![]() |
Bana bir dinletim verin, Biraz da zaman. Ben bir deyim çıkarayım, Bir duyuru sesi ondan. Siz bir solukta onu dinleyin. Sizin olsun artakalan zaman Özdemir Asaf |
ne yere ne göğe ismini yazdım senin ismini aşkım kalbime YAZDIM... Özdemir Asaf |
Aylar Oldu görmedim seni aylar oldu aslında seni yüreciğimin ta derininde taşımak inan herşeye bedel aylar oldu görmedim seni ve daha aylar var ki göremeyeceğim dert etme sen yine yüreğim seninle görmedim seni aylar oldu sarı yaprakları koca sonbaharın bana seni anlatıyor gözlerimdeki seni yüreğimdeki seni o zaman salıveriyorum güvercin misali denize doğru süzülüyorsun arkanda beni bıraktığını ve el salladığımı ve ağladığımı bile görmeden kaçar gibi.. görmedim seni aylar oldu görmedim, yüreğim soldu görmedim, cesaretim bile kalmadı seni görmeye bir daha.. artık bir yabancı gibisin uzaklardan gelen ve yine uzaklara giden yollara sevdalı... aylar oldu görmedim seni denizler kabarmış gökler umutsuz kuşlar çok uzaklarda, son nefesi gülün kimin umrunda? görmedim seni aylar oldu yüreğim çrpınmada uçtu uçacak sen daha gelmeden daha doğmadan güneş uçtu uçacak yüreciğim görmedim seni aylar oldu üstüme üstüme geldi rüzgar.. aylar oldu görmedim seni seni görmedim dün gibi aklımda oysa sahipsiz ağlamalar, yakınmalar günler geceler sensiz geçen seni beklemeler camlarda umutlar, ışıklar yarınsız öyküler, şiirler yarım kalmış bekleyişler, özleyişler ağlayışlar sana hepsi sana... aylar oldu görmedim seni ama yüreğim hala aynı yangında bunların hepsi yüreğimden sana aylar oldu beni unutma unutma aylar oldu... Ömer Seydi Ekinci |
Aydın mısın kilim gibi dokumada mutsuzluğu Gidip gelen kara kuşlar havada Saflar tutulmuş top sesleri gerilerden Tabanında depremi kara güllelerin Duymuyor musun kaldır başını kan uykulardan Böyle yürek böyle atardamar Atmaz olsun Ses ol ışık ol yumruk ol Karayeller başına indirmeden çatını Sel suları bastığın toprağı dönüm dönüm Alıp götürmeden büyük denizlere Çabuk ol Tam çağı işe başlamanın doğan günle Bul içine tükürdüğün kitapları yeniden Her satırında buram buram alınteri Her sayfası günlük güneşlik Utanma suçun tümü senin değil Yırt otuzunda aldığın diplomayı Alfabelik çocuk ol Yollar kesilmiş alanlar sarılmış Tel örgüler çevirmiş yöreni Fırıl fırıl alıcı kuşlar tepende Benden geçti mi demek istiyorsun Aç iki kolunu iki yanına Korkuluk ol Rıfat Ilgaz |
Gözlerini görmediğim her günüm Her saniyesi cehennem Bakma görünen suretime icten ice yanmış külüm ben yeminli misin başım için karlı bir günde,baskentte düştü kalem rüyalardan medet umuyor kalbım kirpiklerini eğme,bilmem ki ben ben aklımı zor tutuyorum yüzünün olmadığı her gün savaşım baslıyor kendimle yorgunum savaşmaktan kafamın icinde,icimde kanlı hesaplaşmalarım bakma öyle,görmem ki ben ben ruhumu zor tutuyorum icimde israfil borusu üflendi herşey yerle yeksan,anıların dirildi yağmurların sessizliğinde nefesin yıllardır hayaline kurmusum mekan gurbetin icinde birde sen hasrettin susma,daha fazla yananmamki ben erkekler ağlamaz sözümü zor tutuyorum RIZA BALDEDE |
Bir adamı öldürmenin tam sırası kurşunlarla Çocuğunu öpüp kapıya çıktığında Ey kanatılmış ciğnenmiş bahar günü Birden bir cığlıkla kapatır yüzünü Ezik bir gül gibi çığlık, yitik bir umut gibi Boğmak boğma bir telle bir insan olmanın sevincini Kederli yağmur, usulca düşen akşama Çığlık. Bir çocuk yüzü. Dayalı cama… Ataol Behramoğlu |
enine boyuna bir mavi dolanmış boynuma gök desem değil deniz hiç değil hem denizi yok bu kentin olsa mavi olurdu kesin geceden çok yıldızı ay aydınlık ışığı var alırım koynuma susarım usulca dedim ya bir mavi ki enine boyuna TÜRKAN ŞAHİN |
Hüzünlü pazar, beyaz meleklerin ilahiler söylediği Aşkın güzelce yıkandığı, sımsıkı kefenlendiği Yaz geçmiş, gelip çatmış bağbozumu vakti Genç kızların mutluluğu bir mevsim daha ertelediği Hüzünlü pazar, geçmiş pazarların anısıyla kavuniçi Çocukların hep kursaklarında kalan sevinci Ataol Behramoğlu |
Sakın dokunmayın bana dostlarım üzüntüm doruğuna çıktı bu gün. Tükendi artık derken acılarım Sevdiğim hayalimi yıktı bu gün. Hayaller başkaydı,gerçekler başka Genç yaşımda doyamadım ben aşka Düşmez olsaydım bu sevdaya keşke Çektiğim dert canımı sıktı,bu gün. Sayesinde yaşamayı bildiğim Onunla hep mutluluğu bulduğum O olmadan yaşayamaz olduğum Aşkım beni yalnız bıraktı,bu gün. MEHMET ALİ ÇIBIKLI |
Baktıkça çoğalır yıldızlar gecede Parmaklarınla sayılmaz; Kimi duyulur, kimi duyulmaz, Dinledikçe çoğalır gecede, Sesler gelir, Ya hızlıdan, ya yavaştan. Her şey kendi dilince konuşur; Karanlık örtse de üstünü Gecede devam eder renk renk Ağacın dalında, rüzgarda; Her şey kendi rengince konuşur. Gözlerini kapatır beklerdi; Yaprağa benzer ellerini, avuçlarını uzatır, Beklerdi işitinceye dek Ağacın dalında, rüzgarda; Yeşili duydu mu uyurdu Rüyasında... Can Yücel |
| Saat: 03:06 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık