![]() |
Hiç gitmediğim bir yerde, sevinçle ötesinde Her türlü yaşantının, kendi sessizliği var gözlerinin: En ince kımıltında bir şey var içime gömen beni, Bir şey dokunamayacağım kadar bana yakın Kolayca açar beni en ürkek bir bakışın Parmaklar gibi kapamış olsam bile kendimi, Sen hep yaprak yaprak açarsın beni, Baharın (dokunup ustaca, gizlice) açışı gibi ilk gülünü Ya da beni kapatmaksa isteğin, ben Ve hayatım kapanırız güzelce, birden Karın her yere özenle inişini Düşleyen yüreğince şu çiçeğin; Duyduğumuz hiçbir şey bu ülkede Erişemez gücüne sonsuz inceliğinin: Yapısının renkleriyle beni bağlayan, Öldüren, hiç durmadan, her nefeste (Bilmiyorum nedir bu sende olan, bu kapayan ve açan; yalnız anlıyor içimde bir şey gözlerinin sesini göllerden derin olan) Kimsenin yok, yağmurun bile, böyle küçük elleri. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifE.E. Cummings |
Hey, masmavi deniz Hatırladın mı beni? Hani bir sevgilim vardı... Senin koynunda, dalgalar arasında Aşk sözleri mırıldanırdı ya... Artık o sevgilim yok. Bak, Ben de senin gibi yapayalnız kaldım. Aramızda bir tek fark var, Sen, içinde milyonlarca canlıya yaşam veriyorsun Ben ise, içimde var olanı yok etmek için burdayım. ÖZLEM ŞAHİN |
Mavi Sevdam Aksam üstü vurur gözlerime garip bi hüzün Aksam üstü düşer koskoca bi karanlık Seni düşünürken kararır hava En sevdigin saatler en sevdigim saatler Derin nefesler sigaradan bi kaç şişe bira Eşlik eder ***** dünyanın ***** aksamlarına Yoksun artık Mavi sevdam Düşündükce garip oluyorum Ne ugruna neler kaybettim su hayatta Hatamıydı Alında hataydı Ne tarafından baksak kocaman bi hataydı Mavi sevdam Ya hiç olmamalıydı Yada hiç bitmemeliydi Gel diyecek ne Yüzüm kaldı Nede güçüm belkide umudum bile kalmadı Mavi sevdam Bittin ne kadar güzeldi Aksam üstleri seninle Deniz kenarı bi bank Sen ve ben Acı bi hatıradan daha ileri gidemiyor artık Düşündükce garip oluyorum Mavi sevdam Bi resim bile kalmadı senden geriye Nasıl hatırlasam Nasıl unutmasam Ne yapsam da acını hafifletebilsem Aklımı kacırcam bi gün hatırladıkca Mavi gözlerinin pırıltısı Baktıgında İnsanın içine huzur dolduran masmavi gözlerin Olur olmaz şeye gülmelerin Cıkmıyor hiç aklımdan Meger ne cok baglanmısım farkında bile olmadan Meger ne cok sey kaybettmişim farkına varamadan Zor geliyor bu saatler Daha hiç bişey içmedim Hiç bişey yemedim bile Agzımda buruk bi tat Sen varsın ama aklımda sadece Ne aclık ne içki Ne kaybettim ben böyle Ne vurdu bu denli canımı yakıyor Seni bekliyorum belki gelirsin Belki kazaylada olsa bi iki kelime bişeyler konusur Belki yüzünü üç beş dakikalıgınada olsa görürüm Bir kaç gülümserdin belki Üzerimdeki acıyı birazda olsa hafifletirsin Ne yapsam nasıl etsemde sabahı bulsam bu gece Nereye gitsem ne yesem ne içsem Kimin peşine takılsam nasıl uyutsam gözlerimi Kırılıyor her tarafım gamdan kederden Gücüm yetmiyor bazen doru bildigimi bile savuncak gücü göremiyorum bazzen kendimde Neden dedim defalarca neden Nieye buralara kadar sürükledi beni hayat Kaybettiklerimmi daha degerliydi kazanamadıklarım mı Hayat işte düşündürüyo insanı Garip Garip Mavi sevdam Kaybettim seni inanamıyorum artık yasadıklarıma Neydi derdim Kendimle kavgamda senide kararttım belkide Mavi sevdam Bir zamanlar hiç bitmeyecek gibi sarıldıgım sen Şimdi yüzünü bile göremiyorum Ne kadar değişiyor insanın hayatı İnanamıyorum İnanmak iStemiyorum Mavi sevdam Bittii..... chatlac Yokluğun Cok ayrılık cok Gitmeler gördüm En zoru oldun SEN Hiç bu kadar düşmemiştim Bilmem bu denli hüzünlü halimi Nereye baksam senden bi parca Yokluğunu herşey yüzüme vuruor O denli acı çekiorum ki Gittiğin o son günden beri Düşünemedim neden gittiğini Hiç düşünücek derman bırakmadım kendime Zor geldi kendi hatamla kaymetmek seni Cok agır Belki hiç başlamamalıydı Veya bitmemeliydi sonzua dek yasamalıydı Alında bitmemeliydi Sevmişim seni farkına varamdan O kadar baglanmısım ki gözlerim seni arıyor heran Gezip dolastıgımız yerlerde seni hatırlamak Seni düşünmek Cok agır Gözlerimi acıcak halim yok Yinede bekliorum işte Senden kücücük bi söz Vay bea ne hallere düştüm ben Sebep neydi Bir çift mavi göz Ugrunamı bu yasananlar Degmezmiydi ölmeye Yavas yavas Ölmeye Eriyip bitmeye Degmezmiydi Sevmek mi sevilmekmi zor demiştim Bi zamanlar Hangisi zor sevdigim Şimdi söyle gözlerimin içine baka baka söyle Hangsi daha zor Bane göre sevmek zormus Gerçekten zormus Kaldıramıyorum yükünü Korkuyorum bişey söylemeye CEvap alamamaktan Üzülmekten korkuyorum Küçücük umutlarım var Belki acar telefonunu Belki ccevap verir bana diye küçük avuntularım Onlarında üzerime yıkılmasından korkuyorum Sen olsaydın böylemi olurdu Erken git eve diye kızardın bana İçme sakın bitanem derdin Üzme beni kendine zarar verme derdin SEN OLSAYDIN YOKLUĞUNU YAZARMIYDIM HİÇ Sen olsaydın bu saate kalırmıydım ben Simdi senli olan hangi rüyadaydım kim bilir Bu arada rüyalarıma bile gelmez oldun Neden? Ruhumda mı sevmesin? Ruhumda mı özlemesin seni? Bedenlerimiz Yanyana olamadı Ruhumdamı gelmesin yanına? Canım yanıyor YOKLUĞUNDA Uyuyamıyorum Yemek zor geliyor bazen Hiç bi işimi tam yapamıyorum artık Nete giriyorum sen varmısın diye bakıyorum ilk Belki bi iki kelime konusurum Belki yüzünün güldügünü görürüm Sahilde geziyorum Sana bakınıyorum belki oralardasın diye Yoklugun nelere müsade etmiş Gör bi gün istersen Gözlerim nemlenmiş yazarken Ne fark eder ASk mektubu değil Yoklugunun ta kendisi BU Soner arıca deniz Gözlüm derken tutamadım kendimi Bende denizin birinde ölmedim mi Bende senin o gözlerin varya deyim ağlamadım mı Sarkılar alıp götürdü Yine sana cıktı yolum YOKLUĞUNA CIKTI........ chatlac |
Aldılar onu, götürdüler. Geleceğe hazırladılar şuursuzca Neydi onu cahilliğe iten Götürenlerin ellerimiydi üzerine giden Yoksa karanlığın sesimiydi kulaklara gelen Hayaller dünyasında yaşıyordu halbuki Umutlara yenildi bedeni Ve olan oldu yığıldı kaldı cesedi Kim bilir hatırlar mıydı sevenleri? Yoksa güler geçer miydi sevmeyenleri Ama genç delikanlı biliyordu ki Boşuna değildi onun hayalleri… HAKAN ÖZEN |
Değil kardeşim, dal yeşil değil,gök mavi değil, Bilsen! Ben hangi alemdeyim, sen hangi alemde! Aklından geçer mi dersin aklımdan geçen şeyler? Sanmam! Yıldız ve rüzgar payımız müsavi değil; Sen kendi gecende gidersin, ben kendi gecemde; Vazgeç kardeşim, ayrıdır bindiğimiz gemiler! Cahit Sıtkı Tarancı |
Eğer çobansam; azığım, kavalım sensin. Çiftçiysem; çapam, tırpanım, orağım sen. Askersem; mavzerim, komutanım sensin. Hastaysam; hemşirem doktorum sen. Ölüme mahkumsam; celladım sensin. Aşıksam; tek aşkım sensin gülüm ÖZLEM ŞAHİN |
Rüzgar mı dedim... İsterim ki saçların dağılsın. Gece mi dedim. Hemen düşüncelere dalmalısın. Aşk der demez Kalbin hızlı çarpmalı. Sabah, dememe kalmadan Uyanmalısın. Özdemir Asaf |
Ellerin kayıverdi elerimden Bedenin bedenimden Dalgalandı bir kez yaşamın akışı Ve tam gülmeyi öğrenirken yeniden Hırçın yürüyüşünle giderken Nasıl silinmiyorsa beleğimden Gözlerindeki kristaller de Belki kar tanelerinden… Dinle, sokakları eşkıyalar basmış Dışarıda karanlık ******** bir gece Eğilip de şehrin üzerine Yosmalarını satışa çıkarmış öylece… Gitme Üzülürsün Sonra kim sarar seni soğuk kış gecelerinde Bak kimsesiz kalmış caddeler Uzaklarda siren sesleri Belki yeni doğuyor Belki de ölüyor biri Uzakları bilemem ben Bir4 fırtınadır alıp götürdü seni Belki arar bulurum yeniden Belki de gelemem atık peşinden gitme… AYHAN SARIOĞLU |
Sana çirkin dediler, düşmanı oldum güzelin Sana kafir dediler, diş biledim Hak'ka bile Topladın saçtığı altınları yüzlerce elin *****lendin de garez bağladım ahlaka bile. Sana çirkin demedim ben, kafir demedim Bence dinin gibi küfrün de mukaddesti senin Yaşadın beş sene kalbimde, misafir demedim Bu firar aklına nereden, ne zaman esti senin. Zülfünün yay gibi kuvvetli çelik tellerine Takılan gönlüm asırlarca peşinden gidecek. Sen bir ahu gibi dağdan dağa kaçsan da yine Seni aşkım canavarlar gibi takip edecek. Faruk Nafız Çamlıbel |
AY Çekmiş beyaz yorganını Konuşma, ay uyanmasın! Gecelerin yalanını Yıldızlar bile duymasın! .. ONUR BİLGE |
| Saat: 00:35 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık