![]() |
Windows live messenger’ın spaces sayfasına eklenen ve beta aşamasında olan yepyeni özelliğini sunuyorum..Henüz beta aşamasında olan bu yeni özellik bakalım ilerleyen günlerde ne kadar ses getirecek. Özelliği kısaca şöyle tarif edeyim hemen; Msn adresi olupta kendine spaces açan kişi sayısı her geçen gün artıyor..Spaces için yenilik arayanlar, benim sayfam farklı olsun veya spacesimi ziyaret edenler bana çabuk ulaşsın diyenler bu özelliği kullanabilirler. Spacesnize ekliyeceğiniz basit html kodları sayesinde sayfanızı ziyaret edenler isterlerse sizinle online olarak iletişime geçebilecek ve onlarla sohbet edebilme imkanı yakalayabileceksiniz. Şimdi gelin hep beraber bu özelliğin spaces sayfasına nasıl ekleneceğine ve kullanılacağını öğrenelim..
2. Hesabınızla oturum açtıktan sonra aşağıdaki resimdeki gibi bir sayfaya yönlendiriliceksiniz ve ordan “internetteki herkesin çevrimiçi durumumu görmesine ve bana ileti göndermesine izin ver” seçeneğini işaretleyerek kaydedin. http://i155.photobucket.com/albums/s292/grandlive/grandlive/spaces-msn.jpg 3. Kayıt işlemini yaptıktan sonra hemen sol menüdeki web ayarlarından HTML oluştur seçeneğine giriyoruz ve Messenger seçeneği seçiyoruz. Seçtiğimiz pencerenin hemen alt tarafına html kodlarını veriyor zaten onları seçip kopyalıyoruz. http://i155.photobucket.com/albums/s292/grandlive/grandlive/spaces-msn-1.jpg 4. Şimdi sıra geldi spaces sayfamıza eklemeye. Düzenleme sayfamıza giriyoruz ve Özelleştir seçeneğinden Modül ekleyi kullanarak özel html kodlarını yazacağımız modülü oluşturuyoruz. http://i155.photobucket.com/albums/s292/grandlive/grandlive/spaces-msn-2.jpg Html kodlarını ekliyeceğimiz modül sayfamıza yerleştikten sonra kaydet diyoruz. Eklenen özel HTML modülünü düzenle diyip daha önce den kopyaladığımız kodları yapıştırıyoruz ve ardın dan yayımla diyip bitiriyoruz. 5. Anlattığım basit işlemleri doğru yaptıysanız aşağıdaki gibi bir konuşma penceresi sayfanıza eklenecektir. Böylelikle kurulumu tamamlamış oluyoruz. http://i155.photobucket.com/albums/s292/grandlive/grandlive/spaces-msn-3.jpg
Konuşma başlat dedikten sonra;Hesabınızla oturum açarak veya anonim ileti gönder seçeneğini kullanıp (ziyaretçi) olarak mesaj yollayabilirsiniz. Tamamen size kalmış bir olay. Şimdi ben bunu bir arkadaşımla test ediyorum. Kendisi otorum açarak değil de anonim ileti gönder seçeneğini kullanarak bana mesaj yollamayı deneyecek. Arkadaşım anonim olarak ziyaretçi girişi yapıp mesajını bana yolladı. Eğer e-posta adresinizin gösterilmesini istemiyorsanız anonim ileti gönder seçeneğini kullanabilirsiniz. http://i155.photobucket.com/albums/s292/grandlive/grandlive/spaces-msn-5.jpg Yazdığı iletiyi bana gönderdikten hemen sonra yeni bir konuşma penceresi açılıyor ve oradan görüşebiliyoruz. Bende cevap verip gönderiyorum. http://www.henster.org/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif http://i155.photobucket.com/albums/s292/grandlive/grandlive/spaces-msn-6.jpg Normal kişi listem de ekliymiş gibi konuşmalarımız hiç beklemeden, geçikmeden ulaşıyor iki tarafa da. İşte gönderdiğim ileti aynen orada da görüntüleniyor. http://www.henster.org/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif http://i155.photobucket.com/albums/s292/grandlive/grandlive/spaces-msn-7.jpg Ve bu sayede spacesinizi ziyaret eden ziyaretcileriniz isterlerse sizinle muhabbet edebilir ve onlarla tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz. http://www.henster.org/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif
Msn’ de ki durumunuz (çevrimiçi, meşgul, hemen dönecek vs.) neyse spaces sayfanızda’ da o şekilde görünecektir ve tüm ziyaretcileriniz görecektir. Çevrim içi + Çevrimdışı + Meşgul + Hemen Dönecek http://i155.photobucket.com/albums/s292/grandlive/grandlive/msn-cevrim-ici.jpg http://i155.photobucket.com/albums/s292/grandlive/grandlive/msn-cevrimdisi.jpg http://i155.photobucket.com/albums/s292/grandlive/grandlive/msn-hemen-donecek.jpg http://i155.photobucket.com/albums/s292/grandlive/grandlive/msn-mesgl.jpg Benim de msn’de engellediğim (blockladığım) vatandaşlar spaces sayfama baktığında benim çevrim içi olduğumu veya meşgul olduğumu gördükleri zaman engellendiklerini haliyle anlıyacaklardır. http://www.henster.org/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif Böyle basit bir şekil de engelleyenleri öğrenmiş oluyoruz. Tabi engellendiğinizi anlayabilmeniz için listenizdeki kişiler spaces sayfasına bu özelliği muhakkak eklemesi lazım. Hemen herkes böyle bir uygulama yaparsa ve yaygınlaşırsa bir çok kişi engellendiğini bu sayede görebilir. İlerleyen zamanlar da bu özelliğin yaygınlaşacağını var sayarsak ve çoğunluğun da kullanmaya başlayacağını düşünürsek engelleyenleri görme şansımız daha da artacaktır. Windows live messenger’ın 9 sürümüne entegre olarak geleceğini yani spacesi olanlara otomatik olarak ekleneceğini (istenirse kaldırılacağını) düşünürsek engelleyenleri görme konusundan epey ilerlemiş oluruz. http://www.henster.org/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif not:bir arkadaşımın çalışmasıdır benim değil.......alıntıdır önceden yayınlandıysa özür arkadaşlar |
bende kimin engelledigini harbi harbi gösteren bi site biliyorum tabi bazılarının msn şifresine ulaşmak için herhangi bi palavra oldgunuda biliyorum bu arada insanları engelleme safhasına getirmeyin diyen arkadaşımada şunu sölüyorumm onlarda bukadar kırılgan olmasınlarr...:uf: |
aslında sorun insanda bitiyor |
bunun cevabı çok basit listedeki ismin üzerine gelin sağ tıkayıp,görünüm'den profil e sol tıklayın (fare ayarlarınız farklıysa ben karışmam) açılan sayfada ,profil ayrıntılarına gir' i tılkayın sadece web görünümü var ise messenger görünümü yoksa engellenmişsiniz demektir.geçmişler olsun:haha: kişinin messenger görüntüsü varsa günahını almışsınız demektir;) tabi silinmişsenizde aynı görüntü çıkar meesenger görünmez o durumda silinmiş misiniz ona da bakın silinmiş misiniz anlamak için araçlar,seçenekler,gizlilik buraya gelip kişini üzerinde sağ tıklayın "sil " aktif ise sizi silmiştir,"sil " pasif duruyorsa hala silinmemişsiniz demektir eğer engellenmişseniz üzülmeyin sakın onu engellemeyin en güzel misilleme onu engellemeden o yazdığında cevap vermemiktir ,hatta ona " başkasıyla görüşüyorum ,şimdi sana vakit ayıramam "yazabilirsiniz |
Herkez: Silindiğimi nasıl öğrenirim,i merak ediyor, iyi güzel. Zaten Arkadaşların çoğuda cevapları vermişşş.. Araçlar. Seçenekler. Gizlilik. Şüpelendiğiniz kişininin Mausla üzerine geliyorsunuz. Sağ tıklıyorsunuz eğer SİL butonu Aktifse, O kişi; sizi; Msn hayatından silmiş demektir. Engellendiğinizi öğrenmek ise: Çok daha basitt.. Mail atın !! Beni engelledinmi diye; olsun bitsin. Zaten size bir şey yazmıyorsa.. O kişinin Listesinde olmanız ne ifade ederkii.. Yada Profiline bakın erişim izniniz kısıtlanmışsa.. Engellenmişsinizdir. ( ben en azından böyle diye duydum yanlışda olabilir ) Zaten Bilgili arkadaşlar sağolsunlar gereken bilgiyi paylaşıyorlar emeklerine sağlık :bow: Ama kimse ben sildiysem nasıl geri eklerim diye sormamış ^o) bunada ben cevap vereyim ;) Yanlışlıkla sildiğimiz :P Yada engellediğimiz :shy2: birini: Nasıl hayata geri döndürebilirizz ???? ARAÇLAR SEÇENEKLER GİZLİLİK ENGELLENENLER LİSTESİ alttında bulunannn.. listende_baska-kimse_yokmuydu???beni-engelledin@hotmail.com Adresli arkadaşımızın mausla üzerine geliyoruz.. Mausumuz,la üzerine sağ tıklıyoruz Ve: Kişilere ekle İzinli listesine taşı: Butonunu tıklıyoruz. Bu: Kadarr.. :) |
Silenleri anlamanın yöntemi basit ve kesin (araçlar, seçenekler, gizlilik: buradan kişi isminin üzerine gelip sağ tıklayın "sil" aktif ise silinmişsiniz): Engelleyenler için değişik yöntemler öneriliyor. Arkadaşlar bunları açıklamışlar. Ben kendi yöntemimi öneriyorum. Sizi engellediğini düşündüğünüz arkadaşınıza bir ileti gönderin. Kişiniz bu iletiyi aldığında size mutlaka dönecek türden olsun. (onun ilgi alanlarıyla iligli olabilir, kendisine acil ihtiyacınız olduğunu belirtebilirsiniz v.s.) Kişiniz iletinize vevap vermedi ise engelli olduğunuzdan iletiniz ulaşmadı. Şimdi de bir durup düşünün, engellenme sebebiniz sizden mi kaynaklanıyor (onu rahatsız ediyormuydunuz? müsait olmadığını söylediğinde ısrarcı oluyormuydunuz? v.s.) Sizden kaynaklanmadığına eminseniz o kişiyi listenizden engelleyip siliniz. O bunu hak etti. Bir şekilde karşılaştığınızda bu konudan bahsederken açık yüreklilikle "beni engellemiştin demekki listendeki varlığımdan rahatsız oluyordun ben de seni rahatsız etmemek adına sildim" diyemezseniz "Zaten görüşemiyorduk" falan deyip geçiştirin. |
Arkadaşlar, bu konuda başıma hiç görülmemiş bir şey geldi. inanamıyorum hala biri bana acıklasın lütfen! blokladığım adam bana msg attı msnden nasıl olur bu???!!??!?! Şimdiden sağolun. Acil cevap lütfen =( |
arkadaşlar bnd biliyordum bir ara ama unuttum nasıl görülüyordu engelleyenler :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Yazılanları Uygulayarak Görebilirsiniz |
|
Alıntı: Internet Security 2009 Erişim engellendi İstediğiniz URL alınamadı Aşağıdaki URL’yi almaya çalışırken: RapidShare: Easy Filehosting 152114313/dl/quiclyinfo.rar Aşağıdaki hatayla karşılaşıldı: İstediğiniz nesneye aşağıdaki virüsler BULAŞMIŞ: Heur.Backdoor.Generic Bunun yanlış olduğunu düşünüyorsanız lütfen hizmet sağlayıcınızla irtibata geçin. Oluşturulduğu tarih: Wed Oct 08 22:15:40 2008 Kaspersky Internet Security 2009 Paylaşımı yapan kullanıcı banlanmıştır, kesinlikle sitemizde virus trojan içerikli paylaşımlar yaptırmıyoruz... |
merhabalar ben msn de kendimi engelledim şimdi düzeltemiyorum. yardım edermisiniz |
Alıntı:
ahahah süpersin aynen devam :haha: kendi kendine konuşmamak için mi engelledin koptum ya :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Kendisini kişi listesinden engellemiş... Ve geri engeli kaldırmak istiyor... Senin dediğin yöntem ile başka kişiler'in iznini verebiliyorsun... Kendi Messenger'ında bunu yapamaz... Eğer kendini engellediysen ''ENGEL'i KALDIR''ı göstermiyor...:) Teşekkürler bu kadar detay'a indiğin için... |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bn yaptım oldu :D şimdi kendimi sildim engelledim sonra yine kişi ekleden ekledim :D daha sonra araçlar/seçenekler/gizlilikten kendimi bulup izin ver dedim uyguladım oldu |
bana msn şifre kırıcı lazımmmmmmmmmmmm yardımmm edin nolurrrr uyüüüüüüüüüüü |
Alıntı:
Alıntı:
Eğer böyle bır kırıcı olsaydı, Biriside bizden isteseydi, Verseydik. İstediği gibi de sizin adresinizi kırsaydı Sanırım o zaman, Çalınan msn nasıl alınır konusunda geri almam lazımmmmmmmm derdiniz. Bunlara mahal vermemek için. Vermiyoruz. :P |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Sonra yine eklediğimde engellemeyi kaldırmayı birtürlü yapamamıştım... Seçenekler>Gizlilik>Engelli listesinden de kaldırıp eklediğimde olmamıştı... Ama kendi Messenger'ımı ekledikten sonra engel'i kaldırınca oldu... |
arkadaslar kesın baska bı yolu daha var.Ben denedım engelledıgını tespıt ettıgım arkadası tel ile aradım öyle bır yemın ettırdımkı engelledıgını ıtıraf ett.ama ona nsaıl yaptıgım anlattım tabiii.şimdi sıkıysa engellesin.olay şöyle: seçeneklerden giriyoruz.soldaki sekmelerden gizlilik yazana tıklatıyoruz karsınıza iki kıcık pencere cıkıo.sagdaki sizin engelledıklerınız gösterilio sol pencerenın icindeki listeden şüphelendiginiz isme ters tıklatıyoruz orada en altta ''SİL'' yazısı koyu ise o kişi sizi engellemış veya silmiş.eeger soluk renk ise sorun yok arkadasınızın bosuna gunahını almış oldunuzzz.Bence bakmanızı tavsıye etmem adamın sınırlerı bozuluyo engellendıgını gormek.AMA KESİN OLARAK ENGELLENMIŞTİR ''SİL'' BOYLE İSE ENGELLİSİN DOSTUM... |
Alıntı:
|
Paylaşım için teşekkürler ßilmeyenler olabilir. :);) |
Tek garanti yöntem(test edilip onaylanmıştır) Bizi engelleyip engellemediğini öğrenmek istediğimiz kişinin MSN listesine eklemeyi kesinlikle kabul edeceği yeni bir adres alıyoruz. Bu yeni adrese bu kişinin MSN adresini ekliyoruz. Normalde kullandığımız adresimizle ve yeni aldığımız ve söz konusu kişiyi listesine eklediğimiz adresle aynı anda oturum açıyoruz. Bir bakıyoruz ki kendi adresimizde çevrimdışı görünen kişi sonradan aldığımız sahte adresimizde çevrimiçi ve bize kim olduğumuzu sormuş. :) Anlıyoruz ki söz konusu kişi bizi engellemiş ve tuzağımıza da düşerek yakayı ele vermiş. :D |
Merhaba, msn de bir arkadaşıma gizlilik bölümünden baktığımda beni silmiş gözüküyor,yani onun kişi listesinde yokum fakat ben onu çevrim içi olarak görüyorum bu nasıl oluyor,akıllı arkadaşım beni silmiş ama engellemeyimi unutmuş oluyor,peki o beni görüyormudur aramız limoni olduğu için soramıyorumda bana yardımcı olursanız sevinirim :S |
Alıntı:
Alıntı:
O kişi, sizi listesinden sildiği için sizin çevrimiçi durumunuzu görme şansı yok. O kişiyi engellerseniz, eklese bile görme şansı olmaz. |
Arkadaşlar Bu konuyu Baştan Sona kadar okudum Ve ahmetgns,NeutralizeR arkadaşlarımın verdiği bilgilerden çok faydalandım..ahmetgns arkadaşımın önerdiği profil görüntüle ve messenger görünümü görünüyorsa engellenmemişsinizdir dediği çok doğruydu... Ama dün bir baktımki profil sayfası yine ara yüzünü değiştirmiş:(Ve ne mesenger görünümü kalmış nede başka bişey...Sayfayı açtığımda şok olduğum için ekrana bakarken :)yeni arayüzü incelemeye koyuldum ve bikaç deneme yaptım...Ve ben buldum sanırım yine çözümü:) yanlız bu denemeyi kendi msn den bir tanesinde yaptığımda olmadı bana...Aşağıda yazdığım hiçbir ek profil bilgisi bulunmuyor yazısı çıktı..Ama engellememiştim:(Sanırım o msn adresimde bir izni kapatmış olmalıyım:(Nasıl becerdiysem:) Ama Eski bir msn adresim vardı ve orda bir arkadaşım ekliydi ama o arkadaşım o msn kullanmıyorum diye sanırım, Beni ordan engellemişti...Kullandığım msn İse arkadaşımla görüşüyorum halen:)Engellendiğim msn den ona baktım Alltaki Not Yazıyordu...[şu anda hiçbir ek profil ayrıntısını paylaşmıyor...] Ama şuan konuştuğum msn de ise Aşağıda anlattığım gibi kişiye ait bir takım bilgiler göründü... Yani denedim oldu...Deneyin sizlerde bakalım sonuçlar olumlumu olucak... Şimdi ilk önce Sizi Engellediğini düşündüğünüz arkadaşınızın profil görüntüle bölümüne basın.. Sonra açılan sayfada oturum açın...[Önemli:Her girişinizde oturum açın..Açmadığınızda Engellediğinizi Düşünebileceğiniz Sonuçla karşılaşabilirsiniz] Oturum açtığınızda kişiye ait bilgilerini içeren bir sayfa açılıcak Sol tarafta Ayrıntılar bölümüne tıklayın Açılan Sayfada Orda mutlaka kişi sizi engellemediyse Messenger avatarının altında ona ait bir msn nick yada ufakta olsa bir bilgi yazar...[bazılarının resmi görünmeyebilir yani avatar kısmı boş olabilir,bu sizi engellediği anlamına gelmiyor:)Profösörüm ya ben:)] Ama engellediyse messenger Avatarının Altında şu mesaj yazıcaktır ... hakkında ... şu anda hiçbir ek profil ayrıntısını paylaşmıyor... Arkadaşlar sizlerde bir deneyin bakalım olucakmı.....Valla ben olumlu Sonuç Aldım:)Umarım Faydalı olmuşumdur...Anlamayan olursa Resimli Anlatımınıda Sunarım:)Tabi Anlatımım doğruysa ve iyi sonuçlar alınırsa...Eğer Bu yöntemimde Yanılmışsam hepinizden şimdiden özür dilerim...Ben olumlu sonuç alınca burdan çok faydalandığım için benimde Bir faydam dokunsun istedim sadece:) Kafamı Bulandıran Tek bir pürüz tek bir msn adresimde yaşadım..Dediğim gibi benim bir msn adresimden kendimi engellediğimdede, engeli açtığımdada bu not göründü ... hakkında ... şu anda hiçbir ek profil ayrıntısını paylaşmıyor... ama sanırımki o msn adresimde bir izni kapatmış olmayalım:([Bunun sebebinin neyden kaynaklandığınıda bilen varsa söyleyebilir...] |
herkese selamlar !! Arkadaşlar Öncelikle herkese selam ! Engelleme olayıyla ilgili bir şey soracağım umarım bilen birileri çıkar...Bildiğiniz gibi messenger üzerinde engellediğini merak ettiğimiz kişinin isminin üzerine mouse ile sağ tıklayıp "görünüm"den profil dediğimizde karşımıza çıkan kişinin messenger sayfasında "profil ayrıntıları" ve daha sonra "messenger görünümü" ve "web görünümü"nden kişinin bizi engellediğini ya da engellemediğini anlayabilioduk..Ki bu yol bana kalırsa %90 olarak belki de daha fazla doğru çıkmaktaydı.. Ancak bilmem fark eden oldu mu olduysa yardım ederse çok mutlu olurum..bikaç gündür windows live sayfaları yenilendi..sol tarafta "Alan" diye bir yer var oraya tıkladığımızda "profil ayrıntıları"nı göster yine gözüküo ama tıkladığımızda ne messenger görünümü ne de web görünümü var :S Bu konu hakkında bilgili birisi çıkarsa çok çok mutlu olurum...şimdiden saolun ;) |
Arkadaşlar Öncelikle herkese selam ! Arkadaşlar Öncelikle herkese selam ! Engelleme olayıyla ilgili bir şey soracağım umarım bilen birileri çıkar...Bildiğiniz gibi messenger üzerinde engellediğini merak ettiğimiz kişinin isminin üzerine mouse ile sağ tıklayıp "görünüm"den profil dediğimizde karşımıza çıkan kişinin messenger sayfasında "profil ayrıntıları" ve daha sonra "messenger görünümü" ve "web görünümü"nden kişinin bizi engellediğini ya da engellemediğini anlayabilioduk..Ki bu yol bana kalırsa %90 olarak belki de daha fazla doğru çıkmaktaydı.. Ancak bilmem fark eden oldu mu olduysa yardım ederse çok mutlu olurum..bikaç gündür windows live sayfaları yenilendi..sol tarafta "Alan" diye bir yer var oraya tıkladığımızda "profil ayrıntıları"nı göster yine gözüküo ama tıkladığımızda ne messenger görünümü ne de web görünümü var :S Bu konu hakkında bilgili birisi çıkarsa çok çok mutlu olurum...şimdiden saolun ;) ( bu arada yanlışlıkla konu bölümüne yazmışım herkesten özür ...) |
Alıntı:
Yanlız yukarda bir dip not eklemeyi unutmuşum... Eger engellenmediysek Ayrıntılara tıkladığımızda msn avatarının altında kişisel bir ileti v.b bil bilgi ve hemen altında ise ...hakkında bilgiler ... şu anda hiçbir ek profil ayrıntısını paylaşmıyor... yazısı çıkıyor... *Sanmayınki engellendiniz..yani kısaca engellenmediğinizde yukarda yazdığım iki kısımda görünür... Engellendiğinizde ise sadece msn avatar kısmının altında bu not oluyor... ... hakkında bilgiler ... şu anda hiçbir ek profil ayrıntısını paylaşmıyor... lütfen dene olursa olumlu yada olumsuz düşünceni burda paylaşırsan sevinirim.... |
blockkk Mesajın için teşekkürler öncelikle...bu konuyla benim gibi ilgilenen birisi olmasına sevindim..Denedim ama ancak bundan emin deilim;yani 2 yere de aynısını yazmışsın sanki ;çünkü hakkında yazısı 2 seferde de çıktı ben de..algılayamadım ; kendimde bulunan 2 mevcut msn adresinden deniorum belki ondandır ama bana kalırsa bunun bi yolu olmalı eski versiyondaki çok kolay ve kesinlikle doğru çıkıyordu..Bunda da olmalı ...Umarım buluruz cevabını beklerim ;) |
Engelleyene merak yerine onu bende engellemeyi tercih ediyorum. Engellemek ayıptır ve bana bu ayıbı yapan bir kişi arkadaşım olmasın daha iyi. O nedenle en başta yazıldığı gibi silenler kolayca belli oluyor ve bu da kafi. |
Valla Alfredo arkadaşım engellenmediğinde Msn avatarının altında hem kişisel ileti v.b herhangi bilgi ve hemende hakkında bilgiler ... şu anda hiçbir ek profil ayrıntısını paylaşmıyor... yazısı çıkıyor...Yani ikisi çıkıyor ENGELLENDİĞİNDE İSE; ... hakkında Bilgiler ... şu anda hiçbir ek profil ayrıntısını paylaşmıyor... *DİKKAT Not:Ama sadece bu yazı çıkıyorsa engellendiğini gösteriyor... Ama yukarıdada söledim ben kendi iki ayrı msn de denedim bir tanesinde engellemediğim halde ... hakkında ... şu anda hiçbir ek profil ayrıntısını paylaşmıyor... bu yazı geldi ekrana...belkide aynı pc den iki msn baktığımızdan oluyor...belkide başka bir sebebi var bilemiyorum... Ama arkadaşlarımda denedim beni engelleyin dedim hepsinde doğru sonuçlar aldım..sende bi arkadaşına söle engellesin seni bak bakalım dediğim doğru çıkıcakmı?kendi msn baktığımızda belki o sonuçla karşıyor olabiliriz...Belkide anlattıklarımı tam anlamıyla kelimeye dökemiyor olabilirim...İstenilirse resimli anlatımda yapabilirim...Sen bir dene olumlu yada olumsuz sonucu burda paylaşırsan sevinirim:) Bu unsuruda dikkat edin!!!Her girişinde sağ tarafta üstte oturum aç var ordan hangi msn den birine bakmak istediğinde o adresle oturum açman gerekli...Bu oturum açma işini her bakışında yenilemelisin... |
yani biraz bakmam lazım tabii ii bi yöntem de olabilir ama "messenger görünümü" ve "web görünümü" en iyisiydi.. ya da şimdi buna alışıcaz artık..ama bi de şöyle bişey var...kişisel ileti ok de...herkes kişisel ileti de yazmıo ki ? o nasıl olacak. . |
Alıntı:
Evet o kullandığımız yöntem çok güzeldi ama malesef ertık kullanamıyoruz:(Kişisel ileti olmasada farklı bir bilgi gösteriyor...Valla benimde baktığım arkadaşlarımda kişisel ileti yoktu ama o bölümde gösteriyo engellenmediğinde...Ama engellendiğimde ise sadece o yazı çıkıyor...Sende yap dene dediğimi anlıycaksın... Ama dediğim gibi bu yönteme çok güveniyorum demedim...Sadece yaptığımda olumlu sonuç aldımdiyorum iyice araştırıp denersek belki tam çözümünü buluruz:) |
yaw tekrar denedim hem de gayet online olan arkadaşlarımla ama ben şu aşamada bu yola pek güvenmiş deilim ; istediğimi alamadım henüz*-)küçük bi ihtimal doğruluk payı söz konusu ama online olan arkadaşlarımda denediğimde de ne kişisel bilgi çıkıo ne de başka bişey "şu anda hiçbir ek profil ayrıntısını paylaşmıyor" yazıor...bakalım nasıl çıkıcaz bu işin içinden;;:Pbaşka bi yolu olmalıııı |
benim iş arkadaşım üzerinde denedim çevrımdışı yani oturumu kapatmış olarak kişisel iletindeki yazılar var profil ayrıntılar orda kişisel iletisindeki yazılar yok ve avatarı'da yok altında şöyle yazıyor şu anda hiçbir ek profil ayrıntısını paylaşmıyor... yazısı çıkıyor acaba beni engellemiş olabilir mi? |
Alıntı:
bana kalırsa kesinliği yok ben de online arkadaşım üzerinde denedim ne kişisel ileti çıktı ne de başka bişey ama engellenmiş fln diildim..başka bi yolu olmalı...bunun şu an tam doğru olduğunu sanmıorum,, |
Alıntı:
Allah allah ben kime denesem olumlu sonuç aldım...Oturum açıyosun dimi hangi msn ninden kime bakmak istiyorsan sağ üst köşeden o adresle oturum açman gerekli...Ve;her baktığın kişi içinde yine oturum açmayı yenilmelisin...Bence sen oturum açmadın...Tamam pek güvenilir bir yöntem olmayabilir ama inanki kime baksam doğru çıktı... Tabi daha ii fikirleri olanlar varsa paylaşsın benimde işime yarar...Diğer arkadaşlarda bir denesin bakalım...Deneyen olursa burda paylaşsın lütfen... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Buyur Arkadaşım... Baştan Yaplması gerekenleri özet geçiyim... Engellendiğinizi düşündüğünüz arkadaşın profil görüntüle kısmına basın... Açılan sayfada sağda en üstte oturum açın...[Adresini girin şuanda hangi msn adresinden arkadaşınıza bakıyorsanız...Ve her baktığınızda oturum açın...Yok ben biraz önce oturum açtım demeyin] Sonra açılan sayfada solda Ayrıntılar kısmına tıklayın... Ve bakın bakalım aşağıdaki resimlerden engellenip engellenmediğinizi... Bu ENGELLENMEDİĞİNİZİ GÖSTERİR... http://img229.imageshack.us/img229/5520/resim1ig6.jpg BU ENGELLENDİĞİNİZİ GÖSTERİR.... http://img385.imageshack.us/img385/7342/resim2hi8.jpg Arkadaşlar ben bunun güvenli bir yol olduğunu iddaa etmiyorum ama kime baktıysam yanılmadım...Bir tek kendi msn lerimden bakarken bir tanesinde engellemediğim halde 2.resim gibi görüntü geldi...Dediğim gibi güvenilir demiyorum... |
Arkadaşım sana bir teşekkür borç bilirim.. Msn'de kişisel iletilerindeki yazılar profil ayrıntılarında kişisel iletilerindeki yazılar farklı görünüyor demek ki beni engellemiş sildim uçtu gitti..Birkaç gündür üzerinde çalışıyordum bunun..tamamen güvenilir değil.. |
Alıntı:
İkincisinin sebebi ise şu, senin o adresinin profil bilgisinde hiçbir bilgi kayıtlı değildir. O yüzden "Bu kişi şu anda hiçbir ek profil ayrıntısını paylaşmıyor." diyor. Alıntı:
Neyse gelelim şu engelleyeni tespit yöntemine. Ben de detaylı olarak inceledim ve maalesef eskisi kadar güzel bir yöntem kalmamış görünüyor. Yeni sistemin İzinler ayarlarını incelediğimde izinler için artık Messenger kişilerinin ve Spaces arkadaşlarının artık tek bir "Ağım" adında toplandığını gördüm. Ayarı eskiden sırf "Messenger kişileri" veya sırf "Spaces arkadaşları" olan kişilerin ayarları halen korunuyor ama bu ayarı bir kez "Ağım" olarak değiştirdiklerinde artık izin vermek için Messenger kişilerini ya da Spaces arkadaşlarını ayrı ayrı seçemez duruma geliyorlar. Bu durumda izin ayarlarındaki gruplardan birinin sadece "Ağım" grubu olduğunu varsayarak incelemeliyiz. Eski sistemde "Messenger görünümü" kısmını görebilecek kişileri ayarlarken "Messenger kişileri" için kutucuk otomatikman işaretlenmiş ve işareti kaldırılamaz durumdaydı. Yeni sistemde izin ayarında böyle zorlanan bir kategori bulunan tek bilgi "Kişisel ileti" bilgisi. Bu bilgi için "Ağım" öğesinin işareti kaldıramıyorsunuz, yani Ağınızdaki kişiler kişisel iletinizi her zaman görebilir. Bu durumda bir kişinin profil sayfasında kişisel iletisini görebiliyorsanız iki ihtimal var: 1- Kişisel iletiyi herkes görebiliyordur. Bunun öyle olup olmadığını kontrol etmek için sayfada oturum açtıysanız oturumu kapatın ve kişisel iletiyi halen görebiliyor musunuz, ona bakın. Görebiliyorsanız bilin ki size özel bir durum söz konusu değil, kişisel iletiyi görebilen herhangi birisiniz. 2- Kişisel iletiyi görme izniniz vardır. Bu izin, ya kişinizin Messenger izinli listesinde olmanızdan veya ağında olmanızdan yahut "ayrı"ca izin verdiği kişilerin arasında olmanızdan gelebilir. Yukarıdaki durumlar göz önüne alındığında bir kişinin kişisel iletisini görünce engellenip engellenmediğiniz hakkında bir yargıya varamazsınız. İkinci durum, kişinin profil sayfasında kişiye ait bir kişisel ileti görmüyor olmanızdır, bunun için 2 ihtimal var, şöyle ki: 1- Kişinizin bir kişisel iletisi olmayabilir. Bu durumda ne yaparsanız yapın bir şey göremezsiniz. 2- Kişinizin bir kişisel iletisi vardır ancak sayfada oturum açmış iken bile göremezsiniz çünkü sizi Messenger'dan engellemiştir. Yukarıdaki durumlar da göz önüne alındığında kişisel iletiyi göremeyince kesin bir yargıya varmak mümkün değil. Kısacası, bu yöntem benim tespitlerime göre çalışmaz hale gelmiş durumda. GöÇMeN KıZı'nın araştırması da takdire değer ama maalesef onun da dediği gibi bulduğu şeyler kesin olmadığı için beni tatmin etmiyor. |
evet Göçmen Kızı"nın araştırması çok güzel fakat beni de bu şekilde tatmin etmiş durumda diil..Çünkü kişisel iletisi olmayan bir kişi için; engelleyip engelmmediğini anlamanın bu şekilde imkanı yok...Aslında değişen arayüz sayfasıyla bunun daha kolay anlaşılır hale gelmesi gerekliydi bana kalırsa..umarım sayfada tekrar yenilik yapılır:)ya da gerçekçi bi çözüme kavuşuruz |
Alıntı:
|
eLLerinize sağlık Bu Güvenilirmi Peki? |
| Saat: 20:28 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık