![]() |
Sagopa Terapi TerapiBeni birakin kendi halime Cok bitkinim ama direnecegim Terapi ordularinizi geri cekin artik Savasin galibi bendim!_!_! Bayraklarinizi dikemeyeceksiniz Hic daim kole olmadim Ben rapimle gazi geldim ardima sehitlerimi Gomdum kendim!_!_! suskun düşen ağlamazcasına..realimm.. neden onca lafla geldin...kulağıma warı verdin.. ölüm..beni kırdın iki bacağımdan gittin.. Biz seninle kardes degil miydik_?_? Ayni besikte iki kertmeydik Dün civarda çakıl iken Simdi siradan kum bile değiliz. sen serseri katilimisin haa_?_?_ ben resmini çizdim ya kul.. Savasin tam ortasında kursun yagmurunda okudum okul İlk batisini ben gördüm günesin Gün dönümüne sen yetistin... Kaptanı benim bu geminin En son ben cikarım yoo_!_! panik etmeyin Adimi duymayin kac yazar Kalbim tanidigim en icten yazar Sarkim basladi Manzaram aynı Dinlerken 'SaGo yine yapmis' diyeceksin Ben su anda o kadar sıkkın ve materyallerimle tıkkın Odamin icinde stres gebertmekteyim Yalnizlik TanriMin lütfu Nedense isler karmakarisik isler Kalbim sevdigim özler Hani var ya bazen özlü sözler Onları düşünüp dolu gözler ....::::NaKaRaT::::.... Beni birakin kendi halime Cok bitkin ve de yorgunum Terapi ordularinizi geri cekin artik Son gunler durgunum!_!_!X2 Zaman ellerimde kum gibi dagilir iken Yillar beni tasa çeviren hokkabaz gibi avaz avaz bagirir hükümlü Kapida kilit sigarama kibrit Beni kontrol edin_!_! Kollara zincirden bileklik Parmaklıklara sabit yaşamak Artıkları arşivlemek..yeni baştan.. tantanalara kulak asss.. Karalama defteri silgiye ilgi duyar iken Bir diken batar diline Yaristirilan sidikken bir kac minik dag gider elden Aslinda hayat bayat ekmek ilk fiil.. üsluplu düsünmek Buyrulan iki göze itaat etmek.. Son eylem olmali kin beslemek Hadi diyelim toz pembe yasiyorum Koz bende biçimi takiliyorum Bozukluklarımı cebimde tasiyorum Saygim senin *rospun olsun Kaygın benim aşkım... ....::::NaKaRaT::::.... Beni bırakın kendi halime Çok bitkin ve de yorgunum Terapi ordularınızı geriçekin artik Son günler durgunum_!_!_X2 PARMAKLARI KIRILAN BU YAZAR YILMADIII_!_!_! |
Stilo VERSE 1 Patetik cümlelerimi pratik yapman gerek, bu statik hayatı estetik hale getireilmek için, psikotik tutumu elastik şekle koymak ve genetik ruh düzenleyicisini devreye sokmak tek taktik olmalı, bu didaktik mc bir kitap gibi okunası. Otomatik yükselen sinir ibrelerin seni kavgaya tetiklemeli, etik, sosyalite eksik, yaşam klasik halde ve de çok monoton ve itik nesillerin umudu bitik, bu ülkede hayat koşulları kritik, çalışıp didinirim ama cebim delik, hep aksilik üzerine muhabbet ettik, tv'lerde beyin diktik, her söyleneni yedik, ikibinlerde ortaçağa girdik, dedelerimizin attığı pandik, ikiyüz sene sonu sonra dimdik, popomuza dayalı tetik, peşimizi bırakamadı, çünkü dandik ilerledik, hep sektik. Kim politik ülkede, odur sosyetik, apokaliptik günlere geçtik, bu ne biçim tik? Hırsızlar aritmatik yaparken, hortumculara yan çizdik, nümizmatik bile bulamadı değerini liramın, ruhuna döktük sidik ve miramın aksi bana çok pesimistik, olabildiğine gözyaşı sildik, jeopolitik konumun değerini bilemedik. Ölümüne sevdik ama geri getiremedik, zaman geçti tik-tak,tik,taktik!... Nakarat : Rapim alev aldı, sardı ateşi dört yanı, kurunun yanında yaş da yandı, taş da. Bastı kalbine cihan-ı devle, kaş yaparken göz çıkardı lakırdı ve (heeeyyy)derin oyuklar açıldı(ülkeee)de ve kapatamadı belediye 'yeeee' sen de Türküm ye,yeni Türkiye asalaklar elinde. VERSE 2 Sahavet dönemi geride kaldı, fitne barışı masada, kasa kaç barışçıl arda kaldı? Darda toplum, barda millet, hep hovarda sözüm ona para kalmadı insanımda yolda hep araba, beş dakika yola kıçı koltukta. Tahammül eksikliğim hat safhada, hurda insan alaya vurdu yaşamı kustu, kadere,postunu dostu serdi yere (vee) ve iltifatın hakkı yerme oldu, dosya doldu taştı, boldu cinayet, psikopat etkinlikler insanım suçunu işledi, sicili yarını yedi bitirdi, hep hazindi günümün son görüntüsü, elinde kelepçe gördüğüm her bireyin adına, yarına bir çizik attım, rızık ektim, yazık!... dramalarda gülebildik mi? Trajikomedi sahnesinde oyunu yöneten her bireydi, onlar kanımı emdi, hep pireydi başa geçen hep yazıktı başa gelen, hep yalancı başı çeken, her rızıktı hakedilen. Gurbete giden her tren çeker fren ve kalırız ilk durakta. Hep siren, avrupa'ydı bizi yeren ki; haklılardı konularında, kokoreç ülkesinde yolda donunu çekenlerle yaşadım ve karşılaştı kara cehaletin adaletiyle ülke. Şimdilerde birliğin dışında tek Avrupalı benim. |
Üfle GÜneşi Sönsün Sagopa Üfle GÜneşi Sönsün VERSE 1 Ben girdaplara kapılan o gemideki yolcuyum. Kustum her dalganın tokadına suçtum!... Pusuyu kurdu dostun, fırtına kopsun, donan dudaklara bir dem rom dolsun, beni buldun. Azrail yap görevin fiil olsun. Tek kurşun bitirebilse gari bu hayatı bari bin kurşun atın da gönlüm doysun ahali. Sagopa iskelet diyarında etten bekçi, çekice sapladım kasedimi, çöpe bugün attım kalbimi alınabilitesine göre değişir kırılanın aynı hangimizinki marijuana marşı? Sago yaşlı!... [Nakarat] Üfle güneşi sönsün!...Kalbim karakışın ayazına dönsün Azrailim öpsün!... Tek dönümsün ömrüm. VERSE 2 Buhran dolu bitirim esen o karayel rüzgarına kolumu salladım, hareketi çaktım, karakedi gördüm yaktım mumu ve de baktım. Tahlile giden her bakışıma reçete yazsa da, doktorumun kompleksleri nedeni derim çatarım gözleri, sobeledim herkesi, şimdi görelim kimin en kalın ensesi, Sago rapin en kalın ansiklopedisi, geçmeden yedisi taşlanır musallahın incisi, zencisi makbul görülesi her rapi beyaza boyarım, meleze çalarım yüzleri, aldım yaşamı yanıma kutu kolacasına üç dikişte dibe vurdum, depozitosunu Tanrıma ödüyorum. |
Tanrı Çekti Tüm Resimleri [Dr. Fuchs] Derin rüyalar gördüm maceramda etrafıma açıldığımda kalplerin hepsi darda karşılıklı vurulan yumruklar güllerin yaprakları gibi ağır ağır çarparken içimde kopan fırtınalara tepkisizdi dilim sırtı dönük bir duvara bakan gözlerimdeki yaşları silerken yıllarca koşan bu ayaklarda kalmayan derman sordu ne zaman sönecek bu ateşi, ne zaman sönecek bu güneşi soluksuzca verdiğim emekler kumsaldaki kum taneleri kadar değersiz dercesine vurdu yüzüme, dercesine sustu gözüme başka amacım yokmuş gibi yaşama hevesimde kaçtı gönlümde ruhum çaresiz ayrılmak ister bedenden hadi susan gönlüm konuş bu sana son tepkisiz sunuş düşlerde kavuşamadı her seferinde yerlere yıkıldım acılarla dolu pişmanlığımın dillerdeki adı [Sagopa Kajmer] Resmi çekti tanrı koydu önüne tüm resimleri hatırla neydi sebebi yapılan tüm hataların bağışla külemi döndü sevgiler hesap ver ben yok olmadan evel emeller ektim hasadı çık yıkık duvarlar ördü kinin önüne sevgi gömdü her övgü şımarık etti 100 yılım güz oldu cevap ver can aldı canını kanla sıvadı Tanrı ben yok olmadan evel dualar ettim canını ser bu bahçelerde kaç çiçek sulandı kaç çiçek sarardı adını aldı tüm yaşamlar her hayatta bin diken var bu gözler erdi gerçeğin karanlık çizgilerine, duydu kulağım vardı yaşamım komalı ezgilerine çakıllı RAP yolunda bohçasıyla Sagopa K. izdihamda yakıcı tüm ışınlar beynim ortasında ateşi Külle bezenip gülle kandırıldı tüm hayallerim ve sen seyirci zoraki tehşir sahnesinde kör ebe ve rahibeydi gün yüzüm harabey gül yüzümterane hep hüzün gazabı her üzüm kederdi tüm çözüm gözüm seyire kaldı yok misafirim tekilim tek tabanca yoluma dökerim suyumu ilerlerim sudan sebeple kavga çıkaran insanoğlu aklı yordu kötüye iyiyi yetime terk ettik akibetime zerk ettik sefile yol verdik keklik avına çıktık sanki avcılarda bizdik avlar ortasında avlanan da istemenli etme kalbini nedeni ne nevaleler havale komada ezgiler ve intaharda tüm kadercil yazgılar ki evcil arzularını nesili dikene durmuş şiirbazın satırı donmuş Resmi çekti tanrı koydu önüne tüm resimleri hatırla, neydi sebebi yapılan tüm hataların bağışla, külemi döndü sevgiler hesap ver ben yok olmadan evel emeller ektin hasadı çık yıkık duvarlar ördü kinin önüne sevgi gömdü her övgü şımarık etti 100 yılım güz oldu cevap ver can aldı canını kanla sıvadı Tanrı ben yok olmadan evel dualar ettim canını ser |
Sen Oyna Dilber Ceza Sen Oyna Dilber Fazla popüler olmak kaçınılmaz dinlendikçe Popüler olmak amacım değil dinlenmek sadece Fikri firar eylemiş senkron kaymış millete kat i Sonuçsa beter yıllardır sahteler var sahnede Başına Anadolu kelimesini koyunca kralsın Zaten disiplinde yok meyhaneci yıllardır doldurur Korku filmi gibi tekerrür şenses seda tırmalar Kumarbazlık diz boyu koçum iddaaya var mısın Anılar oğlanca canlanır moralin bozuksa dinle Depresyondan çıkma yaşar rapte yapma Playback gitar çalmaktansa susarım daha iyi Çok komiksiniz siz kuklalar oynayın bari Kimin burnu daha iyi koku alacak acaba Kim avına daha önce ulaşacak Ahlaksız merhametsizin yanında kalmaya devam ederse Maskeler düşer şakşakçılar yanında gider Nakarat: }2 Sen oyna dilber biz çalarız Alem bizi ister çengi gibi döner Sanki bizler, oynatamayız Titrer sayemizde tüm dizler Killa Hakan: Her derde girdim maydonoz oldum Ağroldu başım kanlı kanlı yedim İndirdim mideme ekmek aşım Kaşım kaç kere açıldı yarıldı burnumda da kan Yinede rap dedim yürüdüm Açıkta hedefteyim her an Şimdi bazı bebeler konuşup rapi kötüleyip ezmekte Ama haberleri yok ecel çok yakınlarında gezmekte Adam dediğin adam gibi oturur, adam gibi gezer Hip hop dedi mi neden aklınıza hep kötü şeyler eser Durun bir rahat olun hele rahat geri yaslanın Elbet bi çaresi vardır kırıcaz bileğini kral aslanın Paslaşın karanlıkta yada sisli günlerde haber Kalan yaşar kurtulur derler ölenin arkasında kader Kimin işine geliyosa neyi nerde nasıl yapalım Bugün domuz karga kuş, yarın başka bişeye tapalım Ne olacaksa olsun Bardağın rakıyla dolsun Senin korktuğun yerde Benim mekanım olsun Nakarat: }2 Sen oyna dilber biz çalarız Alem bizi ister çengi gibi döner Sanki bizler, oynatamayız Titrer sayemizde tüm dizler Dikkat istekler ihtiyaçlarımıza karşı Gereksinimlerinde listesinde Pek gereksiz olan en üstte yazılı Biz denizde yüzüyoruz akıntı çok Biz kerizmiyiz, helal peşinde koşuyoruz Yada hapiste çürüyoruz Ve de bi başka bakıyoruz Bazen aşka dalıyoruz Naaş omuzlayıp gömünce sanki ders mi alıyoruz Öleni anıyoruz birbirimizi tanıyoruz Genede düşene vururuyoruz Bugün güzel birgün yarın nasıl olur bilinmez Dünde yaşanır ancak dünden hiçbir ders alınmaz Bugunde bitecek elbet iyi bir gelecek ister herkes Benim rapim var başkasında zar Hayatın ritmi dar Benim sesim yürek benim bilek benim Tüfek değil dilim silah değil Bu duyduğun benim Yalan değil Sessizlikten önce bence Sende bi nota ol Belki yeni bir şarkı bestelersek Düzelecektir her bir yol Nakarat: }2 Sen oyna dilber biz çalarız Alem bizi ister çengi gibi döner Sanki bizler, oynatamayız Titrer sayemizde tüm dizler |
Vasiyet fecre dal!.. fedai cembiyeleri ile cenkte kaldi, surlarimda ***** uyuya daldi. suretim şarap misali eskidikce degeri artti. serserim,serim giyotin altin. kalbimde senede kac kez birisi idam aldi ha ? şaibelerim şairimdi, şakaci mecburi sifatti. rihtimlarimdan gemiler kalkti, yolcular agirladim agir agir. revanlarim.. guneştim bir ara yagmur, oldum. kendi deryalarimda kendimi zorla bogdum. ...spekülatif duşlerin spazmi var. stagflasyon onlemliydi, sozumu kesme girişiminde bulunan herkeseydi radikal argolar. soyle ne zaman bitti aşka dair tangolar? her işte bir racon var. haydi egoma sponsor ol!.. ecemle ecele giderim. rabbenami bir hic ugru tersledim. offff haşaaaaaaaa!... bir dilekti vurgun oldu, vodka redbull cigere doldu. sagopa nerde? sarhoş oldu. cemre gec de olsa duştu. kelimelerdi kerimelere ve kertelerime munzeviydim. dunveyi senaryolarda "rap" denen bahirdim. munasebetsiz kufru bastim, onurun canini yaktim. alti senedir aklindayim, cekemedin yoo farkindayim. rapimtraksin, sen reel degilsin. yazdiklarina sadik olamadin, soyle kac eşlisin? muaf biraktim seni ve kitlelerini, sarfiyatlarim fiyatsiz.. anonim oldu haykirişlarim az once dogdum halatim yirmi yedi bogum sele gitti agustosum vasiyet etmek istedim şarkilarimi kizima, hep sonunda kendimi vurdum. sarjoru doldurdum.. koştugum bu yolda yarimi sonladim ve kocaman adama dondum. sanma cok telaşliyim, durgunum biraz. solgunum yuzum, bitkinim ufaklik. sen de gel peşimden amma cok caliş!.. duvarda yazmaz her kural, yumruk yersin yilma kalk, dayan!.. bu abi yerle cok sevişti. duşmek hic ayip degil, kalkmasini bil!.. ve acele et şu gozyaşini sil!.. sagopa idol oldu bak dedim babam, ben dayandim. buraya kadar geldim 27 adim. takma kendimden can sikintim, onceden beridir bir olum takintim. bunu da yuzume vurmasinlar sade evde yuzum asik, dişarda sempatik takildim.. |
Sagopa Rap Yaparken GÜnahamı Gİrdim Sagopa Rah Yaparken Günahamı Girdim Sagopa yasli çocuk, saçlarinda kis, son beyaz yagislarim, yarislarim varislara, demek bu rap varoslara, küfür=hür kültür, tenhalarda dönüsür haykirislara, burasi yerinalti, yerinaltindaki ayna kuvvetmira, gösteriverir aksini, burada herkes siradan vatandas. Ben bu yolda bir küheylan avlu bahçe aniran, evliya-yi rap desen de kabulümüz rumuz Yunus gördü netti, çevre sakinim çok aksilesmis, içlerinde 5 kurusluk hirslariyla kavrulur durumda, kaç liraydi onurunuz?... [Nakarat] Küfürbaz gizemli rapçi, 26 arifesi yorgun bekçi Tekbir aldim sözümün evvelinde, rap yaparken günaha mi girdim? VERSE 2 Kaç dünya güzeli öldü bosa giden orgazmlarda? Üniversite mezunu bu Sago sokak çocugu, dipte yüzer kabile mirada. Rap damarda. Tek yatakta üç kisi yatariz. Bir 'Silahsiz Kuvvet', iki 'Miccheck', üç 'Sagopa Kajmer' Rap yaparken günaha mi girdim? Bin yabani topraginda düsünen cesetler, düs; ününe ün katip bol arzu beklemekse gün bosa geçer, emeklerinse bosa gelir gider, yükün çeker yeralti buradai orada paranin esiri olmus yüz binimden insanim var, lisanimla dar gelir düsünce evrenin ve nisaninda kış yasarsin,aşinasin yüzüme, ders kitapta bitmez, unutma her bir teneffüs 5 dakka |
Biri Turmuş Biri Pişirmiş Biri Yemiş Şarkı Sözü Çokça zaman geçti aradan Değişen bir şey yok; her şey aynen Biri tutmuş, biri pişirmiş, biri yemiş Bunu gören insanlar 'hani bize' demiş Biri yitmiş geleceği görememiş Kendini kahraman sanmış ateşe atmış Gelin görün, bakın kim düşmüş bu bataklığa Farkında olmadan girersin bir çıkmaza Seni bu bataklığa itenler kalleş bir maşa Sende onların gözünde olacaksın bir maskot bir kukla Sana da verecekler bol para bir de tabanca Kalleşi de var; suçlu belki de masum inanlar Onları da vuracaksın gözünü kırpmadan teker teker At gözlüğünü takmaya devam edip gölgesinde kalleşlerin Bu yanlışlar yolunda kalıp yaşadıkça sen Sonunda senide vuracaklar kendi silahınla sırtından Bunları böyle gördükçe içim parçalanır Ve dilime aynen şöyle bir nakarat takılır Biri tutmuş, biri pişirmiş, biri yemiş Bunu gören insanlar 'hani bize' demiş Biri mecbur kalmış suça ortaklık etmiş Nasıl bir amaca hizmet ettiğini hiç bilememiş Dürüst ve namuslu yaşamak varken Sırf parası ve zengin yaşama hevesiyle Ne hale düştün bak görüyor musun haline Etmeseydin kara kirli zebani tekliflerine Nerede o masumiyetli dürüst insan Artık vazgeçsen de var çıkmaz kirli bir damganSen sen ol, onların yalanlarına kanma Eğer kazanacağın beş kuruş ekmek parası varsa Sende herkes gibi kazan alın terinle hakkınla Yoksa sende gideceksin onlar gibi kuyuya Biri hepsinin tepesinde bir kalleşmiş Köleleri boş beyinler emirler verirmiş 'Umurumda değil demiş hiçbir insan; gözümde para' derler Yoksul aç ve masum insanlara gücü yeter en iyiye Paraya kulluk eden sahte gücün temsilcisi Sen paraya para demeden şan şöhret içinde yaşarken Hakkıdır hakı sömürdüğün insanların ahı Senide bir gün bulacak meleklerin karası Huylu huyundan bu sözlerle vazgeçer mi Elini vicdanına koyup da sözlerimi dinle Dinlemezsen sonucunu, kararını ben bilemem Ama diyebilirim ki ya parmaklık arkası, ya da cehennem Biri kazandığıyla kıtı kıtına yaşamış Yine doğruluk ve dürüstlükten asla şaşmamış Kurtlar sofrasında yiyecek ekmek bulamazken Bir dilim ekmeğe bile göz dikenler varken Acımasız vicdansızlarla savaşmış Çek çek elini çek; sende uzak dur bizden Yoksa kara gölgem üzerinde biter aniden Hani sisler var ya gökyüzünde her yerde İçimde dolan nefes o an ve her an Duygularla savaşırım ben her zaman Yakındır iyi günler; kötü günler elbet geçecek Bu işte burada asla bitmeyecek |
Bağdat Sizleri Ölen Sayısız insan için 3 Dakikalık Saygı Duruşuna Davet Ediyorum Mermi Icad Oldu Mertim Bozuldu Ve Merhumlar Evin Duvarında Meçhul Gazi. Mayın Şehit Taburu, Mayısta Kan Yağmuru, Düşman Uyku Mahmuru, Dünya Kin Maduru, Solumda Katliam, Nerede Sağ Duyu? Mevzileri Nöbet Alan Fevziler Feyz Alamadan Fethettiler Ahireti, Mektupları Kayıp, Cinayet Ayıp Ve Kültürler Bombalandı, Kimse Sallamadı, Bağdat Ateş Aldığında Kalbim Durgun Yedi,Güneş Doğudan Battı. Mumlarınızı Yakın, Yorgun Düştü Uçaklar, Tebessüm Etti Tüm Sanıklar, Tankları Tanımlar Tanıklar, Yanıklarla Dolu Topraklar Karamparça Bulutlar Ve Savaş! Yavaş Ölüm Kaderinin Hız Kaynağı, Telaş Pazarı, Can Kumarı, Çıkar Savaşları, B52'ler Yarıda Kesti Pişen Aşları Ve Dünya Kan Deryası, Geleceğin Bedeli Pahalı, Duygular Yamalı, Suçu Gelin Etseler De Kimse Güvey Girmeyecek, Bilirim Bu Tarih Değişecek Ve Tekerrüre Dayalı Imha Tarihçesi, Kurak Sevgi Bahçesi Suya Hasret. (x2) Topalla Gezen Aksamak Öğrenir, Abanın Kadri Yağmurda Bilinir Ve Hatıra Silinir Ana Gibi Yar Olmaz, Bağdat Gibi Diyar Olmaz Ama Bağdat Bombalanır BOOMMM Kazanılan Her Madalyon, Mayın Tarlasındaki Piyon Askeri Reyona Bir Şampiyon Sıfatıyla Koydu Bir Galon Kurşun, Hüşu Derbeder. Turşu Geçmişler Ve Savaşta Gazi Bebekler, Tekler Kalbimin Atışı Ve Ekler Günbatımından Şafağa Doğru Süregelen Kanlı Iklimler. Psikolojisi Kaybolan Bitkisel Yaşamlar, Ideolojisi Kuyularda Saklı Taşbakan Kanayan Yaraların Ortadoğusundan Güneş Battı Ve Bu Şarkının Üç Leşi Olmalı Bir'Leşmiş' O Milletler Sorgulamalı, Birleşmiş Amerika Yılanları, Çıngıraklı Amacında Yalanları Ve Kitle Imha Dolarları 24 Beat'te Tenha Hiphopları, Kinimin Raple Yansıyan Oluşumları, Kanunları Kelepçelemeli Ve Elemeli Eli Zaferi Simge Edeni Ve Eylemini Barışa Saklayan Her Bireyi (x2) Topalla Gezen Aksamak Öğrenir, Abanın Kadri Yağmurda Bilinir Ve Hatıra Silinir Ana Gibi Yar Olmaz, Bağdat Gibi Diyar Olmaz Ama Bağdat Bombalanır BOOMMMMM |
Sansar Salvo - Duygusuz İfade Duygusuz İfade Son günümde ağlamam ben;sense kaybeden. Sen huzur içinde lakin;bense derbeder. Nedeni bilemedim..Neden?Her yalana kanıyorum. Yanıyorum ve yanmamın sebebini kınıyorum. Kınamalarda kanama yaptı yüreğimde.. Bir karartı.. Böyle olmaması lazım bu gün erken karardı. Kapılar kapandı.Yüreğime giriş yok artık. Seneyi seneye ekleyip kendimizi kandırandık. Garibanımla çık yola.Arka tarafa merhaba. Aşklarınsa değeri yok;duygu değeri araba. Bu saatten sonra sakın gelme kapıma. Şu günümden sonra;kimse almam yanıma. Gözlerim açıktı baktım;önümde bir minare. Etrafıma baktım;burada bir cenaze. Ölen o adama baktım;o adam benim. Etrafıma baktım. Nerede kefenim? NAKARAT X2 Duygusuz ifadelerle bir taş olsam özlemimle. Gömün beni sözlerimle,bende sizi özlerim be. Duygularımı közleyin ve aleve verin benim önümde. Kelimelerime dikkat et.Ben ağlamam son günümde. Nispet etti kısmet.Varsın hasım alsın. İhanet etti hasret.Varsın ağzım yansın. Millet oldu cinnet.Varsın insan ağlasın. Duygularını katlet.Varsın yağmur yağsın. Gülen yüzünü lütfet.Sanırım ağlamaklısın. Yüreğin önüne kasket.Parçalanmasın. Bugün gözümde kasvet.Sen yanarmısın? İnanmadığını arz et.Sen kanarmısın? Yük ağır bi nefret.(nefret!)Kaldırırmısın? Geri dönersem şayet;(şayet!)beni alırmısın? Bileklerimde gayret(gayret!)Sen tutarmısın? Kin tutmak maharet.Bunu yaparmısın? Ben bi leş.Cinayet!Sen kaçar mısın? Evinde bi hayalet..Sen yatarmısın? Suratımı hayal et; anlatır mısın? Bi saniye ben anlatırken; sen susarmısın? |
BAYTAR Bu dilden firar eden her söz, yaydan çıkmış ok gibi Sözler bazen bir hazine bazen dermansız bir dert tipi Geçmiş dünden bahsetmek lezzetsiz Gelmemiş yarından hep mi şikayetçiyiz biz Aklımın ipinin ucuda kaçmış, timsah katreleri boşalsın Bir iki damla hiç değersiz Hüzün ve kaderin pençesinde bir dev nam-ı-değersiz Gece-gündüz ömürden yontar dünya dönmez yarensiz Bugün ömrün yarım gün, serbest kalsın fikrim Senin tozlarını silemez tenimden ellerim Varlık ruhu terk eder gözüm gözünden ayrılınca Bendeki aşk altın misali ağırlığınca Sensiz benlik yokluk demek kalbim sana emekçi Aşk denen illet çorak arazide tilki misal kurnaz bekçi Başım sarkıt bir mahalsiz cümle yolumun önüne taş Dudakların (?) halden çakır keyif dertdaş Gören der ki sel ağzına bina yapmak aptal işi Yel eserse kırmaz dişimi, kalp bir körse görmez bir şeyi Saniyeler dakikalarla yapar alışverişi Saatler seni alır benden korkarım olamaz gelişi Hasret gözümün ışıklarını söndüren alçak misali Afitap sönük bir mum ayrılık hain bir zehir Melek yanımda yüzünü saklar felek yüzüme kaş çatar Bir tek bu hüznü sen boğarsın ipek tenin derime batsın Rüzgar saçını süpürse mest olur bakışlarım Adınla uyanır dudaklarım, yüzünle açar göz kapaklarım En güzel şiirlerimle kaleme adını sayıklatırım Odamın hayaletisin sessizliğine aşığım Derdime çare baytarım yok Dengeme destek tut ki durayım Şafak güneşin fermanıı geçer acı tatlı sayılı zamanın sancısı Ama melek bir yandan , şeytan bir yandan Başım zindan yokluk var bu kaçıncı şikayetim bilmem Kafamı duvara yasladım omuzların yanımda yok Ahbaplar maymun iştahlı benim içim senle tok Yok ki gücüm belki devler ülkesinde bücürüm Sessizliğinle gelir ölüm yokluğunda gömülü ölüm Bu devranın binlerce sevgi müşterisinden biriyim Yalnızlığıma küfrederim sensiz halden müştekilim İlelebette dönmez olsan bil ki yalnız nöbetteyim Hatalarıma savaş açtım her gün farklı kefendeyim Hayat günlük defter yaprağı hazan gelir dökülür Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür Dertle anlaş deva bul üzüntü kalbi sömürürü Yüzüne baktığım her an cennetten bahçe görülür Gülüşle şen değil gönül bucaklarında harabeler Bu hilekar tavırla geçer fena saatler Seni içeren masallarım anlatılacak kadar kısa değiller Aşk ilinde bir tarafta cüceler diğer yanda devler Derdime çare baytarım yok Dengeme destek tut ki durayım Şafak güneşin fermanıı geçer acı tatlı sayılı zamanın sancısı Ama melek bir yandan , şeytan bir yandan Başım zindan yokluk var bu kaçıncı şikayetim bilmem |
Raptor & Tura & P-Fox & Kargaşa - Bu Günüm Son Günümse Raptor & Tura & P-Fox & Kargaşa - Bu Günüm Son Günümse ( Raptor part ) Etfarımda gördüğüm herşey gelip geçen bir yalan gibi yarın olmayabilirim tıpkı doğup batan bir güneş gibi burdan sonrası aydınlıkmı ? kestirmek imkansız korkulara yer kalmasın artık ben doğan günüm başlayın artık ! Yarınım olmasada ben bugünümden sorumluyum , bir görevim var dört taraf duvar, af dilemek mi kolay ? ortada göremediğim bir yar dudaklarımdan dökülen manala , beni anlatıyor olsa gerek emek veripte alamadığım anda kanayan kaç bin yara var ? Benim bugün son günüm olsa, arzulanan kac şeyi yaparım ? Bugün benim son günüm olsa, gözlerimi hic kaparmıyım ? Benden öncesi çoktan gitti, sonrası beklemekte ve herşey çok gec olmadan önce, herşeyi yeniden başlat bence ( Tura part ) Serçeyi koyamazsın kafese, özgürlük dilenir her nefeste ! bak bi an gelir, sabırda tükenir, dünümüz dündü hep bu denir bir yanım aç dolu bir yanım tok , bak bu yol benim ama sonu yok savaşan insan yay ve ok ! korkularımsa çok mu çok ! güller karalara boyandı karagül misali canımımı ister zebani ölebilirim ben her ruh hali , bu günümüz fani ölümse ani ! çek bir nefes daha son cümlelere, çek bir bye bakalım son mitinglere! hayatın akışı harbi arbede, kalbimin atışı hayli yavaş ! bir dur diyemedim atılan adımlara, beyaz duvarları ben karaladım tek bir adım var doğumla aldığım, tek bir anım var göz yaşlarım örebilir örümcek ağlarını ve bölebilir kelebeğin ömrünü göremeyen kör bile çözebilir aslen asrın bu kör düğümünü ( P-Fox part ) Yaşama duygusunu kaybeden ruhlar ağlatır belkide gökyüzüne yürüyen ayakların bir gün çıkacağı ümidiyle yaşadıklarım dökülecek geriye kalan son boş gemiye ağlarım sessiz kaldığım yarınımdan kalan bu güne Bir söz verdim , gecmiş derdim , liriklerimle yazılanlara delilim emekleriyle suskun gülümseyişin tek dilini sıcaklığını hisset gün batımından telafisi olmayan bir yola koştum Kanımda dolaşan genimin son kurguları ( Kargaşa part ) Son günüm bugünse herkes duysun , gülümseyin yo herkes doysun ay tutulsun ve gün benim olsun , dört mevsim bir güne dolsun doğan çocuklar ismimi alsın , bir duvar bulsun ismini yazsın birileri bozsun bu sessizliği , kalem tutanlar beni yazsın Kendim olmak isterim elbet , kimdir o kendinden fazla aşılmamış bir yol bulmak , labirent bulupta icine atlamak amaçsızca öyle dolaşmak , cıkışa varıpta baştan başlamak önceden gördüğüm o yerleri farklıymış gibi tanımak Ben bilebilirim , ben görebilirim , ben diyebilirim , ben sevebilirim ben gecebilirim , ben gidebilirim , ben ben derken göçebilirim kalmamış engel yetmedi dünya , gel hadi bul yada gör beni seninde günün bitecek elbet , gülümse ve de kapa gözlerini |
Bir Pesimistin Gözyaşları Aldanışlar orada kaldı, aldatıldın ahın vardı, aldatıldım ahım aldı, yalvarıldım vahım oldu, aldanışta masum oldun, yalvarışta yüzüm soldu. dikene battı yalanın ağzı, yatsılarda mumlar öldü. düşümü böldü sevgi çölünün ölüme çeken o kavuran nefesi, akşamında leşime baktım, peşime takılan adını kazıdım, ümidi çaldım, ahı yanıma vardı, vahımı şarkı yaptım, dinledikçe ağladım, gözyaşım!... insan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu. yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde harcayanda gördüm fakirliğin özünü, çevirdim yüzümü, dostumundu teklif, düşmanındı ısrar, acaba nereye kadar sürer bu tekrarlar. yalanlara radar olsan neye yarar, zararın dönüşü kârın el mi sallar? batan güneş yine doğar. batan gemi yatan mezar, azar azar kazar mezar, kumar umar arar, yazar kader kime çıkarsa bahtı tahtı kapar, tanrı bunu hep yapar. salla gitsin arzular gemiler zaten batık, yolla gitsin mektuplar adresin mi kayıp? zorla güldü âmâlar ağlamak mı ayıp? korla yandı umutlar geçen dünü sayıp, yor ki aklını hakkını sorgula düne bakıp? Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi gidecek habersiz uzaklara? kaç yalan yıkacak güvenleri? kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin uğruna? kaç yarın bekleyeceksin? sonralara kaç damla gözyaşı? Tasanın etrafında gezgin olmuş insanlar kısacık molalarda tanıdılar mutluluk denen kelimeyi ve tanrı bâş etti, çile doğdu, hile koydu adını günahın. sille vurdu, illeler inatçı yordu, sınava tabi tabiat ananın evlatları rabbi tanımadı, kimisi küfretti yaradana, zülmetti kendine, hükmetti paraya, çoğuna paralar sıktı kurşunu yaralar açtı durumu battı. dünya malı uçan halı, kırılır dalı her ağacın, yıkılır her bina afette, gofret, bedelindir o dökülen tuzlu yaşlar, haşlar gözünü yıka yüzünü, hüzünü her adem tanır, geçici bir dövmesin şeklini çizdi tanrı topraklara; vakti gelince kazma kürekle silineceksin. dayanacağın bir duvarın yoksa ör hadi, kuvvete dayanamayan adalet aciz, adalete dayanamayan kuvvet zalimdir, hakkımı isterim, payıma düşen herşeyi alırım felsefesi, haksızlık oyunlarında hakkı yendi, rengi kaçtı yaşamın, derdi sardı, yaranın acısı tacı attırdı krala dahi, bir ömür fani, bir umut hani? tebessüm vahi, kabusum canî yazdıklarım; yazacaklarımın güvencesi sago k. Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi gidecek habersiz uzaklara? kaç yalan yıkacak güvenleri? kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin uğruna? kaç yarın bekleyeceksin? sonralara kaç damla gözyaşı? |
Rapozof - Yak Yazdıklarımı Rapozof - Yak Yazdıklarımı - Takip etme ben kayıbım Rap'mi benim tek ayıbım? Varsın olsun ayıp olsun,bakan gözler ayık olsun Sana ne oldu? Ne yaptılar? çok bi derin soluyosun Görüyosun karşındayım,söylüyorum dinliyorsun.. "Benim başka alternatifim yok ritme yavşamaktan" Senin alternatifin bol olsun sen bi ******sın Keşke diyeceksin ne yapıcaksın? Kaçıcaksın! Aynı oksijeni paylaşmasak bu senin yararına.. Önce dost dedik! Meğer kalleşmiş kendisi, Sonra hoşt dedik çünkü kalleş itin birisi. Ah kankasıyla beraber plan yaptı intihar gibi süsledi ve hayat kararttı Soruma soruyla yanıt verdi,satırlamarıma katil dedi Hep benim zaten katil kaçanlar ayrı fail Gafil avla hayalleri,dostların mı kallavi? Nefs-i müdafaydı vallahi suçsuzum! Nakarat X2 : Yeter gelmeyin benim üzerime Değer vermeyin ve yine görmeyin Gerçek bilmeyin! Nerdeyim ben yine? Tek bi hece dilimde "git"! Verse 2: istemezdim böyle olsun, git demezdin böyle oldu.. Kalpteki hesap ah akıllara uymadı Gözlerimin önünde güz yine başladı Hiç farketmez sende beni üz hadi alışığım Ön cepheden aynı lakin yürekten karışığım Canıma susadığım vakitlerde yalnız kaldım Haketmeyeni aradık bazen, yalnız kaldık ve yine ağladık irdeledik kararları.. Gökte yıldız kaydı diledik falanları filanları Falan aşkım,filan dostum nerdesin? "yoksun" Bu sabah yine uyudum dua ettim rüyamda Yorgunum,başım döndü duramadım ayakta Ne bekliyorsun ondan bi gülücükten başka? YAK YAZDIKLARIMI,unut hatıraları Öldü de,yol ver,salla gitsin soranları. Yanıma gelene "git" desem yakışı kalırmı? Nakarat X2 : Yeter gelmeyin benim üzerime Değer vermeyin ve yine görmeyin Gerçek bilmeyin! Nerdeyim ben yine? Tek bi hece dilimde "git"! |
Boom Sagopa kajmer derin darbe, başla Yarını olmayan dünlere yazılmış Her şiir ve şair olmuş her fikir Ki kaleme düşmüş her sözü Hep karanlık anlatıldı şarkılarda gün yüz Yalpalayan ömürler aşikâr hüzün görüntüsü Yalnızlıkla sevişir oldum karanlık hep zifir Ve gökyüzünde güneşin doğum sancılarını bekledim Doğmamış güneş ki doğacak her ışık hazin sihir Ki hediye olacak her yanın manevi hazinedir Vasiyetimdir cümlelerimin her kelimesi sahi asi Sagopa yorgun tek tabanca 26 arifesi Kimler önüne geçebilir zamanın akışının Cümlelerimin noktalarına kaç zamanda ulaşılır? Yaşarım iskeletler diyarında bir et parçasıyım Varımı yoktan aldım, daldım çoktan derin uykuma Vardım Beklemekle geçti yıllarım ve kar beyazdı saçlarım Karamsar yazdı laynlarım (line) ve tarumardı sabrım Harbi yaşadım benliğimle çok savaştım, yazdım Olmadı Ve kaçtım rep uzattı elini Çekti kulağımı Yaz dedi, emir bir farzdır Farzın adresinde sen, ikamet halinde Bu Tanrı'dan bir arzdır Öylesine güç oldu, böylesine bir gidişi resmetmek Kalemi makine yaptım, her çizikte kareler aldım Sundum önüne Yaradan'ın ve bekledim cevabını Hep cevapsız kaldı çağrım Bağırdım Raks edemedim, yine yenildim Aksini göremedim, kör oldum Haksızım, vuramadım şakağına Baksın kör gözlerime… Raks edemedim, yine yenildim Aksini göremedim, kör oldum Haksızım, vuramadım şakağına Baksın kör gözlerime… Ağlamakla başlar her şey, bağlamakla gelir gerisi Taze derisi al nesnesi oluverir tek kötekte Tımarı bilir insanoğlu Yazık, bir kazık Pasaporttur diğerlerine temsilen Eğerlerini kim tutar, kim batar Güneş satar tüm değerlerini 3 kuruşa kalleş doğanlar, kalleş ölür. Bölünür ki arzuların, sömürülür duaların Gelecek üstüne, Ata'ndan gayrı büstüne İşlem yapılıpta rehberler derneği Rehberler birliği kelepçe 5 akçe tazminatla anayasalasakta Oluverdi yurtta sulh mu kalıverdi Dünya'da barış olsun, yarışıyorsun Kime karşı? Yaşın 60 Posası çıkmış, sağdan kalkmışsın Devlet köpeği, el emeği, bilgisayar göbeği İlgisiz durduğun sandalyeyi boşalt Ya da çaresiz gördüğün şu milleti yaşat Düşük yapmış umutlarımın buruk sancısıyla Doruk noktasında gezinen umutlarımı kim paylaşır Kim tetikte kaynaşır ve saydamlaşır Cinnetimde her şey bariz, her şey açık İçinde bir kaçık varsa kürtajla aldır Çünkü montajla düzelmeyecek tek şey hayattır Sana kıyaktır deniyorsa altında bir bit kolonisi vardır İnanma! Yalanla yatan dolanla kalkar da Dar gözlük takar, sözlükten bakar da Bulamaz huzurun anlamını, randımanını Alamamış günah motorları, durun! Üretimi durdurun. Sorun tüketmemiş olmamız. Kabız kaldı sabrımız ve hatalıydı tavrımız Tok olsa da karnımız yetinmeyi bilmeyiz Dipnot: anlatılan insan respect ya yaaa Raks edemedim, yine yenildim Aksini göremedim, kör oldum Haksızım, vuramadım şakağına Baksın kör gözlerime… Raks edemedim, yine yenildim Aksini göremedim, kör oldum Haksızım, vuramadım şakağına Baksın kör gözlerime… Ye yaaa, sagopa kajmer Kuvvet mir underground Samsun derin darbe asi |
Kolera - Karantina Embryo KLEPTOMAN VERSE1 KENDİMİ UNUTTUĞUM ODAYI KİLİTLEDİM Mİ?BİR DAKİKA YANİ BU KİMİN TAVSİYESİYDİ?KENDİME BİRAZ ZAMAN VERMELİYDİM O KADAR AZALMAKTAKİ ARKAMDAN AYAK SESLERİ ELİME GEÇİRDİĞİM İNSANLARIN KELİMELERİ DİKENLİ DOSTUM ÖLÜME DOĞRU BAŞINA BUYRUK ESEN Mİ YOKSA ESEN RÜZGARLARMI SOĞUK DONUK KURAK BİR YOLCULUKTAN ARDA KALIRIM KOLUMU KAVUŞTURUP PARÇALARINI ATTIĞIM APARTMAN BOŞLUĞUNDAN TOPLA ONURUN OLDU TOZBULUT GARİP BİR RÜYA GÖRDÜM BUGÜN CELLATLARLA ARAM AÇILDI DARAĞACIMDAN MEYVE TOPLADI KEMENT ALTI YUTAK EĞİLDİ SURATIN YERİN DİBİNE DİKİNE GEÇSİN Kİ SANRI TENKİD ETSİN Kİ SEÇİMİM GAYR-I İHTİYARİ İHTİMALİ GÖZ ÖNÜNDE KESTİ BİÇTİ LİĞME LİĞME ETTİ GİDERAYAK KAFANA HAŞARAT MÜSTAHAK EKİN VERMEZ HUBABAT MÜLAKAT SAKAT 10 DAKİKA ARADA MADARA OLDU HEMEN DURUM BAK YAŞAYACAĞINI BİLEREK BİLEKLERİNİ KESTİN YADA HAP İÇTİN KAHRAMAN ISLIKLARIYLA GELİP GEÇİŞTİN BÜYÜK BİR MANTIKSIZLIK ÖRNEĞİYDİN İNSAN ÖLÜSÜ AÇMA GÖZÜNÜ ÖRTME YÜZÜNÜ YÜZÜN KANGÖLÜ SERGİLENDİ ÖNÜNE GÖKYÜZÜ GÖKYÜZÜ SAKİN LAKİN HAKİM SİNİR DİLE TAYİN TARLALARIMDA BİTEN ARPALAR HAİN KIR KAFESİNİ KIR KİBİRİNİ CAHİL KAÇ KİŞİ NAİL? VERSE2 İPLİĞE BAĞLI KOLLA CAYDI YOLDAN MAĞARA GİRİŞİ YOLUNDAN SAPTI MANA SIRÇA ALEM SIRÇA DÜNYA GÜMÜŞ HALKALARLA RUHUM BAĞLI ALLAH'A ZİNCİRLEME YÜREK TAMLAMA ***** ALEM ***** DÜNYA SOĞUK KANLI AĞZI LAFLI KEMİK BEDENE GEÇİRİLİ BEDEN AYIKLANDI KABUK KIRILDI ARDA KALANLARIM KARANLIK VE AĞRIYDI KAŞIMIN BİRİ HAVADA KALDI HEMEN YUTKUNUVERDİM DOKUZ BOĞUM VARDI NADİDE ADELEYİ KAS İŞİN GİDER RAST UÇARI AKLIM KALKIŞ İZİNİ ALMAZ ARTIK YILDA BİRİKEN HAZ PİKE YAP VE PİSTİ KAZ KAFAM DARBOĞAZ HAMDIM PİŞTİM YANDIM GELDİM BURADA DURMA YUKARI BAS AÇIĞA VURDU İÇİNİ KALBİN -D HALİ BİR CESETLE SEVİŞMEKTİ FANTAZİ YARALI BİR ASLAN GİBİ BUYÜZDEN Mİ KIRDIN KALBİN DİREĞİNİ İKİ ASIRDA BİR GELİRDİ BÖYLE TRAJİK TALİH HALİ KİM Kİ MANİ?DÜŞÜNDÜĞÜM TANIDIKLAR BENİ TANIDIKLARINI SANDI SANKİ BANA KATTIKLARI BİR KIRINTI VARDI ONLA BUNLA ŞUNLA KARAKTERİM HAKKINDA KIRIŞTIRDI BİR KENARDA GÖZÜNÜ GÜNAH DAĞLADI ***** GÜVEN ***** KAYGI SANKİ HEPSİ KLEPTOMAN ÇALAR ZAMANI AN BE AN BU YÜZDENKİ UĞURLANANLAR OLDU ONLAR HERZAMAN KEŞKELERİYSE MUAZZAM SANKİ HEPSİ BİR MAŞAYDI KULLANILDI ATILDI TANRI OLDU HEP AZAM. |
Anektod ( ft.Divine) SaGo RaP 1 Sürç-i lisan eylediysem affola... Kulaklarimda gaf dola,şamar yüzümde iz kala... Ve bir çuval da incir yerle bir de olsa,köle bu ruha af ara. Suçlu yok zamanda,bükük boynuma giotin olma... Dilekçeler kelepçe yediler,kanlı macun mecnunun damaklarında... Kestim şah damarımı padişahın huzrunda. Dalıp giden bu şairin gelir-geçerleriyle melodi oldu söz sana... Patakla ruhumun karamsar çocuklarını.. Al elinden şekerli elmalarını.. Felek çarkı döndü midem altüst oldu.. Ben nakit bir sevgiyim,karşılıksız hediyeyim,susuz bir bedeviyim.. Ve SaGoPa K ;rapte iç karartan ilk buluş,karanlık zirvelerden gün doğuş.. En zor anda bir devadır hoş sesin,kendinle utanmadan konuş!... Konar göçer bir kuş gökkuşaklarında beşuş... SaGo RaP 2 Ferasetim verasetin,şahadetin şedit cesaretim,ve bazı bazı hasretim kendi kendime... Hakikatim,ben tam isabetim,hedeflerime kenetim... Hocalarımın gözüne yansısın faziletim... Yüzün yüzüme baka baka kızarır,düzün tersine karışır... Ayağını denk al ortam marazlı.. Kollarında extra panik taşı !... Hayata anlamsız gözlerle bakma şaşı!... Yüz pisikopattan birinin açık kaşı... Çocukken çizdiğim resimlerde iki kuşa selam eden güneş vardı... Okyanusda bir Yunus boğuldu,gemiler sarsıldı ve sonra battı. Ruh halime egoist psikolojilerinizi aşılamaktasınız neden? Aslında ilk çağdan çok blu çağı beni ilgilendirendi... Lisede rehine dönemi geçirdim.. İlk sigarayla merabalaşmamda kendimi kabile reisi sanmıştım. Arkadaşım bir canavarmış...malesef çok geç anladım. Çakmak onun ellerindeydi.... |
Pit10 - Rap Wars Pit10 - Rap Wars hayallerinde buyuttugun musvette mcler beklemekten aciz Olympos rap atakta studyolara haciz yapilan raplerin yuzde ellisi bana faiz bunca susma caiz style verme taviz kendini gokde gordun senin neyine kapris ebediyen hapis makhum oldun artist underground'da havalarda sokakta edilir taciz goren sanir dilsiz bir sis biraktim izsis biz siz ben degiliz dengesiz sahte renge siz kandiniz piton cikti ringe siz yandiniz hep abandiniz sahteydi andiniz *****ye taptiniz isi simdi mi kaptiniz hep yabandiniz siz hep yalandiniz Nakarat: olympos rap wars yuksek kalite koyma toz yuksek doz burada realite seri uretim basladi gecti faliyete rapte karanligi renkle denkle maliyete futbolcu rapci olmus kepce dolmus bosaltin fazma kosma bos adim sonradan gorme potansiyeli yer altindan bosadim kosmayin tabakhaneye cephaneye gasp zordur kimide naneye takmis akli beyni arkasinda sakli kilici sallandirsam merhamette kim hakli kiliti kapali kapilar yasakli farkli burada kurallar her mekanda kral var mahiyette soytari maliyette oynadi asaletle burdayim adaletle surdayim her hain her dail her sahin gibi ucsun sonsuza tekda fuza sansasyonel caba veren herkes looser belki sohret kollarinda rapimi lekeleme televizyon showlarinda Nakarat: olympos rap wars yuksek kalite koyma toz yuksek doz burada realite seri uretim baslati gecti faliyete rapte karanligi renkle denkle maliyete |
Aruz Ölçü Yeah! Yo yo Sagopa Kajmer 1001 gece karamsarları! Sodalı sularda yandan sıyrılan rap hançeri kazınınca şeklini alır misyon şoparları havar havar cozutursa savar savar uçak bulpik misali sıçar sıvar sıkının kurusunu duvara çakar ibret-i alem olsun diyet niyet 1000 sene ordan bakar tılsımı uçkurunda arayan abazalar siklerin hicmini uğrarsa viagra çözüm olmaz vakit rap ***i uyan kahin uyanıp akibeti yazar son ölüm sahte zahir mezar ortasında bön bakan ilim dar müsvettesi fakiri ziyan olur kalendar Haziran 27 **** you! Duydum beati wacky wacky peki peki aldım belki önüm arkam sağım solum leş it aiyooo. Sobeleme aşaması başa çıkabilecek mi bellek işi misilleme yapılan körpe rapleri boş sözleri 97 özleri 98 çölmezi **** diyen ağzındaki azı diş kajmerin gölgesi yo blublublu etine giren kökün acısı blublu rapin kancası becerdiğin pulsipini aştı aceminin sicimi kütlesinden intikam aldı aiyooooo yaba daba duu. Baskülün Herküle dönüştüğü şu an kit, iç yumurta git kabar az buçuk ahkamın boyu 1,75 ise siksinler beni 55'e dua rap bu ya şıçar sıvar eder koma, fast tracker eder fast man dakikada 5 track ver katilin ****NIN Tecavüzcü Coşkuna dönüştüğü yer. Yo yo fast track hırrr fast man dakkada 5 track wack katil ****nin Tecavüzcü Coşkuna dönüştüğü bu yer pompiline miktaj biktaj Sabotaj'a kürtaj rapin özü bende senin hipi opu yok montaj markaj altında sondaj sodalı suda yüzü yıka açıl yaklaş hastayım sana büyüksün babaj rap kalktı oldum deşarj kelaj. Rapim göğü 99 derece ödünü koru ödünü verdin ****** Sabotaj R.A.K hahahah yooo Dingo lingo chapo checko sago kajo raperino kiro nizo ero nome flow yasla kolaya fark at aruz ölçü failatün zühtü aştapoltu aldan oldu rhymelarımdan korumardı sardı killa bitlisaklı farklı haklı iki adam sardı geldi sago rastı kastı rapin özünü bir anda öcünü kıçından aldı. Kabilesi mira olan adamın adı sagopa pa pa taşaklı baba yo harici düşmana adı belli militana tek dostum hiphopı bana karşı salana haram yiyen kopile dümbüle feriştah yemini benim rapim kilodan düşmeyecek lan boğacak seni boğasinek misali monitörde paten niyetine bir ileri bir geri yazarım lan basit izi takarım fişi yakarım prizi nefesisi pisi pisi pisikopat timsah dişi bileyledi yetti lan cana. Dedikodu orucu tutma vakti at ağzına barut patla *****den armut kafa yanında yalaka rapper katil **** malafatı patlıcandan aşağa sarkıttı sagopa yo. Dingo lingo chapo checko sago kajo raperino kiro nizo ero nome flow yasla kolaya fark at aruz ölçü failatün zühtü aştapoltu aldan oldu rhymelarımdan korumardı sardı killa bitlisaklı farklı haklı iki adam sardı geldi sago rastı kastı rapin özünü bir anda öcünü kıçından aldı. |
Ceza - Kalbim Reosta Ceza - Kalbim Reosta - http://www.hiphoplife.net//components/com_simpleboard/emoticons/w00t.png Herkes oldu mafya gelsin af ya sentez asya Hosgeldiniz ceza sahasina Eger sen bir ***san iyi iste yoksan yada korkuyorsan Belki yasi doksan gençte olsa noksan belki beynin Eger sende yolsuzluga eslik ediyorsan Rüsvet torpil desifre olmus sirlar Bana sormali nasil geçti o güzelim yillar Devletin mali deniz yemeyen keriz düsüncesiyle doldu keseler Haram lokma geldi geçti bogazlardan Halkin hakkini yiyen aldigi maasin hakkini veremeyen Pehh! Bu da yetmezmis gibi karsiliksiz islere hayir diyen Allah hesabini soracaktir herseyin Herseyin yola girmesi için ´Biraz daha fazla yemeyin beyim!!´ Bak bana usta kalbim reosta Kanli bir pasta kimin bu acaba? Boynunda tasma bana surat asma Bak bana usta kalbim reosta Bak kalbime benim kararttilar içini Doldurdular nefreti taa ilkokuldan beri Dayakla basladi bu saçmasapan yasam Gözü dönmüs olana dönüyor sans topu pasam Çikarini bekle ama gerçek kal deme Memurda bekler ama ay sonu gelsin diye Noel baba bir yalandir aldirmayin çocuklar Gerçekleri degil noel babayi kovun evinizden Elinizden geleni ardiniza koymayin 17 agustos 7.4 unutmayin Devleti soyanlar için sakin siz utanmayin Bimini microphone da her zaman Gerçekler duymayi pek çok kisi istemez Ama geldi zaman bos konusmayin silerim Neden çünkü ben bir silgiyim Mikrofon kontrolü maksimum güçte Gölgelerin gücü adina güç bende Hayat denen pastanin kanli dilimi aci gerçekleri Tatli olan yani ise mecburiyet ve dayatma Saltanati tattirir insana aman. Kalbimin direnci kalmadi Zaman asimina ugradi Yaman oldu dünya Kalbim oldu Artik bir Reosta Bak bana usta kalbim reosta Kanli bir pasta kimin bu acaba? Boynunda tasma bana surat asma Bak bana usta kalbim reosta [Sirhot] never ask me systematic questions all you do is talk I am coming at you full speed walk on the sidewalk. I will smack your mother****en face this is not a ****en race so don´t make me chase and place you in space and erase. Cut that fricken noise I sit on the white section with the black voice you don´t have a choice my rap destroys. I will speak untill you quit stop telling me how to do it because I can rap in both languages real ****en fluent. I got black rap capacity coming from narcotics so don´t piss me off I bury you all with all your rap ethics. I report you transport deport get your passport I escort you to export to take you to the supream coart.. Bak bana usta kalbim reosta Kanli bir pasta kimin bu acaba? Boynunda tasma bana surat asma Bak bana usta kalbim reosta |
Baatil ryhme rapin oglu cimbizla eledi kelimeleri mikrofonla damladi alnindan akan teri bazi dudaklar sigara komasinda kagidin toresi yaz dedi beyaz yapraklari karalarken- kendini yedi bu laf ebesi cak kibriti cak, gor dumani.. gor dumani.. gasplariniza hediye ettigim cigliklarimi noterde tastik ettim dunyanin cennetinden goc etti haykiri$lari henuz bu $arkilarima sosda oldu gozlerimin ya$lari olu taklidi yapana dek saplanacak govdeme bicaklari icimdeki mevlana dizeleriyle susturacak o alcaklari biliyorum $arkilarimin e$ini bulmaniz kufur kaynakli koparin kulaklarinizi dun sesim kisilana kadar rap yaptim sanirim kayda almaliydim du$manlarima ekmek attim anlamlarima anlam kattim ozurlerime sarildim.. saat 02.10 acim! col kumlarinda pedal sallamak gibi eylemim ruyalarimda mutluyum $ukur ki kendime koleyim kabuslarima konugun olsan fantazmalarim tekler ah siz bebekler goz kapaklariniz titrer hayat baltalardan follo$ olmu$ yere ye$il bir orman emmi. ben icinde aslanim bildiklerimin gucuyle bilgiclik taslarim senet sozumdur, adim imzadir, kralligima kral olan halkim.. tek bireyde uc adim disslerimi catirdattim, tek beyitte batil rhyme'in di$lerini kirdim aciz rapin omurgasini yirttim kustahligin dilini kesti jiletim on siralardan alindi cehennete biletim.. kendi yalanlariniza inanmadiginizi gozlemledim durustlugunuzu ozlemledim $iirlerimin yarali ruhumu cay misali demledim ictim cezalarimi cektim buyuk hatalar yolundan depar atarak gectim ozgurlum icin yatirim yaptim baatil inanclara, baatil rhyme yazdim nakaratlarimi serserilerle, surtuklerle, pirlanta ve ke$lerle payla$tim senelerce kesilmeyen beddualarin sonunda .... |
Cashflow - Recete Cashflow - Recete [Dj Cagdas] Sevgiler saygılar Hepinize benden beyler bayanlar Anlayanlar anlar Geride kalanlar pas tuttu sayfalar Tayfalar alev alev yanar 35 derecede bayılanlar Kafiyelerle sayılanlar Batı yakasından müjdem var Sahnede ben ve hileli zar Aydınlıklara yakılan far Varlar yoklar arasında Kaybolacaklar karabataklıklara atılanlar Sadece hatıralar ve anılar Satılan zarlar gibi karanlık Ama dibi görünmüyor bu kuyunun Boyunun dörtte biri belli Ebedi karanlıklara elli kulaç Atmanız gerek Sekerek geçerek her yolu denemek Rakibi elemek ne demektir ? Söyleyin bakalım kim kimi Nerede düzdü ? Gece gündüzdü beatler gözümüzdü Rapler sözümüzdü Özümüzdü Izmir Rap Stili vuracak fitili bornovadan Buraya ugramadan geçemezsin Bu ritmi ezemezsin Kralların gelsin gitsin farketmez rap affetmez bunu bil silahını sil Kesilir dil dirilir mezardan hortlar üstad tupac Anlamadıysan Sus lan çırak! [Nakarat] Suçum nedir söyle bakalım Böyle akalım kancayı takalım Fark atalım her gecede Yani her hecede İzmir verdi reçete Rapler peçete kagıdına yazılı Bedenime kazılı Akılla zarar veren Ortamı geren delen Eline veren kişi yine ben [Volkan] Dünya raple mahşer bizle Haketsen de farketsen de Rap bizim tadımız Tek kalsak da bizim oldu hep yanlışımız Hakkımız var insanlara Devr-i devran geldi hep dar Ne kadar ugrasanlar varsa da Onlar kazanamamışlar Ruhum birbirine çok baskın Ne kadar ugrassam da kurtulamazdım Aklım hep karışık Kendimle hep barışık olmak için Çalıştım,rahat yaşamaya ben alıştım Gerçekleri kaldıramazdım Yapamazdım madalyonun ters yüzü bu Ne kadar ugrassanda sen kaçamazsın Böyle davranamazsın Megoloman aciz bir insan olamazsın Hep daldan dala hep konamazsın Kendini kendinde bulamazsın Yol alamazsın alırım sanırsın Yanılırsın , açlıktan bayılırsın Zor ayılırsın Kendine bir dost bulamazsın bu gidişle Bu düşünce bu kafayla aynı yerde sayacaksın Aklın başına belki gelir Belki gelmez ama Ahirette değil hayattayken yanacaksın! [Nakarat] Suçum nedir söyle bakalım Böyle akalım kancayı takalım Fark atalım her gecede Yani her hecede İzmir verdi reçete Rapler peçete kagıdına yazılı Bedenime kazılı Akılla zarar veren Ortamı geren delen Eline veren kişi yine ben |
We Got Rimes Rapimin alaturkalığı nedense kimine batar. Asılsız şen şakrak nakaratlar şarkılarında ip atlar. Bu tip hiphop,big-bad trip yapar. Yan etkilerine inadına ben panzehir arar. Kuvvet mira sunar.... Densizlik boğazımı kes,ağazımı bantla kapat !... Haydi geç karşıma adam akıllı iki dize sen patlat !... İbreme ulaşman zaman alır,evde otur,kıçı büyüt,rakı hazır. Tanrı misafirim,shi ve obscure disorder. Zelil köpek sana mı havladı ? Hanginiz bu piste havlu attı ? Tapon zihniyetlerin kökünü kurutun !... Peçeleyin kusurlarınızı,orostopolluk bolluğunda bön mü kaldı Sagopa ?_? Daldı temaya bodoslama.. Prosedür yok,sari bir muhribim. Adıma bir anıt dikin,adımı altına yazmayın. Niyetin artı,art=sanat.Art niyetle suçladın be ödlek Yaz da görelim kim sefildi kağıda karşı? Aşık liseli serseri,seneler önce geçtim ben o dersleri. En gerekli sözler engerek yılanlarına. Karşı harpleri,Sentetik hayallerinde sen tetiksin kendine. Kıçın köprü karşısı... Ve bak!... Bu kuş bakışı manzaran senin.. Her taraf darmadağınık toplu insan baskısı. Ben ömürden silemedin,rap rabbın kadere yazgısı. Pikaplarıydı Mic'ın çalgısı. |
Kuuvetmira - Çocuk muyum ? Kuuvetmira - Çocuk muyum ? Sahtiyan : Sensin nursuz ufkunda tüpsüz dalış altında kayık bizde katamaran ayranlarımız yayık. Hayat Amerikan dizilerine benzemez. Rape kalpak atanların postu geçmez, dolambaçlı tombala son çinko beklerken yeah kanmıştım, şaşı bakmıştım, gırtlak yakmıştım derken hayata yabancı nakan gözlerim birden doldu, Sahtiyan soldu. Seri cinayetlerde post moderen panikle mechullaşmanın yegane emeli Rapte. Senin göt nerde ? Mista Brown: ... Mic Check : Dahim özgürlük çabaları kime karşı verilmekte ? Emekle halı üzerinde kendi çabanı fark et. Emeklerin emellerin uğruna ter dökmekte, kafile kafile ardından takipte hepsi içindeki sessiz gülücük meleği. Ağlarken yaz kendini sayfalara benim gibi. İçine sinen o adama bir bak bana mı cellat olacak kelimeler ? Bence kelimelerde sefiller, kandırılan mutlulukların ardındaki yalancı hecelerden ibaretler hepsi. Çocuk musun değil misin kararını ver. Çocukluk harcanmamış paralar kumbarası, yetişkinlikte aradığın küçük tebessümlerin buluşma noktası, kuvvetli olmak kendine beslediğin sevginin en büyük kanıtı. Somut bir beden, ilelebete yolculuk eden sen ben eşittir insanlık hayabeti denen rehine denen rehine, Yo ! |
Rahdan - Makber Rahdan - Makber Verse 1 : Çok doluyum kanka ben bu aralar, sayfalarım şiirle doldu, sanki dert yokmuş gibi, bir de imkansızlık vurdu, gurur kalmadı neredeyse!, kendime saygımı zaten sorma, dünümde kalmış umutlar, keşkelerse satırlarımda.. defterimi doldurdum artık, dondurdun hislerini, hadi gul artık, sahtede olsa mutlyum, kapalı kalmamalı belkide sandık, tarumar oldu her bi duygu vede tarumar edildi acımasızca, makberi mesken ettim hemen, aşıkar() herşey ortada, trajik arkadaşlarınla mutlu oL, ama güvenme ()kimseye sakın, sigara dumanı bana rehberdir, uc uca ekleyin hepsini yakın, ben ağlasamda sen mutlu ol, ne de olsa benim olman imkansız, ben gülmesemde sen bana bakma, içimde kanayan yara devasız, yarınsız biz çok yaşadık, dünkü umutları ısıtıp kullandık, yalnızdık, onca dostun arasında, biz ise hep yıprandık, yalanladık her bi yalanı, ama hep yalanlanan biz, çok komik mi sözlerim?, gülün anlamazsınız siz.. [Nakarat] makber, acıya çare, yoksa adresim boşver, bana bakma, ben kimim çeker, vururum, bilirsin beni.. eğer, gidersen, unutma beni Verse 2 : bugun sana dün dediğim gibi mutluluk taklidi yaptım, çok başarılıyım inan, ()() herkesi kandırdım, prangalar takılı beyinde, mutluluk kontrol merkezinde, saçma gelebilir belki sözlerim, bana göre değil felsefe.. mantığı isteyince atarım ben bi kenara, unuturum orda, söylemezsen gelmez bile aklıma, gözlerden anlamı anla, kıvrımlarım hala yatağında, şiirlerinde bunu okudum, yanlız kaldım ben şarkılarda hep senin sözlerini duydum, gitme kal yalnız bırakma ne de olsa gurur kalmadı, gidersen eğer ben mecburum, makbere adımı yazmalı.. iyi dileklerini beklerim, terki diyar edince, bekle beni dualarına gelirim, sen beni istemesende, kimbilir, tarih döner talih değişir gün gelince, gülebilmek için geç olmaz umarım o günleri görünce, hüzünlendim yine, sen geldin ya söz yazarken aklıma hisli oLsun istedim bu şarkı, kırdıysam kusura bakma, [Nakarat] makber, acıya çare, yoksa adresim boşver, bana bakma, ben kimim çeker, vururum, bilirsin beni.. eğer, gidersen, unutma beni |
Gerçekler [Feat. Sirhot] [Mic Check]Rapim aldı beni benden vardım gerçeğin doruklarına, yukarıda beni küçümsercesine bakan onca sinsi insan, düşmancasına rapimi bilmeden alay eden subjektifte yok olan, beyni ufalanan antirealist. Savaşın içinde dost arayan karşı taraf oda askeri gibi bocalayan bunca kişi yeah. Poponun kültüründe medyanın şebekleri, rapi aşağılayan kültür acizi oku cümleleri, sözlerinde silah barındıran rapin askeri gerçeği kurşuncasına tetikleyen acemi kuvveti. Aç lirikleriyle gözleri dolduran parayı cukka yapan şoparın komedisi TV kapa bakma. Ben kıçımı yırtarken sen halı üzerinde keyfi dünya seyrinde dilberinle iş üstünde, perspektifin dar potansiyel bende. Attığınız her zar benim elerim. [Chorus]Yo! Check the mic, ... the like, rap yanında mic check. Rapin affı yok yeryüzünde çaktı şimşek. Parlak geçinen boş düşüncelere sen res çek. Bana bakma her tarafta canlı gerçek. [Sirhot]Yükseldim bulutlardan sana geldim, bana bakma sana yolu gösterdim. Karanlıklar olacak yolu bulacak kadar çok dürüst olacak benim olacak. Yalanlarla karanlık odalarda seni bulacak ölüm kovalayacak. Sonuna kadar yapman gereken doğru tek şey; özür dilemek, önüne beni bilemek. Önün ap açık yolu bularak kaç, sonuna kadar aç gözlerine kor duman alevi saç. Rapin avcısı yerde gölge dansçısı rap inatçısı ardcı depler sonucu ölümün sancısı gibi hayat karanlıklarda yanına gelerek yaralar açacak, çıkıcı etkiler sıkıcı tepkiler bırakacak. (Sagopa yeah!) Sirhot izle bak tahtı kurutacak, beni izle karamsar korkularını gizle, ne öğrendin hayatta paylaş bizle. Düğüm çözücü radikal fikir bölücü, insan ölücü hayatta cehennem görücü.. |
-SAVAS -YASAMADIM RELAX (BÖLÜM 1) İstemessen mermi at ve kurtul beck'lerinden anladımki üstad tek yürek ve kelebek oldu uçtu bye,söndü gözlerim kısıktı bir zaman ve baktı dozların içinde kaybolan bu iyi niyetti hay hay.Yaşamadım relax ve dirim koydu önüme bir bloksa aştım engelinden saçtı sözleriyle kaç yay,bas bu zehri en yerinde mic'ki sordu aşkı taşla ağladm kıçıyla güldü gizli dynamic aday.Anarşik bi zülmü gördü isyan elleriyle vurdu telde notlarım benimle zırlamışki vay vay,koydu külfetim delikte çektim of bu çok sıcaktı saldı muhtelif çeşitle pisti hislerin yıka.Marsık dölleriyle büyüdü iki dönem ve ***** içine çok bi face'in koptu isteğim ve şimdi rapleyim,özet tattı her lütufta alkol aldı sözlerim vakit benimle dalga geçti azıttı dertlerim. (BÖLÜM 2) Tetkik arşiviyle sonuç tek tetik ve şarza taktı sözlük ellerinde birse pilmi hepsi sentetik,olma ***** hep yapay ve oktan oldu diss lerin cebinde durdu sellerinde çektiğin kayıksa müttefik.Rapin melezdir aşkı kol kasında olmasın zihinler yerli yüzlerinde çektiğim sıkıntı polemik,hazzı anla menzilim dışında oynadığın bu oyuna son ver artık yüzlerindeki tavırsa felsefik.Kalamadım relax ve dirim koydu önüme bir bloksa kaçtım her seferde mistik anarşikse hep kerizlik,rapte takla attı kozlarımla birlik oldu pozlarım içinde kaybolanki ölçülerde hep balistik. SavaŞ mahlas DarkFrizbi |
_BARIKAT _HANİ NERDELER Zaman bir nehirdir coşkuyla akıp giden; önüne kattığını alıp götüren zaman mezara. Zaman; kasıp kavuran bu acımasız dünyada bugün varız, ama yarın yokuz, geri dön bak! Tarih ayna gibidir; gün gibi ortada: tahtalı köylerden kesin dönüş yok eve; geri dönüş yok! Son nefesten sonra Aspendos'da biletler kesilip atılacak, perde inecek; Zaman, mekan bitecek; sonsuz karanlıkta yüzüne kapalı tüm kapılar çarpar; başında gezer zebaniler, tepelemeden uyan artık uyuma; bu kör uykudan uyan; Ahlayıp sızlanmak, lagaluga yapmak çare getirmez sana; çare getirmez . Aç gözünü iyi gör; acı gerçek doğanın kanunu bu: Bugün varız ama yarın yokuz burada konuksun; beynin almadıysa bu da sana kanıt; geride kalan küllerin sana kanıt Sonsuz hiç bir şey yok; bu oyun burada biter, küller yok olup gider! Hani neredeler? Hayata sırt dönenler hani neredeler? Paraya tapanlar, kasıp kavuranlar hani neredeler? Söylesene bana şimdi hani neredeler? Hani neredeler Kazıklı Voyvodalar; Hitler, Stalin'ler hani neredeler? Kuyucu, Franco'lar, Yavuz, Muaviye'ler? Dünyayı ele geçirmeye çalışan bu solucanı bekler 3 kuruşluk kefensiz kara toprak ha! Kimler geldi bu yoldan; kimler gelip geçti! Daha sırada milyonlar; doğanın kanunu bu doğar büyür ölürüz Direnme boşuna; hiç aman dileme sakın; zaman acımasızdır. Çığ gibi büyür gelir, büyür geliyor! Bangır bangır geliyor; alıp gidiyor zaman; sonsuzluğa, karanlığa seni gömecek zaman. Gözyaşın kandıramaz onu; kurnaz tilki; yaşamın tek, tek galibi zaman dinlemez yarınını; itirazın vız gelir, tırıs gider ona Fil dişi kuleler; tüm büyük başlar bile boyun eğer zamana? Sultan Süleyman'ı düşün! Şimdi yine söyle bana hani neredeler; ölüp öldürenler hani neredeler? İnim inim inleten, kan kusturan yaşama, gözü dönmüş katiller hani neredeler? Kölesi olma pis hayalin, kara paranın. Köhnemiş geleneğin, ucuz değerin peşinde koşup durma; sakın yatıp kalkma. Boşuna tüketme nefesini, kendini; Kalmaz kimseye, sana, bana, bu dünya. Sevgi her şeydir; yaşamı yaratan hep dönüştüren yarına, karanlığı bile mum gibi delip geçen; Çok uzak, zor değil bu mutlu gelecek! Ama engel var; o duvarı ören kaba saba yığınlar şiddete taparlar! Vur tekmeyi; kişilik yoksunu piyonların tümüne! Bas tekmeyi; metalik ruhlara meydan oku ha! Örnek olsun sana, Yunus, Bektaş'ı Veli, Gandi, Buruno hep söylerler: 'Taraf olmayan bertaraf olur' derler; yaşamdan taraf ol, sevgiye taraf ol; Kin haset husumet seni güldürmez; nefretten nefret et! Dağıt kara bulutları; ya şimdi ya hiç. Erteleme bugünü; ya şimdi ya hiç. Cennet bu yeryüzüdür; zengin kutsal bir nimet bekler seni beni. Al sunulan yaşam ateşini Prometheus'tan; ya şimdi ya hiç; ya şimdi ya hiç; ya şimdi ya hiç! |
Nefret - İstanbul Gel gelen gördü istanbulun çilesini Çek çek istanbullu olasın Dolan taşan sokaklarda binalar Hani nerede o altın olan topraklar Yalan yalan olan tek şey rüya Rüyalarda gelen tek şey ise para Şu istanbulun eşsiz boğazında Ne kadar gizemli esrarengiz bir hava Güneşin batışından taa ki doğuşuna İster asya ister avrupa'da dolaş Burası bizim işte türk toprakları Bakta gör atalarının miraslarını Ne kadar acımasız olsada bu şehir Senelerdir burda katlandık bu olanlara İstanbul bizimdir bizim kalacak İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı Majesteleri ve ekselansları } Nefret istanbul'un şu an türkçe repin kralı } 2 İstanbul bizimdir bizim kalacak } İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı } İstanbulda yaşamak zor evet çok zor Saf olan adama kor evet hemde çok kor Başka şehir görmeden istanbul'u tanıyorum Rahatı ve çilesi istanbul'u dinliyorum Gözlerim kapalı bazen görmek istemiyor Gözlerimden süzülen iki damla yaş Aynada bana ağlayan istanbul'u hatırlatıyor ve istanbul Ağlıyor Mavi marmaramdan öyle ........... silah sesi duymak istemem Magandanın elinde istanbul'un çığlığı arabanın kornası Artık bıktım bunları duymaktan görmekten Mavi denize akan o simsiyah pislikten Yeter artık yeter! Yeter artık yeter! Bu pisliği yapan artık sen artık sen geber Majesteleri ve ekselansları } Nefret istanbul'un şu an türkçe repin kralı} 2 İstanbul bizimdir bizim kalacak } İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı } İskeleden uzaklaşan bir gemi Hatırlatır bana mazide kalan günlerimi Gördüğüm cuma mi deniz ufkumu aydınlatır Uçup giden bir martı yitirdiklerimi Boş sokaklar kimisinin dostu oldu kimisi de buldu aynı Sokaklarda sonunu Sokak çocukları kapanmaz yara Her yer beton oldu her yer kara Nerede sultanahmet ortaköy beykoz Üsküdar emirgan çamlıca haliç Anlatmış zamanında neyi istediğimi Kapadı gözlerini orhan veli Uğruna gemiler yürütüldü karada Boşuna mı yatıyor altında şu heda Hazırlamışsındır benim kara toprağımı İstanbulu dinliyorum gözlerim kapalı Majesteleri ve ekselansları Nefret istanbul'un şu an türkçe repin kralı İstanbul bizimdir bizim kalacak İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı |
barikat_çal çalkala Martı Jonathan'ı bilir misiniz siz? / Hani şu bizim özgür Martıyı / Yedi göğe çıkıp kanatlarını açan / Bırakan kendini gökyüzüne Jonathan / Sürgüne mahkum sürü dışı Jonathan / Bu şarkım sana; sana ithaf Jonathan Hey sen! / Hemen pes edip de çekilme köşene / Bağır, çağır; yumruğunu kaldır / Kır zincirini, yık duvarını / Hey sen! / Durma yerinde; göster onlara / Göster, göster; göster onlara / Göster, göster; aç göster onlara / Verme hakkını; göster onlara / Duymayanda duysun bizi; hep birlikte! / Zıpla / Bütün gençler buraya; hadi buraya / Hadi hadi yanıma benim dünyamda / Atla zıpla çal çalkala işte yaşam bu / Kıvır doya doya Bak, iyi bak; gör şu çocuğu / Hem yalınayak; hem de sokaklarda / Bak, iyi bak; gör şu ihtiyarı / Kırk yıl çalıştı; ama hali ne acı / bak, iyi bak; gör şu genci / Aslan gibi güçlü ve bir o kadar zeki / Umudu çalınmış; sevinci alınmış / Kara kara kara kararmış gözleri /Kader diyerek geçme sakın sende / Bak kaderi bu değil ki kabul etsin / Boynu bükerek yoluna gitsin / Duymayanda duysun bizi hep birlikte Sen, sen, sen ve sen! / Bak; iyi bak şimdi kendine / Açsaydın gözünü olmazdı bunlar / Çekilmezdi çileler; yaşanmazdı acılar / Parlardı gözler gülerdi yüzler / Sorunsuz dünya olmaz ki elbet / Ama yere değil gökyüzüne övgü düzen / Bizden size bir dünya / Bir dünya ki masmavi; / Gülen gençler ki tek düşümüz /b Duymayanda duysun bizi; hep birlikte! öntürk der ki yerinde sayma / Kara kara düşünüp de üzüntüye düşme / Geçen her boş gün kayıptır sana bana / Bak şu yıldıza bir ışık veriyor sana / Dolu dolu yaşama ışık veriyor bak / Gelecek bizimle; bizimle olanla / Doğruyu yanlıştan ayıranla / Duymayanda duysun bizi; hep birlikte |
Ceza - Neyim Var Ki Bir bahçemiz var; Bir taraf çiçekli, bir tarafsa çöl. Bir tarafta gökkusagi, öbür tarafsa çöl. Sınırda kalmışlardanız biz. Hep sınıfta kalmışlardan çok uzaktayız; Sıkıntı çekmişlere yakın bir yerde. Çölde kazanilan zaferler; Hepsi kanla yazilir. Ahmak olmasaydın insan; Tüm zaferler dostça kazanilirdi. Her gün dogumun hergün batimina, Her geceden gündüze işlenen bir suç var. Her bir yerde bahçemiz var Cümleler de ol deva diye dua ederdi günde bin defa Fayda yok! Bu çok fena... Çare yok! Bu bir bela... Sanki yoktu basta... Hepsi kalsın... Alemimde Sagopa ve Ceza, Rap için bir pranga... İlham perilerim, Yorgun ellerim Ve miskin armağan düşüncemin Yaninda bir emanetim bu bedene. (zor) Yıllarim bir yetki verdi; Etki tepki oldu. Kendimin hudutlarinda bir çiçektim, mordum. Onca tarla doldum. Bir şafaktim; Askerin duvarda yırttığı bir takvim yapraınnda. Geri kalan umutlar oldum. İstediğim yerdeyim. 1-2 dakika verin bu adama konuşamaz. Dilim tutuldu. Fincan kahvem hatrina saydim Bir yudumluk askim beni sarhos Komplo ordularim gardiyanlarim Neyim var ki raptan gayri? Fincan kahvem hatrina saydim Bir yudumluk askim beni sarhos Komplo ordularim gardiyanlarim Neyim var ki raptan gayri? Akar sular bu bahçelerde. Kurtulur zebanilerden. Akmayan suyun gül çölde Çesmeler var her bir yerde; bul! Olmaya çalis bir kul! İstedigimiz hep tek sulh! Olmasin altimda çul! Olmasin param ve pul! Genede gül bir kez be! Bir kere gül be! Senede bir de olsa, Gül bu çölde yeserir elbet. Sabah biter ve bizde Sinirin ortasinda kaybolup gider de Sözlerimizi ve rapimizi Miras birakiriz yeter! Ey rapin sebepsiz anlamı! Damarlarımda gezine dur. Şakaklarimda kan birikmiş, Ben bir cümlelik bir nokta değilim! Şiirlerimle gömülecek adım Satırlarim ve geçmişim, Tokat izlerim... (Ceza - anlat) Ellerimde karakalem, Kara gözüm seyirde. Yollarimda yolunu gözledigim bir yolcu Malum... Yaradan Allah'im! Gençligime mahcubum Oyuncak bir tabanca elime hakim oldu, Çok alıştım... Ben bugünde yaşıyorum; Yarında meçhulüm. Bin yasak ve bin cezayla ilelebet mi yaşıyorum? Bir bal olsam, damlasam. Bu yeryüzünde bir kalbim, nefretim Ve var olan bin cezam... Fincan kahvem hatrina saydim Bir yudumluk askim beni sarhos Komplo ordularim gardiyanlarim Neyim var ki raptan gayri? Fincan kahvem hatrina saydim Bir yudumluk askim beni sarhos Komplo ordularim gardiyanlarim Neyim var ki raptan gayri? |
BARİKAT_DEMİR ÖKCE Nutuk atarak cenneti vadeden sana politikacılar! Güzel gün çığırtkanları bu oyunu satan sana. Bak nutuk çekiyorlar işte yine sana. Em besilin çağrısı bu sözlerine güvendiğin; oyunlarına düşürmek tek amaçları seni beni onu bunu şunu Kurban arıyorlar; dünden hazır uşaklar.Kurban alıyorlar; işte seni beni! Başını ver, ama el verme kan emene; alet olma Binlerce yıldır altın diye sundukları hiçbir sistem mutluluk getirmedi sana; gözyaşıdır savaşlardan geri kalan sana Yine çığlık dolu, dört bir yan bak! Bak; aç sefil bu insanlar aldatılmış! Gözyaşı diz boyu; çığlıklar yükseliyor tufan sökecek; Dünya sonu geldi kaçamazsın; acı gerçekten kaçamazsın. İçgüdünü dinle oyunun dışına çık sen doğaya aitsin sen doğaya, doğaya. Bir virüs misali dünyayı kemiren; bile kendisinin kuyusunu kazan yığınlar dolu aramızda gezen senin, benim, içimde. Acı gerçek bu; acı gerçekten kaçamazsın: Gücü yeten yetene dünya düzeni bu; gücü yeten yetene demir ökçe. Dünyayı yöneten, seni beni köle eden demir ökçe! Para ve seraptır uyuşturucuları yalan; Yalan üstüne kurulan dünyayı sarmış dört bir yanı kan emen yarınlarını çalan. Şiddet ve ahlaktır uyuşturucusu yalan; Bu yalan dünyaya destek vereni arama: Yanı başında el ele verdiklerin bile katil; gülücükler dağıtan bile katil; hayvanları öldüren bile katil; topu katil; katil! Eski bu oyun bu oynadığın gerçekte; uykunda oynadığın; kör gör! Üç maymun oyunu bu seni beni yaşatan!Sakın kanma: umut yalandır. Sakın inanma: yaşadığında kuyruklusu Acı çektiren yıkıntının içinde nice kurtaran geldi, el vermeden sattığın. Beklediğin Mehti'de gelmeyecek bir daha. Kesin saracak güneş, özgürce dört yanı; ama değiştiremezsin sen de bu gerçeği. Gün doğmaz sana, bana; bil bunu artık. Aptal olma gör; yüzleş artık Jöntürk'le işte gerçek: Ruhunu yitirmiş bu mekanik dünyada pisliğe doğduk biz, pislikte öleceğiz biz Geriye, geriye ağlamak kalır sana bana düşen; umut ölünce sana bana düşen, sana bana düşen |
Kuvvetmira - Fok Kuvvetmira - Fok [Fuat] Evim yok, arabam yok karnım tok beysbol sopasıyla avlanır fok havlu atan çok dünyadan kop kıçında cop s.o.s. top tekerlek daha doğru olur Jön Türk gaylerle solur bu sefil sonu indir donu uzak doğuyla tek bağlantısı kimono mu? Travestilerle tura çıkmışın doğrudur filozof kesildi alkolik tohumu Tanrı değil rapi ben yarattım her parçam iltihap yaptı. Barikat rapçi değil kapkaççı çakar nifak açar kaşı akar kral takar tacı apar topar toplan şaşı. Girdi başı bitti acı yandı tatlı nerde aklın poponda saklı havanda açlık sakatsın ****** elimde kamçı. Kezban'ı tutar sancı eğil köpek soyu Fuat da Almancı fit Türk rapindeki yalancı bildiğim üç dilden ikisi yabancı. [Nakarat] Bu ne cüret cebinde para varsa kiramı ver Yoksa mangır sesini kes Sen ancak kabuklanmış yaraları deş [Sahtiyan] Ataköy de El Kaide bence, kocanı dürbünle dikiz krem ola spermleri kızıl saçına kandırılanlar keriz. Her vakit bekleriz cemre düşmüş bacak arana, öldü motivasyonu sağlayan her hamza, bakış atılan her fazda yaptığın her cazda bir payım var. Mikrofonumu unutmuşum helada duyarsız manda. Pirimsiz mağazamda bu sazda kaldım darda. Çıban güzelim tezek kokar tenin, fallara kalmış suretin yiyenlere kan şerbetin tam askere uzaktan kesilir biletin. Cihan oldu şimdi büyük şöhretin lakin boynuna denk gelmesin ecelin, dürüst oldum ki ben, sen yolunu bekledin. [Nakarat] Bu ne cüret cebinde para varsa kiramı ver Yoksa mangır sesini kes Sen ancak kabuklanmış yaraları deş [Mic Check] Kurduğum filmin kurgusu bilimin haşere kastını buldu ve tekmeleyen bebekler tekmelenen kadınlarınki Acıların kürekledim vardır zulmen hedefin asrını kaybeden yasını tutar oldu bilirim her dem faslını bilir oldu her yeri günde güncelleşen arzular, pisuarlara atılan sigaralar gibi ilerisi için yaşayan geridekiler yoklar şimdi korktular. Toprağın altı dolu yarınımı gömdüm bugünümü süzdüm kendimi üzdüm belki de her gün öldüm. [Ceza] İstisnalar mı vuracak beni yerden yere Babıali yalamalarının altına ben kilidi vurdum embesil elma kurdu gibisiniz hepiniz siz her derde deva lokman hekim formülü gibi defter ölümsüz bu rapler Lefter Küçükandonyadis golleri gibi büyülü lirikler. Kimi harakiri sandı bu rapleri kimi namus bekçisi gibi gördü kendisini ayak altı rapçisi neredesin acaba ulan **** fazla heveslenme beni kırmak kızılırmaktan tek ayak üstünde sekerek geçmek kadar zordur mclerin çenesini kırmak bana düşer. Metaforlarımın anaforunda kaybolacaksınız itler condom bu sefer bana baba diyeceksin kustuğum her sözü sen yiyeceksin S.O.S veremeyeceksin *** ruh hali dengesiz **** sus kalbin duracak bir gün geberip gideceksin neyin peşindesin! [Nakarat] Bu ne cüret cebinde para varsa kiramı ver Yoksa mangır sesini kes Sen ancak kabuklanmış yaraları deş |
10-ZET DIYET ANLAT! YÜREĞİME DAMLAT GÖZYAŞINI. ALMA AHIMI, ANLA PARMAK UCUMDA ACI! BU KAÇINCI SUSKUNLUĞUM, TEBESSÜMLER YALANCI, KANATTIĞIN YETER ARTIK AÇMA YARAMI. BUNDAN ALTI SENE EVVELİ YALNIZLIKTI DOSTUM, NASI ARKADAŞLAR SEÇECEĞİMİ SANIRIM BİLMİYORDUM, ÖNCE GÖZLERİMİ BAĞLADI KONUŞMAMI YASAKLADI, KULAKLARIM SAĞIRDI EVET, KAYBOLDUM! UMUDUM TEK SARIMDA SAKLI, BANA SEVGİ YASAKLI, O MASALDA MUTLUYDUM BİLİRSİN HARİKALAR DİYARI. SEVMİŞTİM O YARI, İPİ ÇOK *****M KAÇTI. HANCI DOLDUR HAL-İ RUHUMA İÇEYİM GAYRI. TANIDIK TANIMADIK HERKESE DUYURURUM. ŞEREF DUYARIM YAZDIĞIM MEKTUBU OKURUM. BİLETİM KESİLMİŞ YOLCUYUM, SON YOLCULUĞUM. GİTMEDEN KESER BIRAKIRIM KALIR BURDA SOL KOLUM! NAKARAT ANLATMAKLA BİTMEDİ SANCILANDI DİLİM, ATMA MAPHUSA BENİ BEN SUÇLU DEĞİLİM. TAK BOĞAZIMA İPİNİ, YADA KES BİLEĞİMİ, SENSİZLİKLE YAŞAYACAĞIMA ÖLÜME GİDEM DAHA İYİ... DÜN GECE YİNE KALDIRIMLARI ARŞIN ETTİM. KENDİME KARANLIK GEÇMİŞİMDEN BAHSETTİM. ODAK KONUM EN SON AŞK OLDU, DURDUM ORDA! VİTESİMİ GERİYE TAKTIM, DAHA İLERİYE GİDEMEDİM. MEZARIMI KAZDIM, TAŞINI KAPIMIN ÖNÜNE KOYDUM, BENİ ÖLDÜREN BENDİM, HEPSİ BUYDU. YILDIZLAR BUĞULUYDU, GÖRMEDİM IŞIĞI, DÜZELTEMEDİĞİM HATALARIM GETİRDİ KIŞI. KURTARICIMDIN, DEDİN YA ARTIK “BEN VARIM” BU MUTLULUKLA BEN SİL BAŞTAN YENİDEN YAŞARIM. AMA OLMADI ANLATAMADIM SANA KENDİMİ, GEÇMİŞ RENKLERİMİN SARISINDAYDIM DİNLEMEDİN YEŞİLİ. ÇEKİP GİTMİŞSİN GÖREMEDİM KARANLIKTI. GERİ DÖNEMEZSİN ARTIK, ARKADAN KİTLİ KAPI. KAZIN AYAĞI ÇOKTAN KIRILDI, GÜLÜCÜKLER A*****, GÖZLERİMLE DENİZ YARATTIM, YÜZMEYE HALİM KALMADI! |
Ceza - Ceza Sahası Ceza çok bilinmeyenli denklem Uzayin derinliklerindeyim ben Eklemlerim ve dilim çelikten Ben bir MC'yim karayelden esen Kaplan sezgisiyle avini bekleyen Çaylak Mc'ler altinizi bezleyip gelin karsima Sizleri Bogaz Köprüsü'de düzmek borcum oldu Hem Asya seyreder hemde Avrupa Ceza mikrofonda yetti geçti üstünüzden Ishal oldunuz pirlanta sözlerim yüzünden Sizleri arkanizdan genislettim ki Osurdugunuzda rüzgar essin Basinizdan asagi guanoyu boca ettim Ceza sahasi burasi Sicak dikenli imkansiz girmek Bana yönelen her lirik ulasamadan bitik Burada yapilan acaba nedir ha dediniz Anlatayim var olanin adini koydum Rap! Gerisi filozofi Geride kalmis olana yazik Her taraf çukur içi dolu kazik içi dolu kazik Önünü görmeden mi geldin acaba karsima 'lan'! Anana babana bacina kanina, her kulakta ben 'lan'! 'C' ve 'E' ve 'Z' ve 'A' mikrofonu ve donunu indir Bayanlar ve baylar hosgeldiniz sahama Girme sahama kulampara pozisyon offside Ben vezir sen piyon iyi bir hamle 'sah ve mat' Politikacilari sevmem hile sevmedigim gibi Gökte parlayan yildizim ayni çoban Karsimda istilaci düsman Oscar'a aday En iyi 'Domalma' dalinda ayni rolle hep nanay Ordular yollayin bana tugay tugay Inlesin karsimda hafif mesrep ruhlar Mikrofonun Hannibal leckter'i konrtolde Batidan fazla havlama Rap'i ben kurtardim sen kendini kurtar Döktügün bagirsagi yemisler kuslar ve kurtlar Bosphorus underground benim sirtimda Üsküdar saham,Sözleriniz ham Ben senin pasan Kilicimin ucunda kalacak kafan Istilasi yok burasi benim saham Önünü görmeden mi geldin acaba karsima 'lan'! Anana babana bacina kanina, her kulakta ben 'lan'! 'C' ve 'E' ve 'Z' ve 'A' mikrofonu ve donunu indir Bayanlar ve baylar hosgeldiniz sahama |
Kuvvetmira Lirikleri Kuvvetmira - Karanlik Manzaralar Mic Check: Lokomotif hayallar birbirine bağlı, dağlı sevdalar İstanbul sokakları boyunca yamalı, pislik dolu köşelerde nöbetleşe tutulan nöbet seansları dağaç ipekçiler ve sonraki güne hazırlık provaları. Nara sesleri gece 2 ayazında yankılanırken Yanki suvayilerin ıslık sesleri, ceplerinde sustalı yasakları dert arayan hain bakışları çatık kaşları sonrasında gelen nedensiz saltanat savaşları. Annelerinin evdeki aşkları gelmeyince dökülen real göz yaşları içten dizilere sarılışı, düşündürürken hata yoluna adımlarımı atış hızımı, razı mı razı benim derim keserim şeytanın gazını. Var mı boş cadde ortası yak cigaranı dumanı uçuşurken gökyüzüne özgürce bak orda kalakaldın kalabaklıklardaki yabancısın bak önüne güven sözündeki güvenini bil loş aydınlık ortası körle gözlerin de doğaya rehine. Unutma bakire değilsin dünya keranesinde, rahibelik boşa sunulan varyete koy sepete, peçeteye sarılmış ümitleri sal derin nehirlere. Nakarat: Uzun yollar da biter Ardına mesafeler hoşçakal demekle yetinir Batan güneşle kararır manzaralar Göz gözü görmez olur ovanda |
NEFRET 2.ŞOK DR FUCHS; Nefret! iki kafadar.. doktor ceza... iste gerçek problem karsinizda... dam dam! ikinci sok, bizde yalan yok sakin olun millet, panige hiç gerek yok... bombanin etkisi tepki yapmis düsmanlarim taslasmis baslamis türkçerap artik bitmez yalancilar mikrofonu yere biraksin havacilar! elimdeki pimi çeksin düsmanlarim patlasin çatlasin ringlerdi sana dardi geldi yaptiginiz tas devri flowlarla kandirdiniz milleti asilsiz showlarla ben tv izlemem izlemem düsmanima olan savasimi sözlerimde saklarim sakladim, gerekirse üzerine atlarim patladim! takib etmek için gözlerini aç kaç! çünkü katilin pesinde... elimdeki hiphop kalesine girilmez ezilmez, Nefret yenilmez hata affetmez... kastetmez gerçeklerle savasir asiri sözlerle insanlari azdirir ve yildirir... CEZA; yorumladigim bu dünya sadece benim benim!! dogrular benim olsun düzenbazlik senin... içimdeki nefret! bu bitmez, erimez, yenilmez, ezilmez, çekilmez, delinmez,, dikenli gül ikinci sok! nerede oldugunu göremeyenlere at gözlügünü çikaramayanlara... kirmizi noktali bayanlara güçsüz adama kaba kuvvet kullananlara... Bosna'daki katliami unutanlara... sözde soykirimi kiçindan uyduranlara... iste RAP bu! paçoz takilip ortami *** etmek degil... rapi kimlik arayisi sanan, kendi kendine otoriteler kuran bos adamlar artik devir bizim gerçekleri görenlerin türkçerapin tepem atmasin simdi gidin. önce akillanin sonra karsima gelin dilim... güldürür süründürür... düsündürür... yeri geldiginde öldürür... topraga gömdürür bos sözleri... yan gözleri... meclis-î âlâ.. Meclisimden âlâ!!! ERCI E; Tek bir kaset çikararak michael jackson oldun seni televizyonda izledim gülmekten gözlerim doldu... hep sesini kesme dedim ama sen kes sesini git eve otur not zayif çalis dersini... Berlinden istanbula istanbuldan berline, baglantilar kuruldu yalanlar sunuldu... kalanlar kapti ipin ucunu düsmanlar sasirsin çünkü yasadisisin yasasin yikilmamissin... Tirmandik daglara, saklandik magarada cepte yokki arama sevgiler saygilar yeralanlara geri kalanlara.. inanin bana.. bu delikanlilara... uzun ince yollar insanlari bazen zorlar ama umut bizde bol var hiphop çalacaklar bir gün müzikhollar süpheli olanlar durmadan soranlar... mikrofonu uzattilar istanbuldan berline... Erci E... SIRHOT; Nefret ve Erci E iste mikrofon show karsinizda Nefret iste geldi wit the flow Gerçekler, 7.4ler sokak çocuklari açliktan ölenlerde hepsi raplerinde.. DR. Fuchs reddedildi bos düsünce bak bu gerçek zamani geldi! belki çokdan geçti! saygi sevgi hürmet; yo iste NEFRET! sakin olun millet, yokki bizde siddet!!! CEZA Gözünü kapama sakin ha underground sosyete her gece soytari seyreden herkese gençlere geldik iste raple, rap müzikle her zaman bizimle, ikinci sok sizinle... |
Eko&Ceza&Yener&Killa Hakan&Ayaz Kaplı - Getto - Eko&Ceza&Yener&Killa Hakan&Ayaz Kaplı - Kreuzberg City burası fazla hava atma dur, Her yerde çakallar durur gezer, burası gettodur Öte dur bak eloğlu kardeş tanımaz bilmez Eloğlu akan gözyaşlarını annen gibi silmez Yollar tuzak hep döğüş kavga Yokki bunun başka bir adı Burası Kreuzberg, bir başka umut adı Energimi beton altında yatan topraktan alırım Sol kolumla blok eder, sağ yumruğumla sallarım Parlarım geceleri getto ya bir yıldız gibiyim Yine de polisler şüpheli diyor bana İmajım hırsız tipiyim Karakafayım demek burda gangsta olmak şart Biz anlatalım sen dinle Yanlış doğruyu tart Ceza Korkular yağmur gibi Umutlar hep tükendi zor yaşam Bir bakmışsın bir dört duvar Ve bir de akan tavan Nefes alıp verirken zoru yaşarsın Kol gezer düşman Ve farelerin içinde kalmışsın Söner soban (döner devran) Sen aynı yerde hep ben aynı yerde bekledim Çocukken saklandığım bahçeydi Sokaklar karanlık komşular sıcak Gece gündüz aynı dertte insanlar Dolup taşar o taşlı yollarımda bitmez kavgalar Suçlu suçsuz saklanır Ayrımcı gözle bakılır İnsanlar itildi belki zorla gettolardan sakınılır Elinde oyuncak yok çocukların belinde hep silah Belki istikbal yıkık dökük bir yerde darma dağın Ayaz Kaplı (Nakarat) Yaşadığım hayat çok zor Yarınımı bilemem Bana inanmazsan sor Burda onu istemem Karanlıktır geceler Gündüzleri sessizlik Acı olur sevgiler Duyguları hapsettik Yener Mahallem gecekondu, duvarlar delik deşik Dert çile keder, dokur bende mekik Mutluluk toparlandı villalara çekik Seyirde gözler, sokaklarım beşik İzler dururum dünyayı kesik kesik Kolpaya ite ****a çevrilir tetik Kurulduğum saatler vermedi ki frikik Affedilmedik, affetmedik bilesin O yüzden bakta yönünü göresin Bulaşmaya kalkmayasın raple nesin? Hiç ummadığın anda da sobelenirsin Yekten yek edersin YENER NERDESİN??? Eko Fresh Sert caddeler ve sokaklar Ters bakma bana o kadar Senin tayfan getto lardan *** anlar Hadi moruk beş ver Senin gangsta olduğunu yemezler Köln Kalk konusma ceketler German dream, biz Almanya da kudurduk Hapiste kardeşlerimizle uçurtmalar uçurduk Semt Semt Sokak Killer kolum brembrix sokakta bu iste sana bang bang Al bu işte sana benden tokat (go go go go) Hiç sorma moruk arkamızda kaç kişi Kahvelerde diskolarda malımızda taş gibi Klub Kardesler Şişe yedik s.ktir Hart(z) 4 Her tarafta paranı biriktir Ayaz Kaplı (Nakarat) Yaşadığım hayat çok zor Yarınımı bilemem Bana inanmazsan sor Burda onu istemem Karanlıktır geceler Gündüzleri sessizlik Acı olur sevgiler Duyguları hapsettik |
3-RAFFINE-EVVELA ELVEDA Verse 1 Çocukluğumda çocukluğuma inmek gibi bişey bu. Dengesizdilim susar ve içer su. Bi şarkım olsun dedim hayata bi katkım. Çok verdim lakin aldığımdan az. Son nefesi çektim çukru kaz. İçime kordu çöktü lanetin. Çokmu naletim neyim ben. İçime gömdüğüm bu defni kimse çözemez. Kalbim tek başınada atar destek ünite istemez. Gördüklerimi açıklaman gerekmez. Bir kefene iki baş sığdır. Benimle olan her daim sağdır. Tanrım yağmur yağdır yeryüzünde pislik çok. Yalanlarından yanlış yokta, doğrular dökülürken dilimden benden kötüsü yok. İçimde saklı kalbe saplı ok. Be hayatın anlamı çekip gidiceksen amacı neydi ümitlerinin. Selvi boylu karalar bağlı. Derman olmak isterler sollu sağlı, istemez canım. Zorlu derdim anlatılmaz içte saklı. Gönlüm yasaklı. Nakarat Elveda sözcüklerimi önüne koydum evvela. Cebimde kimsesizliğin oyunlarıyla yürüdüm, başımda bela. Elim kolum çaresiz, en gerekli anlarında benim başım dengesiz. Verse 2 Sesim kayıtta, her daim ses var kulakta. Adım saf geçer lugatta, laf çıkar ağızdan hükmün biter. Ben nekadar istedimki nekadar verdiniz yeter. Baygın halim kokladım eter. Yanlış algılandım çok sefer. Telafiler geçikti ve ben beter. Aktı zaman akılda kalanlar neler. Devirmedi, deviremez beni yaman darbeler. Arbedemden geriye kalan vucuttaki izler. Yanlış nedir, doğru nedir. Yaşamın ikileminde yaşamak zorsa herkez zor insan farkımız nedir. Korkularımızdan korkmanın bilinç altına in bakalım, orda biraz dur bakalım korku nedir. Raffine üstad vergisi bi hitabedir kitabem oluşmakta ellerim yazmaktan virane. Baş pervane döner. Aklım birkaç arşın havada. Uçarken özlediklerim karada. Çok atmışım söz verirken hayata. |
(CEZA) Tv i alemde neler neler görüyorum Sanat için soyunanlar,birden sanatçi olan mankenler Kimin umrunda bir ananin evladi kaybolmus Sizleri de ananiz benim için dogurmus Reklamlarini garibanlara yardim ederek yapanlar Onlari sömürü mahiyetinde kullananlar Insanlarin acizliginden yararlanan Saklaban yarismalar,Maymun sunucular Gecekonduda çikan olaylari Televizyonda görünce herkez isyan ediyor Gecekondular orda dururken kimsenin aklina gelmiyor da Yikilinca mi dikkatinizi çekiyor bunlar ha? Üzüntü bir süre sonra yerini eglenceye birakiyor Cinsiyeti belirsiz kisilere hayranlik üst boyutlarda Kim erkek kim kadin Bir çocuk bunu ayirt edebiliyormu acaba? -Bence Hayir .. Nede olsa burasi Türkiye Magazin 4 ever ! Sokak köpeklerine gösterilen ilgi Sokak çocuklarini geride birakmis Dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmis Doksan dakikada trilyon, Neremi Neremi dedigin zaman milyar kazanilirmis Dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmis Sarkilara bakin en büyük derdimiz ask Dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmis Ünlü sanatçimiz dün gece kimle yatmis? Sabah kalktiginda yaninda kim varmis? Dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmis Yeni milenyumda bile bazilari halen aç Dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmis (DR. Fuchs) Nefrettir sana anlatan dertlerini,çekilenleri Amaçli bir dünyanin amaçsiz kullari Dinleyin beni ve kardeslerimi Yumruklarimiz sözlerle Muhammed Ali'ninkinden daha sert çarpar beyninize Al sana bir sertlik daha Hayattaki kalkanlar size karsi Kaza geliyorum demez aninda indirir Parçalar , Affetmez Affedecek mi sandin ? seni ve senin gibilerin Kendi beyinlerinde para için kurulan ufak dünyanizi Nefret bunlari yüzünüze vurabilecek kadar örneklerin hakimidir Nakarat Sokak köpeklerine gösterilen ilgi Sokak çocuklarini geride birakmis Dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmis Doksan dakikada trilyon, Neremi Neremi dedigin zaman milyar kazanilirmis Dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmis Sarkilara bakin en büyük derdimiz ask Dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmis Ünlü sanatçimiz dün gece kimle yatmis? Sabah kalktiginda yaninda kim varmis? Dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmis Yeni milenyumda bile bazilari halen aç Dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmis |
4-ABLUKA ALARM-GUNLUKLERIM AYLIK OLMUS (Laedri) Kalemi bendim evet o resmin ismim adını bilmeyen bir şiirin ilk kıtası buda rüyamı,bana revamı yarını varmı aklın astarında bir baharmı beklenen betimlenenden aslı çokmu farklı anlat aslını.Bak ben anladım dur anlatim hayat resimlenen bi boş tual duvarda örsen ötesi sensin eserinin bu bir resim kalemlerimdi hislerim bir kuş çizin beyaz kanatlı gök kuşaklarımdır adresim.Beş paranla taçta yansan ömrü kafama anla kralı bendim aklımın dudaklarımda dudaklarımda yatalak arzular,duraklarımda benide beklesin bahar hayır reel değilse durmasın vedayı versin arzular.Rengi reel e çalsın aklın,andırırmı kalbi,tavrı hoş bir davranışta sergilerse kandırırmı sahi,mecali kalmamış bir haykırış kulaklarımda eski bir tanış bu sesler anladımki aldanış. NAKARAT Günlüklerimde aylık olmuş anla hayat dudaklarımda bir tutam reçel ya tadar ya güya rüya ya dalsın özlemim yolculuk var beklenir ufukta çok yakın bir elveda.Günlüklerimde aylık olmuş anla rapim dudaklarımda bir satır kelamsa sunarsa akla hayata dair hislerim istiyorsan söylerim içimde doğmamış bir insana. (Savaş) Çengel at bu rhyme'ların dibinde esti rüzgarın dilim dininde tamir ister askerin şu gönlü merkebin ininde şahlanır delim yeşille beslenir evim bu tatminin şekilli şarkılarda jestlerim.Battı ömre her dilim yerinde kolpa her zemindi gözlerin kısıktı merkezin önünde fer gezin lakayit olmanın sebeplisiymiş raplerim dininde birkaç etki etmiş sözlerimde şimdi yaz kızım.Suçludur bu ancak hükmü yok bozukmu insanın sonuşlu defterinde kazdı döngü bazdı illerimde söndü kültürün kapında kokla tüm şu vasfı derlerim içinde sevgi yokla doğrudur nedenlerim.Bak moruk bu kuşku malum oldu sövgülerde yüzde yüzdü hasretin geniyle oynadımki ferde talim hükmeden düşünce sellerinde boş gezen ya boş kesem dibinde merhum ettik mantığımla kısmen. |
Yasin - Biri Beni Sustursun Yasin - Biri Beni Sustursun Verse 1: Biri beni sustursun Yoksa karanlığa çarpan suratınsa kimdensin başıboşsa bedenin bana teslim kalacaksa biri beni sustursun Ya da mahkumsun yaptığın suça karşı parmaklıkları kaça vurgun ama seninde dönekse ruhun biri beni sustursun Oldu ya yediremedin sözleri kendine oldun rencide hadi bize küfret yada rest çek sonra dua et biri beni sustursun Bak duman bastı kafatasımı ritm azdı hayatın sunduğu nasıl bir tarzdı para varsa şanslı biri hadi beni sustursun Chorus: Hadi diyelim susturdun beni kelimelerimi durdurdun kalpteki ritmimi o zaman bilki ben de senin için bu kelleyi vurdurdum Diyelim susturdun beni kelimelerimi durdurdun bu ritmimi o zaman bilki ben de senin için bu kelleyi vurdurdum Verse 2: Batıkent'ten el salladım sana görmedin arabanı sürtüğün üstüne sürmedin Ankara'nın martılarını ben öldürmedim sanılanın aksine hiç ayık gezmedim kesmedim sesi gel gör benim alt komşu katili Hey apartman sakinleri rahatsız olan varsa Hadi beni sustursun çizdiğim ekseni boşuna dolanma yola koyul susturmak için oyalanma yolda bana rast gelirsen elinden geleni ardına koyma adres belli sesin geldiği yer kime sorarsan inleyerek tarif eder sen de bulursun gelip beni susturursun Chorus Verse 3: Bence buna kulak ver her gece dinle kendine gelince de seslen ses giderse baştan aç bana söz ver hadi konuşuver artık benle beraber şşt bak millet sustu bana illet oldu duygulandım bak gözlerim doldu tüm komşular keyfinden oldu çok da *****de git polis çağır çok da *****de avaz avaz bağır çok da *****de çünkü Yasin sağır size deneme susturmayı çıkar tepenize girer evinize en son desibelde ses komşu kızı Sibel de şahit her gün bana verse de |
BARİKAT Barikat’ta hakikat, nasihat / jet-jilet sözlerimle; mikrofonda Refleks / Etme pes; tez / sayfalarca dokümanı attım önüne / Karışmasın kafam; düşüncelerimle bize ters; sana ters / insanları hedef aldım sözlerimde / bir iki; bir iki derken işte buradayım; devam edecek buna inançlıyım / kitleleri sömüren bu tip insanlara; işte karşınızda dimdik, dimdik ayaktayım / hep, dedik; bağırdık, çağırdık, söyledik; anlamadın; hiç kafana takmadın / bos beyinler saman yer; sana söylediklerim acaba nereye gider! Benim adim Yargı; Barikat’tan / Adam olana laf bir kez çıkar ağızdan / Haklinin hakkini almaya geldik / Ezeni ezmeye geldik / Piyasada sosyete, politika son nefeste / Bunların hepsini gel de engelle / milletvekilleri her zaman sıktı; halk bir koyun onlar kavaldı / Onun için Barikat; sonsuza itaat! / Nerede kaldı takat; nerede kaldı fakat / Devam ayni muhabbete, sohbete / Bakin görün simdi kanun nerede / Kanun mu dedin sen; nerede temel haklar / Çocuklar, gençler, engelliler ağlar / ihtiyarlar yalnız; sorunları ciddi / Bu olanlar hepimizin derdi / Ne çocuklar oluyor; ne çocuklar aç / Nefesleri kokmuş; yardim Barikat / Anlattım anlatacağım ben birebir / Mazlumların halini kimler bilebilir? Barikata selam, Hiphop’a devam! / ‘Güm pat; güm güm pat’ diye atan tüm kalpler benim gibi candır / Yüzü sekli şemalı; boyu posu rengi; kız-erkek, büyük-küçük hiç fark etmez: tümü benim kardeşim, aydın kafanın tümü. / Al sana! / Ayrımcılığa karşı iste Barikat! / iste işte Barikat; iste Barikat’tan benim adim Jonturk / Siyah, beyaz, sari, melez hiç fark etmez / hepsinin kani kıpkırmızı / ister ate olsun, ister inanan; gay, lezbiyen, hetero; zayif, şişman, güzel, çirkin hiç fark etmez / insani insandan, hatta hayvandan bile / ustun tutarak hep, ayıran ve kayıran / rolleri yazan çizen; statü biçen / bu dünyaya sinir koyan / gerçekleri saptıran / kuyruğuna bastım gör ; kaçacak delik ara / Benim adim Jonturk; Barikat’tan / iste Barikat, / iste işte Barikat, iste Barikat; iste sana Barikat / iste Barikat! Tamam, tamam, tamam; topu senden aldı / Hiphopla aklandım, allandım, pullandım; kelimelerle inandım hep kürsüden hitap edene / Karşı gelip bağıralım / Barikat’ı kuralım önlerine anlasınlar hakikati / Karsı koy sende; insansın / Susarak olmaz; okulla olmaz / Tepki ver, tepki göster / Tepki vermezsen üzerine gelirler / Ben Barikattan adım Pakten / Gerçekleri anladım; isterseniz sayayım: sevgiye aç kalbini; sev dünyayı / Koru doğayı kirletme ruhunu dünyayı kirlettiğin gibi / renkli çiçekler; yeşil ormanlar; artık yapraklar kitaplarda kaldılar / Yeşiller, geri gelecek dediniz / Suları haksızca kirlettiniz / Siz sadece sektörünüzü genişlettiniz / Gökyüzüne ne oldu; yağmurlar asit oldu / Dünya yanıyor, eriyor, bitiyor, tükenip gidiyor / Ben Barikattan adim Pakten / izin veremem; asla kandıramazsınız beni / Hey sen; saman kafalı adam! / Cehaletinle katlettin yeşilliği / iste Barikat; sana Barikat! Barikat! Neye Barikat söyle? Kime Barikat; niçin Barikat? / iste Barikat! |
-SAGOPA KAJMER-SANSUR PERDESI (FEATURING SITEM DEPRESIF & MOZOLE MIRACH) MOZOLE MİRACH VERSE: Sabır taşında sınırı vardır aklı hakla taşmamaktır akmamaktır zerre yaş gözümden kinle kusmamaktır.Fırsat elde olsa kime ne fayda zalimim elinde hançeriyle ecele davetinde susmamaktır.Hadi bak evlat rapimde eksik olanı söyle içini dök ve sözünü perde arkasında gizleme.Her sual cevabı doğurur,karanlık ışığı soğurur ve zor zamanda bilki yalnız dost korur.Kuruntularla dolmuş aklının içinde binbir fikirde olsa fitnelikle adam olunmaz.İki yanımda iki melek görür yazar ki affı yoktur kimse bilmez kimse duymaz ancak kimse kaçamaz.Anlamaz ki dar beyinli sakin halde beklemekli ve emeklemek liriklerinde mana ikilemekli tek yemekli öğünlerimde gel misafir ol kulum ki yaradana affet bana göre değil ihanet. SİTEM DEPRESİF VERSE: Rüzgar es bu kalbe ve sil süpür o izleri elden gelen sadece sessizlik ve izlemekti zorla gülmek fayda etmez ağla depro sende yaşlar akar,zaman susar boş ver yolunu gözleme Çığlık atsam kim duyar? kim kulak verir bu adama yarına çıkana dek söyle kim girer hayatıma? gideni silmek olmaz,vardır elbet nedeni,giden kimse ağlamaz göze almıştır her şeyi.Yıllar geçsin fark etmez beklemekten bıkmaz ömrüm,yollarınsa sonu gelir bil ki yalnız ömrüm.(yalnız)Kimsesiz çaresiz ve sensiz ellerim soğuk,puslu geçen her günümde gözlerimse hep donuk.Yaşlanan sebeplerim yolunda direne dursun koşsun-tek bir hamle hisset sende sözlerimse dibine vursun kaybetmekse zor gelir,insan umuda yenilir,çok konuşmak yanlışımsa bende bugün suskunum. SAGO VERSE Ben insanmışım... Hakkımı haktan sipariş almışlar, Düşünce yetime kelepçe takmaya musallat olmuşlar. Yatıya kalmamış,dudakta okunan iyimser dualar. Beynime kumanda takmış oynamaktalar,ama çakılmadım. Kime ne ki ben kimim?.. Nereye yürüyorum?... Gönlümün bahçesine günde kaç çiçek dikiyorum ?... Aynamın cadısına günde kaç kez selam veriyorum?... Evimin hangi odasında ölmek istiyorum?... Bende bilmiyorum... Ne tuhaftır ki,biriniz her zaman şanslı sıfatı aldınız. Çoğunuz buraya test için atıldınız. Yıprandıkça arttı aşkınız,yandınız. Yarına salim çıkmak yetmez,yanıldınız. Yankılanan milyar ahın hücumda ağır sövgüsü. Tünel sonunda görülür ıstırahat köprüsü. Ne zaman onla tanışacak bu ömrün paslı törpüsü. Ve onca tünel faresinin gürültüsü... NAKARAT Gözlerim sansür perdesi. Bensiz ruhuma kaç para biçtin? Hadi git,durma !... Görmezden geldim. Beni,benim önümde yerle bir ettim. |
NEFRET..YETER ARTIK Parsel parsel piyasa bizde simdi, Underground'dan vizyonu üzerine çekerek Parsömene yazili kelimeler degil, Kalite kontrol altinda su an Ceza önünde egil Mesele iste burada politikaya paralel olarak, Durmaksizin Hip Hop kampanyasi sende gel sende gel Sanada banada yarari olmayan seyleri birak sende gel, Kimse sana olamaz engel. Mesajim ve çagrim sadece dost olanlaradir, Arkamizdan konusan bu kadar kalles varken. Kimin yüzüne gülerek kapilarimi açayim haa. Yüzümüze gülerek arkamizdan konusan, Planimiz acimasiz bir strateji. Birkere daha üzerine basa basa, Söylüyorum sana Nefret bir numara... Evet evet iste benden, sözlerim ile seni ezip geçen. Adim Doktor, uzmanimdir bu konuda, nasihat verdik oldu tantana. Ne biçim is bu garip bir piyasa, herkes yasiyor kendi sorunlariyla iste bende soruyorum bir soru, nedir gerçek yada hangisi dogru? Insanlar Nefret'i çekemediler neden? al sana üstüne 2 soru birden. Köseye sikistirdim simdi ben seni, sorularimin cevabi gelsin artik emi. Durma simdi zavalli gibi sende, bunalima itme adami delirtme. Bu sözlerim benim anlayana gitsin, anlamayani bizim ortam yesin bitirsin. Yeter yaptiklariniz yeter, Yeter çektiklerimiz yeter. Yeter yaptiklariniz yeter, Yeter çektiklerimiz yeter Evet yeter bukadar artik bugünlere kadar hepsine katlandik. Ama bundan sonrasina yeter mesajlarim sizleri ezip geçer. Bimini bimini mikrofonumu yanima aldim geldim, Baksana bana benim adim ceza. Yara açar Nefret sözü, Senin o gözünü yanina gelene kadar oyarim ve de mesaj ötesi bir güçle geldim iste yine geriye, Vurmadan önce senin o koca kafana yumrugu Vurmadan önce senin o koca kafana ben. Bunu anla bunu dinle bunu dinlemezsen gidip inim inim inle. inim inim inlemezsen gel beni dinle. Ceza ve Doktordan akan sözler, kulaklari açar ve simsek gibi deler. O yaptigin kötülükler hepsinden beter, yeter dedik be bu kadarida yeter. Millet daha simdiden birbirini yiyor, kimse hala piyasamiz yok demiyor. Bu nasil dayanisma ne biçim is? soruyorum nasil düzelecek bu gidis. Dostluklar hep temeli gevsek yüksek bir bina gibi, Hayat suda giden dalgalarla bogusan bir gemi. herkesin akli hep kötü seylere mi çalismakta,her zaman insanlar birbirinin gemisini batırmakta Artik yeter diyorum bu mantalitelere Gerek yok daha piyasa olusmadan çetelere, Karanlik satonun içindeki yasa bunu söyler. Türkçe Rap'in krali inadina NEFRET. Uyan uyan kendine gel arkadas, adiler sabah aksam yapar tras. Bu laflar bize burada viz gelir, Nefret'i yikamayan herkes çekilir. Biz hep dost ve dost bekledik, bu camia için savasimizi verdik. Ama bu adilikler bitmesse burada, kimse kalmayacak bu kültürün ugruna. Yeter yaptiklariniz yeter, yeter çektiklerimiz yeter. Yeter yaptiklariniz yeter, yeter çektiklerimiz yeter |
"Sagopa Kajmer-İstisnalar Kaideyi Bozmaz" İstisnalar kaideyi bozmaz, bu civan bu civarda fazla tozmaz. Elimi verdim, kolumu kaptın, gözümü çektim, aklımı aldın. Yaşam mı ben mi bedbahtım ? Sallanırsa da yıkılmaz tahtım. Canım yanar ödün kopar canım, tabularımı kendim yazdım. İstisnalar kaideyi bozmaz, kuru yanında yaş telaş yapmaz. Eli uzun alemin, cebi de tenha, sivri dillerin alayı kesilir anla. İstisnalar kaideyi bozmaz, kuru yanında yaş telaş yapmaz. Eli uzun alemin, cebi de tenha, sivri dillerin alayı kesilir anla. Paranın değeri arttı millet, insan değeri battı. Kimlere kaldı artı ? Sendeniz bir boş vakit arakladın, poponsa yan gelip de yattı. Yine mi komada martı ? İşlevsizlerin hepsi karttı. Hanginiz bu piste havlu attı ? Vaktim geldi çattı, kiminde temmuzun yakıydı, kimisi marttı. Cebimde biriken az buçuksa şanstı. İşler organize edildi ve amiral battı. İstisnalar kaideyi bozmaz, kuru yanında yaş telaş yapmaz. Eli uzun alemin, cebi de tenha, sivri dillerin alayı kesilir anla. İstisnalar kaideyi bozmaz, kuru yanında yaş telaş yapmaz. Eli uzun alemin, cebi de tenha, sivri dillerin alayı kesilir anla. |
Sirhot - islak Ates Bu dünyada geri dönüs yok hata yapma, gözlerini aç uzaklara bakma, tetige basma ya da bas ama düsün, bu oyunda gidisin var ama yok dönüsün. Özür dileme yok, af dileme yok, acima yok, sizlanma yok kursun ve fisek var. sevdigini gömmek, hergün yeniden ölmek, geri dönmek yok, hiç dönmemek var. Herkesi her zaman yaninda bulamazsin, her zaman her istedigini çekip vuramazsin, pisman olamaz zamani durduramazsin, stopa basip basa-sona saramazsin. Akilli olmazsan ise yaramazsin, hayatin boyunca katil kalamazsin, hic ucamaz hiçbir yere kaçamazsin, karanliktan zevk al hayattan alamazsin. Dünyanda güller açmaz, günes açmaz, yagmur durmaz bulutlar uçurmaz, gök yüzünden yüzüne hüzün yagmaz, hüzün yüzüne simsek gibi çakar. Bu oyunda herkes seni satar, arkadaslar simsek gibi çakar, gökyüzünden yüzüne hüzün akar, bu islak ates seni sen gibi yakar. Bu oyunda herkes sana takar, arkadaslar simsek gibi çakar, gökyüzünden yüzüne hüzün akar, islak ates seni sen gibi yakar. Bu oyunda önce sen tek yönetirsin, sonra sokaklar seni yönetmeye baslar. Arkadaslar seni taslarla taslar. Tüm savaslar baslar ask yavaslar. Gözler geride kalir sözler tikanir, sözlerin yerini biçak ve silah alir, en sevdigin en sevdiginin canini alir, en yakin arkadaslar uzak kalir. Nefret ki nefret en kötü düsmanindir, en kötü düsmaninin en iyi arkadasidir, her yanlisindan ders almalisin bu kirli dünyada hep temiz kalmalisin. Cebinde, belinde, elinde silah tasima, biçak tasima, sabir tasirma nefes alma bosuna. Yazik sana gözüne, kasina, genç yasina, geride biraktigin o kadar göz yasina. Silah tasima öne yürü tek basina, ileriye bak ve siki adimlar at, aydinliga dogru git hep ileri yürü, karanlikta kalma gök yüzüne bak. |
KÜRDAN KOLLAR SAGO VERSE SİGARAMIN DUMANINI KISKAN, DEVRAN DÖNER DURUR SABIR AN, YOK OLMASAN DA SAKLAN UTANMASAN DA ARLAN, VE HER ZAMAN BULDUĞUN EN KÜÇÜK İNE SAKLAN. NERDE ÇOKLUK ORDA HAİNE TOKLUK,YALNIZ KAL VE AKLAN !... MELEK YANAKLARIMDA,KELEK KADER ATAKLARINDA AYAK BATAKLIKLARDA. ECEL KONAKLARINDA ELEM ELİMİ BIRAKMAMAKTA. DÜNÜM YARINIMI SORGULAMAKTA. BU YÜZDEN KALEM SAYFANIN ŞAKAKLARINDA. İNSAN RABBIN BEBEĞİ,HEPSİNİN TOPLAMI 1 SÜRÜ GÖRMESEKTE BAŞIMIZDA BİR ÇOBAN DER-DURUR ''YÜRÜ !...'' HAYAT EN YAKIN DOSTUMDUR,HEP YANIMDA YÜRÜR. BİRGÜN BENİ TERKETSE KEMİKLERİM ÜZÜNTÜDEN ÇÜRÜR. İNANÇ BİR TARLADIR,HEDEFİ OLANLARIN SÜRDÜĞÜ. GÜLMEK BİR MÜKÂFATTIR,AĞLAYAN GÖZLERİN GÖRDÜĞÜ. ÖLÜM BİR KARANLIKTIR,TÜM IŞIKLARIN SÖNDÜĞÜ. MADALYON 2 TARAFLIDIR ,İYİ VE KÖTÜNÜN BÖLDÜĞÜ. BİLGİLERİMİZ SİS.....KAYBOLUR BATAN GÜNEŞ GİBİ. AKIL İNZİVAYA ÇEKİLİR,BİRGÜN TERKEDİP GİDER BİZİ. SEVGİ TUTUKLU BİR KRAK,ESARETTEN BEZMİŞ MEĞER. AŞK BİR MÜLTECİ ,GÖÇÜP GİDER ,BİLMEZ DEĞER. NAKARAT FERİ KAÇMIŞ 2 GÖZ,BİRBİRİNE SARILMIŞ 2 TİTREK DUDAKTAN İBARET SURATIM. (YARDIM ÇAĞIR!....) KURTARIR BEDENİ ELBET BİRİLERİ YA. KÜRDAN KOLLAR AĞIRLIĞINDA EZİLİR,DOKUNSALAR AĞLARIM,AĞRISI FERYAT. (TAHAMMÜLSÜZÜM !...) DİNDİRİR ACINI ELBET BİR MELEK YA. MOZOLE MIRACH VERSE huzur özür dilemeli bana uğraramadığı her gün için gurur affetmeli ona sadık olamadım tek eksiğim belki buydu yazdıklarımı dinlenecek hale getiren zehri tatmak gerekir bazen bilki senin elinden... derdi anlamakmı yoksa bilmemekmi fayda yoksa tek bi şansın olsa fişini çekmememekmi fayda nerde? zorda olsa irade sende hakim her bi hücreme kilit sinirlerimde kazılı nefretimle... yıldızlardan birine dokunabildim bu akşam kararsızım gizlenmiş gecenin karanlığında o siyahıyla ansızın kör bakar o gözleri ve yolu uzundur besbelli... canı yanar acır teni kanı akar siler teri.... bu kalbi tek kelepçe iki bilekte bir dilekce olsa çehre solgun çevre hezeyan devre hüsran hicran kovsa fobileri ve yoksa imkan elde git ileri... kurtarır bedeni elbet birileri |
3 Sefil Şair Derin Darbe Rap Ter kokar bu yılların ve şer yaşar Bu mahrumiyet sebebi var mı? İçtimaya çağırır tanrı Top yekün değişir tavrı Tek ayak çukurda Secdeye eğil bakalım eğil Ah benim etten çakalım Babamdan devraldığım ilk arabam terlikti Dört dikişlik girişmekti kabahatin hak adaleti Bak oynadıkça bozulur insanın sukuneti Minnettar olamadım gecikti kıymetim (evet) Dürüst bu rapim peynir zeytin gibi Elini öpmen gerekmez Öptüren çeker mi ilgini? Bilmem silgini kaç kez kullanırsın? Ömür boyunca dört yapraklı gonca bulamayınca nal takıp gezermisin? Rutince bugünümü katladım ikiye uçak yaptım Attım ileriye rigayik şeyler yazdım arasına Resenler bastı darasına devirdi güneşi Renk verdi karanlık rehavet çöktü koydum noktayı... Sinirlerim donmuş hava soğuk Apansız bir hastalık bu lirik yazmak Mürekkebimin ateşi çıkmış Islak kağıtla yatıştırma eylemindeyim Az sonra geçer umarım Şu an tam demindeyim Keplerin pençesine bağlı Kelamların ağlamaklı uçar gelir kekeç diline dolanır siftinirse Sırtım sırtarır yere gelmeyeciğine söz verir Saplarım kalemi kağıda yazarım Rezerve edilmiş tüm hatalar reval gününü bekleyecek ve sıkmayacaktır canını Sır olarak kalacaktır belki de Tekin olsun için dışına taşmasın Yaşın tesir etsin bu cihana Tezkerelerde can vermesin Okyanusta kaybolan bir kuş gibiyim Yüce kanatlarım ecele doğru çırpınır ve geriye dönüşü yok bu yolun! Çıldırır dalga tongadır Ton ton dedelerim manga olsa ruhu kurtarabilir mi? sanmam NAKARAT Hezeliyak değil real-i rabbani muhim üç sefil hicvardan Yaprağa akar kardan yaşlar hava buz kirpiklerim don tutar x2 SAGO Rap Bu yumruğun beynine saplanma ihtiyacı var Kamufle et kendini RAP canavar! Kumsallara kum sat Rüyamlarımdaki cennet tarlasına yağan yağmur Sago samsun 19 mayıstan istanbul köprüsüne ordan kutsal kapıya (yallah) Düşüncelerin aylak aylak gezer Melodilerime akarken bu gözyaşı Selülitli istanbul caddelerine damlar Yerinde olsam sudan kafamı çıkarır yaşamak adına nefes alırdım Evet bunu yapardım... Affedilmeyi haketmesemde Dilimde aynı saatte aynı dualar var Değişen doğrulara kalıcı yanlışlar yapmak akıl kârı değil Entrika saldıraların kulaklarımı gıdıklasın Kimin önce vurduğundan öte kimin sert olduğu önemli Bomba kadar paniktin Köprüaltında yazdığım şiiri dereye kağıttan uçak yapıp attım Zamanı kendi elinde tutmaya çalıştığın için Ne yazıkki ellerini kırdım Hezeliyak değil real-i rabbani muhim üç sefil hicvardan Yaprağa akar kardan yaşlar hava buz kirpiklerim don tutar x2 |
[Nakarat] panorama harem felsefemin yeni penceresi bana pense verin disleri sökülecek her serserinin bu size olacaktir son seferim söyle yeni jenerasyon çok mu mutlu sence çok konusma rezil oldun hepsi mutsuz bence anahtar olmus her bakista kara para pençe hançer saplanmis bu kalbe fayda etmez akçe bana bi baksin beni bi görsün beni bi duysun dostlar dogru yoldan çiktinizsa ecel kolay toslar gemide kaptan olsun karada ***tan olsun ister sisler hiçte bitmez insanoglu hep yer ister günahla ekilen tohum kabusla irkilen toplum ne yaptiniz bu gençlik için ha tarihle övünün dövündük her ölümün her yenilginin ardindan alinan ders ne kader ne bela basimdan eksik olmaz balik mi basta koktu yoksa baligin basi mi koptu baligin basina geleni pismis asina bakta gör sence bir ömürün sonu mudur asitli mide içinde *** tasir bu insan söyle bu kibir neye niyet niye kismet neye namzet bekler benden ama sahte gülüs ifaden mimiklerin istanbul bu vahadaki sarayi liriklerin hepsi çalisacak hepsi basaracak bu bebeklerin [Nakarat] |
| Saat: 23:50 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık