![]() |
Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar oynasınlar türküler söyliyerek yıldızların arasında dünyayı çocuklara verelim kocaman bir elma gibi verelim sıcacık bir ekmek somunu gibi hiç değilse bir günlüğüne doysunlar bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı çocuklar dünyayı alacak elimizden ölümsüz ağaçlar dikecekler Nazım Hikmet Ran |
Yıldızlar dans eder,ay’da ışıltı, Gündüzden sakınır saklı düşlerim. Mehtap gölgelenir duyar fısıltı, Sevdaya bakınır,saklı düşlerim. Sevgi ocağından temiz düşünce, Umut filizlenir, Aşk yeşerince, Hasret dalga dalga sevda pişince, Gurbetten çekinir saklı düşlerim. Hayalim peşimde düşte, rüyada, Bir nefes özlemle gönlüm hülyada, Sevgiyle yaşadım aşkı dünyada, Gözlerden okunur saklı düşlerim. İmkansıza darbe düş’le vurulur, Güzeller içinden sevdam sorulur, Gönül kaf dağında tahta kurulur, Tâcını takınır saklı düşlerim. KADİR KAYA |
gelmediniz, ben hep sizi bekledim eksilen yanlarımla sizden saklı eskidim her şeyden önce aşk verilmiş bir sözdü benim için gün, ay, saat, hafta; takvimişi zaman yani Aldıkça dönemeçleri değişmedi hiçbir şey yalnızca ufuklar yeniledim Kaç aşktan oluşmuş bir şeydi aşk her sevgiliyle biraz daha biraz daha sizden saklı eskidim Murathan Mungan |
Özlemini çektim kısa bir an Saniyeler, saniyeleri kovalıyordu. Sanmıştım ki Yıllar geçiyor. Nereye gittin benden uzak? Saatime baktığımda Birkaç saniye olmuş ayrılalı. Ne kadar zormuş meğer Senden saniyeler kadar Uzakta bulunmak. Gidiyorsun işte! Benden birkaç adım uzakta, Özlüyorum seni. Ayrılmak istemiyorum. Çok zor geliyor artık Dakikaları saniyelere ayırarak Yolunu gözlemek, Günlerce, Senden uzak. MEHMET ASLAN |
Gitmek. Bir hançeri inceltip Okyanusa daldırmak isteği Ya da düşebilmek atlasların Dışına ki ey kalbim Yalnızsın bu yolculukta da Gitmek. O kaos duygusu, aklın Sarsıntılarla yorgun düşüşü Bilincin kamaşması belki de. Rehin bırakılacak bir şey yok Unuttuklarından başka. Gitmek. Bir büyü gibi saran Ağrılar yumağı, kışkırtılmış Düşlerdir ki sen şimdi Esirgeme kendini kalbim Kederin o derin yalnızlığından Ahmet Telli |
seni ilk soluduğum andı benim yok oluşumun habercisi hücre hücre yerleştin bedenime aynada ki aksimin dudağının kıvrımı bile benziyor seninkine öyle sindirmişim ki içime seni farkında olmadan sana vermişim hayattaki yerimi... ASLI DEMİREL |
O siyahtı kurşuna dizenler beyaz silah sesinden ürkerek gökyüzüne uçuşan kuşlar bembeyaz Sunay Akın |
Uyudum, Uyudum uyandım uykulardan bu gece Terden sırılsıklam olmuş bir haldeyim Alaz, alaz olmuş bir bedende Bir kuşun kanat çırpması heyecanıyla Atar, atar da bir yürek Anlatamaz derdini nedense… Sağıma döndüm boş Sol tarafta bir can,içinde canan Sabahlar olmaz mı Bitmez mi bu kara geceler Sisler arasından bir sabah güneşi hayal olmaz mı Gecemden doğacak sabahıma… Sokak lambaları birer, birer sönerde Aydınlanır mı kara sevdam… Gelmez mi Işıl, ışıl güzel günlerin beraberinde Yaşanası aşklar,sevdalar çiçekler derilmez mi tutkunun koynunda vicdanlardan sual olunmaz mı esaretin Ela gözlerimde ele vermez mi kendini Uykusuz gecelerimin deminde Ses olmaz mı Gecemin sessiz çığlığı SONAY ÇAKMAKLI |
Söyleyin dağlara rüzgara Yurdundan sürgün çocuklara Düşmesin kimse yılgınlığa Geçit vardır yarınlara Göç yolları Göründü bize Görünür elbet Göç yolları Bir gün gelir Döner tersine Dönülür elbet En büyük silah umut etmek Yadigar kalsın size Yolverin kanatlı atlara Sürgünden dönen çocuklara Ateşler yakın doruklarda Geçit vardır yarınlara Dağılsak da göç yollarında Yarın bizim bütün dünya Murathan Mungan |
Aldırmıyorum artık kimseye O onu dedi bu beni dedi Derlerse desinler bana ne Herkes istediğini düşünsün İstediğini söylesin Eleştirsin yersin hatta övsün Hiçbirinden bana ne Ben seni yaşayacağım ve kendimi sana sunucağım Başkalarından bize ne Artık takmıyorum Kimseyle göbeğim bir kesilmediki Herkes baksın işine Bu hayat bana verildi Ve ben yaşayacağım Yalnızca Kime ne? GÜLCE ŞEREN |
| Saat: 00:35 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık