![]() |
Öğretilenlerden Her yüzüstü bırakıp giden Birşeyler öğretti Kimi Ayrılık acısını öğretti Kimi Yanlızlığın keskin bıçaksı yüzünü Ama; Sen sevmeyi öğrettin Tekrar tekrar Kaldırması zor sevdaları hep benim omuzlarıma Yükledin Giderken bile bana sevecek bir şeyler bıraktın Yanlızlığı Gözyaşını Bilinmeyen herşeyi Bana bıraktın Sen sür sefasını sessizliğin Ufukta fırtına var oysa Bilinmeyen herşey bilinene doğru yavaş yavaş akıp giderken bir kumsaatinin canalıcı sessizliğinde Bana bırakacağın her şeyin birer eşi Sende saklı,unutma Ömer Seydi Ekinci |
Seni bende, beni sende arıyorlar, Beni senden, seni benden tanıyorlar, Bir birim gibiyiz tümünün gözünde, Yarım'larımızı bütün sanıyorlar Özdemir Asaf |
Sen çaldın gittin ama Yüreğimi, Yaralarını hala içimde Saklarım Ve her sızımda seni Yeniden hatırlarım... SERKAN CANBOLAT |
Kapıları çalan benim kapıları birer birer. Gözünüze görünemem göze görünmez ölüler. Hiroşima'da öleli oluyor bir on yıl kadar. Yedi yaşında bir kızım, büyümez ölü çocuklar. Saçlarım tutuştu önce, gözlerim yandı kavruldu. Bir avuç kül oluverdim, külüm havaya savruldu. Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yok. Şeker bile yiyemez ki kâat gibi yanan çocuk. Çalıyorum kapınızı, teyze, amca, bir imza ver. Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler Nazım Hikmet Ran |
Saatler, umutsuzluğumu vurguluyor! Çaresizliğimin sesini dinle! Onlar da yoruldu, beklemekten Ben de... Zaman, alabildiğine özgür artık! .. Bir o kadar da anlamsız Gelmeyeceğini bilince... Zaman kavramı kalmadı, bende! .. Bak, nasıl çöküyor üstüme, hüzün! Nasıl yükleniyor karamsarlık, omuzlarıma! ... Nasıl vuruyor karanlıklar, aydınlığıma! .. Nereye gidiyor gündüzüm, zamansız! ? Gecenin apansız gelişi niye? Niye, amansız karanlığın inişi? Nedir, siyahın işi, bende? Nerede umut ışıltılarım, renklerim? Gökkuşağım nerde? Hangi göklerde? Bomboş bir karanlık kaldı, bende! .. Benimle beraber ara kendini! Odalarda,duvarlarda, şarkılarda... Resimlerde,şiirlerde, gecelerde... Nerdesin, nerde! ? Gözsüz aynalar ne bilsin, güzelliğini? Bir de gözlerimden seyret, kendini! Gör, nasıl güzelsin, gönlümde! .. Yüreğimde, bende! .. ONUR BİLGE |
Aşk başlamadan güzel, Kalplerde heyecan Bakışlarda korku olduğu zaman güzel... Birbirimize sezdirmemek için çırpınış, Başkaları görmesin diye çabalayış, Gözlerim gözlerinin mavisine değdiği zaman... Aşk başlamadan güzel.... Ümit Yaşar Oğuzcan |
uzaklardayım sana göre belkide hecelerinde kayboldum ayaza çekmiş bir sonbaharda çizerken resmini duvarlarıma adımı anımsarmısın gerçekten Taner'im,Tanım diye... kalemin yazarken soldan sağa her hangi bir doğa olayına benzetirmisin beni... hayallerinde gölgem kaybolur ümitlerinde solarım belkide sessizce düşen yapraklar gibi karanlıklara gömülürüm yüreğinde... ne bir şiir nede şair anar adımı ne taşlar sarar,ne de kumlar bedenimi yalın ayak gezdiğim şehirlerde.... git demek ne kadar kolay oysa, gecenin gidebildiği yer güneşin ilk ışıklarıdır... İBRAHİM TANER ATEŞ |
Mezarcı Bağrımdaki yaradan daha derin olacak Kaz mezarcı! Derin kaz, onu kimse görmesin, Bu karanlık mabede öksüz aşkım konacak Kaz mezarcı! Geniş kaz, tüylerin ürpermesin. Göründü bak karşıdan kafilenin bir ucu, Gündüzler gece artık, geceler zindan bana! Bu gelen sevgilimdir, ademe giden yolcu Kaz mezarcı" Derin kaz, ellerin yana yana. Çakılları temizle! Haydi artık mezarcı! Hazan olan aşkımı derine gömeceğim, Parçalarsa kalbimi azrailin kırbacı, Bu karanlık mabedin hüznünü emeceğim. Ört mezarcı! Artık ört, ellerin yana yana Gündüzler gece artık, geceler zindan bana. Rıza Polat Akkoyunlu |
Adamın Biri 1 Çifte koştuğun öküzler, Senin kadar yorgun değil kardaş! Sen ki kış ve yaz düşünceli Sen ki kış ve yaz yalınayak! Ne esnaf ne tüccar ne efendi Senin kadar değil düşünceli Senin kadar yorgun değil kardaş! Sen ki kış ve yaz düşünceli Sen ki kış ve yaz yalınayak! Sevmesi sana mahsustur Yüreğin hükmedince, Boynun damarları kabararak Türkü söylersin söyleyince, En iyi sen gülersin, Ölürsün öl deyince, Sana mahsus çalışmak. Sen ki kış ve yaz düşünceli Sen ki kış ve yaz yalınayak! Cahit Külebi |
Baba Yıllardır özlemle bekledim beni sevmeni sana benzemek sana ait bir şeylere dokunmak senin kokunu duymak varlığını hissetmek benim için bir ibadetti sanki kimseye benzemezdi kapı çalışın anlardım senin geldiğini koşarak atılırdım boynuna sende severdin beni ama pek belli etmezdin. Soğuk mesafelerin gelirdi sıcak sevgi dolu kollarından önce hep kursağımda kalmıştır sana söyleceğim sözlerim sevgimi bile anlatmayı bırak göstermeye korkardım ama yine de vazgeçmezdim seni sevmekten önce büyüdüm artık soğuk mesafeler kalkmıştı ortadan arkadaş oluverdik seninle derdime ortak yoluma yoldaş oldun. Bıkmadan usanmadan sevdim seni sevgin karşılıklıydı elbet ama hiç belli etmiyordun. Sen içinde bense hevesim kursağında kalmış bitap bir biçimde yinede pişman olmadım seni sevmekten sana söylemediğim çok şey var be BABA mesela seni ne kadar çok sevdiğimi sensizlikten korktuğumu yokluğuna dayanamayacağıma ben seni çok seviyorum be BABA. EMRE BUDAY |
| Saat: 01:49 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık