![]() |
Seni saklayacağım inan Yazdıklarımda, çizdiklerimde Şarkılarımda, sözlerimde. Sen kalacaksın kimse bilmeyecek Ve kimseler görmeyecek seni, Yaşayacaksın gözlerimde. Sen göreceksin duyacaksın Parıldayan bir sevi sıcaklığı, Uyuyacak, uyanacaksın. Bakacaksın, benzemiyor Gelen günler geçenlere, Dalacaksın. Bir seviyi anlamak Bir yaşam harcamaktır, Harcayacaksın. Seni yaşayacağım, anlatılmaz, Yaşayacağım gözlerimde; Gözlerimde saklayacağım. Bir gün, tam anlatmaya... Bakacaksın, Gözlerimi kapayacağım... Anlayacaksın. Özdemir Asaf |
Sakın ağlama! Yoksa, Ağlar yüreğim! ... Sakın gitme! Yoksa, Göçer yüreğim HIZIR İRFAN ÖNDER |
Bilerek mi yanına almadın giderken başının yastıkta bıraktığı çukuru Güveniyordum oysa ben sevgimize vapur iskelesi ya da tren istasyonundaki saatin doğruluğu kadar Beni senin gibi bir de annem terketmişti ki göbeğimde durur onun yokluğundan bana kalan çukur Sunay Akın |
suskun başladı gece öksüz öylesine.. kendi yenilgime şaşkın.. koynumda bir kalp ağrısı.. gözlerimi gözlerine dikip dakikalarca aradım; benden hiçbir dokunuş,hiçbir iz,hiçbir öpüş, hiçbir düş..kalmamış. içimde üşüyen kendimi alıp çıktım.. anadilin ben değildim artık anladım.. GÖKÇEN ÖZTÜRKLER |
Sensiz de denizi seyredebiliyorum. Hem dalgaların dili seninkinden açık. Ne kadar hatırlatsan kendini boş. Sensiz de seni sevebiliyorum. Hep boş konuşurduk hatırlar mısın, bula bula, Karşılastığımız zamanlarda. Sen, sevgiden şımaran çocuk, Ben şaşıran budala. Özdemir Asaf |
Ayrılık içimde yara, Acısı inletir beni, Gidişin gelir aklıma, Sebebi söyletir beni… Neden oldu, nasıl oldu, Bu ayrılık bizi buldu, Güzel günler mazi oldu, İzleri ağlatır beni… Sana çıkar bütün yollar, Seni bulur bütün fallar, Canlandıkça hatıralar, Yaşarken öldürür beni… Gözlerimde hep hayalin, Dudağımdan düşmez ismin, Hala duvarımda resmin, Baktıkça bitirir beni… Geçmiyor zaman geçmiyor, Takvimden yaprak düşmüyor, İçimde özlem dinmiyor, Yaktıkça kavurur beni… ERSİN KAYIŞLI |
Çoktan bitmiş konuşacaklarımız, Tekrar tekrar konuşalım. Akşamdır alkol, aslında kanıksamışız Gel yine sevişelim. Boş Ver bir dolu Düşlerde derviş. Kırmızı beyaz güller Mezarda bitermiş. Düşündüler çok mu az, Gel biz de düşünelim. Her geceye giden parfüm sevişmek, Gel yine sürünelim. Behçet Necatigil |
Unuttum seni sadece sarkilardasin artik hayallerde düslerde küçük bedenlerde eskimis taslarda sararmis bir denizde unuttum seni bende degilsin artik tahtalarda mavide gecelerde küçücük yüreklerde sözlerde hecelerde unuttum seni orada durdugun yerde unuttum seni YAVUZ İGRET |
Annelerin ninnilerinden spikerin okuduğu habere kadar, yürekte, kitapta ve sokakta yenebilmek yalanı, anlamak, sevgilim, o, bir müthiş bahtiyarlık, anlamak gideni ve gelmekte olanı. Nazım Hikmet Ran |
her akşam seni düşünüyorum her gün seni düşündügüm gibi her an düşündügüm gibi her anında sen varsın dolu dolu, sahilde kaldırımda dolaştım şimdi yenikapı serindi üşüdüm biraz önce, ısınmak için denize gittim denizime gider gibi senin ısıttıgı gibi ısıttı beni, denizi seyrederken,denizimi düşündüm, aynı sendeki gibi dalgalı, sendeki gibi hırçın sen gibi magrur sen gibi özgür sendeki gibi asil sen gibi dalgaları yüksek, sen gibi vefalı oda o havada,bu ayda,elbiselerimle girdim sanki sıcak bir mangala oturdum gibi ısıttı beni, seni anlattım ona, seni seviyorum dedim, aynı sen gibi o da dedim, bazen gereksiz dalgakıran yapıyor dedim, güldü bana mavinin kızı, çok dalga,çok manevradır dedi, yapmaz dedim fırtına çıkarsa yanarsın dedi dayanamazsın dedi canım sanada onada feda dedim sadece bilinmezin peşinde dedim gelmiyor dedim gelir dedi ben gibi kucaklayacak dedi senin adın akdeniz dedi tanıdım seni dedi biz yabancı degiliz sana dedi bizler sana dökülürüz aslında sende dogarız dedi bende o kadar çok varki su dedim hepinizle karışırım dedim ama ben sadece denizimi istiyorum dedim dalgaların içine baktım gözlerini görebilmek için denizde bile o göz yoktu vuruldum ben onlara denizim.... ALİ NİYAZİ GÜL |
| Saat: 00:35 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık