MsXLabs
Sayfa 2 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Tıp Bilimleri (https://www.msxlabs.org/forum/tip-bilimleri/)
-   -   Saçların çabuk uzaması ve düz olması için ne yapılabilir? (https://www.msxlabs.org/forum/tip-bilimleri/209197-saclarin-cabuk-uzamasi-ve-duz-olmasi-icin-ne-yapilabilir.html)

Misafir 12 Mart 2012 11:08

Arkadaşlar benim saçım çok kısaydı 1 hafta içinde 2 cm uzadı haftada 2 kere ben çarşamba günü ve pazar günü yumurta kırap
turpu rendeliyorum sonrada saçıma sürüyorum ve 1 saat bekletip ılık suyla yıkıyorum kesinliikle tavsiye ederim

Misafir 15 Mart 2012 01:17

arkadaslar ben sınemakıyı kullanıyorum 2 ay oldu ıcıne ayrıca badem yagı bepanten bemıks ampul kıırıyorum sac dıplerımden saclar fıskırdı saclarım kısaydı sımdı ııyıce kabardılar kısa olanlar anten gıbı fırlıyo :D ama ben memnunum en azından oncekı gıbı seyrek deıller ave uzadılar :)))ınsallahta devam eder

Misafir 18 Mart 2012 17:26

1 tane yumurta,4-5 kaşık zeytin yağı 3-4 kaşık sirkeyi karıştırın ve bone geçirip yrm saat bekletin ılık ya da soğuk suyla durulayn.

biruni 25 Mart 2012 23:21

Alıntı:

Ziyaretçi adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1223139)
Entele diye bır ot varmış, ama zararlı olabilir zehirlı falan diyorlar siz ne dersiniz?

doğru. zararldıır.
bit otu ismi ile de bilinir. tarlalara bit kovmak için uygularlar.

saç sorunlarının gıda bozukluğu ile alâkası var.
aşağıdaki konuyu inceleyiniz lütfen
Doğal Şampuanlar ve Bitkisel Şampuanlar

Misafir 5 Nisan 2012 18:36

Arkadaşlar saçlarınızın çabuk uzamasını ve saçlarınızın güçlü olmasını istiyorsanız.
1- duş alın.
2-şampuanlarda kimysal madde bulunduğu için doğal şampuanlar var bitkilerden yapılmış onlardan kullanabilirsiniz.
3-saçlarınızı kesinlikle incelttirmeyin tamam incelttirilince düz duruyor ama bu saçımızın yani saç köklerimizin ölmesine neden oluyor.
4-saçımızla fazla uğraşmassak iyi olur çünki saç ile çok uğraşıldığı zaman saç kökleri zamanla güçsüzleniyormuş buda saçımızın uzamasına engel oluyor.

arkadaşlar mükkemel saçlara sahip olmak istiyorsanız gerekmediği sürece kimyasallı şampuanlardan kullanmayalım. bitkisel olanları tercih edelim ve mutlaka herzamn değil haftada 1 defa sabun kullanalım sabun saçlarımızın güçlenmesine yardımcı oluyor..

düzleştirici - şekillendiricilerden uzak duralım..

Misafir 19 Mayıs 2012 19:17

teyzem sarımsak şampuanı kullandı saçları çok çabuk uzadı tavsiye ederim sakın saçlarım sarımsak kokacak diyede telaş etmeyin öle birşey yok

Misafir 6 Haziran 2012 13:12

Malzemeler:
Sinemaki otu,badem yağı,bemiks ampül ve su
( sinameki otunu ve badem yağını aktarlarda bulabilirsiniz,bemiks ampül de eczanelerde satılıyor,b vitaminin ampül şeklinde olanı 3.5 tl fln ,ampülü ucundan kırıp dökersiniz karışıma).
Hazırlanışı:
1 tutam sinemakiyi bir çay bardağı suda kaynatıyorsunuz süzdükten sonra ılınınca içine 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 1 bemiks ampül koyup karıştırın ve sadece saç diplerinize uygulayıp biraz masaj yapın ve yarım saat bekledikten sonra yıkanın,haftada 1 uygulanacak..
NOT:arkadaşlar bn şuan bu förmülü deniyorum gerçekten de çok işe yarıyor tavsiye ederim:D

Misafir 23 Haziran 2012 17:28

Arkadaşlar ben geçen yaz saçımı kestirdim köpekler gibi pişman oldum ve 1 yıl geçti saçlarım omuzlarımda ama ben bir yöntem buldum saçlarınınızı gün aşırı yıkayın düzenli yapın ama 2 kere şampuanlayın 1 kerede saç kremi ile yıkayın kuruduktan sonra saçlarınızı hep örün. Örgü saçları dinlendiriyor ve daha çobuk uzuyor. Faydasını gördüm deneyin

biruni 18 Temmuz 2012 23:41

multi vitamin ve minarel içeren şampuan ve yağ tavsiye edilebilir.
Buyrunuz
Saç Bakım Seti

Misafir 20 Temmuz 2012 00:07

hergun dus al sık sık yıka bıde dagınık bırakmadıgın zaman yanı sureklı toplu kullandıgın zaman cabuk uzuyo her yıkamada guzelce tara kuruyunca topla farkı goreceksın cok cabuk uzuyo bu yontemle saclar...

Misafir 23 Temmuz 2012 22:37

arkadaslar benim sacım cok uzundu bol ılık suyla yıkayın ve göreceksiniz etki eder uzun sacı kesinlikle birden kestirmeyin cünkü saclarınız dökülebilir ben yasadım siz yaşamayın cokkötü birşey sac dökülmesi..?

Misafir 13 Ağustos 2012 02:42

arklar saçalrınızın çabuk uzaması için sık sık soğuk suyla şampuan kulllanmadan yıkayın.Ve saç diperlirinizi parmak uçlarınızla ovalaın.ßen saçlarımı kestirmiştim sonrada çok pişman oldu.Ve her akşam yatmadan önce bu tekniği uyguladım.Ve aradan daha 1 hafta qeçmesine rağmen saçlarım uzamaya başladı.ßaya değişiklik oldu.saçalrınızın daha düz görünmesi ve kabarmaması içinde,düzleştirmeye faydası olan şampuanlar satılıor onları kullanmanızı tavsiye ederim.ßirde saç kremli şampuanlar kullanmanızı tavsiye ederim.=)

demişsiniz saçların yıkadıktan sonra kurutulması gerekiyo mu? yoksa kendisi mi kurumalı?

KristalKelebeK 15 Ağustos 2012 02:01

Saçlar nasıl uzar?

saçlarının uzamasını istiosan ;
*2 tane orta boy havuç
*3 su bardağı su
*1 tane yumurta

** havuçları rendele. 3 su bardağı suyla karıştır ve kaynat. 30 dk kadar kaynasın. kaynadıktan sonra suyu süz. suyu soğut ve süzdüğün soğumuş suya yumurtayı ekle karıştır.. salarının diplerine masaj yaparak uygula.bir havluyu sıcak suyla ıslat iyice sıktır havuyu daha sonra başına sar.. havlu soğudukça yapılan karışımı başına bidaha sür ve havluyu tekrar sıcak suyla ısıt başına sar.. 1-1.30 saat kadar bu işlemi sürdür.. süper bi yontem bn denedim bnde işe yaradı inş.sizde de yarar.. ha bi de bnm saçlarımı düzleştirdi hafifte.. ama eğer düz olmasını istemiosan TARAMA! .. kolay gelsin cnm.. inşalllah sndede işe yharar.. :D

Misafir 25 Eylül 2012 18:03

Saçlar nasıl uzar?

ARKADAŞIM SAÇ UZATMAK ÇOKTA ZOR BİŞEY DEĞİL ŞÜREKLİ OLARAK SAÇINI YIKARSAN VE KİMYASAL ÜRÜNLERDE MEDET UMADAN DOĞAL YÖNTEMLERLE SAÇINI UZATMAYI BECERECEĞİNDEN EMİN OLABİLİRSİN . GEÇEN YAZ SAÇIMI ÇOK KISA KESTİRDİM VE ŞUAN SAÇIM KALÇAMIN ALTINA KADAR GELİYO NEMİ YAPTIM DEMİN SÖYLEMİŞ OLDUĞUM GİBİ SÜREKLİ OLARAK SAÇIMI YIKADIM AMA NASIL SOĞUK SUYLA AMA SONRASINDA SICAK SUYLA TEKRARDAN YIKADIM ÇÜNKÜ SADECE SOĞUK SUYLA YIKARSAN BİTLENME OLANAĞIN ÇOK YÜKSEK . VE HİN YAĞI İLE BADEM YAĞI KULLANDIM HEM SAÇIMI UZATTI HEM GÜRLEŞTİRDİ :) UMARIM YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR :) :)

Misafir 24 Kasım 2012 14:36

çok güzel tekniğim var.malzemeler kına,limon,sirke,çiğ yumurta sarısı bunları kasrıştırıp saçınıza uygulayın 2saat sonra yıkayın bir hafta bunu uygulayın saçınız uzar benim saçlarım belimde iyi şanslar...

Misafir 28 Kasım 2012 22:32

Saçlarınızı hergün yıkamayın yağlanıyoa da suya tutabilrisiniz ama çok yağlıysa saç kurutma makinesi kullanın saçlarınızı önde eğerek öyle kurutun alttan . Ben denedim acil durumlarda vakit yoksa ve saçınız yağlıysa bir saç kurutma makinei işinizi görür ama diplerine de yapııcaksınız ...

Misafir 11 Aralık 2012 22:15

arkadaşlar 2-3 günde bir saçınızı yıkayın . sonra saç nemliyken diplerine badem yağı sürün en önemliside 2-3 ayda bir saçınızın kırıklarını aldırın.bu işlemi kışın uygulasanız daha iyi olur çünkü saçlarınız yaza daha canlı ve parlak çıkar... :)

Misafir 20 Aralık 2012 18:59

saçlarımızın çabuk uzaması için her saçınızı yıkadıktan sonra 2 yemek kaşığı kadar sirke dökün elma veya üzüm sirkesi olabilir fark etmez hem saçları yumuşak yağıyor hemde çok çabuk uzatıyor. kokusunun kalmamasını istiyorsanız bolca su dökün :D

_EKSELANS_ 26 Aralık 2012 12:35

Çoğumuz saçlarımızı uzatmak için yıllarca bekliyor. Saç uzaması için yapılacak olan bazı formüller var. Bu sayede saçlarını en hızlı ve kısa zamanda daha uzun yapabilirsiniz.Saç uzaması için yapacağınız birkaç formül var.Ayrıca saç uzaması ile ilgili bazı Saç Uzaması Kürleri var.Sizin için biraraya topladık.Umarız en kısa zamanda uzun saçlarınıza kavuşursunuz.
Saçların Uzaması İçin Ne Yapmalı

Hanımlar bazı dönemlerde, farkılı nedenlerle saçlarında değişiklik yapmayı severler. Kimi zaman çok mutludurlar, tatile veya bir davete gideceklerdir ve saçlarının mutlaka iyi şekillendirilmesi gerekir. Kimi zaman da mutsuz, sinirli ve sıkıntılıdırlar ki o anlarda saçların kısa kesilmesi gerekir. Saçların son durumu ne olursa olsun uzun olması pek çok kadın için çok önemlidir.
İşte saçların çabuk uzaması için iki değişik formül:

1) Aktardan 10 gr. entele otu alıyorsunuz. 2 bardak sirke ile 2 bardak suyun içine katıp kaynatıyorsunuz. Suyun yarısı buharlaşıncaya kadar kaynatmaya devam ediyorsunuz ve soğumasını bekliyorsunuz. Saç diplerinize masaj yaparak sürüyor ve 1-2 saat bekleterek yıkıyorsunuz,
2) Öncelikle saçlarınız yıkıyorsunuz. 5-10 gr. entele otunu cezvenin dörtte üçünü suyla doldurup, suyunun yarısı buharlaşıncaya kadar kaynatıyorsunuz ve tohumlarını süzüyorsunuz. Ilınmasını bekleyerek küçük cam şişede almış olduğunuz badem yapını ve küçük cam tüpteki bepanthene’i suya katıp karıştırıyorsunuz. Karışımı saç diplerinize masaj yaparak sürüyorsunuz ve bir naylon poşeti başınıza bağlayıp 10-15 dakika fön makinesi ile kurutuyorsunuz. Bir süre bekletip, naylonu çıkardıktan sonra saçlarınızı tekrar yıkıyorsunuz.
Fazla uğraş istemeyen basit karışımları denemekte fayda var. Belki saçlar 1cm yerine 5 cm uzarlar.
Saç teli bir ayda kaç cm uzar ve saç nasıl uzar?

Saç telleri bir ayda yaklaşık 2,5 cm kadar uzarlar. Bu uzama dönemler halinde olur. Bu dönemler saç folikülünün uzaması ve dinlenmesi olmak üzere iki adettir. Dinlenme döneminde saç uzaması geçici bir süre durur. Buna klüp saç denir. Klüp saç bir sonraki uzama dönemine kadar dinlenme sürecinde kalır. Uzama döneminde yeni bir saç gelir ve saçı folikülden dışarı atarsa saç dökülür.
Saç tellerinin uzunluğu o saç folikülünün uzama süresine bağlıdır. Genellikle foliküller 2 ila 6 sene aktif olarak yaşarlar.
Kadınlarda saç uzamasının daha hızlı olduğu dönem 15-40 yaşlar arasında, en yoğun östrojen salgılandığı dönemdir. Saç uzama hızı biyolojik ve çevresel şartlara bağlıdır. Saçın uzamasını etkileyen birçok etken vardır. Bunlar yaş, beslenme, genel sağlık durumu ve hava durumundaki değişikliklerdir.
Örneğin saç çocuklarda yetişkinlerden daha çabuk uzar. Ayrıca yaz mevsiminde saçın uzaması, kışa göre daha hızlıdır. Saçı ya da kılları kesmenin, traş etmenin daha sonraki uzaması veya daha hızlı uzaması üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.
Hızlı saç uzatma kürü – 1

Civanperçemi, dövülmüş nar kabuları ve sinemakiyi suda 30 dakika kaynatın. Bu suyu süzüp, losyon kıvamına gelinceye kadar, susam yağı ve çırpılmış yumurta ilave ederek karıştırın. Hızlı saç uzatma sağlayan bu losyon ile saçınızı sık sık yıkayın.
Hızlı saç uzatma kürü – 2

Karadut üsaresini bir tülbent ile süzüp, bulamaç haline gelinceye kadar, susam yağı ve yumurta ilave ederek karıştırın. Daha sonra bu karışımı 5 dakika ısıtın. Hazırlanan bu hızlı saç uzatma losyonu ile saçlarınızı iki günde bir yıkayın.
Hızlı saç uzatma kürü – 3

Rendelenmiş turp, suda 30 dakika süreyle pişirildikten sonra süzülür. Elde edilen sıvıya yumurta sarısı ilave edilerek bulamaç haline gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bulamaç ile saçlar sık sık ovularak yıkanır

Misafir 29 Aralık 2012 09:49

Bence sizde beni gibi saçlarınıza badem yağı sürün.ben de ise yaradı.sizde de ise yaşayabilir.saçlarım 2 haftada uzadı ve düzleşti. Iyi şanslar

Misafir 29 Mayıs 2013 22:26

SAÇ

ARKADAŞLAR BEN GEÇEN SENE BU AYLARDA KESTİRDİM OMUZLARİMDAYDİ VE 1 YİL GEÇTİ BELİMDE BAYAĞİ UZADİ HİÇBİRŞEY YAPMADİM NE AKTARCİLARDAN NE DE BAŞKA BİYERDEN BİRŞEY KULLANMADİM.SADECE 1 YİL İÇİNDE YAPTİĞİM ŞEY 2 GUNE 1 BANYO VE SACLARİMA ŞAMPUAN İLE MASAJ ŞAMPUANİM BLENDAX SAÇLARİNİZLA SUYUN ALTİNDA 5 İLA 10 DAKİKA BEKLETİRSENİZ DAHA İYİ OLUR.AYRİCA BENİMDE SAÇLARİM OYLE ÇOK ÇABUK UZAYAN Bİ TİP DEĞİL EN DOĞALİ BU İNANİN.ŞUNUDA SOYLEMELİYİM Kİ SACLARİMİ 2 HAFTADA 1 VEYA 3 HAFTADA 1 DUZLEŞTİRİYORUM UZUN OLDUĞU İÇİN ZATEN ERİNİYORUM :) SAÇLARİNİZİ BANYODAN SONRA GUZELCE TARAR VE NEMLİ OLACAK BİR ŞEKİLDE ÖRERSENİZ DAHA SAĞLIKLI VE UZAMASİNDA GUZEL SONUÇLAR GORECEKSİNİZ.VE HER AY SAMPUAN DEĞİŞTİRMEYİNİZ SAÇLARİNİZ İÇİN DEZAVANTAJLARDAN BİRİDE SAMPUAN DEĞİŞTİRMEK UNUTMAYİN :)

Misafir 19 Mart 2015 23:19

Canım benimde saçım çok geç uzuyor ama her hafta düzenli olarak; yarım çay bardağı suyun içine 1 tutam sinameki koyuyorum 10 saniye kaynadiktan sonra süzdürüp suyuna bulunduğu sisenin kapağı kadar tatlı badem yağı ve 1 bemiks ampul koyuyorum saçımın diplerine iyice sürüyorum ve 5 saat sonunda yıkanıyorum saçlarım oldukça güzel uzuyor bu tarifi 8 hafta uygula bak inşallah olumlu sonuç alacaksın 8 hafta sonunda 2 hafta dinlendir saçını istersen tekrar başlarsın :)

perlina 2 Aralık 2016 14:40

Neden saçlarım geç uzuyor?

Saç köklerimiz saç tellerine hayat veren organlarımızdır. Saç köklerimiz normal koşullarda saç tellerine yeni kısımlar ekliyerek saçları uzatırlar.

Günümüzde saç yapımını hızlandıracak bir çözüm henüz bilinmemektedir.
Bazı ilaçların kullanımı, beslenme bozuklukları stress gibi faktörlere bağlı olarak saç uzamasında yavaşlama olasıdır.

Saç köklerinin beslenmesini bozan durumlarda da saç uzaması yavaşlar. Sigara yine damaraları büzücü etkisi ile kan dolaşımını bozan ve besinlerin, oksijenin hücrelere ulaşımını engelleyen bir faktördür. Dikkat edilecek olursa saç uzamasını olumsuz yönde etkileyen faktörler yaşantımızda sık karşılaştığımız faktörler. Saçlarının hızlı uzamasını isteyen kişileride etkileyen faktörlerdir.

Saç yapımı ile ilgili olarak bazı vitaminlerin önemli olduğu günümüzde biliniyor. Ancak bu vitamin ve mineraller günlük beslenmemiz yolu ile zaten alınan vitaminlerdir. Zaman zaman takviye olarak bu tip vitaminlerden almak eksiklik varsa düzeltir.

SAÇ BAKIMI NASIL OLUR?
Saçınızın sağlıklı olması için yapabilecekleriniz:
*Günlük olarak pahalı olmayan bir Vitamin (One-A-Day) alın.
*Saçınızı fazla taramayın. Sadece gerektiğinde şekil vermek için tarayın.
*Kaliteli bir tarak ya da fırça kullanın. Keskin metal ya da plastik uçlar saçlarınızın uçlarının kırılmasına neden olur.
*Kaliteli saç ürünleri kullanın. Çoğu alışveriş merkezlerinde satılan şampuan ve saç ürünleri aslında birçok kötü kimyasal maddeyi içlerinde bulunduruyor. Mesela 'ammonium laurel sulfate' , ya da silikon içeren ürünler saçınızı kurutarak daha kolay kırılmasına neden olabiliyor. İçlerinde birçok koruyucu madde bulunduğunu iddia eden bu ürünler saçınız için aslında en büyük tehlikeyi oluşturuyor.
*Saçınızı sıkı bantlarla toplamayın. Bırakın rahat kalsın. Bu tür toplama şekilleri de kırılmalara neden oluyor.

Saç bakımı için doğal yöntemler

Sağlıklı olması ile hiçbir ilgisi yoktur. Saç uzunluğu kafanızın şekli ve genişliği ile orantılıdır ve yeni teknolojilerle bile bunu değiştirmenize olanak yoktur. Sağlıklı ya da sağlıksız saç yoktur. Saçımız aslında ölüdür. Ölü olmasaydı kesildiğinde canımız yanmazmıydı? Eğer saçlarınızın ucu kırılmamışsa ya da boyama yüzünden hasar görmemişse onu sürekli kestirip sağlıklı ve uzun yapmaya çalışmak yanlış bir şey. Sadece stil değişikliği düşünenler için sık saç kestirilmesi önerilebilir.

Sıcak yağ tedavisi

Kurumuş ve yıpranmış saçları en iyi canlandırma yöntemi zeytinyağı tedavisidir. Saçlarınıza parlaklık vermek ve beslemek için 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Bunu yavaş yavaş tüm saç derinize yedirin. Sıcak suda ıslattığınız bir havluyu sıktıktan sonra bir türban gibi başınıza sarın. Havlu soğurken bu işlemi iki veya üç defa tekrarlayarak, başın yağı iyice emmesini sağlayın. Sonra saçlarınızı yıkayarak, iyice durulayın. Bu bakım türü, özellikle çabuk kırılan saçlar için çok yararlıdır.

Hintyağı tedavisi

Yarım çay fincanı hintyağını ısıttıktan sonra baş derinizi ovarak saçınızın yağı emmesini sağlayın. Yavaş yavaş tarayacağınız saçlarınızı kaynar suya batırırıp sıktığınız havluyla sarın. Bu işlemi yaptıktan sonra yarım saat kadar bekleyip şampuanla yıkayın. Bu tedavi, fazla ince, çabuk kırılan, kuru saçlara iyi gelir.

Zeytinyağı ve bal tedavisi

Yarım çay fincanı yeşil zeytinyağıyla bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu sıvıyı iyice sallayıp çalkalayın ve bir kaç gün dinlenmeye bırakın. Daha sonra bu karışımı baş derisinize ovarak ve tarayarak yedirin. Ancak bu işlemi yaparken tarağın dişlerinin baş derinize batmamasına özen gösterin. Başınıza bir naylon torba geçirerek, başın sıcaklığını muhafaza etmeyi sağlayın. Karışımı başınızda yarım saat beklettikten sonra, saçlarınızı bol suyla durulayın. Bu işlem, koyu renk saçların ışıltılı bir hal alıp parlamasını sağlar.

Protein tedavisi

Yumurta ile yapılacak protein tedavisi hemen hemen her tür saç için uygundur. İki yumurtayı çırpın ve içine yavaş yavaş bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı gliserin, bir çorba kaşığı sirke (mümkünse elma sirkesi) ilave edin. Saçınızı bir kez şampuanladıktan sonra saçlarınıza bu karışımı sürüp 15-20 dakika bekleyin. Saçlarınızı iyice duruladıktan sonra saçlarınızın çok kısa sürede canlandığını fark edeceksiniz.

Kakao yağı tedavisi

Koyu renk saçlı kişilerin uygulayabileceği bir başka bakım yöntemi ise aşağıda anlatılan bu karışımdır. İçinde su kaynayan genişçe bir tencerenin içine daha küçük bir kabı oturtun. Yarım çay fincanı ayçiçeği yağını, 1 çorba kaşığı kakao yağını, 1 çorba kaşığı susuz lanolini bu ikinci kabın içinde eritin. Bütün bu yağlar eriyince, kabı kaynar suyun içinden alın ve karışımı iyice çırpın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kadarını alarak buna 1 çorba kaşığı su katın, iyice karıştırın. Bu sıvıyı ovarak başınıza sürün ve bu durumda 15 dakika ile yarım saat arasında bekleyin. Ardından saçınızı yıkayıp durulayın. Bu tedavi koyu renk saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir.

DEVAMI >>>> Saç Sağlığı ve Bakımı

Saat: 20:28
Sayfa 2 / 2

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık