![]() |
|
Evvela dişlerimiz döküldü Sonra saçlarımız Arkasından birer birer arkadaşlarımız Şu canım dünyanın orta yerinde Yalnız başına yapayalnız Kırılmış kolumuz, kanadımız Tatlı canımızdan usanmışız Bir şüphedir sarmış yüreğimizi Ya kendini aldatıyor demişiz ya bizi Bir şüphedir demir atmış ciğerimize Pamuk ipliği ile bağlamışlar bizi Düğüm üstüne düğüm şöyle dursun Bir çalım bir kurum hepimizde Nereden inceyse oradan kopsun Bu canım dünyanın orta yerinde Hayvanlar kadar bağlanamamışız birbirimize Yalan mı? Gözünü sevdiğim karıncalar İşte: Hamsiler sürü sürü Arılar bölük bölük geçer Leylekler tabur tabur Ya bizler? Eşref-i mahlukat! .. Boğazımıza kadar kendi murdar karanlığımıza gömülmüşüz Bizler bölük bölük, bizler tabur tabur Bizler sürü sepet Yalnız birbirimizi öldürmüşüz. Bedri Rahmi Eyüboğlu |
Dost mu ? haha Dost artık çölde su bulmak gibi birşey , arkadaş çok ama dost yok beyler Etafında bir sürü gezicek tozucak insan olması ama bir tane bile derdini dinliycek ve yada senin yanlışlarını sert bir şekilde yüzüne vuracak seni uyandırıcak bir dost yok malesef ve dost olmadığı zaman insan kendini çok daha yalnız hissediyor aile tabiki önemli ama bir dost bambaşka ben DAHA TATMADIĞIM İÇİN yani herhalde öyledir dost bambaşka yapmacık insanlardan menfaat uğruna kurulan arkadaşlıklardan nefret ettiğim kadar hiçbirşeyden nefret etmemişimdir adam olsun net olsun dönekliğe gerek yok .. |
|
Dostluģu öyle yüzeysel yaşıyorki şimdi insanlar ,yoldan geçene dostum der olmuşuz.. merak ediyorum .. hangimiz gerçek dostu bulmuşuz ?? Kaçımız riyasız gerçek bir dost olmuşuz ??? hakka dostluğumuz tartışılırken kula dostluğumuz nasıl olur ??? |
Nazlı nazlı yükselir köpük, derken pat diye sönüverir. Herzaman başkalarından öğrenmeye açık ol. En iyi bildiğin konularda bile köşeli düşünme, büyük konuşma. Cümlenin sonuna nokta değil, ünlem değil, virgül yahut üç nokta koy. Açık bir kapı bırak daima. Ne kadar bilsen de hiçbirzaman yeterince bilemeyeceğini unutma. Tevazudan şaşma. Ancak ozaman kurtulabilirsin bilginin cehaletinden. diyor DOST… |
---- Dostluk daima tatlı bir sorumluluktur ; asla bir fırsat değildir.. (H. Cibran ) ---- Yalnız kendi nefsini düşünerek dost arayan, hizmetçi arıyor demektir.. (Cenap Şahabettin) ---- Komşunu sev , ama aradaki bahçe duvarını kaldırma.. (George Herbert) - ---- Dost, eleştirisini yüzünüze ; övgüsünü ise hem yüzünüze hem de başkalarına yapan kişidir.. ---- Birinin üzüntüsüne herkes katılabilir; sevincine ve başarılarına ise ancak yüksek ruhlu olanlar sevinir. ---- Sakın kendisine verdiğin kıymeti sana vermeyenle arkadaş olma.. (Hz. Muhammed) ----Gerçek dostlar, iyi gününüzde davetinize icabet ederken, kötü günde davetsiz gelenlerdir..(Theophratus) |
Dost ancak dostuyla bilinir....BEKİRR... |
Güzel bir gülü, güzel bir geceyi, güzel bir dostu herkes ister. Önemli olan gülü dikeniyle, geceyi gizemiyle, dostu tüm derdiyle sevebilmektir... Şemsi Tebrizi.. |
çıkarcılık üzerine kurulmuş bütün dostlukların canı cehenneme, orada onları bekleyen bir sürü aç var, böyle dostluklar sadece görüntü olarak dostluk gözüküyor bana. yalan dolan ile yürümüyor işler, etrafım böyle insanlarla dolu, gerçeklikten uzak kendi kurgularının krallığını sürdürüyorlar. değişim bu kadar zor olmamalıydı. sıkılıyorum. dostum yok. |
| Saat: 22:54 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık