![]() |
Sana Ne Demeliyim bilmem ki Sana ne demeliyim, bilmem ki Dost desem olmuyor Yaren desem uymuyor Yar mı desem, ne dersin Sana ne demeliyim, bilmem ki Bir sürec yaşadık birlikte, dost diyerek Mevsimler birbiri ardına akarak gitti Sözler sevileşti suskun gönülde Yürekte zamanlar zay olup gitti Gömdük düşleri, duyguları Kül bastırdık üzerine Ne gönlün ocağı kabullendi Ne iç yangını yüreğimizin Umuda el salladık, ufuk yanarken Diyemedik birbirimize Dememiz gerekeni Sana ne demeliyim, bilmem ki Soğuklar apansız bastırdı Kar kapıda, ben yangınlardayım Bulutlar çöktü üzerime, bulutlar geçti... Düşmedi bir damlacık olsun, yağmur tenime Ve ben, senli düşlerin buğusundayım Sana ne demeliyim, bilmem ki Dost desem olmuyor Yaren desem uymuyor Yar mı desem, ne dersin Sana ne demeliyim, bilmem ki Sana ne demeliyim bilmem ki KÖMEN Haydar Okur |
karanlıgın icinde farketigim kadarıyla............... samini icten durust, insanları kırmayan kırılmayan kırılıncada yıkılmayan, ve ayricada fazla konusmayan soru sormayan iyi yurekli sanal arkadasım TOMY CAHK e ozel............. allah yollunu herzaman acık etsin ins.:wave: http://img126.imageshack.us/img126/8638/dostluk100231zf6ry9.jpg |
Karanlıkta olsa dahi her zaman parıldayan vede etrafındakilerede o ışığı yansıtabilen hiç tatmadığım drop kadar tatlı :) sevecen kendi iyiliğini bir başkası için fazlasını isteyebilen samimi sevecen anlayışlı ve her haliyle gerçek bir HANIM EFENDİ iyiki varsın umarım tüm yaşantın boyunca hiç üzülmez senin kadar altın bir kalbe sahip olan sevdiklerin her daim yanında olurlar allah sana ve tüm sevdiklerine uzun ömür sağlık sıhhat nasip eder inşallah tüm iyi içten samimi dileklerimle hep mutlu olursun umarım zira fazlasıyla hak ediyorsun drop,a özel |
DOST OLALIM GÖNLÜMÜZCE.... Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız, selamlaştığımız; klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz sorular sorduğumuz... İyi insan olmadıkları için mi uzak dururuz onlardan? Hayır, hiç sanmıyorum. Gönülde biter her şey; akla yararlı gelse de samimi bir ilişki, gönlün hayır dediğine ısınmak mümkün olmaz. İster dünyanın en yakışıklısı, ister en güzeli olsun; ister en zengini, ister en komiği; ne yapsa nafile; yüreğine ulaşamaz. Başkası için özel olan, senin gözünde dünyanın en sıradan insanıdır ve ... yüzüne bakmaz kimisi vazgeçemediğim dediğinin... Gönlümüzdür hükümdar; kime ne paye vereceğini o belirler. Kimine “dost”, “yar”, kimine “tanıdık”, “arkadaş” deyip, çıkar işin içinden... Özünde iyi olduğuna inansam da insanların, herkesi sevemem onun yüzünden... Hem, kalabalıktan da hoşlanmaz zaten; sevginin, sevdiklerinin hakkını vermek ister. Sonuçta, sevmek büyük bir sorumluluktur; emek vermek gerekir, ilgilenmek... Sevdiğim her insanın yaşamına bir anlam katmalıyım; zorlu ve vazgeçilmez bir serüven olmalı; dost dediğim insanlarla aynı zaman dilimini paylaşmak! Hani, bilirsiniz işte! Dostlar vardır çiçek gibi; koklar koklamaz alır götürür bütün yüklerinizi... Evsizseniz ya da odun kömür bulamıyorsanız yakmaya; uzundur kış geceleri... Dostlar vardır soba gibi; yüreğindeki ateşle ısıtır ellerinizi... Dostlar vardır; fırtınada sığınak, güneşte gölge; yanarken buz gibi su dökmez üstünüze; aksine, harlandırır ateşi; bilir ki, yanmayanı hiçbir şey söndüremez. Dostlar vardır, yıldız gibi; hava kapalıyken bile, kapkara bulutların bekçisidir gökyüzünde... Dostlar vardır, arada bir uğrayıp alt üst eder yaşamınızı; dili zehir zemberek, bakışları keskindir. Dostlar vardır gül gibi; sarılırken yaralanmayı göze almanız gerekir. Hani, kiminin yoluna halı sersen kar etmez; dostlar vardır, minder de kafi gelir; sen olursan fark etmez. Dostlar vardır; rakısız çözülmez dili, muhabbeti çekilmez; dostlar vardır, efkarının sebebi bir bardak demli çaydır. Dostlar vardır, omzu her derde devadır. Dostlar vardır, iyi bir öğretmen gibi, nasıl sorulacağını öğretir. Dostlar vardır dağ gibi vakur; toprak kadar bereketli, mert... Dostlar vardır; ney gibi hüzünlü, saz gibi asi; şiir kadar büyük... Dostlar vardır türkü gibi; her zaman söylenmeseler de her daim içinde taşır sevdasını; yangınını bulaştırır bir gönülden diğerine... Dostlar vardır baki; tanıştığın gün doğar, yittiği gün ölürsün! Zamana ve darbelere; yollara ve hasretlere dirençli... Dostlar vardır, közde mısır, kadehte şarap; ateşte yanmanın da, şarapla sönmenin de tadı damağındadır. Dostlar vardır; yüreğine kök salmış bir çınardır; hiçbir şey deviremez; gönülden gönüle kurulmuştur köprüler; ne yaşansa atılamaz! Dostlarımız vardır bizlere benzerler biraz... Dostluklar vardır, erken dolar vadesi; dostluklar vardır, devam eder ahrette! İşte böyle dostlardır; her şeye lanet ettiğin günlerde bile, yaşamını güzel kılan... Gönül, her yerde onları arar. Ve bulduğunda haber gönderir bize; bir sıcaklık yayılır yüreğimize; bunda bir iş var deriz, takılırız peşine... Dost olalım gönlümüzle! ALINTIDIR... |
|
Saate bakmaksızın kapısını çalabileceği bir dostu olmalı insanın... "Nereden çıktın bu vakitte" dememeli, bir gece yarısı telaşla yataktan fırladığında;"Gözünün dilini" bilmeli; dinlemeli sormadan, söylemeden anlamalı... Arka bahçede varlığını sezdirmeden, mütemadiyen dikilen vefalı bir ağaç gibi köklenmeli hayatında; sen, her daim onun orada durduğunu hissetmelisin. ihtiyaç duyduğunda gidip müşfik gövdesine yaslanabilmeli, kovuklarına saklanabilmelisin.Kucaklamalı seni güvenli kolları,...dalları bitkin başına omuz, yaprakları kanayan ruhuna merhem olmalı...; gölgesinde serinlemelisin sorgusuz sualsiz... Onca dalkavuk arasında bir tek o, sözünü eğip bükmeden söylemeli, yanlış anlaşılmayacağını bilmeli.Alkışlandığında değil sadece, asıl yuhalandığında yanında durup koluna girebilmeli.Teklifsiz kefili olmalı hatalarının; günahlarının yegane şahidi...Seni senden iyi bilen, sana senden çok güvenen bir sırdaş...Gözbebekleri bulutlandığında yaklaşan fırtınayı sezebilmelisin. Ve sen ağladığında, onun gözünden gelmeli yaş... |
|
HER İNSANIN BİR ŞARKISI VARDIR Bir Afrika kabilesinde,hamile kalan kadınlar arkadaşlarını toplayıp doğaya gider,ve doğacak çocuğun şarkısını duyana dek meditasyon yapıp dua ederler.Bu kabileye göre, her ruhun kendine özgü ses vibrasyonları vardır. Kadınlar bu seslere kulak verdiklerinde, hep birlikte yüksek sesle seslendirirler. Sonra da kabileye dönüp şarkıyı herkese öğretirler.Çocuk doğduğunda,tüm kabile toplanarak ona şarkısını söyler. Çocuğun sonraki önemli dönemlerinde,aynı şarkı okunur. Ölüm döşeğinde de aynı şarkı söylenir. Aslında hepimizin içinde bir şarkı olduğunu biliriz ve sevdiklerimizin zor zamanlarımızda bunu farketmelerini ve bize söylemeye yardımcı olmalarını arzu ederiz. Bu şarkı, Afrika kabilesinde farklı bir zamanda da söylenir.Bir insan kabul edilmez bir cürüm işlediğinde,kabile toplanır ve ona şarkısını söyler.Çünkü bu kabileye göre, antisosyal davranışlar ceza ile düzeltilemez: Sevgiyle ve kimliğin hatırlanmasıyla çözülebilir. Kendi şarkını duyduğun zaman,bir başkasına zarar verecek davranışlarda bulunma isteğine ihtiyaç kalmaz. Gerçek dost, senin şarkını duyan ve ihtiyacın olduğunda sana tekrarlayandır... |
Dost edinmek istiosan bırak bırak senı gcsınler dusman edınmek ıstıosan sen onları gec.Bu hayatta gercek dost cok az bulabılen cok sanslı. |
|
benim en iyi dostumdu bir telefonumla bütün dargınlıkları unutan kırgınlııkları silen üzüldüğümde aradığım üzüldüğünde ilk aklına geldiğim tek dostum. epey zamanlar geldi geçti taaa ortaokuldan bu yana dostun ne olduğunu anlatan dostum olan bir ömüürde öylle kalacak nünümmmm |
bugüne kadar hiç kavga etmedik diye kendimizle övüne övüne nazar değdirdik sonunda..:) ama gene dostum, ama gene dostuz.. |
çok zor zamanlar yaşadık hatta zamanların en zorlarını bir ömür akılda kalcak anılarımız acılarımız oldu. yaşanan her hanı her saniyeyi kazıdık beynimize hiç unutmadık.kelime kelime aklımızda anılarımızla hep yanyanaydık. her insanın bir tek acısı vardır en büyük en dayanılmaz en acıtan kader bu ya bu acı ikimizide aynı yerde vurdu B.D.H . yanımda olmasaydın ben ayakta duramazdım siz benim en değerlimsiniz nünüm ve semih.... olmasaydın yanımda ve bir gün yanıma geleceği umudu olmasaydı belki sen o bahçede tek başına kalmıştın sizin sayenizde daha güçlüyüm hayata karşı... |
Dostları Olmalı İnsanın Dostları olmalı insanın, Aynen gemilerin limanlari gibi Zaman zaman uğradığın Yükünü boşalttığın Dalgalar dininceye kadar beklediğin koynunda Sonra açık denizlere uğurlamalı seni, Geri döneceğin günü bekleme umuduyla Bazen rüzgara o açmalı yelkenini Yanağına konan bir öpücüğün coşkusuyla Halatlarını çözmeli Seni çok ama çok özlemeli Dostları olmalı insanın, Ermiş, bilge, hayatı ezbere okuyabilen Düşünmediklerini düşündüren Seni bir cambaz ipinde güvenle tutabilen Gerektiginde senin için ateşi yutabilen Yolunu ısıtan ustan olmalı, Şekillendirmeyi öğretmeli hayatın çömleğini Sana verebilmeli soğuk bir kış gününde Üzerindeki tek gömleğini. Oğuzkan Bölükbaşı |
dostluk; sevmediğin birinin doğum günü partisine beraber lahmacun ve ayran göndermektir..:walk: |
dostluk taksinin aynasını kırdıktan sonra birlikte kaçmaktır |
dostluk; birlikte kaset doldurmaktır..:tender: |
dostluk kendi karnın aç olsa bile ilk önce dostuna yemek hazırlamaktır. dostluk konsere giderken evi yakan arkadaşıyla dalga geçmektir dostlukki en önemlisi işten çıkınca gidip yanında zırlamaktır |
dostluk; acıları paylaşmaktır.. |
dostluk konuşmadan anlaşabilmek aynı dili konuşmak ve bir ömür mecbur olmaktır dost birtanedir ve hep tek kalandır yeri dolmayan doldurulamayandır |
slm arkadaşlar ben yeniyim buralarda umarım güzel vakitler geçirirm herneyse dost tek ve hint kumaşı gibi heryerde bulunmaz derdini paylaştığında derdine çare aramak ister.. dost kendini bulduğun alemdir. |
dostluk; yalnız kalsan bile yalnız olmadığını bilmektir. |
dostluk telefonunu açmasada kızmamaktır. |
süper ya ama bu zamanda dostluk diye bişey kalmadı herkes işi düşünce slm verio yoksa yok offff gerçek bir dost arıyorum:( |
biz de bu zamanda yaşıyoruz ama dostluktan haberdarız dostluk hiç yokken bile var olandır |
dostluk; asla yalnız bırakmamaktır... |
dostluk.. hatıralarda gizli.. hatırlıyabildinmi..! |
dostluk erzak çantasını paylaşmaktır :D |
Dostluk zor zamaninda onun yaninda olabilmektir !!! |
Eğer acılarını kalbinde duyabiliyorsan onun yerinede kaygılanabiliyorsan, Sevinci gerçekten sevincinse İşte gerçekten DOSTSUN. |
Önemli olan gittiğin yolun zorluğu değil o yola kimle gittiğindir... |
Duygular vardır anlatılamayan, sevgiler vardır kalplere sığmayan, dostluklar vardır hiçbir şekilde yıkılmayan, bazı insanlar vardır asla unutulmayan... Dost bazen minik bir kuş bazen var olmayan sevgili,kimi zaman saksıda bir çiçektir, ama asıl dost seni senden çok sevendir Her dostluğun gökyüzünde bir meleği varmış, yeryüzünde biten her dostluk için gökyüzünde bir melek ağlarmış, sana ant olsun ki bizim meleğimiz asla ağlamayacak... ImageShack - Hosting :: sevgim131kr2.jpg |
en önemlisi DOSTUNA güvenebilmektir! (Yeşil Yol Holiganları) |
Canımm Ablammma bir öğüt ve nasihat vermek istedim tabi kendi duygularımıda anlattım ona inşallah beğenirsiniz ... Beyaz Hüzün Benim Ablammm şimdi ağlamaklısın sen hüzne boğulmuşsun uzaklaradaki bir kalbe yanmışsın uygun değil sana çünkü seni unuttu, yalnızlığa bırakıp gitti o. gün geçer zaman olur, derim ya sana başkasına aşık olursun kader bu hep yalnız kalmassınki talihsizliğin biter bir gün, çünkü güzelsin sen belkide sevilen kadın olursun benim canımm(T)gibi bak benim senin en iyi dostun şimdi uzaklardayım ama senide seviyorum belki sinirli ateşin dinmemiş ona ama sana ginede diyorum unut onu bende senin dostunum,sana üzülür sana ağlarım ama benide unutma ne ederim sonra çünkü sen benim Ablammm'sın... umarım beğenirsiniz... |
Dostluk bir Deniz Kiyisindan tas toplamaya benzer bazilarini toplayip denize firlatirsin, ama bazilarini atmaya kiyamassin, iste Dostluk o kiyamadiklarina benzer... |
bazen anlamaz anne baba sevgili dost ise hep anlar anlatamadıklarını bile |
acil durumlarda ilk aranacak kişinin var olduğunu hep bilmektir. akla ilk gelendir.. |
telefon n umarası hep ezberdedir |
herzaman yanında olduunu hissetin ruh ikizin seni ruhuyla bile yanlız bırakmaan kişi :) |
gözlerinin güldüğünü gördüğün anda gülüvermek ve o mutlu olunca onun kadar mutlu olabilmektir |
Sen gülerken yanındakilerde güler ama ağlarken yalnız ağlarsın onun için öyle bir ağaca yaslan ki asla yıkılmasın öyle bir dost edin ki seni asla bırakmasın. |
söz yüzüklerini çıkartıp hatrı kırılmasın diye yeniden takmaktır...... |
beraber çekirdek çitlemektir.. |
dost işi düşünce değil aklına düşünce arayandır |
|
yaşananları saniye saniye hatırlayandır dost ve en zor anlarında yanında olduğunu hatırladığın tek kişi ... |
her fırsatta buluşmaktır.. |
parklarda birlikte azarlanmaktır.. Yassakk... |
dost dedıgın candan olmalı cana yakın olmalı ıyı gunde degıl kotu gununde senınle aglıyabılmelı. |
Dostluk; Bıkmadan Usanmadan Birbirini Dinlemektir... Dostluk; Aşktan daha öte bir duygudur... Dostluk; Tam uçurumdan düşerken elini tuttuğun kişidir... Dostluk; Beraber Güldüğümüz., beraber ağladığımız Dostluk; En mutsuz anında bile seni güldürebilen biri Dostluk herşeydende öte hayatını adadığın kişidir... |
| Saat: 00:06 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık