![]() |
türkiyeyle ilgili şiir bulmam lazım |
Türkiye Her ünlünün, hayatını bilme mecburuyetindeyim, Türkiye cumhuriyetindeyim. Bir ömür, bizi peşlerinden koşturanlar kadınlar, Pop konserinde, avaz avaz bağıran siz misiniz? Aklımı kaçırma mecburiyetindeyim, Türkiye Cumhuriyetindeyim. Neresinden tutsam elimde kalıyor, Siyasetçisi,askeri. Laik olma mecburiyetindeyim, Türkiye cumhuriyetindeyim. Emekliler kuyruklarda ölüyor, Biz bu işsizlikle, emekli de olamayacağız. Popülist olma mecburiyetindeyim, Türkiye Cumhuriyetindeyim. Sevmeye kıyamadıklarımız, Eşlerini, bir yarışmadan seçiyorlar artık. Bir ev, bir araba, alma mecburiyetindeyim, Türkiye Cumhuriyetindeyim. Fikirlerinden bihaberler, Atatürkçü gözükmeye çalışıyor. Rahat bırakın ATAMI! ATATÜRK üzerinden, siyaset yapma mecburiyetindeyim, Türkiye Cumhuriyetindeyim. Eğer, dedikleriniz doğru olsaydı, Yaptıklarınız, doğru olsaydı, Ülke, bu halde olmazdı. Ülkem için, bir şeyler yapma mecburiyetindeyim, Türkiye Cumhuriyetindeyim. Ümit Buget ________________________________________________________________________ Canım Türkiye Türkiye! Türkiye! Benim güzel memleketim Benim memleketim güzel Türkiye Bir ucunda güçlü batı Diyorlar ki: Bir ucu çöl Neresinde ölürsen öl Benim memleketim cennet Benim cennet memleketim Türkiye Sayısız mutlu sabahlar memleketi Zaferler, tarihler bucağı 19 mayıslar, 27 mayıslar sabahı Devrimler, çığırlar ocağı, Türkiye Ninnisi zafer temli analar Oğulcuğu tarih olmuş babalar Daima iyiye, daima doğruya Hukuktan, teknikten doğuya Işık tutan çabalar memleketi Türkiye Bağrında bir ışık yanar doğuştan egemen Hakkın sustuğu, adaletin öldüğü Bir çırpıda, bağımsız bir ışığın söndüğü Yerlere sıçrar hemen Uygarca her çabaya ümit veren Türkiye Bir bakarsınız Ankara sokakları uykuda İstanbul'um, İzmir'im, Antalya'm çırpınır suda Silkinir her sabah bir melodi dinletir tarihe anıtlardan Oğuzlar, ulu boylar, ta eski Hititler Tarihim der, inancım, güvenim der Demokrasim, barışım, insanlığım Canım Türkiye (Şair:Zeki Ceylan) Can Ceylan Kaynak ( Bu bağlantıya tıklayarak Türkiye ile ilgili diğer şiirlerede ulaşabilirsiniz. ) |
türkiyenin güzelliklerini anlatan 3 şiir bulabilirmisin |
yaaa türkiyeyle ilgili şiir bulur musunuz? |
türkiyedeki tarihi eserleri anlatan şiir. |
Türkiye'nin özelliğini anlatan şiir söyler misiniz? türkiyenin özelliğini anlatan3 şiir |
Güzel Türkiye Uzunca yürüdüm yollarında Deresinden köprüsünden geçtim Dağlarından akan pınarlarında Buz gibi akan sularını içtim Türkiye Zümrütten yeşil Göllerinden,ırmaklarından geçtim Dağlar,ovalar,ormanlar yemyeşil Türkiye`mi yıldızlara bakarak seçtim Türkiye denizlerin ne güzel Denizlerinin üzerinden geçtim Türkiye şehirlerin ne güzel Türkiye körfezlerinde güzelliği seçtim Türkiye tarihi eserlerine hayran kaldım Öyle güzelsinki güzel Türkiye Tarihi eserlerinden, rüyalara daldım Dünya`yı dolaştım,seni seçtim,Türkiye Konusu : Türkiyenin coğrafi güzelliklerini anlatan bir şiir. |
türkiyeyei anlatan şiieler ve özelelikleri |
Türkiye'nin özelliğini anlatan şiirler söyler misiniz? lütfe türkiyeninüç özelliğini anlatan kısa 2 kıtalı bir şiir lütfen |
kısa türkiyenin özelliklerini anlatan 3 tane şiir |
| Saat: 11:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık