![]() |
Her satırı Mendireğe dizili karabataklara benzeyen Bir mektup bırakarak Balıkçı koynundan Sisler içinde uzaklaşan kayık gibi Bir sabah usulca ayrıldın Koynumdan Bütün yolcularını Boğaz köprüsünün çaldığı Araba vapurunun Boş seferleri Gibi yalnızca rüzgâr Gezinir sensiz Yüreğimde Durgun bir sudur aslında deniz Ki çocukların acemi oltalarını denedikleri Kuytu bir iskelenin Tahtaları altına kazıdığım Ayrılık şiirini okudukça Dalgalanır... Sunay Akın |
Doğrusu İstemeyerek veda ediyorum sana, Kırıcı olmadan, Dost kalarak.. Bilmem ne kadar dost kalırız, Kimbilir! ! ! Belki unutursun hemen, Belki de ara sıra hatırımı sorarsın, Ben mi? Biraz zor… Unutamam her halde, Sesini duymasam da, Seni görmesem de, Söyledim ya... İstemeyerek veda ediyorum… Oysa umutlarım vardı, İleriye dönük, Tanısam ne değişirdi bilmiyorum, Belki çok şey, Belki hiçbir şey… Söyledim ya, Dostça veda ediyorum sana, İstemeyerek de olsa… YILMAZ BACACI |
RÜZGARIN KEMAN ÇALDIĞI YAMURDAMLALARININ PENCEREYE VURDUĞU SOĞUKBİR KIŞ GECESİ YATAĞINA UZANIP HAYLİNİ KURDUĞUN TÜM GÜZELLİKLER SENİN OLSUN. Erkan KAYIK |
Ömrümüzün baharı Acılarla geçmesin, Boş bir inat uğruna Yürek acı çekmesin.. Bir kez geldik dünyaya İkincisi yok bunun, Kör bir inat uğruna Yaşam boşa gitmesin.. Yaşamak istiyorsan Hayatı doya doya, Bırak artık inadı Sende sev doya doya.. Geçmişte yaşananlar, Geleceğe taşmasın, Yen artık şu inadı Kalbin bomboş kalmasın.. YILMAZ BACACI |
Ölünceye kadar seni bekleyecekmiş, Sersem. Ben seni beklerken ölmem ki.. Beklersem. Özdemir Asaf |
Şuan ağlamaklı durumdayım, Fazla konuşamam, Nedenini sorma, Kendine iyi bak dostum.. Belki uzun sürer unutmam seni, Kim bilir? Belki yeniden denerim sevmeyi… Biri olacaksa eğer gönlümde, Senin gibi biri olsun isterim, Bilmeden tanımadan seven… Sanma ki çivi çiviyi söker misali, Yeni bir aşk bulurum, Yok! ! Dostum yok! Söyledim ya uzun sürer unutmam seni… Diyelim ki unuttuk unutulduk, Biri çıktı karşına, Sever misin? Sevebilir misin? Beni sevdiğin gibi… YILMAZ BACACI |
Bütün insanları dostun bil, kardeşin bil kızım Sevincin ürünüdür insan, nefretin değil Zulmün önünde dimdik tut onurunu Sevginin önünde eğil kızım Ataol Behramoğlu |
Sonbahar Rüzgarları Güzel bir sonbahar günü Yaslanmak çınara Unutulursa yalnızlık Gelirse mutluluk Bu zamanda aşık oolmalı insan Vakitli ya da vakitsizce Hiç farketmez çıkıp gelmeli Dağ sümbülleri gibi Birden bire Tutmalı ellerimi Ne günah, ne yasak dinleyerek Yıldızlarla sevişmeli Geceleri Yalnız aşk sonbahar sarhoşluğuyla Bak o zaman uyanmak istemeyeceksin Darıldığın bile rüyadan Yapraklar arasında Aşk yapmak buğulu bakan gözlerle Kaybolmuş yılları vereceğim Gecenin yıldızlarıyla geriye... Arslan Bayır |
Şu da Var Bir de var sen koynumda yatıyorsun Güzelsin güzelliğin mutlak amenna Kızlığın masanın üstünde Kocana saklıyorsun Oysa koca da ne benim kollarım ar Soy bir portakal yedir bana dilim dilim Ben uzun minareliyimdir doğma büyüme Ne yapıp yapıp denizi görmek isterim Cemal Süreya |
Kimsesizlik Yıllardır bir kıvılcım kapalı kında, Kimsesizlik dört yanımda bir duvar gibi; Mustaribim bu duvarın dış tarafında, Şefkatına inandığım biri var gibi. Sanıyorum saçlarımı okşuyor bir el, Kıpırdamak istemiyor göz kapaklarım; Yan odadan bir ince ses diyor gibi gel! Ve hakikat bırakıyor hülyamı yarım. Gözlerimde parıltısı bakır bir taşın, Kulaklarım komşuların ayak sesinde; Varsın yine bir yudum su veren olmasın, Baş ucumda biri bana 'su yok' desin de! Kemalettin Kamu |
| Saat: 00:35 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık