde etkili oldu. D-10 karayolu Tuzla, Pendik, Kadıköy Uzun Çayır, Unkapanı köprüsü, Üsküdar, Kurbağalıdere ve Küçüksuderesi taştı. Bölgede mahsur kalan araçlar itfaiye ve yol bakım ekipleri tarafından çekildi. Yağışların etkili olduğu bölgelerde 1278 ihbar İSKİ, İtfaiye ve Yol Bakım Onarım Müdürlüğü ekipleri tarafından değerlendirildi. İstanbul'a son 30 dakika 45 kg yağış düştü. Son iki günde İstanbul'a metrekareye 135 kg yağış düştü"

METEOROLOJİ UYARDI

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'da halen aralıklarla devam eden sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların öğle saatlerine kadar süreceği bildirildi. Yetkililer vatandaşları, ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan gibi olası tehlikelere karşı uyardı.

CNN Türk - 08 Haziran 2010

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
26 Haziran 2010       Mesaj #1482
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

fileashx
Sponsorlu Bağlantılar

Elazığ'daki terör saldırısında şehit olan iki asker ile hayatını kaybeden bir kadın için 3 ilde tören yapıldı. Yüksekova ve Ergani'deki törenlerde ağıtlar yükseldi.

İkisi de o bölgenin çocuğuydu. Terör hiç peşlerini bırakmadı. Elazığ'daki saldırıda ikisi de şehit düştü.

Elazığ'daki saldırıda şehit olan jardarma er Süleyman Akan, Yüksekovalıydı. 24 yaşında bir çocuk babasıydı.

Terör yüzünden göç edenlerin kaldığı Doğanlı kampında ailesiyle yaşıyordu. 7 yıl önce babası kaybeden Akan evin reisiydi.

7 ay önce askere gitti. Pusuya düşürüldü. Onun şehit haberi, ailesini yasa boğdu. Doğanlı kampından Kürtçe ağıtlar yükseldi.

Süleyman Akan'ın cenazesi Kamışlı köyünde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Kürtçe ağıtların yükseldiği diğer yer ise Diyarbakır'ın Ergani ilçesiydi. Elazığ şehidi Zülküf Mutlu'nun köyünde yas vardı. 21 yaşındaki Zülküf 2 buçuk ay sonra terhis olacaktı. Ancak evine cenazesi geldi. Aksoy'un cenazesi Ziyaret köyünde yapılan törenin ardından toprağa verildi.

Elazığ'daki çatışmada 70 yaşındaki Şerife Gezici de hayatını kaybetti. Ttürbe ziyareti için ailesiyle Yoğunağaç köyüne gidiyordu.
Ateş altında kaldı. 5 yaşındaki torunu Mazlum Gezici'ye siper oldu. Onun canını kurtardı ama boynundan aldığı kurşunla öldü.
Gezici'nin cenazesi Karakoçan'da yapılan törenin ardından defnedildi.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesindeki Seyrantepe Barajı'nın güvenliğini sağlayan time PKK'lı teröristler tarafından pusu kurulmuştu. Teröristlerin açtığı ilk ateşte 2 asker şehit olmuş, 1 sivil kadın ölmüştü.

CNN Türk - 25.06.2010

kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
2 Temmuz 2010       Mesaj #1483
kyle - avatarı
VIP katekolamin
664365714722?664725245972
Haluk Levent tutuklandı

Şarkıcı Haluk Levent, bir borcu nedeniyle başlatılan icra takibi kapsamında tutuklandı


Ataşehir'deki konseri sonrası Ankara 5. icra mahkemesinin çıkardığı yakalama kararı gerekçesiyle gözaltına alınarak Kadıköy Adliyesi'ne getirilen ünlü şarkıcı Haluk Levent 600 bin TL icra borcunu ödeyemediği için tutuklanarak Ümraniye cezaevine gönderildi.

Ataşehir Belediyesi'nin düzenlediği 2. Kardeş Türküler Festivali kapsamında dün gece konser veren şarkıcı Haluk Levent, hakkında yakalama kararı uyarınca gözaltına alınmıştı. Saat 14.00 sıralarında gözaltında tutulduğu Ataşehir Asayiş Büro Amirliği'nden çıkarılan Haluk Levent, Ankara 5. İcra Mahkemesinin 600 bin TL'lik borcunu ödemediği gerekçesi ile verdiği tutuklama kararı uyarınca Kadıköy Adliyesi İnfaz Bürosu'na getirildi.

Kadıköy Adliyesi İnfaz Bürosu'nda saat 14.00-17.00 saatleri arasında polis denetiminde bekleyen Haluk Levent'in serbest kalması için menajeri, şoförü ve yakınları seferber oldu. Levent'in cezaevine girmemesi için gerekli olan para, tamamlanamadı. Gözaltında tutulduğu süre içinde 120 bin TL'yi dosyaya yatırdığı belirtilen Haluk Levent'in, geri kalan parayı denkleştiremediği için saat 17.00 sıralarında Ümraniye Cezaevine gönderildi.

Tutuklama kararının ardından sivil polislerin nezaretinde Kadıköy Adliyesi önünde basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Haluk Levent, "Bu borç çoktan ödenmişti. Yani yaklaşık 50 bin TL'lik borç para ödendiği halde 600 bin TL'ye dönüştü. İcra dosyası 600 bin TL'lik bir rakam. Bugün biz parayı denkleştiremedik. Bu parayı şu an ödemeyi de düşünmüyorum. Anlaşma yapmayı düşünmüyorum. Kanunun bana verdiği ne varsa bu cezayı çekmeye razıyım. Cezaevine gidiyorum. Halkımı hep benim problemlerimle borçlarımla meşgul ettiğimi düşünüyorum ve bu nedenle çok özür diliyorum. Elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Bu nedenle diyeceğim tek şey icra davası dosyasını çözerim konserlerime de dönerim. Bugün Barış Akarsu festivalinde konserim vardı. Çok üzülüyorum. Böyle bir şey beklemiyordum bu nedenle de çok üzülüyorum. Ben düne kadar kendimi kontrol ediyordum. Savcılığa kadar da gittim. Hakkımda bir problem var mı diye öğrenmeye de gittim. Bana yok dediler. Bir anda alındım. Enteresan bir şey oldu ama olsun. Herkese teşekkür ederim" dedi.

Açıklama sonrası görevli sivil polislerle birlikte polis otosuna bindirilen Haluk Levent Ümraniye Cezaevi'ne götürüldü.
AA / 02 Temmuz 2010, Cuma - 18:36
My one regret in life is that I am not someone else.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
3 Temmuz 2010       Mesaj #1484
kyle - avatarı
VIP katekolamin
‘Birleştirme kesinleşmedi’ itirafını tutanaktan sildirdi .

ERZİNCAN BAŞSAVCISI CİHANER’İN YARGITAY’DAKİ DAVASINDA HUKUK SKANDALI YAŞANDI
Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ülker, “Birleştirme kararı kesinleşmedi” deyince sanık avukatı “Böyle derseniz tahliyeler tehlikeye girer” diye uyardı. Bunun üzerine Ülker tutanaktan kendi sözünü çıkardı
Fotokopi belgelerle Erzincan Ergenekon davasını Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in ‘evrakta sahtecilik’ davasıyla birleştirerek Cihaner dahil 13 tutuklu sanığı tahliye eden Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nin Başkanı Ersan Ülker’in, dünkü duruşmada ağzından kaçırdığı sözler hukuk skandalını gözler önüne serdi. Başkan Ülker, iki davanın birleştirilmesinin kesinleşmediğini ve bu sebeple Cihaner dışındaki sanıklara savunma hakkı verilmeyeceğini açıkladı. Sanık avukatları “bu durum önceki tahliye kararını tartışmalı hale getirir” deyince Başkan Ülker, o sözlerini tutanaklardan sildirdi.
HEYECANLANMAYIN AVUKAT BEY
Dünkü duruşmanın başında Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Erzincan Ergenekon davasıyla Dursun Çiçek davasını birleştirme ve uyumsuzluğu çözmek için dosyanın Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gönderilmesine yönelik kararını okuyan Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker, savcıya görüşünü sordu. Savcı Enis Luş, Ceza Genel Kurulu’nun kararını beklenmesini istedi. İlhan Cihaner ve avukatı Turgut Kazan, Ergenekon Mahkemesi’nin birleştirme kararının yok hükmünde olduğunu ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun karar vermesine gerek olmadığını savundu. Avukat Kazan yeni belge vermek isteyince Başkan Ülker “Heyecanlanmayın, bunu biz çözmeyeceğiz. Yüksek Ceza Genel Kurulu çözecek” dedi.



BİRLEŞTİRME KESİNLEŞMEDİ SÖZ HAKKI YOK
İşte tam da o andan sonra Daire Başkanı Ersan Ülker’den Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nin, asliye ceza mahkemesi sıfatıyla baktığı Cihaner’in “resmi evrakta sahtecilik” davasını, Erzurum’daki “terör örgütüne üye olma” davası ile birleştirip sanıkları tahliye ederken hukuksuzluk yapıldığını itiraf anlamındaki sözler geldi. Cihaner’in savunmasını tutanağı geçiren Ülker, diğer sanıklarla ilgili “Sanıkların hazır oldukları anlaşılmış ise de, henüz birleştirme kararı kesinleşmediğinden bu sanıklara bu aşamada söz hakkı verilmesine gerek olmadığı anlaşıldığından” cümlesini tutanağa yazdırdı.



BAŞKAN ÜLKER’İ AVUKATLAR UYARDI
Bunun üzerine sanık avukatlarından Sadullah Kara araya girdi ve Başkan Ülker’in itiraf gibi cümlelerini geri alması için uyardı. Avukat Kara, “Böyle bir karar, daha önce verilen tahliye kararını tartışmalı hale getirir” dedi. Diğer avukatların da araya girmesiyle 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker katibe “o cümleyi silelim” diyerek, söz konusu cümleyi sildirdi ve diğer sanıklara söz hakkı verdi. Ülker, silinen cümlenin yerine “Sanıkların her birine ayrı ayrı söz verildi” diye yazdırdı. Söz verilen Erzincan Ergenekon sanıkları da davanın İstanbul değil Yargıtay’da görülmesini talep etti.



Saldıray Berk yine gelmedi
Yargıtay 11. Ceza’daki dünkü duruşmaya Cihaner ile birlikte Erzincan Ergenekon sanıkları da katıldı. Önceki duruşmada tahliye edilen MİT Erzincan Müdürü Şinasi Demir, MİT elemanları Sadri Barkın İnce ve Kıvılcım Üstel, Erzincan Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Üsteğmen Ersin Ergut, astsubaylar Orhan Esirger ve Şenol Bozkurt duruşmada hazır bulundu. Daha önce sivil savcılara ifade vermeye gitmeyen ve Erzurum’daki davalara da katılmayan sanık 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk Yargıtay’daki duruşmaya da gelmedi. Berk’le birlikte sanık albaylar Recep Gençoğlu ve Albay Ali Tapan da duruşmaya katılmadı.



Tahliye kararı duruşmadan önce mi verildi dedirtmişti
Yargıtay 11. Ceza Dairesi, internete düşen Yargıtay üyesi Hamdi Yaver Aktan’a ait ses kaydında anlatılan plandaki gibi foıtokopi belgelerle Cihaner’i tahliye ettiği 18 Haziran’daki duruşmada da Daire Başkanı Ersan Ülker’in duruşma boyunca sergilediği tutum tartışma konusu olmuştu. İşte o yaşananlar:
• O duruşmada Cihaner’in avukatlarının birleştirme talebiyle ilgili görüşü sorulan Yargıtay Savcısı sözlerini bitirir bitirmez Başkan Ülker “gereği düşünüldü” diyerek önceden hazırlandığı izlenimi veren birleştirme kararını okumuştu.
• Birleştirme kararının ardından savcı avukatlardan önce davranıp Cihaner ve diğer sanıkların tahliyesini istemiş, savcının kararı salondaki izleyicilerce alkışlanırken Başkan Ülker sanık Cihaner’in görüşünü bile sormadan “Gereği görüşüldü” diyerek ‘tahliye’ kararını açıklamaya geçmişti. Bu sırada 8. Daire’nin diğer üyeleri Ülker’i uyarınca Ülker, “Evet, sanıktan soruldu” diyerek Cihaner’e söz vermişti.



Dosya Ceza Genel Kurulu önüne gitti
Yargıtay 11. Ceza Dairesi heyeti, Ergenekon Mahkemesi’nin İrteca ile Mücadele Eylem Planı davası ile Erzincan Ergenekon davasını birleştirmesi nedeniyle aralarında çıkan olumlu görev uyuşmazlığının çözülmesi için dosyanın Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gönderilmesine karar verdi. Heyet kararın ardından İlhan Cihaner dava dosyası ve eklerini Ceza Genel Kurulu’na iletmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Daire, bu nedenlerle duruşmayı 22 Ekim’e erteledi. Öte yandan Ergenekon Mahkemesi’nin birleştirme kararının Yargıtay Başsavcılığı’na ulaştığı ve Başsavcılığın da dosyayı Genel Kurula gönderdiği öğrenildi.



Salon bu sefer boş kaldı

Cihaner’in tahliye edildiği duruşma izleyicilerin çokluğu nedeniyle 11. Ceza Dairesi duruşma salonu yerine Yargıtay’ın konferans salonunda yapılmıştı. Dünkü duruşmayı sadece eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile bazı sanık yakınları izledi. Bu arada Cihaner ile Erzincan Ergenekon sanığı Üsteğmen Ersin Ergut’un duruşma boyunca sohbet etmeleri dikkat çekti.



3 Temmuz 2010 Cumartesi, Star


My one regret in life is that I am not someone else.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Temmuz 2010       Mesaj #1485
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Anka
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen aşırı yağış nedeniyle meydana gelebilecek; sel, su baskını, heyelan, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi. Meteoroloji yetkilileri "Sel tehlikesi var, herkes dikkatli olmalı, 24 saatte toplamda metrekareye 160 kg. yağış düşmesi bekleniyor. Kuvvetli yağış ilk 6 saat olacak" dedi. İstanbul'da geçtiğimiz Eylül'de yaşanan sel felaketinde metrekareye 205 kg. yağış düşmüştü. Yağışın bu gece 23.00'da başlaması bekleniyor. Yağış yarın da devam edecek.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzeybatı kesimleri Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi.

SEL TEHLİKESİ

İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, kentte gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen aşırı yağış nedeniyle vatandaşları, önlem almaları konusunda uyardı.

İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan meteorolojik uyarıda, kentte bu gece saatlerinden itibaren aşırı yağış beklendiğinin bildirildiği kaydedildi.

ARAÇLARINIZI KULLANMAYIN

Meteoroloji yetkilileri saat 22.30'dan sonra vatandaşların araçlarını kullanmamalarını tavsiye etti.

Yağışların olumsuz etkilerine karşı ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıldığı belirtilen açıklamada, meydana gelebilecek muhtemel olumsuzluklara karşı Valiliğin koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının teyakkuz halinde olduğu bildirildi.

Konumu gereği, taşkınlara karşı riskli durumda bulunan, daha önce ev ve iş yerlerinde su baskınına maruz kalanların duyarlı olmaları, su tahliye kanalları veya derelere yakın yerlerde araçların park edilmemesi, malzeme bırakılmaması istenen açıklamada, yağış sırasında zorunlu olmadıkça vatandaşların özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, toplu taşıma araçlarını kullanmaları, zorunlu olarak özel araçlarıyla trafiğe çıkacakların önce hava ve yol durumu ile ilgili haberleri takip etmeleri hatırlatıldı.

Açıklamada, riskli bölgelerdeki bodrum katlarında faaliyet gösteren iş yerlerine malzeme bırakılmaması ve çalışma yapılmaması istendi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Kuzeybatı kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Amasya, Çorum, Artvin ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinde Trakya, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çanakkale, Çankırı ile İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinde, akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzey ve doğusu, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ile Ankara'nın Beypazarı, Nallıhan, Çamlıdere, Kızılcahamam ve Güdül ilçelerinde kuvvetli, gece saatlerinde İstanbul il genelinde aşırı olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Trakya'da hissedilir derecede (5 ila 7 derece) olmak üzere Marmara ve Kıyı Ege'de azalacak, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

ARABA VAPURU SEFERLERİ DURDURULDU

Kuzey Ege'deki kuvvetli poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Fırtına nedeniyle, Gökçeada-Kabatepe arasında bugün yapılması gereken 3 araba vapuru seferi iptal edildi.

Kuvvetli poyraz nedeniyle Çanakkale-Gökçeada arasındaki deniz otobüsü seferleri de durdurulmuştu.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Temmuz 2010       Mesaj #1486
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları teknik sorun nedeniyle bugün saat 11.00'de açıklandı. SBS birincisi ise Antalya Manavgat'tan çıktı.

SONUÇLARI BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla yapılan ve ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı.

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr ile http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrenilebiliyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde zaman zaman aksaklık yaşanıyor.


Sınav sonucuyla birlikte SBS'nin de katılarak hesaplandığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanları (OYP) da duyuruluyor.

BİRİNCİ ANTALYA'DAN

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre Antalya Özel Manavgat İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Kurucu son üç yılın sınav ve okul başarı puanlarına göre 500 tam puan alarak birinci oldu.

Başarısının sırrını düzenli çalışmak olarak açıklayan Kurucu ise günde 3-5 saat çalıştığını söyledi. Kendini sadece derslere adapte etmediğini, gerektiği yerlerde arkadaşlarıyla oyun da oynadığını belirten Kurucu, “Boş zamanlarımda kitap okumayı çok seviyorum, özellikle dünya klasikleri ilgimi çekiyor. Bu sınavda başarılı olacağımı biliyordum, ama Türkiye birincisi olmak beni tabii ki sevindirdi. Bundan sonraki eğitim hayatımı ise kardiyolog olma yönünde planlayacağım. Bunun özel bir nedeni yok ama en büyük isteğim başarılı bir kardiyolog olmak” dedi.

BİRİNCİLERİN HAYALLERİ BÜYÜK…

SBS’de 100 soruda 100 net yaparak 500 tam puan alan öğrencilerin ortak tercihi İstanbul Erkek Lisesi.Öğrencilerin kimi CEO ( üst düzey yönetici ), kimi astronot kimi de siyasetçi olmak istiyor.
1 milyon 18 bin 8. sınıf öğrencisinin girdiği SBS olarak bilinen Seviye Belirleme Sınavı sonuçları açıklandı. Saat 10.00’da açıklanması beklenen sonuçlar teknik bir aksaklık nedeniyle yaklaşık 1 saat sonra öğrenilebildi. Dereceye girmesi beklenen öğrencilerini Bakırköy’deki Cem Karaca Kültür Merkezinde toplayan Fatih Dershanesi öğretmenleri, öğrenciler ve aileleriyle SBS sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladı. Sonuçların saat 11.00 sıralarında açıklanmasıyla Fatih Dershanesi Genel Müdürü Sezai Eyüpoğlu önce 48 öğrencinin 500 tam puan aldığını söyledi. Ancak daha sonra 51 öğrencinin 100 net yaparak 500 tam puan aldığı açıklandı.
51 ÖĞRENCİ 500 TAM PUAN ALDI
Daha sonra 100 soruda 100 net yaparak 500 tam puan alan öğrencilerin isimleri tek tek açıklandı. Fatih Dershanesinden bu yıl İstanbul genelinde 51 öğrenci 100 soruda 100 net yaparak 500 tam puan aldı.Sonuçların açıklanmasıyla öğrenciler mutluluklarını aileleriyle paylaştı. Daha sonra sahneye çıkan öğrencilere Genel Müdür Sezai Eryüpoğlu tarafından başarılarını simgeleyen madalya takıldı. Ardından da öğrenciler hep birlikte fotoğraf çektirdi.
“ CEO OLMAK İSTİYORUM “
100 net yaparak 500 tam puan alan öğrencilerden, Elif Arabacı, “ Çok heyecanlıyım. Öğretmenlerime teşekkür ederim. Kesinlikle çok zor bir dönem. Özellikle kişiye psikolojik olarak yaptığı baskı çok kötü.Hak ettiğim yerde olduğumuzu düşünüyorum . Kafamda belirli yerler var. İstanbul Lisesi var onu istiyorum. Karar vermek zor. “ dedi. Ebrar Gizem Çağlar da 500 tam puan alanlardan biriydi. Çağlar, Çok mutluyum. Ders çalışmanın ne kadar faydalı olduğunu öğrendim İnsanın isteyince her şeyi başarabildiğini öğrendim. Mutluluğun kötü bir şey olmadığını öğrendim. “ diyerek yönetici olarak başlamak istediğini sonra da CEO olmak istediğini söyledi.
TERCİHLERİN GÖZDESİ İSTANBUL ERKEK LİSESİ
Fatih Akgül ise, “ 500 tam puan yapmak çok güzel bir şey. Tercih listem kafamda belli . Ekstraya İstanbul Erkek’i yazacağım. İkinci sıraya da Kabataş’ı yazacağım “ dedi. Emre Karamahmutoğlu, “ Tabii ki zorlandığımız zamanlar oluyor başarıya çiçekli yolardan ulaşılmıyor ama çalışmamıza değdi. Çalışmalarımızın netice vermesi mutluluk verici bir şey. Hepimizden bekliyordum hepimiz de çektiğimiz için çok mutluyuz gerçekten. Birinci sırada İstanbul Erkek Lisesi var “ diye konuştu. Berk Filcan ise,
“ Şu anda çok iyi hissediyorum. Bu sene çok çalıştık. Kendimiz zorlandık. Birçok şey yapamadık. Bilgisayar oynayamadık dışarı çıkamadık, arkadaşlarımızla gezemedik; ama şimdi bunun meyvesini aldık. Şimdi istediğimizi yapabiliriz ve çok rahatız. “ dedi. Filcan bu ülkeyi değiştirecek bir kişi olmak istediği için Siyaset okumak istediğini söyleyerek, “Siyaset okumaya karar verdim bunun içinde Galatasaray Lisesine gitmek istiyorum. “ dedi. Aldığı 500 tam puanla Fen Lisesi tercihi yapacağını söyleyen İlkyaz Yağar ise, “Ben aslında astronot olmak istiyorum ama astronotluk Türkiye’de biraz zor. Yurtdışı düşünüyorum. Öyle bir şey olmazsa da tıp ya da genetik ya da cerrahlık istiyorum “şeklinde konuştu.
TERCİH MARATONU BAŞLIYOR
Açıklanan SBS sonuçlarından sonra, adaylar 9 - 20 Temmuz tarihleri arasında aldıkları puanlara göre, okul tercihi yapacak. Adaylar birinci tercih olarak adlandırılan bu aşamada 12 okul tercih edecek ve tercih formlarını 20 Temmuz’da ilgili okullara verecek . Yerleştirme sonuçları ise, 29 Temmuz’da açıklanacak. Birinci aşamada yerleştirilen adayların ardından bu kez herhangi bir okula yerleşemeyenler için ikinci tercih aşaması başlayacak. 8 Ağustos’ta başlayacak ikinci tercih maratonunda ise, boş kalan kontenjanlara öğrenciler yerleştirilecek. Böylece öğrenciler tercih ettikleri özel okullar ile anadolu liselerine yerleşmiş olacak.
Sınavda ilk 10 dereceye giren öğrenciler, okulları ve puanları şöyle:

1. Antalya Özel Manavgat İlköğretim Okulu'ndan Mustafa Kurucu (500.000 puan)
2. Yalova Özel Yalova Bahçeşehir İlköğretim Okulu'ndan Hüma Gülseçgin (499.747 puan)
3. İstanbul Özel Alev İlköğretim Okulu'ndan Umutcan Gölbaşı (499.653 puan)
4. Kocaeli Başiskele Özel Erkul Tunagür İlköğretim Okulu'ndan Ahmet Erdem Çetintaş (499.012 puan)
5. Giresun Özel Çağrı İlköğretim Okulu'ndan Mehmet Taha Dinç (498.969 puan)
6. İstanbul Başakşehir Özel Çınar İlköğretim Okulun'dan Fatma Köroğlu (498.889 puan)
6. Ankara Keçiören Özel Hasan Tanık İlköğretim Okulu'ndan Ömer Furkan Parmak (498.889 puan)
7. Konya Ereğli TED Özel Ereğli İlköğretim Okulu'ndan Ali Sarıca (498.808 puan)
8. Ankara Yenimahalle Özel YÜksel Sarıkaya İlköğretim Okulu'ndan Aybüke Yarıktaş (498.761 puan)
8. Kocaeli Darıcı Özel Darıca Çırağan İLköğretim Okulu'ndan Cemal Erat (498.761 puan)
8. Erzincan Özel Otlukbeli İlköğretim Okulu'ndan Ali Yumuk (498.761 puan)
8. Bursa Osmangazi Özel İnal Ertekin Ana ve İlköğretim Okulu'ndan Onur Serin (498.761 puan)
9. Gaziantep Şehitkamil Özel Sanko İlköğretim Okulu'ndan Ahmet Bayer Yılmaz (498.724 puan)
10. İzmir Ödemiş İlköğretim Okulu'ndan Musta Sümer (498.473 puan)

2. SORU BASKI HATASI SEBEBİYLE DEĞERLENDİRME DIŞI BIRAKILDI

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları değerlendirilirken, Almanca testine ait A kitapçığında yedinci, B kitapçığında ise ikinci soru baskı hatası sebebiyle değerlendirme dışı bırakıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, SBS'de ilköğretim 8. sınıf öğrencilerine 100 soru sorulduğu hatırlatıldı.

Sorulardan bazıları için yapılan itirazların komisyonlar ve akademisyenlerin de yer aldığı bilim kurulları tarafından incelendiği belirtildi.

İncelemelerin, bilimsel doğruluk, ölçme tekniğine uygunluk, dil anlatımı, öğretim programlarının kazanımları doğrultusunda yapıldığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

“Bu kapsamda 8. sınıflar, Almanca testine ait A kitapçığında 7., B Kitapçığında ise 2. soru baskı hatası sebebiyle değerlendirme dışı bırakılmıştır. İtiraza konu olan diğer sorularda ise incelemeyi yapan kurul ve komisyonlar tarafından iptali gerektiren herhangi bir durum tespit edilmemiştir.”

BİRİNCİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI 26 TEMMUZDA AÇIKLANACAK

Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla yapılan ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre adayların tercih başvurusu yarından itibaren alınacak.

Sınavı kazanan adaylar tercih işlemlerini tamamladıktan sonra herhangi bir ilköğretim okulundan tercih başvurusu yapabilecekler. Tercih işlemlerine ilişkin kılavuz, MEB'in M.E.B Ortaretime Gei Sistemi adresli internet sitesinde yayımlanacak.

Yerleştirme sisteminde yapılan yeni düzenlemeyle bu yıldan itibaren adaylardan ikinci kez tercih alınacak, ayrıca yedek liste uygulaması yapılacak.

MEB'den yapılan açıklamaya göre, sınavı kazanan adayların 1. yerleştirme tercih başvuruları yarından itibaren 20 Temmuza kadar alınacak. Adaylar en fazla 12 tercih başvurusunda bulunabilecek.

1. yerleştirme sonuçları 26 Temmuz 2010 tarihinde açıklanacak. Sonuçlara göre kayıtlar 26 Temmuz-4 Ağustos 2010 tarihleri arasında yapılacak. Bu kayıtlar sonrası boş kalan kontenjanlar 4 Ağustos 2010'da ilan edilecek.

Bu yıl yerleştirme sisteminde, okullarda kayıtlar sonrasında boş kalan kontenjanların sayısını en aza indirmek ve daha fazla sayıda öğrencinin bu okullara yerleşmesini sağlamak amacıyla ikinci tercih ve yedek liste uygulaması getirildi.

2. yerleştirme için tercih başvuruları 5–11 Ağustos 2010 tarihleri arasında alınacak. Bu dönemde öğrenciler, en fazla 6 okul tercihinde bulunabilecek ve yeni bir yerleştirme gerçekleştirilecek.

2. yerleştirme sonuçları, 16 Ağustos 2010 tarihinde ilan edilecek. Bu ilanda öğrencinin asil olarak girmeye hak kazandığı okulla birlikte, yedek olarak kazandığı okul da yer alacak.

Hürriyet Gazetesi - 08.07.2010
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
20 Temmuz 2010       Mesaj #1487
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi


Türkiye'nin ilk yüzen havuzu Adıyaman'da açıldı. Atatürk baraj gölü üzerine kurulan açılış gününde sıcaktan bunalan Adıyamanlıların akınına uğradı. İşte doğudan güzel bir yaz manzarası.

fileashx


CNN Türk - 19.07.2010
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
20 Temmuz 2010       Mesaj #1488
kyle - avatarı
VIP katekolamin
"Arabesk y@vş@klığından utanıyorum"

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say Facebook sayfasında "Arabesk y@vş@klığından utanıyorum" demesi üzerine sanat dünyasının tepkisini çekti.

100719 FazilSayhmedium


İSTANBUL - Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say Facebook sayfasında arabesk müzik hakkında sert sözler söyledi. Say, Arabesk y@vş@klığından utanıyorum" dediği not, sanat dünyasından isimlerin tepkisini çekerken, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da köşe yazarı Ahmet Hakan ile atışmasına neden olduı.
Say Facebook'daki notunda şu ifadeleri kullandı:
"Arabesk müzik, arabesk yaşam tarzının betimlemesidir. Aydınlığın, çağdaşlığın ve öncülüğün, sanatçılığın sırtına külfettir. Emek karşıtıdır, duyarsızlıktır ve yaratamamaktır! Etik dışı “yalan dolanla” doludur. Ortadoğu işi, 3. sınıf, acındırmaca, tembellik, yeteneksizlik, rant, çamur, muallaklıklar üzerinden yaşar. Arabesk müziği yapan yapsın! Bu sayfaya tek gık diyeni yukarıdaki sebeplerden hemen atacağım! Türk halkının arabesk y@vş@klığından utanıyorum, utanıyorum, utanıyorum!”


IŞIN KARACA: SİZİ MÜZİSYEN SANMIŞTIK
Say’a ilk tepki “Arabesque 2010” isimli bir albüm çıkaran Işın Karaca’dan geldi. Karaca, Say’a “Türkiye’de yaşadığınızı hatırlatırım! T.C.’de azınlığın dinlediği bir müzik icra etmeye çalıştığın ise cabası! Yazık, sizi müzisyen sanmıştık! Kendi oğlum “klasik müzik” eğitimi alırken, onun beğendiği bir müzisyenin böyle laflar sarf etmesi ne acı” şeklinde tepki gösterdi.

AHMET HAKAN'A: KENDİNİ İFADE EDEMİYORSUN
Fazıl Say bu tepkilerin ardından Twitter sayfasında, ‘Kendi memleketimde sevilmemek anlaşılmamak her şey bitti demek değil. Daha iyi olma, ruh ile üretme, kendin olma arzusu biterse dertlenirim..." açıklamasını yaptı.

Köşe yazarı Ahmet Hakan ise bu açıklamaya, "‘Şu sıcakta bir de Fazıl Say'ın kafa ütülemesine maruz kalmak’ diye cevap verince, ikili arasında gergin bir mesaj trafiği başladı:


Fazıl Say: Bir elinde kuran bir elinde konyak yeterince sıcak sana zaten. Çok değerli kafanın ütülenmemesi için takipçim olmayacaksın, değil mi?



Ahmet Hakan: Eğer tartışma kapasiten buysa, senin hakkından ancak Hakkı Bulut gelir.



Fazıl Say: Kıskandığın şey ne biliyor musun? Söyleyeyim. Sen bugün varsın. Ben yarın da varım... Twitter takipçim de olmayıver. Az kullanırım.



Ahmet Hakan: Ben bugün de yokum, yarın da olmayacağım. Sen bugün de, yarın da olacaksın. Ama ben senin gibi olmaktansa, olmamayı tercih ederim.



Fazıl Say: Ah ah, benim gibi olmakta ne var? Kendimi ifade ediyorum müzikle. Tüm gezegen anlıyor. Sen ifade edemiyorsun. Türkiye anlıyor.


ntvmsnbc ve Ajanslar

Güncelleme: 12:31 TSİ 19 Temmuz. 2010 Pazartesi


My one regret in life is that I am not someone else.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
21 Temmuz 2010       Mesaj #1489
kyle - avatarı
VIP katekolamin
gata2
GATA'da büyük skandal

Tabip Albay Prof. Dr. Fikret Arpacı'nın, kemik kanseri olan asker ve siviller üzerinde yeni ilaç denemesi yaptığı ileri sürüldü.

GATA Onkoloji servisinde görevli Tabip Albay Prof. Dr. Fikret Arpacı'nın,Sağlık Bakanlığı Etik Kurulu izni olmadan kemik kanseri olan asker ve siviller üzerinde yeniilaçdenemesi yaptığı öne sürüldü. Hasta askerler üzerlerinde astlık üstlük ilişkisini kullanarak baskı kurduğu ve bu yolla deney onayı aldığı iddia edilen Arpacı, 1998'de başladığı çalışmaları 2005'te yazılı hale getirerek Cancer gibi uluslararası bilimsel dergilerde de yayınlattı.

HASTALAR RİSKE ATILDI!
Faz-1 olarak nitelendirilen alt düzeyde çalışmalarda kurum onayı yeterli olurken deneysel tedavi olarak nitelendirilen insan üzerinde yeni ilaç denemelerini kapsayan Faz-2'de ise Sağlık Bakanlığı'nın onayı gerekiyor. Arpacı'nın kemik kanseri tedavisini uygularken hastaları ciddi oranda riske atma potansiyeli taşıyan çalışmaları için Sağlık Bakanlığı Etik Kurulundan herhangi bir izin almadığı ileri sürüldü. Bazı basit çalışmalarda araştırmacının kendi hastanesinin etik kurulundan aldığı izin yeterli olurken faz II çalışmalarında deneklerin her türlü sağlık riskine karşı güvencede olması gerektiği vurgulandı. Hastaların yeni tedavi hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirilmeleri gerekirken Arpacı'nın yan etkiler, ölüm riski, kısırlık yüzdesi gibi verileri hastalarla paylaşmadığı ve astlık üstlük durumunu kullanarak birçok askeri kobay yaptığı iddia edildi. Hastaların tamamının sigortalanıp, tedavi ve tetkik masraflarının araştırıcı tarafından karşılanması kurallarına da uymadığı ileri sürülen Arpacı'nın devletin imkanlarıyla hastaları riske attığı iddia edildi.

İLAÇ DOZUYLA OYNANDI
Fikret Arpacı'nın başka bir deneyde de kök hücre nakli uygulanacak olan hastalara normal ilaç dozundan daha düşük dozlarda ilaç verdiği ve onları riske attığı iddia edildi. Etik kurallara uymadığı ileri sürülen Arpacı'nın asker ve gencecik kızlardan oluşan yaklaşık 40 kişiyi denek olarak kullanılarak yüksek doz kemoterapi ve kök hücre nakli tedavisi yaptığı belirtildi. Maliyeti son derece yüksek olan kök hücre tedavisiyle devletin büyük zararlara uğratıldığı belirtilen çalışmayı, Prof. Dr. Arpacı'nın American Journal of Hematology dergisinde yayınlattığı ve çalışma için etik kurul onayı aldığı konusunda yalan beyanda bulunduğu ileri sürüldü.

Arpacı'nın ayrıca meme kanserli hastalara yüksek doz tedavi ve kemik iliğinden tümör hücrelerinin temizlenmesi gibi, yurt dışında dahi maliyet yüksekliği ve getirisi olmaması nedeniyle terk edildiği belirtilen bir yöntemi, hastaları gereksiz riske atarak ve devleti zarara uğratarak uyguladığı belirtildi. Arpacı'nın bu çalışma için GATA Etik Kurulu'ndan dahi etik uygunluk kararları almadığı ileri sürüldü.

İNSANLIK SUÇUNA ZAMAN AŞIMI YOK
TCK'nın 77. Maddesinde 'insanlığa karşı suçlar' başlığı altında 'bilimsel deneylere tabi kılma' da yer alıyor. Bu tarz suçlar için zaman aşımı işlemeyeceği vurgulanırken, bu suçu işleyen kişi için 8 yıldan az olmamak üzere hapis cezasının hükmolunacağı kanunda belirtiliyor. Yine TCK'nın 90. maddesinde de 'insan üzerinde deney' başlığı altında "Tanımlanan suçların bir tüzel kişinin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi hâlinde, tüzel kişi hakkında bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur" ibaresi dikkat çekiyor.

İŞTE HASTALARDAN SADECE BAZILARI
1998 yılı itibariyle hastalardan bazıları şunlar: H.O., E.H., E.D.,Ö. S., F. K.,M.T., 1999 yılı itibariyle Z. D., Ç. G., M. A., K. İ., İ.K. 2002 yılı itibariyle ise şu isimler tespit edildi: M.Y, Ş.D., A.E., İ.T., F.K., O.A., Y.S., N.S., Y. K. , F. G. ve R. K.

‘HASTALARIM İYİLEŞTİ’
Prof. Dr. Fikret Arpacı ise iddiaları yalanladı. Her türlü etik kurullardan gerekli izinleri aldığını ileri süren Arpacı, "Hepsinin kendi izinleri var. Yüksek doz tedavi ile ilgili belgeleri dışarıya vermemiz yasak. Bunlar yalan, iftira. Biz o çalışmaları yapmışız ve daha sonra bunlar dünyanın en önemli dergilerinde yayımlanmış. Ödül verilmiş. Böyle kontrolsüz olsa olur mu? Orda 10 kişi bu çalışmayı yapmış ama bir kişinin ismini verip hedef göstermeye çalışıyorlar. Yazık, ayıp diyecek bir şey bulamıyorum. Emir komuta zinciri içerisinde yaptırdığımız iddiaları da asılsız. İnsanları karalıyorlar." dedi. Arpacı, kemik kanseri hastaların hepsinin bacağının kesilmesinin önlendiğini savundu.

Mynet
21 Temmuz 2010 Çarşamba

My one regret in life is that I am not someone else.
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
21 Temmuz 2010       Mesaj #1490
kyle - avatarı
VIP katekolamin
ÖSYM'den bir küçük hata daha

ÖSYM, yeni bir açıklama yaparak, “Y-MF-4 Puan Türünde Alanında Başarı Sırası” değerinin de yanlış olduğunu açıkladı. 2 gün önce de kılavuzda 49 programda yanlış olduğu açıklanmıştı. Bu yanlış 411 bin adayın sıralamasının, 850 bine yakın adayın da yerleşme puanının yanlış hesaplandığı anlamına geliyor. Adaylar, doğru başarı sıralarını bugünden itibaren internetten öğrenebilecek.

ÖSYM, LYS sonuçlarında yer alan “Y-MF-4 Puan Türünde Alanında Başarı Sırası” değerinin yanlış olduğunun belirlendiğini belirterek, Y-MF-4 puanıyla (alanında) tercih yapacak adayların doğru başarı sıralarını bugünden itibaren internetten öğrenebileceğini bildirdi.
ÖSYM'den 15-20 Temmuz tarihlerinde adayların internetten öğrendikleri 2010-LYS sonuçlarıyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Y-MF-4 Puan Türünde Alanında Başarı Sırası değerinin yanlış olduğu belirlenmiştir. Y-MF-4 puanıyla (alanında) tercih yapacak adaylar doğru başarı sıralarını 21 Temmuz 2010 tarihinden itibaren internetten öğrenebilirler. Sonuç belgesinde Y-MF-4 başarı sırasının (alanında) doğru değeri yer alacaktır.”

Bu hata 850 bine yakın öğrencinin puanının yanlış hesaplandığı tahmin ediliyor.

YARIMAĞAN'DAN AÇIKLAMA

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, LYS sonuçlarında MF-4 yerleştirme puan türü alanında başarı sırası değerinin yanlış olduğunun belirlenmesine ilişkin, “TM alanından giren adaylar MF-4 puan türünde bir program alanı tercih edebiliyor. TM alanındaki adayları da katarak MF-4 yerleştirme puan türü alanında başarı sırasını yeniden hesapladık. Öğrencilerin tercih yaparken yanılmaması için böyle bir düzenleme yaptık” dedi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, “TM alanından giren adaylar MF-4 puan türünde bir program alanı tercih edebiliyor. TM alanındaki adayları da katarak MF-4 yerleştirme puan türü alanında başarı sırasını yeniden hesapladık” dedi.

Yarımağan, öğrencilerin tercih yaparken yanılmaması için böyle bir düzenleme yaptıklarını vurguladı.

ÖSYM Başkanı Yarımağan, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, MF-4 puan türünde TM alanından giren adayların başarı sırasını yer almadığını, TM alanından giren adayları da MF-4 puan türüne kattıklarını belirtti.

TM alanından giren adayların MF-4 puan türünde bir programı tercih edebildiklerini vurgulayan Yarımağan, “Geçen sene Sayısal-2'de TM alanından giren adaylar da vardı. Geçen seneki sayı Sayısal-2'de 400 bine yakın, bu seneki sayı daha küçük. Bu sene MF'den TM'cileri çıkarınca 230 bine iniyor sayıları. Öyle olduğu için öğrenciler yanlış yorum yapabilirler diye TM alanından giren adayları da katarak başarı sırasını yeniden hesapladık. Bu daha gerçekçi oldu” diye konuştu.

Yarımağan, “Öğrenciler tercih yaparken yanlış yorum yapabilirler, 'ben buraya rahatlıkla girebilirim' diyebilirler. Oysa giremezler, öyle bir yanılgı olmasın diye... Yoksa yanlış hesaplama değil, öğrencileri yanıltmamak için yaptık” dedi.

Bazı gazetelerde “800 bin adayın puanı yanlış hesaplandı” şeklinde yer alan haberlerin doğru olmadığını belirten Yarımağan, “Yanlış hesaplama yok. Sadece başarı sırasını TM'cileri katarak yeniden hesapladık” diye konuştu.

“BAŞARI SIRASINA BAKMADAN DA TERCİH YAPILABİLİR”
Başarı sırasına bakmadan da tercih yapılabileceğini ifade eden Yarımağan, “Başarı sırası hiç önemli değil. Maalesef rehber öğretmenler ve öğrenciler başarı sırasına çok bakıyorlar. Biz o yüzden öğrenci yanlış tercih yapmasın diye yaptık. Yoksa başarı sırası bana göre çok da önemli değil” dedi.

Yarımağan, “Değişiklik başarı sıralarını ne kadar değiştiriyor?” sorusu üzerine, sıralamada başlarda yer alan adayın başarı sırasını hiç değiştirmediğini söyledi.

ÖSYM Başkanı Yarımağan, “Ben 15 bininci bir adaya baktım, önüne 5 kişi geçmiş. Onun bir etkisi yok. Sonlarda değiştiriyor. Mesela daha önce başarı sırası 180 bin olan aday şimdi 280 bin olabilir” şeklinde konuştu.




A.A 21.07.2010
Hürriyet
My one regret in life is that I am not someone else.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww