MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Edebiyat (https://www.msxlabs.org/forum/edebiyat/)
-   -   Japonya ve Japonca Hakkında Bütün Sorularınız (https://www.msxlabs.org/forum/edebiyat/55258-japonya-ve-japonca-hakkinda-butun-sorulariniz.html)

KettoKero 16 Nisan 2008 16:13

japonyada egitim icin bi kactane sinavdan geciyorsunuz dil yeterlilik sinavida bunrardan biri
bu sinavrari kazanirsaniz japonyada okumaniz icin vize ve gerekli islemler yapiliyo
daha fazla icin konsololuk sitesine bakabilirsiniz

girugamesh 17 Nisan 2008 16:28

çok saol:cici:

bluetooth212 17 Nisan 2008 18:55

ilginç bir soru da benden ;

türkiyede insanlar çin , japon ve kore insanları için kısaca çekik gözlü derler. peki japonyada bizim için yuvarlak gözlü falan deniyor mu? ^o)

KettoKero 19 Nisan 2008 20:55

ahh hayir denmiour
en azindan tanidiklarim demio

king nothing 29 Nisan 2008 15:32

ınsanı ınsan yapan bırbırılerının kulturlerıne anlayıslarına saygı gostermesıdır bence.
Japonlar benım analızıme gore dunyada ıyı nıyetlı sayılabılıecek ulkerlden bırıdır .
Konu ıle ne alakalı bılmıyorum ama sormak ıstedım japonların gozun de turker nasıl ınsanlardır ve turk kulturu tarıhı hakkında ne dusunuyorlar.
Bırde turk ınsanlarından nasıl bır davranıs alıyorlar merak ettım.

The Unique 29 Nisan 2008 16:36

bu harikiri yapanlar neden yapıyor :bilmem:

girugamesh 29 Nisan 2008 16:52

japonlar hassas insanlar gururlarına yediremedikleri yada ne biliyim insanı intihara götürecek şeylere mağruz kaldıklarında harakiri yapıolar
bunla ilgili türkiyede amerika-japon ve türk ortaklıında bi köprü yapılmış ama köprü yapı bittikten bi süre sonra yıkılmış köprünün yapımından sorumlu olan mühendislerden japon olanı yaptıı köprünün yıkılmasını gururuna yedirememiş ve harakiri yapmış,amerikan olan zararı karşılamış,türk olanda giden çimentoya malzemaye dert yanmış:@ ama tabi erika daa i bilir bu HARAKİRİ yi

Alıntı:

Cehennem Melegi adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1037835)
ınsanı ınsan yapan bırbırılerının kulturlerıne anlayıslarına saygı gostermesıdır bence.
Japonlar benım analızıme gore dunyada ıyı nıyetlı sayılabılıecek ulkerlden bırıdır .
Konu ıle ne alakalı bılmıyorum ama sormak ıstedım japonların gozun de turker nasıl ınsanlardır ve turk kulturu tarıhı hakkında ne dusunuyorlar.

bende bunu çoo...........kkk merak ediyorummm^o)

KettoKero 30 Nisan 2008 15:26

Alıntı:

Cehennem Melegi adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1037835)

en son sruyu anlamadim oO

bi cok japon turkiyeden ve turklerden hoslaniyo
kultur olarak yakin oldugumuzu soylemisti bi arkadasim
ve kurtulus savasini inceleyip ogrenen bazi japonlarin Turkiyeye gitmek ietdiklerini soyledigini duydum
Hiroto adindaki bi arkadasim demistiki Turklerde japonlar gibi gururlu
asla kendileri icin cok onemli biseyden vazgecmezler
cok gurulular ve cok cesurlar demisti =] bende bunu konuya nasil baglicagimi bilmiyoum ~_~'
ama sanirim anlarsinis

ben bu sorularla cok karsilastim
boyle sorular cevaplamasi zor sorulardan

kerberosss 30 Nisan 2008 16:12

ya kültürel bir benzerliğimiz var ancak kore savaşı çok hazindir bizim için

king nothing 30 Nisan 2008 21:43

japonyada en merak ettıgım konu depremler oluyor o kadar cok deprem oluyorkı
turkıyenın aksıne japonlar bunu normal karslıyorlar ve gercekten turkıyenın bu konuda ogrenmesı gereken cok sey var gıbı bence cunku en ufak arcı sarsıntısında balkondan atanmı var dersın esını kızını bırakıp kendını dısarıya atan tuhaf ınsanlarımı dersın.
Yanı bız depremle yasama gercegını bır turlu ogrenemedık.
Japonlar nasıl bır yol ızlıyor nasıl cozumlerle kendılerını guvende tutabılıyorlar bu konuda aydınlatırsan cok sevınırım gercekten ogrenemem gereken japonların temel konularından bırıdır.Bak cevap vermessen o balkonlardan atlıyanlar lıstesıne benıde eklersın ona gore bır cevap beklıyorum kısa kestırıp te cope atma lutfen:D

Saat: 22:54

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık