![]() |
türkiyenin tarihi güzelliklerini anlatan kompozisyon Türkiyenin tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan kompozisyon var mı? Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kuzey yarım kürede yer alan, Avrupa ve Asya kıtaları arasında geçiş noktası oluşturan, üç tarafı denizlerle çevrili, Yunanistan, Gürcistan, Bulgaristan, Ermenistan, Azerbaycan, İran, Irak ve Suriye ile komşu olan ülkedir Osmanlı Devleti’nin yıkılışı ile aynı topraklar üzerine kurulan ülke 1923 yılında cumhuriyetin ilanı ile tam adı olan “Türkiye Cumhuriyeti Devleti” adını almıştır Hititler, Frigler, Lidyalılar, Asurlular, Likyalılar, İyonlar gibi medeniyetlere, Bizans, Osmanlı gibi imparatorluklara ev sahipliği yapmış topraklar üzerine kurulan Türkiye, bir tarih, kültür, medeniyet ve turizm merkezidir Ülkenin birçok yerinde ilkçağlara ait kalıntılar, antik şehirler, medeniyet izleri mevcuttur Tarihi yönden bu kadar zengin olmasının yanı sıra bulunduğu coğrafi konum nedeniyle de zengin coğrafi özelliklere sahiptir Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu olarak yedi coğrafi bölgeye ayrılan topraklarında farklı iklim ve bitki örtüsü çeşitleri barındırır Daha çok ılıman ve Akdeniz ikliminin hakim olduğu Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinin aksine, ülkenin iç taraflarına ve doğusuna gidildikçe değişen ve sertleşen bir iklim yapısına rastlanır Bu özellik yerleşim türü, yaşam koşulları, ulaşım, ekonomi, tarım, hayvancılık, sanayileşme gibi birçok alanı etkiler Her bölgenin kendine has tarım ürünleri vardır ve farklı zamanlarda üretim yapılır Tüm bu özellikleri ile çağdaş medeniyet seviyesini yakalamış bir ülke olan Türkiye, gelişim adına yeni adımlar atmayı sürdürmekte, kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirmeye çalışmakta ve her geçen gün dünya gözünde daha önemli bir yer kazanmaktadır |
ÜRKİYE'M Güzel denizleriyle, dağlarıyla, Ovalarıyla, yaylalarıyla, şehirleriyle Köprüleriyle, taşlarıyla, yollarıyla, Güzel özellikleriyle TÜRKİYE'M Güzel kuşlarıyla, böcekleriyle, Neşesiyle, çiçekleriyle, bitkileriyle Meyveleriyle, sebzeleriyle, insanlarıyla Güzel Türkiye'm türkiye Selam olsun atama, canım feda vatana Gönüller ondan yana, Bugünün çocukları yarının umutları, Atanın izindeyiz ay yıldızlı bayrağın dibindeyiz. Bayrağımızı göklerde tutmalıyız. Kırmızı rengi şehit kanı Ay yıldızı Güneş ışığı Türk bayrağının altında herkesin hakkı. Sağlandıkça coşar halkı. Atamdan bizlere bu vatan emanet Hainlere her zaman ve her yerde kopsun kıyamet. Ana vatanın her köşesi sanki bir cennet, Bu vatanın uğruna nice delikanlılar Kendini siper etti. Dünya duymuş büyük şanını, Atam derki Vatan için ver canını verIM TÜRKİYE’M (akrostiş) CANIM TÜRKİYE’M (akrostiş) türkiyem Sende doğdum, sende öleceğim, Ben de senin, toprağına gireceğim, Seninle ağladım, seninle güleceğim, Benim vatanım, canım Türkiye’m Dünyada yoktur, sana bedel bir vatan, Nasıl ihanet eder, vatanına bir insan, Sana feda olsun, bu bedenimle bu can, Benim vatanım, canım Türkiye’m Muhtacız biz senin, toprağına, taşına, Karnımızı doyuran, ekmeğine, suyuna, Gökte dalgalanan, şu eşsiz bayrağına, Benim vatanım, canım Türkiye’m Bedelsin sen, tek başına dünyalara, Göz açtırmayız asla, hain düşmanlara, Sokmayız onları, bu cennet topraklara, Benim vatanım, canım Türkiye’m OSMAN İNCİ TÜRKİYE`M Yine duman almış Ağrı Dağını Acı haber ile yakma bağrını Zümrüttür dört bir yan, yeşil bağını Karış karış özlemişim Türkiye`m Bir başkadır havan, suyun, toprağın Çiğdemin, nergisin, gülün, zambağın Akar durur çağlayarak ırmağın Nehir nehir özlemişim Türkiye`m Asildir insanın, cesurdur millet Seni sevmeyenler içimde bir dert Sende birbirinden güzel vilayet Şehir şehir özlemişim Türkiye`m Atamdan yadigâr kalmışsın bana Yanımdayken bile hasretim sana Dostluktan, sevgiden, neşeden yana Derdim yoktur, özlemişim Türkiye`m SADİ TELTİK Hayranım Türkiyem Türkiye'm Dağının rengine Irmağının sesine Toprağının kokusuna Hayranım Türkiye'm Türkiye'm Kuzuların melemesine Kuşlarının cıvıltısına Güneşinin doğuşuna Hayranım Türkiye'm Türkiye'm Dalgalanan bayrağına Yurdu için ölen şehitlerine Oğullarını seve seve Askere gönderen annelerine Hayranım Türkiye'm Türkiye'm Sevgi dolu insanlarına Hoşgörülü kalplerine Gözleri yaşama sevinci ile dolan çocuklarına Türkiye sevdalısı gençlerine Hayranım Türkiye'm İrem Genç Can Türkiyem Dağlarında soğuk suyun Çanakkale’dir can ruhun Dumlupınar, İstanbul’un Öz mekanım can Türkiye’m. Can Türkiye’m, can Türkiye’m Toprağın kutsal Türkiye’m Al bayrağım göklerinde Dalgalansın can Türkiye’m. Gökten bayrak inmeyecek Ezanlar hiç dinmeyecek Bu meş'ale sönmeyecek Canım cananım Türkiye’m. Değişmem seni dünyaya Selamlar olsun ataya Hacı Bektaş, Mevlana’ya Dergah olan can Türkiye’m. Celal Sevencan Türkiyem Dünya üzerinde en güzel yarımada, Günde dört mevsim yaşar Türkiyem. Nice nazarlara hedef olsada, Koynunda yılanı okşar Türkiyem. Şahit oldu nice kanlı savaşa, Milletini sardı çelik kumaşa, Mehmet Akif destanını yazmış ya, Seni yazmak kalemi aşar Türkiyem. Ekmeğini yiyip yurdunda durur, Asker öğretmeni çocuğun vurur, İyilik görsede iftira vurur, Her türlü insan yaşar Türkiyem, Mustafa Türklükle duyuyor gurur, Terörü cahili darbeler vurur, Bazı seçilen hortumlar durur, Yine de ayakta durur Türkiyem Mustafa Yazka Türkiyem Baş koymuşum Türkiyemin yoluna Düzlüğüne yokuşuna ölürüm Asırlardır kır atımı suladım Irmağının akışına ölürüm Sevdalıyım yangın yeri bu sinem Doksan yıldır çile çekmiş hep ninem Pınarlardan su doldurur Eminem Mavi boncuk takışına olurum Düğünüm, derneğim, halayım, barım, Toprağım, ekmeğim, namusum, arım Kilimlerde çizgi çizgi efkarım, Heybelerin nakışına ölürüm Dilaver cebeci CANIM TÜRKİYE’M (akrostiş) güzel türkiyem Uzunca yürüdüm yollarında Deresinden köprüsünden geçtim Dağlarından akan pınarlarında Buz gibi akan sularını içtim Türkiye Zümrütten yeşil Göllerinden,ırmaklarından geçtim Dağlar,ovalar,ormanlar yiyeşil Türkiye'mi yıldızlara bakarak seçtim Türkiye denizlerin ne güzel Denizlerinin üzerinden geçtim Türkiye şehirlerin ne güzel Türkiye körfezlerinde güzelliği seçtim Türkiye tarihi eserlerine hayran kaldım Öyle güzelsinki güzel Türkiye Tarihi eserlerinden, rüyalara daldım Dünya'yı dolaştım,seni seçtim,Türkiye Memleket İsterim Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim Ne zengin fakir, ne sen benn farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikayet ölümden olsun. ________________________________________ türkiyem Dünya üzerinde en güzel yarımada, Günde dört mevsim yaşar Türkiyem. Nice nazarlara hedef olsada, Koynun da yılanı da sever Türkiyem Medeniyetin can evinde yaşayan Tıpkı bir cennetsin sanki Türkiyem Asırlarca sorumluluk taşıyan Medeniyet beşiğisin Türkiyem Güzelliğinle ün kazanmış Dünyada teksin Türkiyem Yeşilinle mavinle Senden başka yok Türkiyem ________________________________________ Güzel Türkiye Uzunca yürüdüm yollarında Deresinden köprüsünden geçtim Dağlarından akan pınarlarında Buz gibi akan sularını içtim Türkiye Zümrütten yeşil Göllerinden,ırmaklarından geçtim Dağlar,ovalar,ormanlar yiyeşil Türkiye'mi yıldızlara bakarak seçtim Türkiye denizlerin ne güzel Denizlerinin üzerinden geçtim Türkiye şehirlerin ne güzel Türkiye körfezlerinde güzelliği seçtim Türkiye tarihi eserlerine hayran kaldım Öyle güzelsinki güzel Türkiye Tarihi eserlerinden, rüyalara daldım Dünya'yı dolaştım,seni seçtim,Türkiye Mustafa Ciil Dirier |
Şiir anadolu güzellikleri ili ilgili siir lazım |
türkiyeyi farklı özelliklerle anlatan şiir türkiyeyi farklı anlatan şiirler bulmama yardm edermisiniz |
ya arkidişim daha kısa türkiyenin özelliklerini anlatan bi şiir yok mu :cry: |
şiir Uyan Türkiye'm En büyük terörist Amerika’dır Uyuma uyuma uyan Türkiye’m PKK DTP ona maşadır Uyuma uyuma,uyan Türkiye’m Savaşmanın şekli şimdi değişti Düşman içimize gelip yerleşti İşbirlikçi hükümetle birleşti Uyuma uyuma, uyan Türkiye’m Orta doğu projesi yürüyor Ülkemizi haritada bölüyor Atatürk’ü günden güne siliyor Uyuma uyuma, uyan Türkiye’m Kuzey Irak kürt devleti olacak Bu sebeple ülkemizi bölecek İkinci bir İsrail’i kuracak Uyuma uyuma, uyan Türkiye’m Yobaza haine dokunulmuyor Yurtseverler zindanlarda çürüyor Taviz vermek için açılım diyor Uyuma uyuma, uyan Türkiye’m Cumhur Gül'den sonra malûm Gülen’e Başbakanlık adadaki yılana Gidişat böyledir gözü görene Uyuma uyuma,uyan Türkiye’m Türk’üm demez Türk'lüğünden utanır Bunlar düşmanları dostumuz sanır Uyuyan Türk'iyem bir gün uyanır Uyuma uyuma,uyan Türkiye’m (Ağustos-2009-Ankara) Mehmet Kındap |
türkiyeyi anlatan 3 tane kısa şiir acillllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll........... |
yok açıklamaları nerede |
verdiğiniz siirlerin hepsi bende var başka yokmu yaa |
banada tukiyeyi anlatan beş şiir |
| Saat: 13:12 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık