Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
19:36, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 19 Nisan 2024 - 19:36
Arama
Forum
Taslak Konular
Çikolata ve Tarihçesi
Konuya Cevap Yaz
Konu
:
Çikolata ve Tarihçesi
Cevap Yaz
Mesaj:
[QUOTE=ener;2103442]Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi & MsXLabs Çikolata Kakao, süt ve şeker, kimi zaman fındık, fıstık katılıp karıştırılarak yapılan yiyecek. Çikolata, kakao ağacının çekirdeğinin içinden yapılır. Çekirdekleri ayıklanıp temizlendikten sonra ateşte kavrulan kakao, kırma makinelerinde kabukları soyulduktan sonra bir kez daha ayıklanır ve ezilerek hamur durumuna getirilir. Karıştırıcılara aktarılan hamur şeker, vanilya, kimi zaman da süt katılarak karıştırılır ve özel bir araçla silindir biçimine sokulur. Daha sonra bu parçalar sıcak kalıplara yerleştirilir. Mahzenlerde soğutulan çikolata tabletleri nemden korunmak için yaldızlı kâğıtlara sarılır. Bu biçimde yapılan sade çikolatanın dışında sütlü, fındıklı, bademli çikolatalar da yapılmaktadır. Eczacılıktaysa çocuk hastalıklarına karşı kullanılan bazı ilâçlarda kıvam verici madde olarak kullanılır. Çikolata besleyici, kuvvet verici ve sindirimi kaloy bir besindir. Çikolatanın daha önce Avrupa'dan satın alındığı bilinmektedir. Türkiye'de ilk çikolata fabrikası 1924'te İstanbul'da kurulmuştur.[/QUOTE]
Ekstra Seçenekler
Diğer Seçenekler
Bağlantıları otomatik olarak tıklanabilir yap
Harici bağlantıların sayfa başlıklarını otomatik al
Kapat
Saat: 19:36
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...