![]() |
Giderken arkana bile bakmadın Öyle bir gittin ki; Biliyor musun gülüm Bu anlatılmaz... Öyle kalakaldım buralarda Tek başıma Nefes alamadım bir an.. Söyleyeceklerim kaldı dudaklarımda Seni düşündüm.. Seni sonsuza dek kaybettiğimi anladığımda Sen yoktun Giderken beni hiç düşünmedin!! Şimdi kalabalığın arasında Yalnızlık çekiyorum... Hiç geçmediğin Ve hiç geçmeyeceğin bir duraktayım... Geçmeyeceğini bile bile Bir umutla seni bekliyorum Çünkü seni seviyorum!! Tabi bu kalbimin isteği... Ben artık beynimi dinliyorum!!! |
En kötüsü ne kaybettik biliyor musunuz? Gün geçti yaşama tutunmak adına "BİZ OLMAYI KAYBETTİK." Seni seviyorum demenin, zor bir söz olmadığını öğrenemedik.Gördüğümüz sevdiğimiz insanı son kez görecekmiş gibi düşünemedik. Hep yarını düşünüp, hep yarını yaşadık. Ayrıldık, kırıldık, zorlandık, kaybettik ANI YAŞAMANIN MUTLULUĞUNU bilemedik. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Kal desen kalacaktım... Demedin oysa... Kuru bir "bitmesin"den başka hiçbir şey demedin. Öyle kuru, öyle soğuk, öyle uzaktı ki ondaki anlam! Bu kadar kolay mıydı her şey, bu kadar yakın mıydık uçuruma? Savunmayacak mıydın sevgimizi? "Kal" diye haykırmayacakmıydın ardımdan? Düşündüğüm bu değildi... Hayal ettiklerim, beklediklerim başkaydı senden.. Mücadele beklemiştim oysa, yelkensiz olan gemimizi kıyıya ulaştırırız sanmıştım.. Kıyıya ulaştırırsın sanmıştım... Oysa O'nu denizin ortasında savunmasız bırakmama göz yumdun... Bu kadar yıpratıcı olamazsın... Oysa bir anlam olmalıydı yaşadıklarımızda! Paylaşılan duyguların bir anlamı olmalıydı. Yüreğimdeki martıların bir anlamı olmalıydı. Beynimizdeki melodilerin, aramızdaki çekimin, geçen akşamki sohbetin bir anlamı olmalıydı. Duygularımızın bir anlamı olmalıydı. Yüreğimdeki tüm MARTILAR'ı uçurdun şimdi... hangi yöne gittiler bilmiyorum, geri dönerler mi bilmiyorum. Dünya boşaldı mı ne! Neden bu kadar sessizleşti birden yaşam, neden artık parlamıyor yakamozlar gözlerimde, neden artık rüzgar esmiyor... Her şey seninle mi kaldı yoksa... Mantığım, mantığımı bana bırak lütfen, ona ihtiyacım var. Bazı şeyleri anlamak için ona ihtiyacım var! Evet! Ben istedim ayrılığı, Çıkmaz yollara yönelen bendim, Kucağında bir yığın noktayla karşına çıkan bendim... Kahretsin! Bunu neden yaptığımı bilmiyorum Ve Senin buna nasıl göz yumduğunu... Tıpkı Balkondaki akasyaları sularken, fazla sudan dolayı sararacaklarını bilmediğim gibi... su onun için hayat olmalıydı oysa.. ve...sen de benim tutunacak dalım! Bazı şeyler vardı aramızda biliyorsun, olmaması gereken ama daima varolan. Farklı uçlardaydık seninle, farklı mevsimleri seviyorduk farklı zamanlarda.... sen büyük fırtınalara vardın, bense lodostan bile ürküyordum.. Oysa başardığımız şeyler vardı her şeye rağmen, daha doğrusu öyle sanıyordum... Binlerce yıldız arasında, ayın güzelliğini gösterebilmekti tek amacım... yıldızları söndürmekti... sorunları yok etmekti... "bitti" deyişim öylesine bir şeydi, öylesine sıradan, şakacıktan... "hayır" demeliydin! Hatta kıyametler koparmalıydın yüreğimde, Hendekler açmalıydın yoluma gidemeyeyim diye. Sahip çıkmalıydın gözlerimdeki ay'a sevgimiz diye... Beni yolumdan alıkoymalıydın... "kal" demeliydin... defalarca "kal" demeliydin... oysa demedin... belki de senin çiçeklerin çoktan solmuştu ve ben akasyaları kışın yaşatmaya çalışmakla hata etmiştim... belki böylesi daha iyi oldu... "kal" deseydin kalırdım... hem de seve seve kalırdım. Martılarla kalırdım Yakamozlarla kalırdım Demedin oysa! Bilir misin Kaç çığlık olup yıkıldı yüreğim giderken... Bilir misin Nasıl bir cana hasretti yüreğim, yolumdan döndürecek... Bilir misin Nasıl zor oldu ardıma bakmadan çekip gitmek... "KAL" desen kalacaktım... DEMEDİN OYSA! |
Giderken yenileceği kesin olan bir ordunun kaçarken çevresini yakıp yıkması gibi darma dağın etmişsin duygularımı gönül sarayımın sahibi olabilecekken ezip geçmişsin sevgi tomurcuklarını alıp götürmek yerine darma dağın etmişsin gönül bahcemi Yaralaman yetmez gibi tuz sepmişsin yüregime sızısı yeni yeni yürüyor damarlarımda canım hala yanıyor Ateşin küllenmedi hala beni içten içe yakıyor sızını dindiremedi diğerleri onaramadılarki harabeleri gördüğüm her simanın altında senden birşey kahkahaların hala yankılanıyor bu beden hala senin için yanıyor gelme sakın yaralarım kanıyor |
Doğduğunu anlamaları için Önce ağlaman gerek. Üstüm başım yaş içinde. Yaşlandım, Yaşlandım. Yeniyorsun. Bir-sıfırsın. Bir sıfırsın. Toplansak yine ben çıkarım. Etkisiz kaldın. Senle ben Toplamda iki kişiyiz. Ben tek sayı... Senle ben Toplansak çarpılsak Bir (b)iz edemeyiz. Anladım sen bana Gitmeye geldin. Hoş gittin. Son bulduk http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Gitme Desende Gideceğim Fulya çiçeği kokuyor simdi yıllar Egzotik meyve tadına dönüşen şiirler Kahverengi tonlarının cıvıltısına bürünen hazanlar Meyvelere duran acılar hüzünler. Yağmurların diliyle konuşan umutsuz yarınlar Yabani nergisleri derlerken orkideleri öldüren eller Sevkat verenin sevkat hakki için söyleyin unutuldu mu ? O tatlı esintili baharlar yazlar unutul du mu söyleyin. Bereketli toprakların sevecen evlatları Söyleyin o gül yüzlüm nerelerde Gitme demesin gitme dese de gideceğim Çıkmazlara sürüklenen hayaller düşler. Yüreğini üşütecek güz rüzgarları Büyürken azalan tutkularını sevdalarını silecek Gün geçtikçe ayağa düsen zavallı sevdalarını Dönüp bakmaz asil yürekler ardına bilesin. Bir tebessümünle mavileşen denizler Kas çatışınla köpüren iç dalgalar Ömrü süsleyen güzel sözlerin Bin ölüm getiren susuşların. Simdi/ suskulardasın Etme sakin sadakat yeminlerini Gitme kal deme Kiminle olursan ol yalnızlığa mahkumsun. Sen beni Ben aşkı öldürdüm Neye yarar artik Gitmek/kalmak Ölen bizdik sevdiceğim biz Biz öldük ebediyete kadar/Biz öldük. |
Gidebilmelisin Hickiriklarin dügümlendiginde Yada yutmak zorunda kalirsan söylemek istediklerini Cekip gidebilmelisin Hasret agir bastiginda Yada gurbet canina okudugunda Ve henüz yalan bulasmadan dudaklarina Düne elveda deyip cekip gidebilmelisin Dönmeyecegini bile bile Hatta ardina bile bakmadan Ve yarinlarin korkusunu düsürmeden bakislarina Eyvallah diyebilmelisin Vakit gitme vaktiyse eger Bir mengeneye takmadan yüregini Sözcüklerin altina nefretin imzasini atmadan Insan kalabilmek icin Cekip gidebilmelisin |
Gitmek Gelmek gibi gitmesinide bilmeli Düsmek gibi kalkmasınıda bilmeli Sevmek gibi unutmasınıda bilmeli Düslerken gerceklerle irkilmesini Bilmeli insan Çünkü Hala Dünya Dönüyo Sen hayal etsende Askı :tender: gitmek bence hicte kolay deyil Gitmek Gitmek o kadar kolay mı Bir kentin o dapdar sokaklarından O gepgeniş pembemsi kırlara Gitmek o kadar kolay mı Ya dumanı tütmeyen ruhumun Hayat belirtisi sıradanlığını taşımak Bin bir karmaşasını bir nefeslik şehirden Bin nefeslik doğalara Yaratmak kolay mı Yoklardan bir ormanı Ya inşa etmek şehri Kabasından çizgilerine yepyeni Ya her defasında vazgeçemediğin Ama asla bulup bütünlenemediğin Kaf dağı ötesi aşkı hayalini Sesini nefesinden atmak O kadar kolay mı |
Ne rüzgarlar, ne boralar gördü yorgun gemi, Ve nihayetinde aşkın limanına demirledi. Ki ''git'' deyişin öyle, öyle içten ki; Vakit halatları toplayıp, defolup gitme vakti. |
Bir sen yoksun bu şehirde, bir de zaman. Ayrılık fısıldıyor yapraklar. Gitmekle kalmak arasında, Hüzün kokuyor deniz. Yas tutuyor gönül. Hicran yağıyor. Sen yoksun ya Gitmek geliyor içimden. . http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
| Saat: 22:55 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık