MsXLabs
Sayfa 3 / 5

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Sosyal Ağlar (https://www.msxlabs.org/forum/sosyal-aglar/)
-   -   MSN Hata Kodu 80048820 Windows Live Messenger Hatası (https://www.msxlabs.org/forum/sosyal-aglar/19926-msn-hata-kodu-80048820-windows-live-messenger-hatasi.html)

torchbearer 18 Haziran 2008 01:40

Alıntı:

yellow-warm adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1095742)
hata göstermior sadece messenger ve oturum acma yardımcısı yüklenioo dio sonrada yüklü değil yazıo ve ardından daha sonra deneyi tıklayınız ve masa üstüne çıkan yükleyiciden kolaylıkla yükleyebilirsiniz dio sora deneyi tıklıorum masa üstüne çıkan windosw live yükleyicisini tıklıorum ama yine aynı sonuç :S szaten messengerin kendi sitesşnden indirdim az ölncede microsoft sitesinin üzerinden indirdim ama yok sorun hala devam edioo :'( iki gündür denemediğim kalmadı lütfen :( yardım sorun ne olabilir

Windows Update Agent için sorun vermiş olabilir, güncel olmadığı için veya Windows Installer için de sorun vermiş olabilir. Ben ikisinin de linkini vereyim bunları kurarak veya güncelleştirerek deneyin. Yalnız bu programları kurduğunuzda sistemi yeniden başlatın ve oturum açıldıktan sonra Messenger'ı kurmaya çalışın.

Windows Update Agent

Windows Installer 3.1 (v2)

yellow-warm 18 Haziran 2008 14:04

deniorum umarım olur teşekkür ederim

bunların ikisinidemi kurmalıyım yoksa biri olmassa diğerinimi denemeliyim onuda sölersen çok sevinirim yanlış bişe yapmak istemiorum yardımın için çok teşekkürler

torchbearer 18 Haziran 2008 16:50

Alıntı:

yellow-warm adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1096273)
deniorum umarım olur teşekkür ederim

bunların ikisinidemi kurmalıyım yoksa biri olmassa diğerinimi denemeliyim onuda sölersen çok sevinirim yanlış bişe yapmak istemiorum yardımın için çok teşekkürler

İkisini de kurmalısınız.

yellow-warm 18 Haziran 2008 17:15

Alıntı:

torchbearer adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1096647)
İkisini de kurmalısınız.

olmuoo olmuoo olmuooo :break: dedğinide yapsım ama olmuoo :cry: başka ne olabilir sorun anlamadım format atalıda bi hafta oldu daha tekrar format mı attırmalıyım die düşünmeye başladım :cry:

torchbearer 18 Haziran 2008 17:37

Alıntı:

yellow-warm adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1096666)
olmuoo olmuoo olmuooo :break: dedğinide yapsım ama olmuoo :cry: başka ne olabilir sorun anlamadım format atalıda bi hafta oldu daha tekrar format mı attırmalıyım die düşünmeye başladım :cry:

Bir hafta önce format atıldı diyorsunuz, yeni bir formatın herhangi bir yararı olmayacaktır. Söylenilen çözümlerde gözden kaçırılan birşey olabilir. Mesela BIOS'tan saat ve tarih ayarlarında uyuşmazlık olabilir, bunu da gözden kaçırmış olabilirsiniz. Bikaç mesaj öncesinde vermiş olduğum Messenger Error Fixer programını indirip açın ve bunun içinden ilgili hata kodunu işaretleyerek Fix tuşuna basın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve Messenger oturumunu açmayı deneyin.

yellow-warm 19 Haziran 2008 00:51

teşekkür ederim ben bütün yolları denedim ama bi türlü sonuç elde edemedim. aklıma bide live messenger 9.0ı yüklemeyi deneyeyim dedim. 8.5 kullanıodum ve bi de bunu kurmayı deneyeyim dedim ve bu yüklendi şaşırdım ama ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürler :smiley32::)

sinem__17 19 Haziran 2008 17:07

ya msn yi açamıyorum sinir oldum napcam 80048820 hata diye bişe çıkıyo biliyosanıs lütfen yazın bekliyorum şimdiden tşkler

torchbearer 19 Haziran 2008 17:39

Alıntı:

sinem__17 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1098151)
ya msn yi açamıyorum sinir oldum napcam 80048820 hata diye bişe çıkıyo biliyosanıs lütfen yazın bekliyorum şimdiden tşkler

Messenger Error Fixer

Üstteki küçük programcığı indirerek karşılaşılan hatanın yanına tıklayın ve Fix butonuna basın veya Generic Fix butonuna da basabilirsiniz. Dediğim gibi eğer Kaspersky engellemiyorsa sorunun ortadan kalkması gerekir.

Aşağıda vereceğim linkten 80048820 kodunu girerek arama yapın ve orada yazanları deneyin.

BIOS'tan saat ve tarih ayarlarını kontrol edin ve şunu indirerek C:\Windows\System32\drivers\etc\ içine kurulduğuna emin olun. Bu messenger'ı sorunsuz açabilmek için içeren hostlardır. Sizde üstte verdiğim linkteki programcığı indirip hatanın çözümünü yapabilirsiniz.

gulish 2 Temmuz 2008 16:29

Alıntı:

yellow-warm adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1097130)
teşekkür ederim ben bütün yolları denedim ama bi türlü sonuç elde edemedim. aklıma bide live messenger 9.0ı yüklemeyi deneyeyim dedim. 8.5 kullanıodum ve bi de bunu kurmayı deneyeyim dedim ve bu yüklendi şaşırdım ama ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürler :smiley32::)

+1

Aynı sorun oldu bende de, sistem yenilemiştim. Hiç uğraşamam dedim ve 9.01... yükledim. Installer kaynaklıydı demek ki sorun, programı komple indirip kurmak (eski tarzda) daha sağlam bence. Ayrıca son versiyonu türkçeleştirip, herkeslerden önce paylaşan MsXLabs'a bi alkış daha....!!!:)

kumpas19 20 Temmuz 2008 14:56

var fortmat at :Donun cozumu yok kanka onu anca formatla kurtarisin weil windows guvenlik duvari bir kac gecersiz girisim yapinca otomatik kitlio oda ince is

ilkay_1986 20 Temmuz 2008 16:12

slm arkadaşlar..ya ben bu 22 sayfada ne yazıosa yaptım olmuyor olmuyor...kafayı yicem...artık yarın götürüp format attırıcam başka çare yok gibi görünüyor...

existenz 1 Ağustos 2008 02:05

Alıntı:
yellow-warm adlı kullanıcıdan alıntı https://www.msxlabs.org/forum/ambience/buttons/viewpost.gif

+1

Aynı sorun oldu bende de, sistem yenilemiştim. Hiç uğraşamam dedim ve 9.01... yükledim. Installer kaynaklıydı demek ki sorun, programı komple indirip kurmak (eski tarzda) daha sağlam bence. Ayrıca son versiyonu türkçeleştirip, herkeslerden önce paylaşan MsXLabs'a bi alkış daha....!!!:)

MESSENGER 8.5'i İLK KEZ/YENİDEN/ YA DA FORMAT SONRASI YÜKLEYECEK OLUP ANCAK WLM ISNTALLER DE HERHANGİ BİR HATA KODU DEĞİL YÜKLÜ DEĞİL/ DAHA SONRA YENİDEN DENEYİN UYARISIYLA KARŞILAŞIP MESSENGERI KURABİLMEKTEN MAHRUM OLAN ARKADAŞLAR İÇİN ÇÖZÜMDÜR..!(Y):dontcry:
Arkadaşlar sorun wlm installer kaynaklı değildir!
Kontrol ediniz, Bilgisayarım sağ tık özelliklerden bakınız ki; Sistemizin işletim sisteminin Xp Sevice Pack 3 olduğunu görüceksiniz. Sorunun kaynağı sisteminizde sp3 yüklü!
Şöyle ki; Problemi yaşayan arkadaşlarla sıkıntım aynıydı. Sistemime format attım her ne kadar sistemi zaman zaman kasıntılara uğratan anlara sebebiyet verse de windows güncellemelerinden vazgeçmeyen bir kullanıcı olarak güncellemelerden direkt sp3 ü indirdim sadece. Akabinde ilk iş olarak arşivimden wmplayer 11 ie7 veee tabi ki Msn. Ancak Msn de kilit tabi. Wlm installer de yükleme başlıyor oturum açma yardımsı bitiyor messenger başlıyor biticek derken Tak! ''Yüklü değil'' uyarısı her ikisi içinde ve instal mafiş. msiexec'i başlat/çalıştırdan aç kapa olmaz!. WindowsInstaller v.3.1 i indirip yüklemeyi dene izin vermez! Ne denerseniz deneyin boş.

Sonuç olarak:

Wlm 8.5 son sürüm için wlm installeri yükleyebilmeniz için öncelikle sp3 ü sisteminizden kaldırmanız gerekmektedir. Sp3 kaldırılırken uyarı listesi alıcaksınız for example; ekran kartınızın, son dönem oyunlarla gelen ( Stranglehold. Clave Barker's: Jerico, v.b. gibi) Ageia PhysX'in Net Framework 2 ve 3 'ün. Office Programlarının v.b. çalışmayabilirliği hususunda uyarılacaksınız. Uyarıları kale almadan işlemlere devam edin ve sp3'ü sisteminizden kaldırnız. Otomatik güncelleştirmeleriniz açık olarak sistemi reboot edip (yeniden başlatıp) yeni güncelleştirmelri alınız. İlk etapta aşağıdaki likten WindowsInstaller-KB893803-v2-x86.exe (windows İnstaller v.3.1)'i indirip kurunuz. Aksi takdirde birçok güncellemenin başarısız olduğu iletisiyle karşılaşır ve güncellemeleri hiçbirşekilde kuramazsınız.Link aşağıda.

Yükleme ayrıntıları: Windows Installer 3.1 Redistributable

ikinci bir not: Ekran kartınızın en son driverini da yeniden yüklemeniz gerekicek.İsteğe bağlı olarak sistemi sp3'ten arındırdıktan hemen sonra ya da güncellemeleri bitiridikten sonra yapabilirsiniz. Bunun dışında sıkıntı yaşanacak kabaca aklıma gelmiş yukarıda bahsini geçtiğim sp3 kaldırımındaki uayrılar doğrultusunda problem yaşarsanız ilgili programları v.b. yeniden install etmek olucaktır, Ekran kartı driver'i gibi. Zira bu yardım konusunu işlemleri henüz şuan bitirmiş ve neticeye ulaşmış olduğum an itibariyle yazmaktayım...

Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra forumdaki moderatör arkadaşların vermiş olduğu ilgili linklerden veya şahsen gerek messengerin kendi sitesinden gerekse microsoftun sitesinden indirmiş olduğunuz wlm installer'i çalıştırarak sorunsuz bir şekilde messengerin güncel ve en son sürümünü (ki şuandaki sürümü 8.5.1302.1018'dir) kurabilirsiniz.
Kaynak bizzat aynı sorunu yaşayıp bu şekilde tespit edip çözümleyen şahsımdır.Teşekküre gerek yoktur. Herşey paylaşım adınadır. Saygılar...
:hug:
:turkiyem:

aysem19 2 Ağustos 2008 15:29

slm benim sorunum ise şöyle windows live messenger 8.5 BETA powered by MsXLabs.org bir sorunla karşılaştı diyor ve msn açılmıyor nasıl düzeltebilirim 80048820 kodlu hatanın çözüm yollarını denedim ama olmadıı? :( ne yapcam bilmiyorumm
Yardımcı olursanız sevinirim

byahmet 7 Ağustos 2008 17:21

Alıntı:

Psychic adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 609712)
Arkada$Lar Oyle kodlar modlar Hepsi Palavra
ßende 3 gundur Aynı Sorun war ßende karde$imin hotmaili falan açıyo ßenim iMap.cc 'yi acmıyo ilk once saatten falan sandım ugrastım ama aynı sorunu veriyodu $imdi Kendi ßasima Cozumunu ßuldummmm...

Sorun internet explorer .. ExpLorer i Aciyoruz AracLar internet SecenekLeri GeLi$mi$ sekmesine TıkLıyoruz Ardindan En aLtta SıfırLa die ßi secenek war ßunLarı yaparken msn in acık olmamasına dikkat Lutfen .. Daha sonra ßuyuk ßir kutuda ßize uyarı Mesajı geLiyo .. YukLeyicinin AyarLarına Doneceğim oLsun mu diyor. Evet diyoruz işLem yapmaya ßasLıyo işlem ßittiginde Explorer i komple kapatın Hatta Pc yye ßi reset atin Sonra RahatCa GireßiLirsiniz ...
ßen Her yoLu denedim yaLnizca ßu caLı$tı ßu da Kesin Çözüm YorumLarınızı ßeqLiyorumm..

kardeş çok saoL yha dediğini yaptım ve oldu teşekkürler..:D
:moo::cl:

existenz 7 Ağustos 2008 23:21

Alıntı:

aysem19 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1136728)
slm benim sorunum ise şöyle windows live messenger 8.5 BETA powered by MsXLabs.org bir sorunla karşılaştı diyor ve msn açılmıyor nasıl düzeltebilirim 80048820 kodlu hatanın çözüm yollarını denedim ama olmadıı? :( ne yapcam bilmiyorumm
Yardımcı olursanız sevinirim

Windows Live
Yukarıdaki linkten direct şuan kullanımda olan en son final sürümü olan 8.5.1302.1018 i kurunuz.
Kurulumda problem yaşarsanız şayet: aşağıdaki konuyu ve yönergeleri okuyunuz.

WLM Installer Kurulum Problemi ve Çözümü

anilanil1 16 Ağustos 2008 14:22

choqqq saolun çözdüm sorunu:cl:

dehLizz_ 22 Ağustos 2008 12:05

ben saat we tarihi günceLLedim sorun çözüLdü.. teşekkür ederim..

angel_angel 12 Eylül 2008 19:30

regsvr32 Softpub.dll

bu işlemi yaptıktan sonra düzeldi.nasıl oldu bende bilmiyorum:)

conqierors 14 Eylül 2008 17:42

explorer proxy ayarı yapmıştım düzelttim MSNe girebiliyorum artık.

criminal1 15 Eylül 2008 07:38

Alıntı:

angel_angel adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1174342)
regsvr32 Softpub.dll

bu işlemi yaptıktan sonra düzeldi.nasıl oldu bende bilmiyorum:)

ben bu işlemi yapdıktan sonra bile düzlemedi...

hata kodu: 80048820

genişletilmiş hata kodu: 80048411

başka bi hata kodu ise: 8100030d

bunlar nedemek? ve sorunum şçyle "sorun gider" i tıkladığımda Sistem dosyası ve Anahtar bağlantı noktası kısmında sorun çıkıyor ve onaramıyor. evet bi firewall kullanıyorum (NOD32 Smart Security 3.0.669) ama daha önce bu ilk seferinde değilse bile 2. yada 3. denemelerde girebnl,iyordum bi ara bilgisayrıma internet hzılandırıcı (download accelerator) ve youtube gibi sitelere girmeyi kolaylaştıran bi prg kullanıyordum ki bu prg kullanırken daha önce sorun çıkmıyordu ama diğer prg kullandıktan sonra (download accelerator ı) bu sorunla karşılaşmaya başladım... acaba bilgisayrıma ne yapmış olabilr bağlantıya nasıl engellemiş olabilr? msn 8.5 kullanıyorum. birde şu socks ayarları dediğiniz şeyi bulamdım bağlantılar bölümüde...internet seçenekleri>gelişmiş kısmında "internet explorer ayarlarını sıfırla" kısmı sorunmu çözermi yada msni kaldırıpğ yeniden yüklemek? teşekkürler...

hasan15 15 Eylül 2008 20:44

ne zman açılcak ???

criminal1 15 Eylül 2008 22:22

Alıntı:

criminal1 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1176666)
ben bu işlemi yapdıktan sonra bile düzlemedi...

hata kodu: 80048820

genişletilmiş hata kodu: 80048411

başka bi hata kodu ise: 8100030d

bunlar nedemek? ve sorunum şçyle "sorun gider" i tıkladığımda Sistem dosyası ve Anahtar bağlantı noktası kısmında sorun çıkıyor ve onaramıyor. evet bi firewall kullanıyorum (NOD32 Smart Security 3.0.669) ama daha önce bu ilk seferinde değilse bile 2. yada 3. denemelerde girebnl,iyordum bi ara bilgisayrıma internet hzılandırıcı (download accelerator) ve youtube gibi sitelere girmeyi kolaylaştıran bi prg kullanıyordum ki bu prg kullanırken daha önce sorun çıkmıyordu ama diğer prg kullandıktan sonra (download accelerator ı) bu sorunla karşılaşmaya başladım... acaba bilgisayrıma ne yapmış olabilr bağlantıya nasıl engellemiş olabilr? msn 8.5 kullanıyorum. birde şu socks ayarları dediğiniz şeyi bulamdım bağlantılar bölümüde...internet seçenekleri>gelişmiş kısmında "internet explorer ayarlarını sıfırla" kısmı sorunmu çözermi yada msni kaldırıpğ yeniden yüklemek? teşekkürler...

hiçmi bilen birileri yok yada ilgilenen?

fureur 26 Eylül 2008 21:06

teskurler

basc 27 Eylül 2008 02:09

Msn Hata Kodu 80048820 hata kodunu acmak için tum yolları denedim ve sadece aşağıdaki kodları msn yi tamamen kapattıktan sonra sırayla hepsini başlat çalıştıra girip ok yaptım ve benim msn açıldı emeği geçenlere teşekurler

Alıntı:

NoRanynn adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 344183)
Atladığınız birşeyler var olmalı.. Yukarı da yazdıklarımı sırayla uygulayın..

Bunlar dışında; Başlat >> çalıştır

regsvr32 Softpub.dll
regsvr32 Wintrust.dll
regsvr32 Initpki.dll
regsvr32 Rsaenh.dll
regsvr32 Mssip32.dll
regsvr32 Cryptdlg.dll
regsvr32 Msxml3.dll

tek tek deneyin.. Bu da olmazsa yapabilecek birşey yok malesef...

azz_berdush 27 Eylül 2008 21:33

merhaba ben msn mı açamıyorum hata kodu:80048820 bunu nasıl hallederiz..

celalyeleser 11 Ekim 2008 08:42

80048820 hata kodunu veriyo ne yapmam lazım msn açılmıyo

Misafir 11 Ekim 2008 09:09

Alıntı:

celalyeleser adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1200341)
80048820 hata kodunu veriyo ne yapmam lazım msn açılmıyo

Alıntı:

Morrigan adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 344109)
Hata Kodu 80048820 : Üzgünüz, şu anda Windows Live Messenger oturumunuzu açamadık. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Durumu çözmenize yardımcı olması için aşağıdaki adımları deneyin:
  1. İnternetinizin olup olmadığını kontrol edin.
  2. Bilgisayarınızın saatini ve tarihini kontrol edin
  3. Explorer'ın proxy ayarlarının otomatik bul seçeneğini kaldırın.
  4. explorer da tools(ayarlar) altında Internet Options(internet seçenekleri) connections (bağlantılar) Lan setting içindeki Automatically detect settings(otomatik proxy bul)seçeneğini kaldırın.
  5. MSN Messenger 7.5i başlatın.sonra msn de "Tools" menüsündeki "Options." seçeneğini açın.orada "Connection," ve "Advanced Settings." seçeneğini açarak "SOCKS." seceneğini kaldırın okeyleyerek setting bölümünden çıkabilirsiniz.
  6. Explorerın ayarlarındaki advantec seçeneğini ayarlayacağız.
  7. explorerda tools(ayarlar) altında Internet Options(internet seçenekleri) menüsündeki advantec (gelişmiş) sekmesindeki security altındaki
  8. "Check for server certificate revocation" (sertifika ile iilgili alanı) sekmesinin chekini kaldırın.
  9. "Use SSL 2.0" sekmesini işarateleyin
  10. "Use SSL 3.0" sekmesini işarateleyin
  11. Sonra da msn messengerınızı tamamen kapatın. System treyden de kaldırın. Daha sonrada başlat çalıştırdan aşağıdaki komutları yazın. Her komutu yazıp okeylediğinizde registerin başarılı bir şekilde yapıldığına dair mesaj gelecektir. İşleminizi bitirdikren sonra msni tekrar çalıştırın.çalışmazsa makinenizi restart edip deneyin.
  12. Yine sorun devam ederse msni update seçeneği ile kurun.
26 Şubat 2008: Yine Messenger hizmetinde bir sorun var. Bilgisayarınızda herhangi bir değişiklik yapmadan 5'er dakika arayla oturum açmayı deneyin. Windows Live (Hotmail) sunucuları aşırı yüklenmiş olabilir (isteklerin zaman aşımına uğramasına neden olur) ya da Türkiye'yi etkileyen bir ağ problemi olabilir. Bazı hesaplarda oturum açabilmek mümkün. Oturum açılabilen ve oturum açılamayan hesaplar arasındaki en büyük fark ise "izinli ve engelli listelerindeki kişi sayıları".

Buyrun

Painfellinq 15 Kasım 2008 23:41

Herseyi denedim diyebilirim ama olmadı yha anlamadım hıcbırsey yardıma ıhtıyacım war. :s

Tekrar denediğimde aynı açılmadı ve
Hata kodu 80048820 .. Geliştirilmiş hata kodu 80048439....Mesajını verdi

Yardımmm :(

manzak 13 Aralık 2008 10:13

Tüm Seçenekleri Yaptım Sadece Şu Durumda Hata Verdi.

Arkadaşlar Dll Dosyalarını Çalıştır Dediğimde 2 Dosya Modülü Bulunmamaktadır Diyor ve Ardından Bu Dll Dosya Yükleyici Bat Dosyasını Yükledim Sorun Yine Aynı İnanın 2 Haftadır Msn'ye Giremiyorum Lütfen Yardım Lütfen :( .

Sedat_kadri 23 Aralık 2008 22:51

arkadaslar size cok teşekkürler tarih yaptım msn nem açıldı İyiki warsınız

donkisot_55 7 Ocak 2009 18:58

msn hata kodu her denediğimde değişiyor.Bir 80048820, bir 80072efd, bir 80048830 gibi bir sürü hata kodu veriyor.Başım döndü.Yardım edin lütfen.:$

voyvoda4life 24 Ocak 2009 21:18

çok saolun siz olmasınız yapamıcakdım aklıma gelmezdi tarihin ayarlancağı bilgisayara format atmıştım xpdde etkinleşitr diyordu onu etkinlleştirmiyordu onu etkibleştirdiği saolun :D

mburakbarut 25 Ocak 2009 16:37

ARKADASLAR BENI COK IYI DINLEYIN BENDE BU KONUYU COK ARASTIRDIM AMA EN SONUNDA BASARDIM ILK BASTA RapidShare: Easy Filehosting
PROGRAMINI KURUYORUZ BURDAN MESSENGER İLE İLGİLİ HERSEYI SILIYORUZ ARDINDAN WINDOWS INSTALLER CLEAN UP DOSYASINDAN MESSENGER DOSYALARINI REMOVE EDIYORUZ ARDINDAN MSNI KURUYORUZ

dejavulife 7 Şubat 2009 00:43

Alıntı:

NoRanynn adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 344183)
Atladığınız birşeyler var olmalı.. Yukarı da yazdıklarımı sırayla uygulayın..

Bunlar dışında; Başlat >> çalıştır

regsvr32 Softpub.dll
regsvr32 Wintrust.dll
regsvr32 Initpki.dll
regsvr32 Rsaenh.dll
regsvr32 Mssip32.dll
regsvr32 Cryptdlg.dll
regsvr32 Msxml3.dll

tek tek deneyin.. Bu da olmazsa yapabilecek birşey yok malesef...

Eyvallah sonunda oldu ... :)

vasili 10 Mart 2009 23:05

Hata kodu 81000306
daha öncede oldu msn yi komple kaldırdım geri yüklediğimde açıldı ama bu sefer açılmadı.
işletim sistemim xp , nod 32 yi kullanıyrum. yardım ederseniz çok sevinirim

asnilak 21 Mart 2009 11:38

Bilgisayarınızın saatini ve tarihini kontrol edin bende sorun buymus cok tesekur ederm pc nin tarihini dogru ayarladm düzeldi msxlabs sitesine cok tesekur ederm aradm hersey burda buldum morrigan eline saglk wala kafa yicektm :D

deu_safa 4 Nisan 2009 20:47

Arkadaşlar Windows Update Agent yüklenemiyor ve hata veriyorsa bu demektir ki, kullandığınız Windows'un orijinal kopyası değil. Bu durumda kullanmakta olduğunuz Windows'u etkinleştirip Windows Update Agent'ı tekrar yüklemeniz gerekmektedir. Bunun ardından Windows Live Messenger 8.5 Final'i bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Alıntı Değildir. [Bei Safa]

kmaiml 20 Mayıs 2009 08:31

SÜPER Bİ SİTE BURASI YHAF :) AZ KALSIN MSN İÇİN DELİRİYODUM. SADECE SAATİ AYARLAMAM GEREKİYORMUŞ ::d:d::D
emeğe saygı beyler :d:dd:

TİZZY 22 Mayıs 2009 20:44

YARDM PLEASE

ARKADŞLR LÜTFNNN YARDM EDN MSNi YENİ YÜKLEDM VE BİLGİSAYRIII KAPATTM AÇDIĞMDA MSN AÇILMDII 80048820 SORUNU VAR DİE GÖSTERİYR ......:*(:@

ThinkerBeLL 22 Mayıs 2009 20:49

Alıntı:

TİZZY adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1404471)
ARKADŞLR LÜTFNNN YARDM EDN MSNi YENİ YÜKLEDM VE BİLGİSAYRIII KAPATTM AÇDIĞMDA MSN AÇILMDII 80048820 SORUNU VAR DİE GÖSTERİYR ......:*(:@

İnceleyiniz > MSN Hata Kodu 80048820 Windows Live Messenger Hatası

ahmetseydi 22 Mayıs 2009 21:04

Alıntı:

TİZZY adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1404471)

Bu konunun ilk mesajındaki uygulamalar işe yaramazsa şunları deneyin;

Bilgisayarın saat ve tarihinin doğru olduğundan emin olun. Eğer saat ve tarih ayarlarında herhangi bir problem yoksa, Başlat'dan Çalıştıra'a tıklatın ve şu kodları teker teker yazıp Enter 'a basın:

regsvr32 Softpub.dll
regsvr32 Wintrust.dll
regsvr32 Initpki.dll
regsvr32 Rsaenh.dll
regsvr32 Mssip32.dll
regsvr32 Cryptdlg.dll
regsvr32 Msxml3.dll

hebelehubala 26 Temmuz 2009 21:16

Hata Kodu: 80048820

Affınıza sığınarak böyle bir konu açıyorum, biliyorum direk bu hatanın çözümlerini içeren başlıklara yönlendireceksiniz fakat hiçbiri işlemiyor, sırf bunun yüzünden bilgisayarıma format attım. O düzeye geldim artık. Hata ile ilgili çözümlerden;

Saatimde ve tarihimde problem yok,
"dos"dan yani kabaca "cmd"den girilecek tüm komutları girdim ama faydası yok,
internet explorer sertifikalarında yapılacaklar otomatik ayarlı yapmama gerek yok genede silip bir daha yaptım ama yinede fayda yok. "WLM"den çokda anlamasam anlayan kişilere yani sizlere sormak istedim çünkü dikkatimi çeken bazı şeyler oldu;

http://i26.tinypic.com/2s84mt3.jpg

Resimdeki klasik hatamı aldım. İnternetteki çözümlerden bir şey olmayınca komiğime gitsede "sorun gider"e tıkladım.

http://i30.tinypic.com/28qyol.jpg

Resimde görüldüğü gibi "sistem dosyaları"ndaki hata ve "ie çevrimdışı ayarı" kısmı gözüme ilişti. Ufak bir şey daha farkettim, 2-3 gündür (format attığımdan beri) sertifika sorunu yaşıyorum. Tarayıcım "Firefox" aynı sorun "i.e."de de oluyor. "Bu sertifikanın süresi geçmiştir" diye uyarı alıyorum. Güvenli bölgeye ekle deyip kurtuluyorumda "wlm" konusu gerçektende canımı sıktı.

"WLM" konusunda, tartışmasız en bilgili kişilerin oluşturduğu bir forum. Bunu palavra sıkıp, sizi yücelterek konuma bakılması anlamında söylemiyorum. Sadece bilgili kişiler olarak sizlere soruyorum. Dediğim gibi yukarıdaki resimde gözüme ilişen "sistem dosyası" ve "ie çevrimdışı ayarları" kısımları yüzünden aklıma takıldı. Bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılarımla.

NeutralizeR 26 Temmuz 2009 21:51

Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Formattan sonra hangi programları yüklediniz? Güvenlik yazılımınız nedir, devre dışı bıraktıktan sonra değişen bir şey oluyor mu? Modeminizin güvenlik ayarlarını en düşük seviyeye getirmeyi ya da güvenlik duvarını devre dışı bırakmayı denediniz mi? XP kullanıyorsanız Başlat > Programlar > Windows Messenger ile oturum açabiliyor musunuz?

hebelehubala 26 Temmuz 2009 22:30

Messenger ile oturum açabiliyorum, kaspersky kullanıyorum. Güvenlik duvarımı devre dışı bıraktım, kasperskyı devre dışı bıraktım ama fayda etmiyor. Windows Xp Service Pack 3 kullanıyorum. Yüklediği programlar;

Kaspersky, firefox, jdownloader, wlm, winamp, winrar, advanced systemcare pro.

Programlardan kaynaklana problem olarak düşündüm hepsini kapatarak denedim fakat bir çözüme ulaşamadım. Messenger'dan kaynaklana sorun olarak düşünüp, 7 kere tekrardan kurup 3 kere alt sürümleri kurdum fakat hepsindede hata aldım...

NeutralizeR 26 Temmuz 2009 23:26

Alıntı:

hebelehubala adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1447608)
Messenger ile oturum açabiliyorum, kaspersky kullanıyorum. Güvenlik duvarımı devre dışı bıraktım, kasperskyı devre dışı bıraktım ama fayda etmiyor. Windows Xp Service Pack 3 kullanıyorum. Yüklediği programlar;

Kaspersky, firefox, jdownloader, wlm, winamp, winrar, advanced systemcare pro.

Programlardan kaynaklana problem olarak düşündüm hepsini kapatarak denedim fakat bir çözüme ulaşamadım. Messenger'dan kaynaklana sorun olarak düşünüp, 7 kere tekrardan kurup 3 kere alt sürümleri kurdum fakat hepsindede hata aldım...

Yasaklı sitelere girmek için herhangi bir program kurdunuz mu? DNS ayarlarınızı değiştirdiniz mi?

hebelehubala 27 Temmuz 2009 08:39

Hayır,

NeutralizeR 27 Temmuz 2009 11:20

Alıntı:

hebelehubala adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1447725)
Hayır,

Windows kurulumunuzda bir problem var gibi görünüyor. Maalesef bu hatanın onlarca sebebi olabileceği için yerinde incelenmesi gereken bir durum olduğundan bir çözüm önerisinde bulunamıyorum. Windows'u güncelleştirmeyi, onarmayı deneyebilirsiniz.

Misafir 31 Ağustos 2009 11:45

Alıntı:

msn onar
8004882e hata veriyor nasıl düzeltebilirim..? yardımcı olursanız sevinirim

The Unique 31 Ağustos 2009 11:49

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1470133)
8004882e hata veriyor nasıl düzeltebilirim..? yardımcı olursanız sevinirim

Bu Hataları aldığınızda e-posta adresi veya parola kısmını boş bıraktınız, doldurmanız gerekiyor demektir..

Misafir 3 Eylül 2009 04:13

hata kodu bu 80048820[

internete giriyo ama msnye girmiyo nedne anhatar bağlatı noktaları diyo bide dns ayarları diyo nedir yardım edin lütfen

Saat: 21:21
Sayfa 3 / 5

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık