![]() |
Gitmeler Çok Kolay Bu gitmeler bu kadar kolaylaştı Yüreğinden gelen tek bir kelimeye muhtaç kalıyorum bazen Kendimi bulmak istiyorum gözlerinde kaybolmak değil Acımazlıklar sarıyor yüzünü ve yanıyor yüreğim Eriyor bedenim çalan parçaların kemanında Yaslar süzülüyor gözlerimden akıyor yavaş yavaş ve damlıyor boşluklara Görülmemeye mahkum kalan gözyaşlarım bitmek bilmiyorum Nefes almak zorlaşıyor haykıramıyorum o yüreğine duysun beni diye Olmuyor hayat ve aşk cok zor bu dünyada Mutluluğu yakalamak başka bir yürekte gözde |
Yokluğun her dakika ölüm demek gitme kal Hasretim daha yüz yıl dinmeyecek gitme kal Yetişir senden uzak yıllardır kahroldugum Ayrılma hiç yanımdan mahşere dek gitme kal http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifÜmit Yaşar OĞUZCAN |
Giderim Zoruma gidiyor böyle yaşamak Sana mahkum olmam,çeker giderim! Ne huzur bıraktın,ne dost yanımda Dostumla,düşmanı,seçer giderim! Teselli ararken,meylerde,şişelerde Bak dilenci oldum,sızdığım köşelerde Bu perişan halim,şimdi dillerde Sevdamı,sevdanla içer giderim! Zoruma gidiyor,senle yaşamak Sanma ki ben sensiz çöker giderim! Sana birkaç mısram,hatıra kalsın Gözyaşım kalemden döker giderim..! M.Levent ÖZGEÇ |
Ölmek Kolay Mı Sandın? bir gün bir yerde senle olacağım omuzuna yaslandığımda tutamadığım ve seni sevdiğimi söyleyen gözyaşlarım ile sen aldırmayacaksın belki de sonsuz bir sevgi ta şuramda kalbimde ama sen çoktan bitirmiştin ve gurur denilen o hain duyguyu sokmuştun koynuna ve ben benliğim ile yok olmuştu seni o kadar çok severken sensiz bir hiç olduğunu düşünen şu beynim artık bitti dercesine eline aldığı son silahı elim ”çek tetiği” diyen hislerim beni bir anda vurdu ve acılar bitmişti o an için ama ama arkamda bıraktığım bir çift gözyaşları onlar da bir süre sonra unutacaklar ve onun hatası yapmasaydı delilik diyecekler bilmezler ki neden yaptığımı zaten platonik bir aşktı benimkisi şimdi sonsuza kadar ruhum bedenimden ayrıldı ve sonsuza kadar senin içinde olacağım sen istemesen bile ve senin kalbini göreceğim hissettiklerini ben de hissedeceğim artık yalan ve gerçekler ortada olacak ne sen benden kaçabileceksin ne de ben bir hata uğruna yaptığım ölümden geri dönebileceğim işte seni o kadar çok sevdim ki bir an olsun bırakamam ve sevmediğimden değil seni kaybetmekten korkarım şimdi çoktan bitti ve artık seni kaybetmek bile koymayacak bana ben artık yaşamıyorum ve ben bedensiz ama olmayan sensizlik içindeyim Nevzat Aslantekin |
Fark Bir çocuk sıcacık simitlere iç geçirerek bakarken Bir delikanlı son model arabayla geçti Çocuk iç geçirdi Delikanlı vites değiştirdi Çocuk çaresiz giderken Delikanlı hız yaparak döndü Bir adama çarpmamak için aniden kaldırıma çıktı simitçiye ve çocuğa çarptı Çocuk mis gibi simitleri Burnunun dibinde buldu Kokladı, kokladı, ölmeden önce. Ahmet Ünal Çam |
gitmek... en kolayıdır her zaman gözyaşını bırakır gidersin kurur bir gül kırmızısında gidersin bir şarkının tam ortasında biri mutlaka tamamlar mırıldanarak... gidersin... yarım bırakırsın, yarım duygularla... güneş yarım kalsa bile, ay imdadına yetişir. yağmuru yeniden ıslatır bulutlar. gidersin herşeyi sıfır noktasına almak için oysa hiç birşey sıfır noktasında değildir hep yarımdır, yarım kalmıştır. hep birileri yarım bırakıp gitmiştir. işte böyle dostum... hayat yarımlarla geçer gider. kimi an gelir, kendinin tamlığından bile şüphelenirsin. işte o an biri gelirse, seni tamamlamak için, ona sarıl ve... gitme... gitmeyin... |
Hep erken kararlarımızın mahkumu olduk biz Halbu ki davayı açan da bizdik Yargıyı koyan da, cezayı çeken de Bugünün kıymetini yanlışlarla anladık. O tarihti artık, bitmişti, yoktu, biliyorduk. Ama biz dünle yattık, dünle kalktık. Yarın alınmamış bir piyango biletiydi Biz bugündük hala. Yarın senaryosu çoktan yazılmış, Ve bizim hiçbir zaman karelerini önceden Göremeyeceğimiz bir filmdi, bilmediğimiz Biz ya tutarsa diye, olur olmaz Tahminler yaptık. Kimi zaman kazandık belki; ama yanlıştık Yanlış olduğumuzu da biliyorduk. Birbirimizin dert duvarıydık bazen, Bazen moral fıçısı. En kurnaz planların ve de yalanların ortağıydık sonra. Uçuk hayallerin kurucusu, kendimizden başka herkesin kurtarıcısıydık İki damla yaş süzülürdü, ağlayabildiğimiz için sevinirdik. Biz hep gülerdik, içimizi kimse bilmedi. Biz hep çabaladık, aslını kimseler görmedi Zaman en pahalı ilaçtı belki, Ondan korkuyordu gözümüz Biraz mahcup etsek de gururu Biz o ilacı yüreğimizle satın aldık Öyle ki yine zamanın eline kaldık. Elif Nuray |
giden gider ve giderken ardına bile bakmaz kalan gidenin ardından ağlarken giden çoktan gönlünü avutacak birini bulmuştur bile ve kalan da zamanla gideni unutur ya da unutmaya çalışır tam başardığı sırada giden gene gelmiştir ama herşey için çok geç demek için belki de çok geçtir (hayat akıp giderken avuçlarımdan ,eğilip yerden toplayamıyorum parçalarımıve artık çok geç demek için belki de çok geç) |
Gitmeliyim artık ışık seli akıyor karanlık yatağında bulvarın kafamı kopartıp atacak kadar yalnızsa aklım gitmeliyim artık ağlarına kelimeler takılan bir balıkçı boş çekiyorsa /ellerini denizden sus pus olmuşsa şehir gitmeliyim kendimden Zati Erbaş |
Şimdi git.. Say ki, seninle içinden sevda geçen bir türkü söylemedik.. Say ki, gece mektuplarını, en güzel aşk şiirlerini beraber ezberlemedik.. Say ki, sevda trenini kaçırdığım durakta bir süre beraber beklemedik.. Sen git.. Ben gelemem bu yürekle.. Ya da kal.. Eylül yağmurlarını bekle.. Seni yağmurdan sonra seveceğim.. Saçlarıma ak düşmemiş halimle.. Sen yaşlardayken.. Onsekizimde, yirmimde.. Seni yağmurdan sonra seveceğim.. Kaldırımların ıslak ve temiz haliyle.. Yaşlı yüzüm delikanlı yüreğimle.. Seni yağmurdan sonra seveceğim.. Aşksız geçen onca yılı yakacağım.. Sevda alevinde kendi ellerimle... Şimdi git.. Say ki, seninle sahildeki çardakta hiç dondurma yemedik.. Say ki, oturup konuştuğun yaşlı ve yabancı bir adamdı.. Ve sevdadan hiç söz etmedik.. Say ki, hiç gülmedik.. Aynı şeyleri sevmedik.. Ve yağmurdan sonra beraber yürümedik.. Seni yağmurdan sonra seveceğim.. Kimse bilmeyecek, herkesten gizleyeceğim.. Yağmurdan sonraki toprak kokusu olacak havada.. Seninle gökkuşağının altından geçeceğim.. Seni yağmurdan sonra seveceğim.. Ve seni sevdiğimi kimseye söylemeyeceğim.. Belki bu dünya gözüyle gördüğüm son yağmur olacak.. Islak kaldırımlarda sırılsıklam yürüyeceğim.. Ben seni yağmurdan sonra seveceğim.. Ve bir gün ölürsem yeşil gözlerinde öleceğim..... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifUğur ARSLAN |
| Saat: 00:15 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık