![]() |
Japonya'da lise okumak? Herkese merhaba :) Siteye yeni üye oldum. Konuyu araştırırken siteyle karşılaştım. Lise 3. sınıf öğrencisiyim, son sınıfı Japonya'da okumak gibi bir takıntı edindim kendime bu aralar :D. Yanlış anlamadıysam forumda Japon yada Japonya'da yaşayan Türkler ( yada ikisi birden :D) var, sorum onlara aslında. Lise dahilinde Türkiye'den Japonya'ya öğrenci gönderilen bir öğrenci değişim programı yada bir burs var mı? Lise öğrenci değişim programlarından en bilineni AFS, ama onda da Japonya'dan öğrenci alıyoruz ama yollamıyoruz. Bu arada çok iyi derece İngilizce biliyorum. Halen temel Japonca kursuna devam etmekteyim. Cevaplarınız için şimdiden teşekküler :) watashiha koukouwo nihonni naraitai yo ^^ |
erika sana özel mesajda yolladım ama benim japon saray müziği (gagaku) hakkında bilgi almam gerek beni bu konuda bilgilendirebilirmisin çok acil şimdiden teşekkür ederim:) |
ben antalyada yım ben kurs veren burada bulabileceğim yer var mı |
merhaba arkadaşlar orta düzeyde ingilizce biliyorum. ingilizcemi geliştirirken ek bir dil de öğrenmekte istiyorum. yıllardır hayalim japonca öğrenmekti fakat son bir kaç gündür internetten araştırma yaptım. çince öğrenmenin japonca öğrenmekten daha iyi olacağını savunanlar var. gerekçede çincenin aslında japoncanın kökeni olduğu çince öğrenen kimse japoncayı kolay öğrenir deniliyor ayrıca çincenin sayıca japoncadan daha çok konuşulduğu, gelecekte japoncayı geçeceği için japoncada zaman harcamamak gerektiğini yazmışlar. bunların aksine japonların çinlilerden daha kibar ve japoncanın az konuşulsa dahi daha kullanışlı olduğu yazılmış başka bir sitede birisi şöyle yazmıştı" japonlar bile çocuklarına çince öğretmek istiyor" bu çok değşik geldi. 1. sorum şu: beni bu karmaşadan kurtaracak bu konularda bilgili biri bir açıklama yaparsa çok sevinirim sevinirim 2. sorum: japonca yı bazı sitelerde ders şeklinde vermişler oradan düzenli takip ederk az da olsa öğrenilebilirmi? böyle sitelerin link verirseniz çok iyi olur 3. sorum: çok uzattım japonca? çince? hangisi geleceğe dönük ve kullanım açısından daha iyi bir seçim olur yorumlarınız bekliyorum |
buna ben cevap verebilirim cunku bende daha once bunla karsilastim cince japoncadan fazla konusulmasına ragmen japonca gelecekte en cok kllanilicak diler arasina giriyorki bu dillern arasinda ispanyolcada var.Cince japoncaya gore daha karmaşık ve zor bir dildir ayrıca çinceyi ogrendikten sonra japoncayı kolay grenemezsin tamam bazı kanjiler benzer ama konusma şekli çok farklıdır.ve bu sitede de ders bulabilirsin yada akiko takano- ayşe nur tekmen'in Japonca dil bilgisi kitabını alabilirsin. umarım yardım edebildim |
Ya şu japon müzikleri var ya hani küçük japon kızları söylüyormuş gibi hep aradım bu tür müziklerden ama bulamadım var mı böle grup şarkı faln :) Ayrıca sormam gereken bişi daha var. Yabancı dil öğrencisiyim ve japon dili ve edebiyatı okumayı düşünüyorum bazıları ispanyolca öğren japoncada bişi yok desede japonca bana çok çekici geliyor üstelik geleceği olan bir dil olduğunu düşünüyorum ülkemizdede fazla japonca bilen insan olmadığını düşünürsek bence güzel. Birde bilen birinden duysak... |
Ayumi Hamasaki,Utada Hikaru Aiko gibi bulabilirsin |
Çok teşekkürler çok işime yaradı saol ;) Okulda yapacağım japonya sunumuna arka fon arıyordum şarkı bulamamıştım doğru düzgün. |
Flood olcak ama önceki mesajda düzenleme seçeneğini göremedim. Yoksa oraya ekliyecektim. Alıntı:
|
Alıntı:
Bu arada, eğer İngilizcen'e güvenip gitmeyi düşünüyorsan tekrar düşün, çünkü İngilizcenden şüphe edersin :D |
| Saat: 00:13 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık