![]() |
Uzaklara gidiyorum, Senden uzaklara. Sana yakın olmak için, Gidiyorum senden uzaklara. Gidiyorum; Senide alarak yanıma, Senden uzaklara. Sana kavuşmak için, Gidiyorum uzaklara. Gidiyorum; Hasretinle yanmak için, Özlemini yüreğime doldurup Aşkıma katık yapmak için, Gidiyorum, Senden uzaklara. Bunca yıl yanında, Gurbeti yaşamışım. Farkında olmadan, Sana hasret kalmışım. Bu hasretle gidiyorum, Seni de alarak yanıma, Dönüşü kolay olsun diye, Gidiyorum senden, Çok uzaklara... ALİ KOÇ |
zaman zaman anlardın aşk özetini zamanın içinde aşk olmasaydı böyle yanmazdın böyle serzenmezdin aşk özetinde seni seni bulmazdım.... Murathan Mungan |
Her gece yatağa uzandığımda Gözümde hayalin kulakta sesin Gönlümde ismini her andığımda Söyler misin bana kimsin sen, nesin? Şiirlerde kaptım sevda duygunu Sözcüklerle verdin bana sevgini Aniden kayboldun duydum kaygını Soruyorum sana şimdi nerdesin? Duyguyla okunur yazılan şiir Olursa ezgisi sevdaya dair Güzelden meşk alır her âşık şair Kime meşk verirsin şimdi kimlesin? COŞARİ sözlere sarıldı yine Her gece özlemle varıyor düne Umutla baksa da yaşanan güne Beni soranlara dostumdu dersin İBRAHİM ÇOŞAR |
Aşklar mı diyordun, anladım Senin incindiğin, benimse Yollara düştüğümdür yeniden Ahmet Telli |
Ben seni şiirlerde tanıdım okudum, okudum, okudum yine okudum Dizelerine sığınıp ağladım Ben seni şiirlerde sevdim Şiirlerine sarılıp uyudum ve seninle şiirlerinde seviştim kah güldüm kah düşündüm ama hep duyguluydum Ben seni ve aşkı şiirlerinde yaşadım Ben seni şiirlerinde sevdim GÜLCE ŞEREN |
Ben sensiz olanlara seni aratıyorum, Ben sensiz kalanlara seni yaratıyorum, Seni saklayacağım, seni yazıp-andıkça Kendimi çoğaltıyor, seni kuşatıyorum. Unutturmayacağım, seni yaşatacağım, Kendimi çoğalttıkça, seni kuşatacağım, Her zamanda, her yerde sen bende yasadıkça... Sen evreninde sana seni aratacağım. Özdemir Asaf |
Onların Yani Sizin Onların, yani sizin hayatınıza Şarkılar girmiş, şarkısız edemiyorsunuz Şarkılar, yani barış yani gökyüzü Yani bazan burun buruna geldiğimiz köşebaşlarında sonra usul usul, yavaş yavaş kaybettiğiniz yani dost geldi geleceek, sevgili sevdi sevecek Yani şamak adına güzel düştüğü olan Şarkılar, Yani yanıldığınız... Sizin, yani onların hayatlarına allahlar girmiş, allahlardan kurtulamıyorlar Allahlar, yani çarşıda pazarda, yani eevde Yani arabalarına taş koydukları caddelerde Bir dilim jandarma ekmeği kürekte, kürek denizde Yani sızlayageldiği şey öbür taraflarının. Yani gölgesinden ölümü görmüş gibi korkulan allahlar, yani yine yanıldıkları... Cemal Süreya |
Gül… Gül dolu mısraları yazamadım sana gül Gülşen olur düşersen bir damlacık kana gül Gidemedim yolumu kesti hissiyatım ah Dayanır mı tel gövden bu haşin rüzgâra gül Sancıyor gururumdan sızan fikirciklerim Yakışır mı hicapsız bakmak yanağına gül Beni geceden geçen bir yankı yakalıyor Al harabeni al da götür dergâhına gül Köklerinde eriyen yüreğime söz deme Kalayım kapında da değdir yaprağına gül Ah gül hasretsizliği eyleme bana kasvet Bana devadır hasret dert devadır bana gül Camlara insicamı düştü kıvılcımların Seni gördüm har için düştüm hüsnü zan’a gül Vehminde gizlendiğim mısralara bakmadım Döküldüğüm heceyi serdiler hazana gül “Tutuldu gönülcüğüm ufaldı adımlarım Gül, kaybolan renklerde yiten bu ceylana gül” Ah gül kendimde beni perdeleyen şey nedir Bu âlem böylemidir söyleyiver cana gül “Güller ile ovulmuş simanı görüverdim Yangına düştü gönül bende heyecana gül” Gül müptelası gönül gül gönlün müptelası Ruhumdaki telaşı sığdır avucuna gül… EMRE AYVAZ |
Uzanır fildişi turlarına Perdeleri çekili odaların birinde Sabırsız, gergin ve usta parmaklar Ve çalınır kızlığı, dolendo. Gecenizde ansızın duyduğunuz sestir bu. Hep kendi dünyasında olacak biliyordu, Üstelik ne kadar var görmedi. Nasıl duyar? Duyar Ve alınır yalnızlığı, dolendo Gecenizde ansızın döktüğünüz yastır bu Behçet Necatigil |
Bu günde boşa geçti. Ayak uyduramadım zamana. Gerisinde kaldım günün, Ve yaşananlar. Günün kararması gibi, Kararıyorum canımdan, Can çekildikçe. Vakit doldu galiba, Meydan okumanın, Son demlerindeyim. Düşmenin var olduğu, Ama sürünmenin, Olmadığı bir dünya, Hayal ediyorum. HAYAL ediyorum, Elde değil. Hoşça kal dünya: Yavaş, yavaş düşüyorum. ----------------- Ben bir şairim, Yok oluşumu yazıyorum. Kayıtlara girsin diye. TUĞRUL PEKEL |
| Saat: 03:06 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık