![]() |
CANIM TÜRKİYEM Sende doğdum, sende öleceğim, Ben de senin, toprağına gireceğim, Seninle ağladım, seninle güleceğim, Benim vatanım, canım Türkiye’m Dünyada yoktur, sana bedel bir vatan, Nasıl ihanet eder, vatanına bir insan, Sana feda olsun, bu bedenimle bu can, Benim vatanım, canım Türkiye’m Muhtacız biz senin, toprağına, taşına, Karnımızı doyuran, ekmeğine, suyuna, Gökte dalgalanan, şu eşsiz bayrağına, Benim vatanım, canım Türkiye’m Bedelsin sen, tek başına dünyalara, Göz açtırmayız asla, hain düşmanlara, Sokmayız onları, bu cennet topraklara, Benim vatanım, canım Türkiye’m |
başka şiirler yok mu ??? |
türiye yi anlatan daha farklı şiirler yazar mısınız noluuur çok ihtiyacım var |
türkiye ne demek |
Türkiye Vurulmuşum toprağına taşına, Yerde gezen, gökte uçan kuşuna. Baharına, yazına, kara kışıma Vurulmuşum. Eli kalem, eli kazma, eli kürek tutan, Yüzü toprak kokan, Sınırlarında omuz omuza yatan Însanlarına... Benim iyi yürekli kardeşlerim Hep senin dostlarındır; Benim çiğdem kokulu memleketim. Ekin biçtim tarlalarında demet demet, Kaval çaldım, koyun güttüm yaylalarında, Tuza bandım ekmeğimi; Kolumu yastık yaptım düzünde, bayırında, Kesemde bereket, gönlümde servetim, Dizimde kuvvet, torbamda katık, Damarlarımda dolaşan memleketim. Gözlerin ne güzel deniz mavisi! Ormanlar urban olmuş yeşil yeşil; Uzanır kolların nehirler boyu, Sıcak kucağında saadetim. Benim çiğdem kokulu memleketim. Nice türküler yakıldı senin için; Destanlar düzüldü,bayrak, bayrak, Davullar vuruldu, dize geldi zeybeklerin; Kapında nöbet tuttu yıllar yılı, Gençliğim, heyecanım, gayretim. Gözümde nur, içimde sevgi, Elimde saz, dilimde türkü memleketim. Türkiye, doğduğum, Türkiye, doyduğum, Türkiye, konduğum yurt! Sevgim, inancım özlemim! Beşiğimi salladın, sendedir mezarım. Sen, gönlümde yatan memleketim. Adil Turan :) |
kirpiklerin köprü olsun gözlerin nehir ben geçerken iplerin kopsun düştüğümyerde dudakların olsun |
şiirleriniz 1.KAPADOKYA DERLER Kapadokya Derler Acep Neresi Kayasinda Vardir Sahin Yuvasi Gezdim Gördüm Peri Bacasi Varmi Baska Memleketim Gibisi Kapadokya Derler Atlar Diyari Daginda Gezerler Atli Süvari Daglari Asinca Görürsün o Yari Varmi Baska Memleketim Gibisi Gezdim Yokki Baska Bir Esi Topuzdan Seyret Dogan Günesi Yokki Dünyada Baska Esi Benzeri Varmi Baska Memleketim Gibisi Peri Bacasinda Vardir Periler Yasamis Eskiden Güzel Huriler Daginda Tepesinde Hep Yürürler Varmi Baska Memleketim Gibisi Akelli Kizlar Cikar Daglara Haydi Gelin Sizler Baglara Cikalim Hep Beraber Daglara Varmi Baska Memleketim Gibisi Söz Ve Müzik Nevsehir Ürgüp,Lü Erkan Akbulut 2.Benim toprağım Türkiye Benim toprağım Türkiye Doğdum ben burada. Memleketimde , Biricik dert ortağımda. Benim toprağım Türkiye, Yedi cihanda nam salmış Bereketli toprağı Ve aydınlık yüzüyle. Benim toprağım Türkiye Uyanıyor yavaşça, Gelişecek yıllarca Benim toprağım Türkiye. 3.Güzel Ülkem Türkiye Her taraf çiçeke Donatılmış bir bahçe Kokar dollarında güller Güzel ülkem Türkiye Senin topraklarında Doğdum büyüdüm ben Senin sularında Oynadım güldüm ben Ürünlerinden yedim Toprağa ektim verdi Tarihininde öğrendim Güzel ülkem Türkiye |
vardıryaa |
daha çok lazımm bana performans için............... |
bana türkiyeyi anlatan en güzel şirlerden 3 tane bulurmusunuz lütfençok acele. |
| Saat: 11:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık