![]() |
Alıntı:
:D geri gelmene çok sevindim erika |
bir sorum daha olacak ben evde japoncaya başlayacağım ya biraz uzun sürecek o yüzden ingilizce kursunada gitmek istiyorum acaba ikisi bir arada kafa karıştırırmı? |
Alıntı:
|
hiç sorma aşırı zor |
Alıntı:
hayir kafan karismaz Ingilizce ve Japonca cok farkli kafani karistirmasi imkansz =] |
Alıntı:
|
japon diliyle kore dili farklı mı farklıysa ne gibi farklılıklar var |
Alıntı:
|
tabiki farkli kore dilinde hece deil harf var ama japoncada hece olarak gecio korece d,b,p,m,l,r,o,ng,ya,ae,e,i,ee,ea,eu,yu,yo,o,u we harflerin birbirine getirilmesiyle olusuyor mesela 안녕하세요! (an nyeong ha se yo!) = (kibar)Merhaba! korecede harfler birbiri ustune bindirilerek yada birlestirilerek yazilir. fakat japoncada bu durum yoktur.Japonca hecelerden olusan bir dildir. a i u e o ka ki ku ke ko sa shi su se so ta chi tsu te to na ni nu ne no ha hi fu he ho ma mi mu me mo ya yu yo ra ri ru re ro wa wo n seklindedir mesele merhaba= Konnichi wa!「こんにちは」 gibi verilen hecelerden cumle ve sozcuk olusturulur. ayrica korecede ng,l v tek basina harfler bulunmaktadir,bu durum japoncada sadece "n" icin gorulmektedir ancak "n" "ung" gibi sesledirilirken u ve g sesleri yutularak ve bogularak cikarilir. |
internette başka bi sitede özneden sonra gelen "wa" , "ha" olarak yazılır fakat "wa" diye okunur yazıyodu. bu doğru mu? edit: tamamdır. aiko'nun yazısını kaçırmışım "ha" ile yazılıyormuş :D |
| Saat: 00:09 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık