![]() |
Hayat İle Arama Yokluğunu Bırakıp Gittin.. Bir Tek Adın Kaldı Dudaklarımda Bir De Gözlerimde Hatıraların... Tabutum Olacak Gözbebeklerinden Düşen Küflü Çığlıkların Kefenim Olacak Ömür Boyu Susmaların… Ve Bir Gün Sensiz Ölmenin Acısını Bırakacağım Satırlara.. Neden Diye Sorma.. Sadece Yoksun... Yokluğun İle Varlığın Arasında Sadece Ölüyorum; Ötesi Yok İnan. Varlığının Kepenklerini İndirip Sensizliğinde Yaşamaya Gidiyorum Yine. Ve Uyandığımda Değişen Hiçbir Şey Olmayacak.. Sen Hep Bana Uzak Ben Hep Sana Yasak… Hani Dik Duracaktık Kanlı Pusulara? Hani Aynı Yürekle Gülüp Aynı Gözlerde Ağlayacaktık Mutluluğa? Yağmurları Bana Emanet Edip Gittin Sadece… Şimdi Yalnızlığın İpi Geçti Boynuma. Yokluğunu Yükledi Sırtıma... Gittin Bir Tek Acıların Kaldı Senden Bana.. Oysa Ben Yemin Etmiştim Acıların İçin Sırtımı Semer Bileceğim Diye. Söz VermiştimSensiz Ölmeyeceğim Diye... Şimdi Sensizlik Duruyor Baş Ucumda.. Şimdi Ayazlar Yüreğimi Sorguluyor Ayrılığınla Yüzüme Vurduğun Kapımda.. söyle Ne Olur... Beni Unuttuğunu Söyle... Hiç Sevmediğini Haykır! Yeminlerinin Yalan Olduğunu Sevginin Sahte Olduğunu Vur Yüzüme... Yemin Olsun ki; Bir Damla Gözyaşı Düşmez Artık.. Çünkü Gittiğin Gün Ayak Uçlarında ""Sana"" Ölmüştüm Sevgili... |
Bir Ölüme Gülerim,Bir Gülüme Ölürüm Yokluğun kadar hissediyorum varlığını Beni hissettiğin kadar yoruluyorum seni sevmekten soğukluğun söndürdükçe yürek yangınımı, sözlerin şah çekmeden mat ettikçe beynimi, Çırpındıkça batarken umursamazlığının denizinde Sonunu görüyorum başlayamadığım sevdanın Bir çiçeğin tabiata seslenemediği gibi, haykırıyorum seni sevdiğimi Susarak... Hiçbir yere ulaştıkça daha bi seviyorum seni Toprağın altında tohum sana olan aşkım, çaresizliğimin gözyaşlarıyla suluyorum ama Bakışının, gülüşünün güneşi olmadan Açamıyorum sevgimi sana. Bir çığ altında kalıyorum,seni gördüğüm her rüyadan uyandıkça Aslında baktığım her yerde gördüğüm kadar uzaksın bana, kokladığım her çiçekte hissettiğim kadar daha da yalnızım şimdi, okuduğum her dua kadar savunmasız kalbim Dönüşü olmayan bir yolun son durağında indirdim, İçimde biriktirdiğim sevgi sözcüklerini Ruhumdan akan çürümüş bir isyan bulandırdıkça umutlarımın rengini, İntihar kokmaya başlıyordu bütün güller. Artık son sözlerini söylüyordu hayat, son kozlarını oynuyordu mutluluğa karşı.. Varsın olsun , Ben bir ölüme gülerim, bir gülüme ölürüm... (alıntıdır) |
ÇOK UZAKLARDAN SANA Gün gelecek tek kalacaksın... Birkaç mısra doldururken... Birden gözlerin dolacak amansız... Aynanın karşısındaki yüz utanacak senden. Işte o zaman, Hayata en büyük mücadeleni vereceksin. Her çırpınışta yavaş yavaş dibe doğru ineceksin. Göreceksin, Vicdanın yureğini saracak, inleyeceksin. Içtiğim her sigara, Duman duman haykıracak beni sana. Sana verdiğim kara gül mutlaka anlatacaktır beni sana Ve vakit geçtikçe gözlerin iflaz edecek. Birden bir huzur dolacak içine Süzülürcesine yükseldiğini hissedeceksin. Minik bir tebessüm gülü açacak yüzünde. Sevineceksin. Aniden gözünü açıp göreceksin Yanımdasın, cennettesin. Serdar TAŞKIRAN |
Ölüm Noktürnü seninle karşılaşıp solduğum andı ölüm yüzüne baktığında tutuşup yandı ölüm çoğaldıkça çoğalan bir sevda ülkesinde ellerine dokundun; sana inandı ölüm o efsunlu, yağmurlu, hercai gözlerinden uçan kelebekleri mutluluk sandı ölüm akkor dudaklarından ağı düştü içime yollarında yürürken sanki insandı ölüm viran eylediğin gün yorgun hayallerini ayrılıkla, hüzünle, aşkla sınandı ölüm bir ömür vuslatını bekledi boynu bükük bilmem ki aşk uğrunda neden kınandı ölüm süründü yıllar yılı karanlık köşelerde benim gibi kıvrandı, kahra dayandı ölüm her akşam tufanında harap oldu güneşim gece baygın bir rüya, gündüz hülyandı ölüm sensizliğin en ağır fermanıydı içimde dudaklarımdan sızan bir damla kandı ölüm ölüm seni sevmektir bir celladın elinde bilmem hangi yürekte böyle sultandı ölüm Nurullah Genç |
Benim Korkum Ölüm Değil Geçen gün senin yanında aklıma ölümüm geldi Sensizlik bir mızrak gibi saplandı kalbime O son anı hatırladım, o seni koyup gidişimi İlk defa bu kadar üzüldüm dünyaya geldiğime Ölüm! Kaçınılmaz sonuç, o soğuk kelime Bir gün ucuz bir ****** gibi koynuma girecek Yüzümde gezinecek pis ve iğrenç elleri Korkudan büyümüş gözlerimde hayaller can verecek Biliyorum, üzüleceksin, ama ölüm bir gerçek Bir yerde sevişmek gibi, bir yerde yaşamak gibi Ne hazin sıcaklığımızın bizi terketmesi Ve yüzümüze birbiri ardınca kapanan kapılar Er geç uzanır bir el, son kampanayı çalar Anlarız kaçınılmaz anın geldiğini Şehre bir bomba düşmüş gibi aynalar, camlar kırılır İnsan arar da bir türlü bulamaz güzelliğini Kimse benim kadar bilemez ölümün rezilliğini Seni koyup gitmenin hüznünü ben anlarım Çünkü ben sende buldum kendimi, sende sevdim Senin yanında seninle değerlendi zamanlarım Ne acı gün kadehlerin boş kalması, şarkıların yarım Mevsimlerin birbiri ardınca bir anda bitivermesi Ansızın toprakla dolması gözlerimizin Kanımıza o çirkin böceklerin girmesi Kimbilir ölüm bir çilenin sona ermesi Belki güzeldir, şu sefil dünyaya boş gözlerle bakmak Ne çare ki sen varsın, o dünyada sen varsın Benim korkum ölüm değil, seni yalnız bırakmak Ü.Y.Oğuzcan |
Seni dağladılar değil mi kalbim Her yanın içi su dolu kabarcık. Bulunmaz bu halden anlar bir ilim; Akıl yırtık çuval sökük dağarcık. Sensin gökten gelen oklara hedef; Oyası ateşle işlenen gergef. Çekme üç beş günlük dünyaya esef! Dayan kalbim üç beş nefes kadarcık! |
Cebimde Ölümüm Gülüm gülüm Bu kentin koynuna girdiğim günden beri Cebimde ölümüm Avuç avuç dağıtırım insanlara Bir türlü tükenmez ölümüm. Üzümleri aydınlatırım masal çarşılarını Yatağına sığmayan ırmakları Mağara içine gizlenmiş aşkları Yerler mühürlenince akşamları Kanlı sulara gömülürüm. Gülüm gülüm Benim ölümüm Çocukların kulaklarına küpedir Vitrin denizlerine zincirlenmiş çocukların. .alıntıdır. |
'Ölüm, her canın şüphesiz tadacağı bir olgu, kaçınılmaz son! Dünyanın silikleşerek, yok olduğu ve ebedi mekana geçişi sağlayan son durak!' Ntrn7 |
Herkesi korkutan ama sonunun aynı biteceği iş. Ne kadar geç olursa o kadar iyi olacağını bilirler. Oysa ölümde bile bir hayır vardır :) |
| Saat: 00:35 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık