MsXLabs
Sayfa 2 / 5

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Sosyal Ağlar (https://www.msxlabs.org/forum/sosyal-aglar/)
-   -   MSN Hata Kodu 80048820 Windows Live Messenger Hatası (https://www.msxlabs.org/forum/sosyal-aglar/19926-msn-hata-kodu-80048820-windows-live-messenger-hatasi.html)

NeutralizeR 26 Şubat 2008 15:26

Yine Messenger hizmetinde bir sorun var. Bilgisayarınızda herhangi bir değişiklik yapmadan 5'er dakika arayla oturum açmayı deneyin. Windows Live (Hotmail) sunucuları aşırı yüklenmiş olabilir (isteklerin zaman aşımına uğramasına neden olur) ya da Türkiye'yi etkileyen bir ağ problemi olabilir. Bazı hesaplarda oturum açabilmek mümkün. Oturum açılabilen ve oturum açılamayan hesaplar arasındaki en büyük fark ise "izinli ve engelli listelerindeki kişi sayıları"..

ahmet636 26 Şubat 2008 16:56

saolun arkadaşlar paylaşımınız için

mula2001 26 Şubat 2008 17:04

ben hala açamıyorum ne kötü :(

çorumlu19 26 Şubat 2008 17:13

Şu anda msnini açabilen varmı?

Fırtına 26 Şubat 2008 17:27

Alıntı:

NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 954036)
Yine Messenger hizmetinde bir sorun var. Bilgisayarınızda herhangi bir değişiklik yapmadan 5'er dakika arayla oturum açmayı deneyin. Windows Live (Hotmail) sunucuları aşırı yüklenmiş olabilir (isteklerin zaman aşımına uğramasına neden olur) ya da Türkiye'yi etkileyen bir ağ problemi olabilir. Bazı hesaplarda oturum açabilmek mümkün. Oturum açılabilen ve oturum açılamayan hesaplar arasındaki en büyük fark ise "izinli ve engelli listelerindeki kişi sayıları"..

Hocam bu sadece Türkiye 'yi etkileyin bir ağ problemi olmasa gerek, Suudi Arabistan'dan giriş yapamıyorum daha öğlen herşey normal iken şimdi aniden bu sorun oluştu... Söylemiş oldupun gibi hiçbir şekilde kurcalamamak lazım ağ sorunu kendiliğinden düzelecektir...

I Miss You 26 Şubat 2008 17:28

Evet öğlen çalışıyordu ama şu an çalışmıyor:S

manyax52 26 Şubat 2008 17:40

ben bunların hiçbirini anlamadım ki:D

orhonorhon 26 Şubat 2008 17:41

Bence bekleyin:hih!:

teknikservis2 26 Şubat 2008 18:02

Alıntı:

RadeoN adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 954020)
Arkadaşlar aynı sorun 10 dakika öncesine kadar bendede vardı gece pc mi kapatmadan önce normaldi sabah kalktığımda 80048820 hata kodu geldi msn açılmadı o kadar panik yapmaya gerek yok ;p Öncelikle Program ekle kaldırdan msn onar seçeneğiyle messengerı onarın ardından messenger'ı system tray den çıkış yapıp kaldırın.Sonra saat'i tıklayıp saati güncelleyin kontrol edin düzgünse bağlantı yapın.Ama unutmayın system tray den kaldırıp saati güncelleyin ben kaldırmadan güncelliyordum hiçbir işe yaramıyordu.

Umarım sizdede olur 10 dakka önce hallettim valla ben msndeyim ;p https://www.msxlabs.org/forum/images/icons/hi.gif

olmadı yaaw :*(:*(

pusucom 26 Şubat 2008 18:24

Msn Messenger 80048820 Hata Kodu

Msn Messenger 80048820 Hata Kodu sayfada vermiş oldugunuz şeçeneklerin hepsini yaptım fakat yinede açılmıyor bana yardımcı olursanıs sevinirim.

teknikservis2 26 Şubat 2008 18:28

Alıntı:

pusucom adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 954446)
Msn Messenger 80048820 Hata Kodu sayfada vermiş oldugunuz şeçeneklerin hepsini yaptım fakat yinede açılmıyor bana yardımcı olursanıs sevinirim.

MSN Web Messenger

buradan geçici olarak idare edebilirsiniz???

c_none 26 Şubat 2008 18:51

ya olmuyor .. denedim, pc reset attım denedim kaç kere .. olmuyor..

Bu arada "internetiniz varmı kontrol edin" cümlesi çok saçma.. interneti olmayan bu kaynağa nasıl erişebilir :)

NeutralizeR 26 Şubat 2008 19:07

Alıntı:

c_none adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 954476)
ya olmuyor .. denedim, pc reset attım denedim kaç kere .. olmuyor..

Bu arada "internetiniz varmı kontrol edin" cümlesi çok saçma.. interneti olmayan bu kaynağa nasıl erişebilir :)

Beklemeniz gerekiyor, genel bir sorun. Boşuna çabalamayın :) Bir gelişme olursa duyuracağız...

omer94 26 Şubat 2008 19:15

ya arkadaşlar bu msn yeni bir sürüm çıkarmış ama çoklu msn yok devam edebilmek için yüklemek gerekiyo yoksa otomatik atıyor ne yapayım

CoCuqibi 26 Şubat 2008 19:20

benimde şu anda şimdi hata vermeye başladı :D deneyelim :D

blackwampire 26 Şubat 2008 19:27

SeLam Arkadaslar Bunu Deneyin Ben Yaptım Acıldı Hemen...

altta Saatin Ordan Msn Messenger'i kaldırın Çıkış yapın Ve Sonra

Başlat>Çalıştır'a girin ve bunları yazın...

regsvr32 Softpub.dll
regsvr32 Wintrust.dll
regsvr32 Initpki.dll
regsvr32 Rsaenh.dll
regsvr32 Mssip32.dll
regsvr32 Cryptdlg.dll
regsvr32 Msxml3.dll

Sonrasında Tekrar Msn Messenger veya Msn Live Messenger'i açın tekrar oturum açmayı Deneyin Oké....;)

SERCAN 26 Şubat 2008 19:53

saol kardeşim benim

yakupserdar 26 Şubat 2008 20:21

msn de
Hata kodu 80048820
Geliştirilmiş hata kodu 80048439
Uyarısı alıyorum

blacwampire nin belirttiği
regsvr32 Softpub.dll
yazısını başlat çalıştıra yazdım

RegSvr32
Dll RegisterServer/Softpub.dll başarıyla gerçekleştirildi
Mesajını aldım

Tekrar denediğimde aynı açılmadı ve
Hata kodu 80048820
Geliştirilmiş hata kodu 80048439
Mesajını verdi

Sayfanın üstünde
Windows Live hizmetlerinde genel bir sorun yaşanmaktadır. Bilgisayarınızda herhangi bir değişiklik yapmayınız.
Uyarısı var
Biraz bekleyelim mi yoksa yapılacak başka işlem var mı acaba

Tekrar denedim msn açıldı
Blacwampire
Teşekkür ederim

TNJ 26 Şubat 2008 20:47

Msn adresine hiç giremeyen arkadaslar www.ebuddy.com adresinden msn adresinizi açabilirsiniz ....

TNJ 26 Şubat 2008 21:36

Alıntı:

blackwampire adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 954533)

regsvr32 Softpub.dll
regsvr32 Wintrust.dll
regsvr32 Initpki.dll
regsvr32 Rsaenh.dll
regsvr32 Mssip32.dll
regsvr32 Cryptdlg.dll
regsvr32 Msxml3.dll

Sonrasında Tekrar Msn Messenger veya Msn Live Messenger'i açın tekrar oturum açmayı Deneyin Oké....;)

Gerçekten işe yaradıı saol ;)

kanakan38 26 Şubat 2008 22:16

Arkadaslar hala bır gelısme yok mu Allah rızası için

orea 26 Şubat 2008 22:26

Alıntı:

blackwampire adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 954533)

regsvr32 Softpub.dll
regsvr32 Wintrust.dll
regsvr32 Initpki.dll
regsvr32 Rsaenh.dll
regsvr32 Mssip32.dll
regsvr32 Cryptdlg.dll
regsvr32 Msxml3.dll

:smiley32::smiley32::smiley32:

asyozgatli 26 Şubat 2008 22:26

evet de msn aciliyor ama hotmail acilmiyor ayni hata kotlari var ne yapmamiz lazim tesekurler

kanakan38 26 Şubat 2008 22:30

evet hotmail e denedım kac kere olmuyor 5 yıllık msn adresım acılmıyor

UnknowN 26 Şubat 2008 22:36

Bendede Aynı sorun vardı Çevrimiçi oturum açtım(normalde ç.dışı açardım)Düzeldi...

tekinfsm 26 Şubat 2008 22:43

arkadaşlar msnde bu sorun yaşandığından beri bilgisayarımda 3 adet virüs buluyor bu virüslerin hepside windows syestm32 dosyasında msni açmaya çalıştığımda virüs uyarlarını aldım kaspersky'in orjinal sürümü var ama halen virüsleri silemedim msni açmazsam uyarı yok açınca o malum sesle çığlıklar geliyor bir alakası olabilirmi şimdiden teşekkür ederim

kanakan38 26 Şubat 2008 22:45

kardes dıger msnlerım acılıyo ama eskı ve en onemlı olan hotmail adresım acılmıyo

lityum 26 Şubat 2008 22:48

Alıntı:

Psychic adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 609712)
Arkada$Lar Oyle kodlar modlar Hepsi Palavra
ßende 3 gundur Aynı Sorun war ßende karde$imin hotmaili falan açıyo ßenim iMap.cc 'yi acmıyo ilk once saatten falan sandım ugrastım ama aynı sorunu veriyodu $imdi Kendi ßasima Cozumunu ßuldummmm...

Sorun internet explorer .. ExpLorer i Aciyoruz AracLar internet SecenekLeri GeLi$mi$ sekmesine TıkLıyoruz Ardindan En aLtta SıfırLa die ßi secenek war ßunLarı yaparken msn in acık olmamasına dikkat Lutfen .. Daha sonra ßuyuk ßir kutuda ßize uyarı Mesajı geLiyo .. YukLeyicinin AyarLarına Doneceğim oLsun mu diyor. Evet diyoruz işLem yapmaya ßasLıyo işlem ßittiginde Explorer i komple kapatın Hatta Pc yye ßi reset atin Sonra RahatCa GireßiLirsiniz ...
ßen Her yoLu denedim yaLnizca ßu caLı$tı ßu da Kesin Çözüm YorumLarınızı ßeqLiyorumm..

bu arkadaşımızın dediğini yapın kesinlikle çalışıyor.çok teşekkürler.:D:D

kanakan38 26 Şubat 2008 22:48

oh bee sonunda acıldı :D

CoCuqibi 26 Şubat 2008 23:31

yaptım oldu kardeş tşkler saol ellerine salık :)

rockhan 27 Şubat 2008 01:11

arkadaşlar sorun msn den kaynaklanıyordu serverlarda olan bir problem yani bu ayarlarla olacak iş değil,fakat bu ayarlar son derece yararlı ve bugünkü server problemi ile alakası yok demek istedim yanlış anlaşılmasın.

haliloz 6 Mart 2008 00:12

arkadaslar konuya bodoslamadan sunlari yazayim ben bu hatadan cok cektim ve soyle hallettim msn kendi hata duzeltme sitesindekileri yaparak ve modeme reset atarak deneyerek 3 uncu denemede oldu,,,

yakupserdar 6 Mart 2008 09:01

Orea nın bildirdiği
regsvr32 Softpub.dll
İşleminden sonra msn düzeldi

msn den yada bu işlemden
Bilgi için teşekkür ederim

ozgurasss 17 Mart 2008 01:22

ben yaptım msn cok kolay oleyse tabi ilk once bilgisayarınızın tarih ve saat ayarları düzeltin sonra makinaya rest atın ben bole yaptım oldu inşallah sizlerinkide olur

MrBlack 30 Mart 2008 12:22

Hata kodu 80048820

Dunden beri bu hata kodunu veriyor gerek bu sitede gerekse diğer sitelerde verilen çözüm yollarını uyguladım ancak çözüm olmadı msn i tamamen kaldırıp yeniden kurdum gene olmadı..Yardım edin lütfen..

matanza_ec 30 Mart 2008 17:44

c ye gir...msn klasörünün adınının sonuna 2 ekle....o kadar..

MrBlack 30 Mart 2008 20:53

Söylediğiniz hiçbirşey çözüm olmadı..Sorun kaspersky daymış devre dışı bırakıp girdim ve sorun çıkmadı hata alan arkadaslar birde bunu denesin :)

feys59 5 Nisan 2008 21:16

Herkese selam, benim bir sorunum var,eğer yardımcı olursanız sevinirim.Windows live messenger kulanıyordum sonra ona plus live yamasını ekledim,bir kaç ay sonra masa üstündeki kısayola tıklayıp messenger i açtığımda ne saatin yanında simgesi gözüküyor, nede masa sütünde oturum açma ekranı geliyor. Ama "ctrl+alt+delete" tuşlarına bastığımda işlemlerde messengerin çalıştığını görüyorum,görevi sonlandır dediğimde sonlanıyor.Ama bir türlü messengere giremiyorum.6.0 ' ı ile 9 betasını bile indirip yükledim,hiçbiri çalışmadı.Yalnız XP kurulurken yüklenen eski messenger programı çalışıyor,internete girebiliyorum.İnternetle hiçbir sorunum yok,yalnız live messenger açılmıyor:Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

atakan3444 22 Mayıs 2008 13:20

olmuyor hiçbiri sorunu çözmedi başka çözüm yolu yokmudur bilen yokmu ??

torchbearer 22 Mayıs 2008 17:41

Alıntı:

atakan3444 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1062953)
olmuyor hiçbiri sorunu çözmedi başka çözüm yolu yokmudur bilen yokmu ??

Sisteminizle ilgili bilgiler verirseniz bunun hakkında yorum yürütebiliriz. Mesela kullanılan güvenlik programları, işletim sürümü ve servis paketlerinin değeri vb.

atakan3444 24 Mayıs 2008 18:38

kasper kullanıyorum işletim sürümü işte xp hala giremedim yaaaa 4 gün oldu :(

berksancan 16 Haziran 2008 17:38

Selam arkadaşlar. Daha 2 gün önce format attım bilgisayara ve Vista yükledim. Düne kadar bir sorun yoktu ama Msn'de bugünden itibaren 80048820 kodlu hatayı alıyorum. 8.5 sürümü yüklüydü, hatayı o sürümde verdi. Sonra 9.0 Beta'yı yükledim ama fayda etmedi. Ne yapmalıyım?

Bu arada, Internet Explorer'da da sorun var. Internet Explorer'ı kullanarak sitelere giremiyorum ama Mozilla Firefox'ta bir sorun yok. Internet Explorer'da ve WLM'de var yani sorun. :(

torchbearer 16 Haziran 2008 18:17

Alıntı:

atakan3444 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1065556)
kasper kullanıyorum işletim sürümü işte xp hala giremedim yaaaa 4 gün oldu :(

Kaspersky'den portların açılıp açılmadığını kontrol edin (Internet Security kullanılıyorsa) yani Messenger açılırken Kaspersky'nin engellememesi için durumu kontrol edin.

Messenger Error Fixer

Üstteki küçük programcığı indirerek karşılaşılan hatanın yanına tıklayın ve Fix butonuna basın veya Generic Fix butonuna da basabilirsiniz. Dediğim gibi eğer Kaspersky engellemiyorsa sorunun ortadan kalkması gerekir.

Alıntı:

berksancan adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1093517)
Selam arkadaşlar. Daha 2 gün önce format attım bilgisayara ve Vista yükledim. Düne kadar bir sorun yoktu ama Msn'de bugünden itibaren 80048820 kodlu hatayı alıyorum. 8.5 sürümü yüklüydü, hatayı o sürümde verdi. Sonra 9.0 Beta'yı yükledim ama fayda etmedi. Ne yapmalıyım?

Bu arada, Internet Explorer'da da sorun var. Internet Explorer'ı kullanarak sitelere giremiyorum ama Mozilla Firefox'ta bir sorun yok. Internet Explorer'da ve WLM'de var yani sorun. :(

Aşağıda vereceğim linkten 80048820 kodunu girerek arama yapın ve orada yazanları deneyin.

Windows Live Messenger Yardım

BIOS'tan saat ve tarih ayarlarını kontrol edin ve şunu indirerek C:\Windows\System32\drivers\etc\ içine kurulduğuna emin olun. Bu messenger'ı sorunsuz açabilmek için içeren hostlardır. Sizde üstte verdiğim linkteki programcığı indirip hatanın çözümünü yapabilirsiniz.

MSN Host

berksancan 16 Haziran 2008 19:19

torchbearer Öncelikle teşşekür ediyorum. Söylediklerini ve söylenenleri sırasıyla yaptım, daha doğrusu yapmaya çalıştım. Yaptım diyemem çünkü tamamlayamadım. Windows Live Messenger Yardım'da anlatılanlarda şu komutlar başarılı olmadı:
  • REGSVR32 initpki.dll
  • REGSVR32 Gpkcsp.dll
  • REGSVR32 Slbcsp.dll
  • REGSVR32 Sccbase.dll
Ne yapmam gerekir acaba?

torchbearer 17 Haziran 2008 00:34

Alıntı:

berksancan adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1093646)
torchbearer Öncelikle teşşekür ediyorum. Söylediklerini ve söylenenleri sırasıyla yaptım, daha doğrusu yapmaya çalıştım. Yaptım diyemem çünkü tamamlayamadım. Windows Live Messenger Yardım'da anlatılanlarda şu komutlar başarılı olmadı:
  • REGSVR32 initpki.dll
  • REGSVR32 Gpkcsp.dll
  • REGSVR32 Slbcsp.dll
  • REGSVR32 Sccbase.dll
Ne yapmam gerekir acaba?

Bu .dll ler XP de yer alıyor ancak Vista'da bulunmuyor. Bu yüzden de hata veriyor. Problem olarak görmeyin. Hala açamıyorsanız yazılanların tamamını yapın, yine olmazsa Windows Live Messenger ve eklentilerini tamamen kaldırın. Bundan sonra tekrar yükleyin. Yükledikten sonra Messenger Error Fixer programını açarak Generic Fix diyin. Host dosyasını belirtilen yere yapıştırın (C:\Windows\System32\drivers\etc\). Bunları yaptıktan sonra messenger oturumunu açmayı deneyin.

berksancan 17 Haziran 2008 19:52

Windows Live messenger 8.5 yüklüydü ve yama yüklü değildi. Onu sildim, daha sonra 8.1'i yükledim ama yine olmadı. Messenger Error Fixer'i nereden indirebilirim?

yellow-warm 17 Haziran 2008 20:55

formunuzu dolşatım ama sanırım benim yasadığım sorunla ilgili bi bölüm yok yada ben bulamadım :( aslında benim sorunum daha farkı bende msnle ilgili reklamlar falan görünmediği için msni kaldırdım. windows live messengeri tekrar kurmak için dosyayı indirdim ama şimdide pcye kuramıorum :( yükleme başlıyo ama uzun bi süre sonra oturum açma yardımcısı ve messenger yüklenemedi daha sonra tekrar deneyin yazıo..lütfen acil yardım edin şimdiden teşekkürler

berksancan 17 Haziran 2008 20:56

Arkadaşlar, Hide The IP adında bir program indirdim ve yükledim. Şu an onu kullanıyorum ve ne Msn'de sorun kaldı ne Internet Explorer'da. Çok şükür sorunumu çözdüm. Herkese tavsiye ediyorum: Hide The IP

torchbearer 17 Haziran 2008 22:47

Alıntı:

berksancan adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1095384)
Windows Live messenger 8.5 yüklüydü ve yama yüklü değildi. Onu sildim, daha sonra 8.1'i yükledim ama yine olmadı. Messenger Error Fixer'i nereden indirebilirim?

Bikaç mesaj öncesinde verdiğim Messenger Error Fixer yazısı ayrıca linktir. Bu yazıya tıkladığınız an programı indirebilirsiniz.

Alıntı:

yellow-warm adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1095455)
formunuzu dolşatım ama sanırım benim yasadığım sorunla ilgili bi bölüm yok yada ben bulamadım :( aslında benim sorunum daha farkı bende msnle ilgili reklamlar falan görünmediği için msni kaldırdım. windows live messengeri tekrar kurmak için dosyayı indirdim ama şimdide pcye kuramıorum :( yükleme başlıyo ama uzun bi süre sonra oturum açma yardımcısı ve messenger yüklenemedi daha sonra tekrar deneyin yazıo..lütfen acil yardım edin şimdiden teşekkürler

Hata olarak yazılı değilse kendi sitesinden indirip kurmaya çalışın. Eğer oradan indirdiğinizde kurmada sorun oluyorsa Microsoft'un sitesinden indirip kurun.

Windows Live Installer - Messenger'ın kendi sitesinden indirme

Windows Live Installer - Microsoft sitesinin üzerinden indirme

yellow-warm 18 Haziran 2008 01:19

Alıntı:

torchbearer adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1095561)
Bikaç mesaj öncesinde verdiğim Messenger Error Fixer yazısı ayrıca linktir. Bu yazıya tıkladığınız an programı indirebilirsiniz.

Hata olarak yazılı değilse kendi sitesinden indirip kurmaya çalışın. Eğer oradan indirdiğinizde kurmada sorun oluyorsa Microsoft'un sitesinden indirip kurun.

Windows Live Installer - Messenger'ın kendi sitesinden indirme

Windows Live Installer - Microsoft sitesinin üzerinden indirme

hata göstermior sadece messenger ve oturum acma yardımcısı yüklenioo dio sonrada yüklü değil yazıo ve ardından daha sonra deneyi tıklayınız ve masa üstüne çıkan yükleyiciden kolaylıkla yükleyebilirsiniz dio sora deneyi tıklıorum masa üstüne çıkan windosw live yükleyicisini tıklıorum ama yine aynı sonuç :S szaten messengerin kendi sitesşnden indirdim az ölncede microsoft sitesinin üzerinden indirdim ama yok sorun hala devam edioo :'( iki gündür denemediğim kalmadı lütfen :( yardım sorun ne olabilir

Saat: 21:19
Sayfa 2 / 5

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık