![]() |
Türkiye'm Türkiye'm benim Türkiye’m Dillerde söylenen türkü Türkiye’m Dağlarların, ovalar, nehir göllerin İçimde hasretin dinmez Türkiye’m Türkiye'm Türkiye'm canım Türkiye’m Sana akmak ister kanım Türkiye’m Sen gibi bulunmaz sevgili, güzel Ağrı, Süphan, Erciyes’in çok özel Dicle, Fırat, Kızılırmak ne güzel Van, Hazar’ın, İznik, Salda’n Türkiye’m Türkiye'm Türkiye'm canım Türkiye’m Sana akmak ister kanım Türkiye’m Cami, Havra, Kilise; birce durur Papaz, Haham, İmam; hepsi bir yürür Kin, nefret yaşamaz bu yerde, kurur Hoşgörü direği duran Türkiye’m Türkiye'm Türkiye! m canım Türkiye’m Sana akmak ister kanım Türkiye’m Sende insan vardır, insanlar hası Seni bir görenler unutur yası Hazreti Mesih’in gizlenen tası İstanbul koynunda saklı Türkiye’m Türkiye'm Türkiye'm canım Türkiye’m Sana akmak ister kanım Türkiye’m Dört büyük din sende dimdik duruyor, Sıkışan gönüller sana geliyor Senin varlığında huzur buluyor Gönülleri tamir eden Türkiye’m Türkiye'm Türkiye'm canım Türkiye’m Sana akmak ister kanım Türkiye’m Şehirlerin medeniyet beşiği Kültürün var çok dinlerin eşiği Ben Çağrı’yım bu vatanın aşığı Aksın kanım toprağına Türkiye’m Türkiye'm Türkiye'm canım Türkiye’m Sana akmak ister kanım Türkiye’m Abdullah Çağrı ELGÜN cagrielgun@hotmail.com Abdullah Çağrı Elgün |
Türkiye'nin özelliklerini anlatan şiir Türkiye Güzelliesi 3 Bolu beyi tuzak kurmuş ağları, Geçit vermez Köroğlu’nun dağları. Yağız olmuş uyuz denen tayları. Tek yürekte buluşalım Türkiye’m. Al yanaklı Amasya’nın elması, Dört bucağı şehzadeler yuvası, Aşıklar diyarı ünlü Sivas’ı, Ozanlarla dolaşalım Türkiye’m. Bir başkadır Bilecik’in Söğüt’ü, Atamız Osman Bey orda büyüdü, Edebali verdi ona öğüdü, Geçmiş ile barışalım Türkiye’m. Kilimler şehridir iirdağ, Uşak. Konya ovasında altından başak. Buldan’da dokunur ibrişim kuşak. Her köşene ulaşalım Türkiye’m. Bir yarımadadır ülki toprağın, Şifalı suların maden kaynağın, Dağı, taşı elmas şu Zonguldak’ın, Sevdasına karışalım Türkiye’m. Fıkra olmuş Of, Ağrı Yunanlı’ya, Çarpılır girenler Tokat’ta koya, Kapılır yabancı müthiş korkuya, Sevincine katışalım Türkiye’m. Gezdim hayalimde Türkiye’m seni, Yakut gerdanlıksın dünyanın beni, Asya Avrupa’sın gizle buseni, Hoş nazarla bakışalım Türkiye’m Bu şiirin anlamı nedir? |
CANIM TÜRKİYEM Sende doğdum, sende öleceğim, Ben de senin, toprağına gireceğim, Seninle ağladım, seninle güleceğim, Benim vatanım, canım Türkiye’m Dünyada yoktur, sana bedel bir vatan, Nasıl ihanet eder, vatanına bir insan, Sana feda olsun, bu bedenimle bu can, Benim vatanım, canım Türkiye’m Muhtacız biz senin, toprağına, taşına, Karnımızı doyuran, ekmeğine, suyuna, Gökte dalgalanan, şu eşsiz bayrağına, Benim vatanım, canım Türkiye’m Bedelsin sen, tek başına dünyalara, Göz açtırmayız asla, hain düşmanlara, Sokmayız onları, bu cennet topraklara, Benim vatanım, canım Türkiye’m OSMAN İNCİ |
ŞİİR TÜRKİYE`M Yine duman almış Ağrı Dağını Acı haber ile yakma bağrını Zümrüttür dört bir yan, yeşil bağını Karış karış özlemişim Türkiye`m Bir başkadır havan, suyun, toprağın Çiğdemin, nergisin, gülün, zambağın Akar durur çağlayarak ırmağın Nehir nehir özlemişim Türkiye`m Asildir insanın, cesurdur millet Seni sevmeyenler içimde bir dert Sende birbirinden güzel vilayet Şehir şehir özlemişim Türkiye`m Atamdan yadigâr kalmışsın bana Yanımdayken bile hasretim sana Dostluktan, sevgiden, neşeden yana Derdim yoktur, özlemişim Türkiye`m SADİ TELTİK CANIM TÜRKİYEM Sende doğdum, sende öleceğim, Ben de senin, toprağına gireceğim, Seninle ağladım, seninle güleceğim, Benim vatanım, canım Türkiye’m Dünyada yoktur, sana bedel bir vatan, Nasıl ihanet eder, vatanına bir insan, Sana feda olsun, bu bedenimle bu can, Benim vatanım, canım Türkiye’m Muhtacız biz senin, toprağına, taşına, Karnımızı doyuran, ekmeğine, suyuna, Gökte dalgalanan, şu eşsiz bayrağına, Benim vatanım, canım Türkiye’m Bedelsin sen, tek başına dünyalara, Göz açtırmayız asla, hain düşmanlara, Sokmayız onları, bu cennet topraklara, Benim vatanım, canım Türkiye’m OSMAN İNCİ |
Lütfen İstanbul ' un coğrafi özelliklerini anlatan bir şiir bulup siteye ekler misiniz ? |
Türkiye'yi anlatan şiir örnekleri verir misiniz? türkiyeyi anlatan ve kısa olan 30 şiir lütfenn! |
ya türkiyeyi anlatan kısa 1 tane şir |
ya offfffffff bitürlü türkiyeyi anlatan şiir bulamadım |
hayranım türkiyem Hayranım Türkiye'm Türkiye'm Dağının rengine Irmağının sesine Toprağının kokusuna Hayranım Türkiye'm Türkiye'm Kuzuların melemesine Kuşlarının cıvıltısına Güneşinin doğuşuna Hayranım Türkiye'm Türkiye'm Dalgalanan bayrağına Yurdu için ölen şehitlerine Oğullarını seve seve Askere gönderen annelerine Hayranım Türkiye'm Türkiye'm Sevgi dolu insanlarına Hoşgörülü kalplerine Gözleri yaşama sevinci ile dolan çocuklarına Türkiye sevdalısı gençlerine Hayranım Türkiye'm (SAKARYA İ.Ö.O NİSAN 2009) İrem Genç |
bana lütfen amasyanın coğrafi özellikleri ile ilgili bir tane şiir lütfen.istiyor ben.lütfen... |
| Saat: 16:49 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık