![]() |
Yalnızım..kendimi bildim bileli... Oysa hayallerim vardı... Sevilmek diye bir gün... Yalnızım ben beni bildim bileli... Seviyorum diye haykıramadım doyasıya... Kalbimi teslim edemedim sevgiliye... Birde birini seviyorum demeye... Tek başınayım kendimi bildim bileli... Postacı buldu mu mutluluğun adresini... Çok isterdim birinin beni sevmesini... Sevmenin yüce olduğunu... Hep yalnızdım ben beni bildim bileli... Oysa seni seviyorum diyemedim kimseye... Yalnızlık adresiyim... Sevilmeye de hasrettim yıllardır... Sevmek sevilmek istedim... Beni de bir sevenim var demek istedim...yıllardır... Ama kısmetten öteye yol yok bilirim.... Şair Mehmet Sercan |
Peşimde gölgemi sürükleye sürükleye Koluma taktığım yalnızlığımla Açıyorum kapımı yine Hep aynı, anahtar tıkırtısı Hep aynı, kapı gıcırtısı Buyur ediyorum yine, yalnızlığımı Sobası yanmayan evimin başköşesine Korkuyorum Sana hasret ölüp gitmiş bedenimi, alsınlar diye Bir gün bu kapıyı, bir çilingir açacak Korkuyorum Son nefesimi verirken Yalnızlığımdan başka, yanımda kimse olmayacak Tutup nefesimi, dinliyorum, sessizliğin sesini Dünkü bebek ağlaması Bugün sarhoş narası Ne çabuk değişiyor her şey Ne çabuk büyüyor, ne çabuk yaşlanıyor insanlar Kimsenin yüzü, hatırımda kaldığı gibi değil N’olur yalnızlığım, kimseye korktuğumu belli etme Ve sen ayna! Her gün tek tek saçıma düşen beyazları Gösterip gösterip bana gülme Şimdi yatıp uyumak Uykunun o hiçliğinde kaybolmak, belki de en iyisi Nede olsa, uyurken unutuyor insan, çok şeyi Seni bile yalnızlığım, seni bile! Unutuyor korkuyu, açlığı bile unutuyor Bak, başımı yastığa koyuyorum Haydi, yalnızlığım sus artık, sesiz ol, ben uyuyorum Haydi, Allah rahatlık versin Sana da iyi geceler diliyorum… Gürsel İleri |
Yalnizlik Iste gun batiyor... Gozlerim coktan daldi uzaklara Kor kirmizi bir gunes aydinlatiyor denizin ustunu Kucuk kucuk tekneler gorunuyor uzakta Bulutlar kaplamis Sultanahmet’in ustunu Yavastan hava karariyor Ve huzunlu bir muzik Ama kivrak Yavas yavas isliyor icimize... Kimbilir kac ayrilik yasaniyor su anda Kimbilir daha niceleri yasanacak Kirgin miyimhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif yoksa kirgin misiniz Bosverin olmayin Hayat guzel Yasamak gerek her seyi acisiyla tatlisiyla... Yalnizlik dusmanimiz Tum guzellikler yoldasimiz Kanmadim daha sana Ordasin biliyorum Ama icimizdeki bu kipirti oldukca Kanmayiz sana… |
Karanlık Geceler Yanlızım bu karanlık gecede Tek sadık dostum gözyaşım oldu O hüzünlü şarkı sözleridagözyaşımda buldum seni Sonu gelmeyen gecelerde buldum İçimdeki acının cezasını çeker oldu gözlerim Ben ise seni sevmenin cezasını çekiyorum Hayata dair tutunacak dalım kalmamışken Sen yaban ellerde yaşıyorsun Bu yalancı dünyada yalnız bıraktın Zorlu gecelerimde zindanlara kapattın Yüreğimdeki bu acıyı hangi dağa haykırayım Bu acıya hangisi dayanabilir Sensiz bu hayatta aç köpekler işitsin Nefesimin sesinikanımın kokusunu Bu karanlık gecelerde İstemiyorum sensiz bu hayatı..istemiyorum |
karardı hava,bak oldu gece haykırıyorum yine işte sesimi duyan varmı feryadımı duyan kim yalnızlık mı hasret mi etti beni böyle kimi görsem ne mutludurlar der de varmıdır benim gibi düşen bu derde akşam olupta kapanınca perde herkesin sevinci kederi serde çekmeyen anlamaz her demde sorsam dermanım nerde bulunur mu merhem a yar sende Umudum Ol |
Derdin yumak yığın yığın Yağmur yağar ay yüzüne Bir yürek ki darmadağın Gölge düşer gündüzüne Sevda mihman kalbe davet Saadete yer mi olmaz Kor yüreğin aşka mabet İbadete yer mi olmaz Hüvelbaki hüvelbaki Sızlar yara çok derinde Doldur iksir güzel saki Ab-ı hayat demlerinde Sensizliğin adı ferda Aşka ayna derde sırsın Başımdaki kara sevda Öper öper çoğaltırsın Al uykunu geceye sar Ay şavkına sen de sığın Güzel atlar şaha kalkar Kırbaçlanır yalnızlığın Mehmet Özdemir |
Bir sonbahar akşamı gibi bazen soğuk bazen ılık Yalnızlık kılıksız bir kılık. Ferit Efiloğlu |
Ne bir şiir dizebilmiş, Ne bir kalem yazabilmiş. Ne anlatabilmiş Dede Korkut Ne de derman olabilmiş Lokman Hekim . Kıyamete dek kendi taşı olduğumuz bir mezarmış, daha doğmadan içine gömüldüğümüz. VE adını Yalnızlık koyduğumuz |
sen yoksun yine yalnızlığımda kimsesiz sokaklarda başımı yasladığım kaldırım taşlarında sen yoksun artık hayatımda ellerin eskisi gibi değil artık bazen soğuk bazense karanlık gözlerinde ben yokum artık bazen kör bazen de bulanık bakışların herzamankinden farklı sanki karşındaki beni görmüyormuş gibi aklın bende değildir belki arıyorum artık o içimdeki seni bazen terketmek istiyorum hayatı yaşamı herşeyi bazende durup düşünüyorum acaba hala seviyor muyum seni? sen yoksun artık dudaklarımda aç kaldığım sofralarda ölümüne adadığım aşkımda sen yoksun artık yaşanacaklarımda.. İsmail Salcan |
Kalbimden Dökülüyor Yalnızlık Kalbimden dökülüyor yalnızlık Siyah rengin kararmış daha da Süzdüm gözlerimle ölümünü Ben layık değilim birlikte ölmeye Şimdi yalnız Yoğun ışıklar altında sönmeliyim Kupkuru ağzımda adın kalsın yeter Güz doğar belki bana da başka bir hayatta En azından bir ihtimal var diyebilirim Yıkık her ruhun ardından söylenir Bir sabahla birlikte doğacak olanım Kan küsünce vücumdan ayrılacak Akacak bir başka hürce sokaklarda Özgürlük değecek ben'den ne bir din kalacak Ne de başka bir değer yargısı temizlenmemiş Şimdi ben giderken kuzular yine güçsüz Şimdi ben giderken yine bir insan doğacak Ekrem Ekici (Bir yalnızım daha artık yalnız değil, darısı diğer yalnızlarıma, kendimden başka...!) |
| Saat: 03:06 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık