![]() |
şafak kaçta ASKERİM.. ekmeğim suyum helalim.. sen nöbette duruken.. ben Seni BEKLERİM ! http://img176.imageshack.us/img176/6038/ih0bns3zl.gif |
Asker Ocağı Hani asker ağlamaz diyorlardı, İşte ağlıyor, Hani asker sevmez diyorlardı yarim aklımdan çıkmıyor, Hani asker ölmez diyorlardı baksa azrailin elinde ismim yazıyor. Hani sevenler aylrılmaz diyorlardı, Baksana bir mektup bile gelmiyor, Hani asker unutulmaz diyorlardı, soranım bile olmuyor, Hani asker ölmez diyorlardı,baksana azrailin elinde ismim yazıyor. Hani asker özlemez diyorlardı, Baksana gözlerim seni arıyor, Hani asker sevmez diyorlardı, Yüreğim kan ağlıyor |
ASKER Ana yüreği,dayanmaz evladını göndermeye Sağ tarafına oturur bir sancı Kara topraklara gireceğini bile bile Esirgemez vatan sevgisini yüreğinden Refağa kavuşmasını ister her zaman ana yüreği... |
Kardeşim Allaha Emanet Ol...Ardından da Ben Geliyorum.. Ayrılmak Zor Biliyorsun Sende Ama... :turkiye:VATAN BORCU NAMUS BORCU:turkiye:.. |
Hoyrat bir rüzgar eser başımda, boğucu ve soğuk Hesapsız sorgular ve sorular hücum eder yüreğime Saldırıya uğramış zavallı asker gibi üzgün ve donuk Beklerim infazımı, beklerim idamımı günden güne |
Asker Anasıyım Asker Anası Dün gece uğurladım seni, Vatana asker ettim. Cama dayalı başın, Ağlayamadan bakışın, Yüreğimi dağlayışın, Gözlerimden gitmiyor. Ben asker anasıyım, Ağlama demeyin bana.... Asker eyledim vatana, Sütüm helal olsun sana, Ben asker anasıyım. Bir emanetin var bende, gözün arkada kalmadan git sen de, eşin benim desteğim bu zor günde, Ben asker anasıyım! Sana hasretim her zaman, Cağlayacak sular gibi, Vatan borcun namus borcun Deyip yolunu gözleyeceğim, Ağlama demeyin bana, Bitecek bu günler ve hasret, Kavuşacağım sana, Ben asker anasıyım! |
Suskundu Cami avlusunda bir köşeye çöken ana Gözlerinden yaş gelmiyordu Kurumuştu pınarları Bağrı yanıyordu... Bakıyordu ama sanki kimseyi görmüyordu Gözünün önünde oğlunu asker ocağına Vatan kucağına yolcu edişi vardı Gururla yollamıştı Şırnağa _____Dün gece yavrumu rüyamda gördüm _____Yün çorap istedi o sabah ördüm _____Zarfa Şırnak yazıp postaya verdim _____Askerin anası erinmezimiş Biliyordu ki! Oğlu vatanına hizmet edecek Biliyordu ki! Oğlu asker ocağını Ana kucağından tatlı bilecek... Yemin töreninde oğlunu izlerken Göğsü kabarmıştı Bu günleri gösterdiği için Yaradanına dua etmişti... Elini koynuna attı Oradaydı oğlunun son emaneti O sabah postacı getirmişti Üzerinde göz yaşının izi vardı Belli ki; Ağlamıştı oğulcuğu yazarken Bir de resim koymuştu zarfa... Anam diyordu mektubunda Terhisime az kaldı Ama bilesin ki Oğlun doymadı vatanına hizmete Keşke! Bir daha alsalar beni askere... _____Yanası yanası ciğer yanası _____Yansa da ağlamaz şehit anası _____Ananın yaktığı asker kınası _____Kıyamete kadar silinmezmiş Hiç düşünmemişti Oğlunun; Vaktinden önce terhis olacağını Al kanının, beyaz karı boyayacağını Bedeninin ay yıldızlı bayrağa sarılacağını... Hiç düşünmemişti Bir cami avlusunda Oğluna hakkını helal edeceğini Onu şehit mezarlığına defnedeceğini Oğlu yerine soğuk mezar taşını Sevip okşayacağını, konuşacağını... Hiç düşünmemişti Şehit anası olacağını... _____Zamanı tez geçti üç ay kalmıştı _____Kuşkunun yerini umut almıştı _____Cansız hayalim diye resim salmıştı _____Belkide gidipte gelinmezmiş _____Soğukmuş oralar her taraf karmış _____Dağlar amansızmış,yolları darmış _____Bastığı yerde de bir mayın varmış _____Toprağa basarken bilinmezmiş _____Nöbete giderken gününü saymış _____Az değil uz değil tam ondört aymış _____O gece görmedik bir yıldız kaymış _____Yıldız sahibine görünmezmiş _____Al kanları beyaz kara dökülmüş _____Kol kopmuş yavrumun topuk sökülmüş _____Duydum ki ciğerim ölürken gülmüş _____Halbuki ölürken gülünmezmiş |
Ölüme Asker Ağzının düşman dediğine yüreğin acırdı Sorardı aklın neden diye Ölümün vekaletiydi taşıdığın Senin de vicdanın vardı be asker Taşıdığın tüfek ağır gelirdi omuzlarına Kurşunları kendinden ağırdı tüfeğinin Vurduğunun da yüreği vardı Vurduğunun da bekleyeni vardı be asker Bir kendine acısan bir düşmanına acırdın Tek fark safındı belki de Aradaki çizgiydi seni ondan ayıran O da başkalarının çizgisiydi be asker Hiç istemezdin öldürmeyi Zaten karıncayı bile incitemezdin Ama karsı karsıya geldiğinde mecburdun Düşmanını öldürmeye, kurşundan değildin be asker Seninki de candı be asker Taşıdığın yürekti Sevdiğin vardı sevenin vardı Senin de bekleyenin vardı be asker. |
İnsan bekler olduysa kışı, nerde diye ölesiye Geçip giden günleri hiç istemeden yaşıyorsa Ya da takvimdeki çentiklerin insafına kalıyorsa Sayılı gün derdindedir, bekler ki geçiversin. Sanki yitip giden ömür değil, insan değil O denli sabırsızdır, zaman akıp gitmelidir. Akrep mi kovalar yelkovanı, Usulca akan kum saatinin kumları mı titreşmelidir idam mahkumuna dömüş zihninde, Bilemez olur insan! Bilemez ne akrep, ne yelkovan! Önce yapraklar sararmalı, teker teker düşmeli her biri Her düşen yaprakla bir kalp atışı zaman geçmelidir Sonra da süpürmelidir rüzgar binbir türlü hışırtıyla Yüreği yanık kaldırımları. Gelmeli artık kış, bir an önce gelmeli Hayat, insana bir pusu; bazen kıştır beklenen, Bazen de bir sevgili... Gün olur, bir kışa avuç açar yürek, Soğuk, donuk bir kışa... Ve bu kış bir asker daha eve dönecek, Bir asker daha! |
Sistemler çöktü akşam şafağında, Ne psikoloji var nede moral burada, Herşeyim alt-üst olmuş artık, Kafayı yemek üzereyim asker ocağında. Yanaşık düzen eğitimi aklımdan çıkmıyor, Şafak saymıyorum çünkü zaman geçmiyor, Tek başarım sürünme, hatam olmuyor, Ömrüm yat-kalk ile geçmiş asker ocağında. Dans ederiz, dansın adı komando dansı, Vermiş Allah'ım böyle bir şansı, Bir ayrılık var Allah'ın belası, Yoksa güzel herşey asker ocağında. |
| Saat: 15:59 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık