![]() |
Ye's öyle bir bataktır ki, Düşersen boğulursun Azmine sarıl sımsıkı Bak ne olursun Mehmet Akif Ersoy |
Ben senin gözlerine bakıyordum Sende benim gözlerime bakıyordun Seni seviyorum diyemedim sende aynı Bir gün diyecektım seni seviyorum O gün hiç bir zaman olmadı ve olmayaçakta MAHİR ÖZER |
Bilerek mi yanına almadın giderken başının yastıkta bıraktığı çukuru Güveniyordum oysa ben sevgimize vapur iskelesi ya da tren istasyonundaki saatin doğruluğu kadar Beni senin gibi bir de annem terketmişti ki göbeğimde durur onun yokluğundan bana kalan çukur Sunay akın |
Basit eşitsizlik... Yine; Bir beyaz sayfayı seninle dolduruyorum Kirletmek istemezdim oysa bu sayfayı Sütten çıkmış ak kaşık gibi beyazım demeyesin kendine Bak beyaz satırlarda nasıl da belli oluyorsun, Sevinmeli mi, yoksa üzülmeli misin? Bilemem… Yine seni yazdığıma? Şiirler hep sevgi adına yazılırken Gel gör ki sevgisizlik de ne kadar yakışıyor beyaz satırlara, Sevgisizlik, vefasızlığı ve anlayışsızlığı denklemin sol yanına, Seni diğer tarafa koysam Bilir misin eşit olursunuz? Senin yanına artı ne koyduysam; Sevgimi, Sevdamı, Diğer taraf da arttı nedense, Anlamış değilim, Eşitliği bozmak istemiyorlar… Bu denklem bozulmuyor… Sevgisizlik artı, vefasızlık artı, anlayışsızlık ve eşittir sen İspatı mı denklemin? Çok kolay, aynaya bak! Halil Kartal acemiliğimi bağışlaın konu başlığı açtım farkında olmadan. Diğer forumlara alışkanlıktan kaynaklandı. özür diliyorum arkadaşlarımdan. düzeltilmesini rica ediyorum... sevgilerle.. |
Celal Okumuş Kendime... gözler sevgiliye hasret kaldı ki ben,bir hazan gül gibi naçar kaldım.. kalbimi bürüdü bir kapkara zulmet ki ben,dut yemiş bülbüle döndüm... ah rabbim! günahkarım! sefilim! ve kimsesizim! ki sensin kimsesizlerin kimsesi.. kalbim dünyanın boğucu karanlıklarıyla gafletle doldu.. hep hüsran,hep isyan! isyanım büyümüş ki o kadar, dağlar parçalanmış,ben dikilmişim kibrimle ki kalbim,bir taş kadar da yumuşak kalamamış... fakat yine de içimde bir umut,içimde bir imkan, ne kadar olsam da günahkar,affetmen mümkün... Rabbim! şimdi ben senden istemem senden gayrisini, sevmek istemem senden gayrisini ki ibrahim gibi diyesim gelir: KAYBOLUP GİDEN ŞEYLERİ SEVMEM! herşey bir gün zevale mahkum.. ver artık gelsin senden bir hüküm ben faniyim;giderim belki bugün yarın Rabbim! gitmeden bu dünyadan, ne olur,kalbimi mühürleme sakın... eller ister seni seven sevgili.. eller sevgili,eller cennette bir huri.. lakin benim duam odur ki musa (as) gibi: RABBİM! ŞÜPHESİZ Kİ BEN, SENDEN GELECEK HER HAYRA MUHTACIM! Ve rabbim! yine de sana gelmeden, bana ver ki öyle bir sevgili, en azından ben göremesem de o görsün cenneti................. Birsen Ateş Mavi düşlerim...Mavi düşlerim... Mavi düşlerim vardı, Küçük bir çocuğun gölgesine, Sığınan. Devler ülkesinde... Anlayamadığım... Acımsı bir tat kaldı, Yüreğimde acı. Her daim yanık kokusu... Gözyaşlarım, Mavi Mavi... Her yol adım adım, Mayın tarlası... Karanlık gecede, Lodosa yakalanmış, Yaşam... Yürek gemim, Alışık değil, Böylesi sürüklenmeye... Sığınılacak bir liman, İnandığım, Anladığını sandığım... Duygu çıkmazım, Kavgam, İnadım, Bencilliğim... Ve yine de, Yürek çarpıntım, Sıcaklığım... Martı telaşında, Özgürlüğüm... Sonsuz sevgim, |
Güzel Havalar Beni bu güzel havalar mahvetti, Böyle havada istifa ettim Evkaftaki memuriyetimden. Tütüne böyle havada alıştım, Böyle havada aşık oldum; Eve ekmekle tuz götürmeyi Böyle havalarda unuttum; Şiir yazma hastalığım Hep böyle havalarda nüksetti; Beni bu güzel havalar mahvetti. Orhan Veli |
Bir tek şeyi unutma seni sevdim ben kalbim şimdi bir sokak çocuğu kelebekleri göç etti gönlümün ıssızlaştı hayat sanki sanki sabahı eksik şiirlerimin sanki gecesi hep kanayan bir yara ve sanki artık hep kanayacak ağlanacak bir aşkın kıyısına vurduysa gözlerim çare yok ağlayacak Bir tek şeyi unutma seni sevdim ben kapıları kendime ben açamadım ya da yanlış saatlerde bekledim gelmeni ter içinde takvimler istasyon öksüzlüğünde gözyaşım düşünüyorum da sen gideli ne çok yalnızım sarmaşık aşkın sarısında kaldım, sarılamadım savunamadım seni kimselere anlatamadım seni kimselere kimsesiz kaldım en çok da sensin Bir tek şeyi unutma seni sevdim ben sana uyumak sana uyanmaktı hayat sıratını geçtim yaşarken,korkmadan korkumu geçtim cesarete ihanetle berduş bir,yalan masumiyeti öptüm bile bile tek sen gitme diye sonbahar oldum,yaprak yaprak ağaç oldum köklerimi unutarak tesellisiz bir geceye fırlatıldım kalbimi dar bi kafese kapatarak içimde bir kanarya hiç susmadan ağlayacak Bir tek şeyi unutma seni sevdim ben yakamozlarında yıkadım sevdamı çırılçıplak seni sevdiğimi bağırdım mehtabına beyazında aklandım bulutunun mavi mavi sevdim seni içim kan ağlayarak Bir tek şeyi unutma seni sevdim ben anlattıkça kış vuruyor satırlarıma anlattıkça üşüyor,anlattıkça ısınıyor yüreğim bu gün sardunyalarım da açmadı belkide küskün renklere ellerimde ibadet gibi yaşadıklarım ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım sensiz soluyorum anlayacağın mavi mavi ölüyorum duyuyor musun orda mısın var mısın yok musun? Bir tek şeyi unutma seni sevdim ben yanarak yıkılarak aklıma her geldiğinde AĞLAYARAK http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifNaşide GÖKTÜRK |
Ağıt Çiçekçi bana bir gül ver sevgilime değil bir ölü için Çiçekçi bana bir gül ver İçine gözyaşlarımı sığdırabileyim. Yakasına böyle bir gül takmıştı O gün bir görseydin sen onu Çiçekçi bana bir gül ver Sanki o güldendi bütün mutluluğu Sen de: - Bir arkadaşın öldü Ben diyeyim: - Kardeşim! Çiçekçi bana bir gül ver Götürüp tabutuna iliştireyim. Kaldırımlarda kömür tozları Bacalarda koyu bir duman var Kara bir gökyüzü tek özelliği bu kentin Çiçekçi bana bir gül ver Kapalı perdeleri açabilse gülüm Kapalı kapıları kırabilse Kapalı yüreklere girebilse... Çiçekçi bana bir gül ver - Beyim, gül olmaz ki bu mevsimde! AHMET ERHAN |
Aynalar ve zaman erguvanlar geçip gittiler bahçelerden geriye sadece erguvanlar kaldı şair! Bahçelere özenecek ne vardı? İşte tenha her yanımız, hep tenha ne aradık sözcüklerin kuytularında ne bulduk soldukça çoğalan dilimizde? Zaman'ın sırı hâlâ duruyor olmalı ki üzerimizde biz bakınca görünen aynalardı nasıl var olduysanız öyle kayboldulardı bir yazın tiniyle bir güzün bedeni hem birleşti hem de ayrıldı sizde şair! Gördünüz kimbilir kaç aşkın battığını o derin sulara kapılmış şiirlerinizde.. Nedeni, ne kayalar ne fırtınalardı: kultulardı, geçip gittiler sözlerimizden geriye sadece kuytular kaldı Hilmi Yavuz |
Soylu Kız Mevsimleri şaşırtırsın güzelim Tuvalinde bahar güze dönüşmüş Sarmaşık gibi salkım saçak yüreğin İçindeki alev köze dönüşmüş Oku yüreğini okut gönlünü Unut yasakları unut suçları Ulaşmayacağı hangi doruk var Şöyle bir yürekte soylu bir meralın Murat Çakır |
| Saat: 00:35 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık