MsXLabs
Sayfa 2 / 3

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Ölçekli güneş sistemi modeli nasıl yapılır? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/231054-olcekli-gunes-sistemi-modeli-nasil-yapilir.html)

Misafir 14 Mayıs 2010 17:09

biz maket dioruz hangi boyuttan nasıl hangi renqe boyanak nasıl bir qörünüm salıyak bizbunun cevabını istiorun oa qöre

Misafir 21 Mayıs 2010 19:06

Alıntı:

gunes sistemi modeli nasil yapilir ile ilgili daha fazla bilgi istiyorum
güneş dünya ay maketi yapımı

Misafir 10 Ekim 2010 12:46

yok

arkadaşlar benım çok acele güneş,ay ve dünyanın harketleri ve büyüklkleri ile ilgili maket yapmam gerekiyor

Misafir 25 Kasım 2010 21:40

ay bnde 7.sınıf öğrencisiyim 5. sınıflarla aynı şeyleri verıolar bnde maket yapcam

Misafir 25 Kasım 2010 21:52

aa bnde 7.sınıf öğrenciyim aynı projeyı verıolar

Misafir 1 Ocak 2011 18:54

ben 6.sınıf öğrencisiyim güneş sistemi maketi yapmam lazım nasıl yapmalıyım lütfen söylermisiniz

Misafir 14 Ocak 2011 19:52

yha benm ödewm günes sistemi maketi nasıl yapacağımı bilmiorum ama .s

Misafir 15 Şubat 2011 14:05

ben 7. sınıf öğrencisiyim güneşsis temi modeli nasılyapılır bilmiyorum

Misafir 21 Şubat 2011 20:21

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1689645)
arkadaşlar ay güneş ve dünyayı şöyle yapabilirsiniz:Güneş portakal olur dünya bir andalina ay ise pinpon topu olabilir.Şimdi dünyanın dışı nasıl olacak diyorsanız kağıttan veya mandalinanın kabuğunu soyup kabuğunun dışa gelecek sekilde yapıştıralım ve boyayalım.(bende 5.sınıf öğrencisiyim ve bu gün aklıma geldi benimde ödevim buu!!!)

güneş portakal dünya mandalına ay pinpontopu yanlış.

büyüklükleri uymaz.

güneş balon

dünya yıda bende dünya şeklinde bir top vardı o yaptım

ayda siyaha boyanmış pinpon topu

Misafir 22 Şubat 2011 20:37

ben 8. sınıfa gidiyorum resim dersi ödevimde öğretmen ta olarak şunu yazdırdı: "Güneş Sistemi'ndeki gezegenlerin özelliklerinin araştırılarak 3 boyutlu maketlerinin tasarımı" . ne yapabilirim?

Misafir 23 Şubat 2011 17:56

Merhaba Ben 7. Sınıf Öğrencisiyim.
Günes Sıstemı Modelını Yapmam Gerekiyor Fakat Nasıl Ypacağım Hakkında Bir Bilgim Yok.
Bilgi Sahibi Olan Arkadaslar Lütfen Cevap Yazsın.
Veyada Bir Site Önersın.Bilgisi Olan Arkadaslar Lütfen Ama Lütfen Bildirsin.

Misafir 27 Şubat 2011 16:22

ben 5. sınıf öğrencisiyim nasıl yapıcam bilmiyorum lütfen yardımcı olun

Misafir 7 Mart 2011 10:19

lütden biri nasıl yapıldığını yazsın çok zor durumdayım

ener 7 Mart 2011 10:38

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2002455)
lütden biri nasıl yapıldığını yazsın çok zor durumdayım

Güneş sisteminin şematik bir gösterimi. En dıştaki gezegenler Güneş’e çok uzak olduğu için tüm gezegenleri aynı şekil içinde göstermek çok zordur. Bu nedenle eşelleri farklı iki ayrı grafik görüyorsunuz.
Yukarıda yapılan tanıma göre Güneş sisteminde bir çok cisim olmasına karşın, onu tamamen boş bir uzay olarak kabul edebiliriz. Bu görüşü Güneş sistemini ölçekli olarak küçülterek şöyle açıklayabiliriz. Yer küre’miz iri bir kum taneciği büyüklüğünde olsun. Bu durumda Güneş Yer küre’den 4 metre uzakta bir portakal büyüklüğünde olur. Bu küçültülmüş sistemde Ay bir toz parçası kadardır ve Yer’den 1 cm uzaklıktadır. Merkür, Venüs ve Mars kum taneciği büyüklüğünde iken Jüpiter, Güneş’ten 20 m uzakta küçük bir kiraz gibi görülür. Jüpiterden biraz daha küçük olan Satürn, bu eşelde Güneş’ten 36 m uzaktadır. Uranüs ve Neptün nohut büyüklüğünde cisimler iken en dış gezegen Pluto, ortadaki portakaldan 150 m uzakta bir toz parçası büyüklüğünde yer alır. Güneş sisteminin diğer tüm üyeleri gözle görülemeyecek derecede küçüktür. Eğer büyük bir stadyumun orta yuvarlağına portakalı ve çevresindeki bu cisimleri koyarsak, tribünde otururken portakal hariç, diğer cisimlerin hiçbirini göremezdiniz ve yanınızdaki kişiye bu saha niçin bomboş diye sorardınız.
Güneş Sisteminin Yapısı ve Genel Özellikleri
Gezegenler, Kepler ve Newton yasalarına göre Güneş etrafında elips yörüngelerde dolanırlar. Gezegen yörüngelerine ilişkin veriler; Söz konusu çizelgenin incelenmesinden, gezegenlerin yörünge düzlemlerinin birbirlerine çok yakın olduğu görülür. Örneğin; Merkür ve Pluto yörüngelerinin Yer yörüngesi ile aralarındaki açı sırasıyla 7° ve 17.2° ’dir. Diğer tüm gezegenlerin yörünge düzlemleri ise Yer yörüngesi ile 3.4°’den daha küçük açılar yaparlar. Bu nedenle güneş sistemi bir disk şeklindedir. Bu diske kuzey yönünden bakıldığında tüm gezegenlerin saatin ters yönünde Güneş etrafında dolandıkları görülür. Ayrıca, yine aynı yönden bakıldığında, Venüs ve Uranüs dışında tüm gezegenler eksenleri etrafında yine saatin ters yönünde dönerler. Astronomide yörüngedeki harekete “dolanma”, eksen etrafındaki harekete ise “dönme” denir.

Misafir 7 Mart 2011 14:45

ben 5.sınıfa giyorum güneş,ay ve dünyadan oluşan güneş sistemi modeli yapmam lazım malzemelri yazın lütfeeeennnnnnnnnnnnnnn.:@

güneş sistemi modeli

yardııııııımmmmmmmmmmmmmmmm.

ATILGAN 8 Mart 2011 18:35

satürn

satürnün etrafında neden öle şey war ?

Misafir 9 Mart 2011 09:11

güneş maketini nasıl yapabilirim?bunun için hanqi maL. ihtiyaç wr?söyleyebilirmisiniz?

Misafir 9 Mart 2011 17:34

ya ben 7.sınfa gidiyorum proje ödevim güneş sisteminin modelin hazırlıycam bunuda baya bi kapsamlı yapmam lazım siz sadece güzel modellerden birkaç resim koyabilirseniz çooook sevinirim.......=)

Misafir 11 Mart 2011 19:43

bende bulamadım yardımcı olurmusunuz

Misafir 13 Mart 2011 12:22

slm ben besinci sınıf oğrencisiyim .... güneş ay ve dünyadan olusan bir makete benzer bir calısma yapıcaz ama donücek bunu nasıl yapa biliriz yardım cı olursanız sevinirim ..........ACİLLL

Misafir 15 Mart 2011 20:07

kaç cm uzaklıkta yapmalıyız

Misafir 20 Mart 2011 14:10

dünya güneş ve ayın maketi için neler gerekiyor.güneşi dünyaya ,dünyayı aya kaç cm uzaklıkta yapmamız gerekir.nolur yardımcı olunnnnnn

Misafir 20 Mart 2011 15:38

nasıl??

Misafir 21 Mart 2011 18:17

ya altında topları tutan küreyi nasıl bulabilirim nasıl yaptınız bide nerden aldınız topları böle güsel topları altındakinii lütfenn

Misafir 22 Mart 2011 11:27

benimde model yapmam lazım cuma gününe yetiştiricem

Misafir 23 Mart 2011 15:51

topları nasıl bulabilirim ltfen

Misafir 30 Mart 2011 15:07

yaa maket güneş sistemi yapcam malzemeyi bilmiyoruumm

Misafir 31 Mart 2011 16:11

yhu ben gezegenleri yaptımda oyun hamurundan maketi nasıl yapabilirim:D D: D: D :D :D

Misafir 31 Mart 2011 19:07

ben 6. sınıfım bana boyutları lazım örn güneş portakal kadar dünya ceviz falan çok önemli hoca mat ödevi verdi güneş isitemindeki gezegenlerin oranlarını bulun şemayla çizin ve maketini yapın en olmadı güneş atıorum 1:10000000000000 küçültülürse 40 cm olur falan şeklinde bilginiz varsa veya link biliyorsanız lütfen yazın çok önemli şimdiden teşekkürler bu arada bulduğum bilgileri paylaşmak isterim:
Neptün, Uranüs ve Plüton’dur. Bu gezegenlerin ve 54 uydularının içinde yaşama uygun bir yüzey ve atmosfere sahip olan yegane gök cismi ise Dünya'dır.

Güneş sistemindeki büyüklük ve mesafeleri daha iyi anlayabilmek için milyardabir (1/1.000.000.000) ölçekte bir modelini inşa etsek. Ortadaki Güneş 1.5 metre çapında, Dünya Güneşten yaklaşık 150 metre uzakta ve 1.3 cm çapında (bir üzüm tanesi büyüklüğünde) görünür ve ay dünyadan 30 cm uzakta olurdu. Jüpiter 15 cm çapında (küçük bir kavun ebadında) ve güneşten yaklaşık 750 m. uzakta, Satürn bir portakal kadar ve güneşten 1.5 km kadar uzakta, Uranüs ve Neptün birer limon kadar, 3 ve 4.5 km kadar uzakta ve en yakın yıldız 40.000 km kadar uzakta olurdu.

Güneş sistemindeki büyüklük ve mesafeleri daha iyi anlayabilmek için milyardabir (1/1.000.000.000) ölçekte bir modelini inşa etsek. Ortadaki Güneş 1.5 metre çapında, Dünya Güneşten yaklaşık 150 metre uzakta ve 1.3 cm çapında (bir üzüm tanesi büyüklüğünde) görünür ve ay dünyadan 30 cm uzakta olurdu. Jüpiter 15 cm çapında (küçük bir kavun ebadında) ve güneşten yaklaşık 750 m. uzakta, Satürn bir portakal kadar ve güneşten 1.5 km kadar uzakta, Uranüs ve Neptün birer limon kadar, 3 ve 4.5 km kadar uzakta ve en yakın yıldız 40.000 km kadar uzakta olurdu.
Güneş sisteminin şematik bir gösterimi. En dıştaki gezegenler Güneş’e çok uzak olduğu için tüm gezegenleri aynı şekil içinde göstermek çok zordur. Bu nedenle eşelleri farklı iki ayrı grafik görüyorsunuz.
Yukarıda yapılan tanıma göre Güneş sisteminde bir çok cisim olmasına karşın, onu tamamen boş bir uzay olarak kabul edebiliriz. Bu görüşü Güneş sistemini ölçekli olarak küçülterek şöyle açıklayabiliriz. Yer küre’miz iri bir kum taneciği büyüklüğünde olsun. Bu durumda Güneş Yer küre’den 4 metre uzakta bir portakal büyüklüğünde olur. Bu küçültülmüş sistemde Ay bir toz parçası kadardır ve Yer’den 1 cm uzaklıktadır. Merkür, Venüs ve Mars kum taneciği büyüklüğünde iken Jüpiter, Güneş’ten 20 m uzakta küçük bir kiraz gibi görülür. Jüpiterden biraz daha küçük olan Satürn, bu eşelde Güneş’ten 36 m uzaktadır. Uranüs ve Neptün nohut büyüklüğünde cisimler iken en dış gezegen Pluto, ortadaki portakaldan 150 m uzakta bir toz parçası büyüklüğünde yer alır. Güneş sisteminin diğer tüm üyeleri gözle görülemeyecek derecede küçüktür. Eğer büyük bir stadyumun orta yuvarlağına portakalı ve çevresindeki bu cisimleri koyarsak, tribünde otururken portakal hariç, diğer cisimlerin hiçbirini göremezdiniz ve yanınızdaki kişiye bu saha niçin bomboş diye sorardınız.

offffgüneş portakal olsa dnya kum tanesi olabilirmiş :( yha hoca ödevi nasıl görsün o zaman güneşi iri portakal kadar yapsa dünya ne kadar olabilir yardım..

Misafir 4 Nisan 2011 10:39

güneş sistemi

güneş sistemi malzemeleri nelerdir

Misafir 6 Nisan 2011 17:07

şöyle yapabilirsiniz ;burda yazan bütün bilgilerden yararlanarak maket yapmak kolay ay ı pinpon topu dünyayı ve güneşi ise balondan yaparsınız iş biter msxlabsin bir sayfasında balondan nasıl yapılacağı anlatılıyorrdu bulamazsanız ben yardımcı olyım:balonu istediğiniz boyutta şişirerek iple kaplayın vernikleyin ve vernik kuruduktan sonra balonu patlatın şip şak iş bitti gerisinide siz düşünün artık canım sizin ödeviniz(Zeynep şevval sunmuştur)5. sınıf öğrencisi ... bu arada kartondan bir yöntem bulamadım eğer öyle isteyenler varsa

Misafir 8 Nisan 2011 19:36

• GÜNEŞ: Çok sıcaktır ve yanmakta olan gazlardan oluşan ateşten bir topa benzer. Çok güçlü bir ısı ve ışık kaynağıdır. Güneşin güçlü ışığı gözlerimiz için çok zararlıdır. Bu nedenle hiçbir zaman güneşe çıplak gözle, özellikle de teleskop ve dürbün ile bakılmamalıdır.

• DÜNYA: Güneşin çevresinde dolanan bir gezegendir. Dünyanın katmanlardan oluşan bir küreye benzediğini dördüncü sınıfta öğrenmiştik.

• AY: Küre biçiminde bir gök cismidir. Ay’dan gelen ışığın kaynağı Güneş’tir. Ay’ın kendi ışığı yoktur. Bu nedenle dürbün ve teleskopla bakılabilir.
bu bilgilere göre yaprsınız artık yani güneşi balondan yaparsınız : balonu şişirip gazete kağıdı dını tutkalla yapıştıralım sonra kuruyunca balonu patlatalım o şekli alıyor dünyayı ve ayı da toptan yaparsınız artık bana da fikir verirseniz svinirim 5.sınıf ö. sunmuştur 5-d sınıfı z.ş.d.
bye

Misafir 12 Nisan 2011 23:03

ben 5. sınıf öğrencisiyim öğretmenimiz isterseniz güneş sistemi maketi yapın isterseniz dünya güneş ay maketi yapın dedi öğretmen güneş sistemini yapana ekstıra puan vericek bu yüzden güneş sistemini yapmak istiyorum biri bana bir fikir versin ödevin cuma gününe lütfen çok acil

Misafir 14 Nisan 2011 18:22

ya bende 7,ye gidiyorum 20 nisana kadar güneş sistemiyle ilgili maket yapmam gerekiyo fikiRRRRRR?

Misafir 17 Nisan 2011 10:55

bana acilen güneş sistemi ile ilgili maket yapmam lazım lütfen yardımm :( :(

Misafir 18 Nisan 2011 17:14

benim de güneş sisteminin maketi ama bir türlü nasıl yapacağımı bulamadım hocaya sordum:hocam oyun hamurundan olur mu die hoca çok basit dedi bende bir türlü bulamadım lütfen yardım edin bana...

Misafir 18 Nisan 2011 20:43

Kardeşim yardım gerek yaa 7. sınıfım acil proje yapmam lazım

Abi mesela güneşin çapı 10 cm olsa fiğerleri ne vs.

Misafir 20 Nisan 2011 17:10

beniim de var serap ben hamur ve küçük toptan

Misafir 23 Nisan 2011 23:43

Fotoğrafdaki güzel ama daha düzgün yokmu anlatım,parçaları ve fotoları daha ii olur.

Misafir 24 Nisan 2011 14:36

arkadaşlar benim yarına bi proje ödevim var ve güneş sistemini nereye yapacağımı biliyorum yardım edinnn lütfennn !!!!!!!!

Misafir 27 Nisan 2011 19:23

dünya güneş ay

dünya,güneş ve ay la bir model yapacak olursak ne kullanırız

Misafir 28 Nisan 2011 16:38

aaa bende maket yapcam banada yardım edermisiniz

Misafir 29 Nisan 2011 17:27

güneş sistemi

güneşi nasıl yapabilirim bir fikir verinde yapayım

Misafir 2 Mayıs 2011 19:12

arkadaşlar bn 7. sı nıf öğrencisiyim maket ödevi olarak güneş sistemi yapcam nasıl yapabilirim yardım ederseniz sevinirim lütfennn

Misafir 4 Mayıs 2011 15:52

ödew

ya benimde bölebiödew yapmam gerekio acilll :),

Misafir 15 Mayıs 2011 14:22

nasıl bulucam sorumun cevabını yha :(

Misafir 23 Mayıs 2011 10:25

yha arkadaşlar bn 7. sınıftayım tam bi güneş sistemi modeli yapıcam az bi yardım edin yafffffff :)

Misafir 29 Mayıs 2011 13:57

Slm arkadaşlar güneş sistemi modeli nasıl yapılır?

Misafir 30 Mayıs 2011 17:29

fen proje ödevimi yapmam gerekiyo lütfen yardım

Misafir 7 Ocak 2012 19:53

yaa güneş sistemnin bir modelini yapıcam biri bana yardım etse ah keşke

Saat: 03:05
Sayfa 2 / 3

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık