![]() |
çayda kahvaltıda yenir, bisküvi denince akla hemen onun adı gelir!!! acaba nedir??? |
buyrun size mükemmel bi bilmece bulabilene afferin;) "ne ısıtabilir güneşi, ya aydınlığı aydınlatan, suya hayat veren, kuşlara ezgisini söyleten, ağaçlara rüzgara orkestra gibi eşlik ettiren ezgiye, denizlerde fırtınaları koparan, doğmamış bebeği hayata bağlıyan, ölüm döşeğinde bir kaç dakika yaşam için çırpınmak niye, yüreğe çarpma heyecanı ve aşkın sıcaklığını veren, peki neydi şaire şiir yazdıran, ezgileri yaratan, canı bir amaç için verdiren neydi insanlara, neydi tüm acıları dindiren, neydi tüm acıları ağırlaştıran, ya hayata anlam veren " şey nedir??? |
Alıntı:
bu sitede yeniyim bazı konuların yerlerini bilmiyorum ama azimliyim 5 seneye kadar herşeyi öğrenirim:) Sevgiler |
"Aşk"tır herhalde... Adam saçını ıslatmadan şampuanlamış, neden? |
Alıntı:
|
Zoooooonk. Yanlış cevap. Üzerinde kuru saçlar için yazıyormuş ondan... :D |
buyrun size mükemmel bi bilmece bulabilene afferin;) "ne ısıtabilir güneşi, ya aydınlığı aydınlatan, suya hayat veren, kuşlara ezgisini söyleten, ağaçlara rüzgara orkestra gibi eşlik ettiren ezgiye, denizlerde fırtınaları koparan, doğmamış bebeği hayata bağlıyan, ölüm döşeğinde bir kaç dakika yaşam için çırpınmak niye, yüreğe çarpma heyecanı ve aşkın sıcaklığını veren, peki neydi şaire şiir yazdıran, ezgileri yaratan, canı bir amaç için verdiren neydi insanlara, neydi tüm acıları dindiren, neydi tüm acıları ağırlaştıran, ya hayata anlam veren " şey nedir??? yaklaştınız ama aşk ve sevgi değil^o) |
Yav arkadaşım bu bilmeceden çok şiire benziyor. Cevabı yok gibi... Bir elmayı yerken kurt bulmaktan daha kötü olan nedir? |
şiir gibi de ondan:D:D:D yarım kurt bulmak!!! not:bu soru sorulmuştu (galiba) |
ewet soruLmustu ve ben cwp wermistim :) |
BUYRUN 3 SORU DEVAMI DA VARRR.... 1. "Topkapı ya giderken yolda yedi karısı olan bir adamla tanıştım. Her kadın yedi çanta taşıyordu. Her çantada da yedi kedi vardı. Her kedinin de yedi yavrusu vardı. Kedi yavruları, kediler, çantalar, kadınlar - Toplam kaç kişi Topkapı ya gidiyordur ?" 2. Adamın biri bir tilki, bir piliç, ve bir çuval mısırı önlerindeki nehrin bir yakasından öteki yakasına geçirecekmiş. Adam kayıkta yanında yanlız bir şey taşıyabiliyormuş. Eğer tilki ile piliç yanlız kalırlarsa, tilki piliçi yer. Eğer piliç ile mısır çuvalı yanlız kalılarsa, piliç mısırı yer. Bu durumda adam bütün bunları karşı kıyıya nasıl taşır? 3. 3 adam bir otele gider, her biri 10 lira vererek toplam 30 lira ödeyerek oda tutarlar ve eşyalarını alıp odalarına çıkarlar. Fakat otel müdürü bugünün çarşamba olduğunu hatırlar ve özel bir fiat uygular. Bellboy u çağırır fazladan kestiği 5 lirayı 3 adama vermelerini ister.Bellboy adamların odasına çıkar ve 5 lirayı geri verir, bunun üzerine adamlar 2 lirayı bahşiş olarak bellboya verir geri kalan 3 lirayı paylaşırlar. Bu durumda adamların otel için ödedikleri miktar 9 liradır (daha evvel 10 lira vermişlerdi, sonra da 1 lira geri paylaştılar). Sonuçta toplam ödedikleri miktar 3x9 = 27 lira dır, 2 lira da bellboy a bahşiş vermişlerdi ve sonuçta harcadıkları toplam miktar= 27 + 2= 29 lira dır. Fakat otele girerken verdikleri para 30lira idi o halde 1 lira nereye gitti? |
ABUK BİLMECELER -1- 1-Bir adam OMO ile yıkanmış ve maymuna dönüşmüş neden? 2-Emaye tencere? 3--Adamın biri dama çıkmış, intihar edecekmiş.Aşağıya baktığında yoldan birinin geçtiğini görünce intihar etmemiş.Yoldan kim geçmiş? -4--Muazzez Abacı neden çok mutluymuş? 5--Bir aile 3 ay boyunca her gün patates yemişler; bir gün kapı çalmış kim gelmiş? |
ok düzeltmeye çalışıyım hemen:D ÜZGÜNÜM:( |
Bir BiLmecem Var..... Adamın biri bir lokantaya gidiyor ve garson siparişini almak için yanına geldiğinde garsona bir kağıt uzatıyor. Garson kağıtta yazılanı okuyunca hemen müdürüne gidip gösteriyor ve adamı apar topar polislere teslim ediyorlar. Adam hakim karşısına çıkıyor ve hakime de kağıdı okutturuyorlar. Hakim idam cezası veriyor. İdam edileceği gün cellat adama senin suçun neydi diye soruyor. Adam ona da kağıdı gösteriyor ve cellat adamın kaçmasına yardım ediyor. Kağıtta ne yazıyor? Arkadaşlar bu soruyu bana bir arkadaşım sordu ve cevabı o da bilmiyordu. Bilen yada mantıklı tahmin edebilen varsa yazsın lütfen. Teşekkür ederim. |
:D bu soru barcelona üniversitesi profesörü tarafından hazırlanmıştır ve aslında basit bir cevabı vardır: Bir anne,çocuğundan 21 yaş daha büyüktür,6 yıl sonra çocuğun yaşı annenin yaşının 1/5'i kadar olacaktır. SORU:BABA NEREDEDİR? Bir kelime oyunu yoktur arkadaşlar gayet mantıklı bir cevabı var. |
kafam karıştı |
evet bulamadık nedir yavv |
babasi benim arkadasLar... :p |
bir süre daha bekleticem sizi bilene şeker vericem:) |
Alıntı:
Bir bilmecem var çocuklar.... Haydi sor sor... Çayda, kahvaltıda yenir...? Bisküvi denince akla....! Onun adı gelir.... E..! E...! E...! .........:banana: Hastayım sana PlaYY...! çaktırmadan Forumu kullanarak cevap alacaksın ha...! :rofl: ama yağma yok önce misafirlerimiz cevap versin sonra ben vereceğim doğru cevabı :... eğlenmeye başlıyalım bakalım malüm eğlence sayfasındayız...:smiley9: Buyrun bayanlar önden beyler arkadan soruyu cevaplayın da görelim...!:rofl: |
el cevap: çocuk bugün x yaşındadır annesi de y yaşındadır verilere göre anne bugün çocğundan 21 yaş büyüktür. demek ki x+21=y ayrıca 6 yıl sonra annenin yaşının çocuğun yaşının 5 katı olacağını biliyoruz. bu durumda denklem 5*(x+6)=y+6 iki bilinmeyenli denklem kuralım,yerleştirme methodunu kullanarak y nin yerine (x+21) yerleştirirsek çözüme başlayabiliriz 5(x+6)=x+21+6 5x+30=x+27 5x-x=27-30 4x=-3 x=3/4 çocuk bugün -3/4 yaşındadır. bu -9 aya karşılık gelir CEVAP:BABA ANNE İLE AYNI YATAKTADIR |
HerCahi abicik sorunun cwbini wersene yaa??:( sormam Lazim okuLdakiLEre... :) hadi Lütfeeeeennnnnn... |
ishagül bu alkışlar sana..:smiley32: :smiley32: :smiley32: soran arkadaşlar cevaplar nerdee??? kafayı yiycem yahu.. |
Alıntı:
Bildim mi ? |
7 7 7 7 1 şimdidiyorumki 177 - 77 = 100 oldumu |
bilmem oldumu Alıntı:
şimdidiyorumki 177 - 77 = 100 oldumu |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Pskolojik bir test ? Pskolojik bir test ne şekilde cewaplıycaksınız bakalım...Ama dürüst olun :) Öykünün kahramanı bir genç kız. Bu genç kız, kendi annesinin cenaze töreninde daha önce kim olduğunu hiç bilmediği bir genç adamla karşılaşıyor. Bu genç adam kızın rüyalarının adamı ve kız görür görmez adama aşık oluyor. Aradan bir kaç gün geçiyor. Bu genç adama bir daha rastlayamıyor. Genç kız, kız kardeşini öldürüyor.Polis neden öldürdüğünü sorduğunda, genç kız cevap veriyor? Kızın, kız kardeşini öldürme sebebi nedir? Aşağıdaki cevaba bakmadan cevap vermeye çalışın! ........................................................................... ...... ........................................................................ ................................................................ .......................................................... .................................................. ........................................... .................................... ........................... ...................... ................. ............ ....... ... . İşte cewap : Genç kız, adamın kardeşinin cenazesine geleceğini ve adamı orada göreceğini umuyor. Bunu doğru cevapladıysanız, polise gidip sizi hapsetmelerini isteyin.Bu ünlü bir Amerikan psikoloji testiymiş. Öldürebilme zihniyetine sahip kişiler buna doğru cevap verirlermiş. Seri katillerin çogu bu teste hiç düşünmeden doğru cevabı vermişler. Doğru cevabı bulamadıysanız, ne iyi.. |
Kendimden utanıyorum,doğru cevabı verdim beni ararsanız karakoldayım....:*( |
adamın biri bir resime bakıyomuş bi başkası gelmiş demişki kimin resmine bakıyosun adam demişki benim hiç kardeşim yok ama bu resimdeki kişinin babası benim babamın oğlu oluyor.resimdeki şahış adamın neyi oluyor? bu bilmecede hiç yanıltma yok biraz mantık sadece hadi kolay gelsin(adamın üvey kardeşide yok) |
Adamın kendisi. |
e bir bilmecede benden ossun önce dört, sonra iki, daha sonra da üç ayaklı olan ve en çok ayağı olduğunda en güçsüz olan yaratık kimdir? |
insan. çünkü doğduğunda, bebekken elleri üzerine sürünür. sonra büyür yürümeyi öğrenir, iki ayak üzerinde durur.. yaşlanınca bastonla gezer üç ayaklı olur. en çok ayağı olduğunda ölmüştür, dört ayaklı bi arabası vardır. :( |
Eınsteın'ın Bulmacası...?? Acaba Dünyada Zeki olan 2% Insandan birimisin. Bu soruda hicbir sekilde Sasirtmaca yoktur, Tamamen mantiga dayalidir. Mantikli bir sekilde cözüme ulasilabilir. Bol Sanslar!!! 1-) 5 Tane ev var hepsi ayri renk. 2-)Her evde oturanin, ayri bir uyrugu var. 3-)Hepside ayri bir icecek iciyor, ayri bir hayvan besliyor ve ayri bir marka sigara iciyor. 4-)Bu 5 insanin hicbiri öbürünün yaptigini yapmiyor. Yani sigarasi ayri, icecegi ayri, besledigi hayvan ayri ve evi ayri. SORU: BALIK kime ait? Aciklamalar: 1-) Ingiliz kirmizi evde oturuyor. 2-) Isveclinin köpegi var. 3-) Danimarkali cay iciyor. 4-) Yesil ev tam beyaz evin solunda duruyor. 5-) Yesil evin sahibi kahve icmeyi seviyor. 6-) Palmall sigarasi icenin bir kusu var. 7-) Ortadaki evde oturan süt icmeyi seviyor. 8-) Sari evde oturan Dunhill sigarasi iciyor. 9-) Norvecli birinci evde oturuyor. 10-) Marlboro icen Kedisi olanin yanindaki evde oturuyor. 11-) Atı olan insan, Dunhill sigarasi icenin yanindaki evde oturuyor. 12-) Winfield sigarasi icen, Birayi seviyor. 13-) Mavi evin yaninda Norvecli oturuyor. 14-) Alman Rothmanns Sigarasi iciyor. 15-) Marlboro icenin komsusu sadece su iciyor. Einstein iddia etmistir ki; ''Dünya insanlarinin 98 % i bunu Cözemez''. SIZE VE BUNU CÖZMEK ISTEYEN HERKESE BOL SANSLAR. |
arkadaşlar benim sorum cok basit kuşlar göç mevsimi gelince uçmaya başlıyolar iki kuş gurubu biri uste biri altta olmak uzere ucuyorlar üsteki grup lideri aşşagıda ucan grup liderine diyorki -bana bir kuş ver benim sayım senın sayının iki katı olsun alttaki grup lideride -hayır sen bana bir kuş ver sayılarımız eşit olsun diyor gruplarda kacartane kuş var? _________________________________________________________ ben yazdım ben oynıyayım bari bi grupta 7 bi grupta 5 adet kuş war |
üsteki sorunun cevabı çözdüm tam 1saat 48 dakika sürdü balıgı besleyen alman norveçli-danimarka-ingiliz-alman-isveç- sarı-mavi-kırmızı-yeşil-beyaz kedi-at-kuş-balık-köpek su-çay-süt-kahve-bira dunhill-malbora-palmall-rothmans-winfield |
http://img215.imageshack.us/img215/2313/30saniye5hz4vi.jpg Evet Arkadaşlar Resmin Ortasındaki 4 Küçük Noktaya Gözünüzü Kırpmadan 30 Saniye Boyunca Bakın.Sonra Geriye Yaslanıp Gözlerinizi Sımsıkı Kapatın.Kafanızın İçinde Parlak Renkli Bir Daire Oluşacak.Bu Dairenin İçine Gözlerinizi Kesinlikle Açmadan Konsnantre Olup Bakın Ve Gözlerinize ve Beyninize İnanamayacaksınız............! Gördüklerinizi Lütfen Yazınız. |
Topkapı ya giderken yolda yedi karısı olan bir adamla tanıştım. Her kadın yedi çanta taşıyordu. Her çantada da yedi kedi vardı. Her kedinin de yedi yavrusu vardı. Kedi yavruları, kediler, çantalar, kadınlar - Toplam kaç kişi Topkapı ya gidiyordur ?" |
http://img530.imageshack.us/img530/2880/illusioncount14ni2hd.gif Evet Arkadaşlar onikimi onüçmü sizce? |
Alıntı:
|
Alıntı:
13 |
walla söyle bi baktım 12..sonra bi daha baktım 13:S |
köpeği içeri alırdım çünkü hiç olmazsa köpek içeri girince sesini keser. |
GÜNEŞ olabilir mi |
güzellik |
eti |
Alıntı:
|
Alıntı:
çok basit...karşılaştık diyor...adamın sadece kendisi gidiyo Topkapıya..diğerleri nereye gidiyo belli değil...:D |
Alıntı:
|
| Saat: 21:20 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık