![]() |
BİR ASKERİN MEZARINA Şurada, kabrin üzerinde konulmuş bir, Beyaz taş var, onun altında bayraklar Temevvüç ederken, kelleler uçuşurken... Celâdeti tâbân olurken aldığı cerîhai mevt İle bu âlemi hîçîye vedâ etmiş bir Asker yatıyor... Onun hâbı istirahate çekildiği şu Makberin üzerine rüfekası eşki teessür döktüler. Kadınlar dümü rizi mâtem oldular. İhtiyarlar Nâle eylediler, çocuklar ağladılar. Şu söğüt ağacının nim setreylediği senin Mezarın üzerine bir zırh başlık ile kılıç hak, Olunmuştur. İşte orası o kahramanı muhteremin Câyi istirahatidir. Ne mutlu ki, hâki pâye vatan Ona nâilini intizar olmuş! ... MUSTAFA KEMAL · Harbiye talebesi iken yazmıştır. |
Sabret Yerinme sakın ha, geçen yıllara Neler göreceksin sen daha dostum Aldırma, ilenme zalim kullara Neler göreceksin sen daha dostum Yanmadın bilirim aşkın narına Belki yanacaksın, kalmaz yarına Sanma ki geç kaldın, yar kollarına Neler göreceksin sen daha dostum Dinle kelamımı ümitsiz olma Bir sen mi kaldın ki, dünyada darda Bu bahar olmazsa başka bahara Neler göreceksin sen daha dostum Sadece Senin İçin Görüyorum, Uzak diyarları görüyorum Sadece senle benim olduğumu görüyorum Bize adanmış bir ülke görüyorum, Sensiz ama hala güzel bir ülke Senin gibi canlı Senin gibi rengarenk, Her an mutluluk saçan bir diyar Pamuklar kadar yumuşak tenine Dokunduğumu hissettiriyor bana Ilık esen rüzgar Teninin kokusu yayılıyor her yere Hayat nefesim oluyor her an Masmavi gökyüzü Yeni umutlar açıyor yüreğimizde Yaşam suyumuz Nehirler gibi çağlıyor tabii bunların hepsi sensiz oluyor benim küçücük düş penceremde yalnız başlarına yaşıyorlar hepsi birazdan bitecek uyandığım an küçük düşümde bitecek rüyalar diyarım bitecek sen biteceksin,ben biteceğim fakat sadece bir şey bitmeyecek sana olan ve sonsuza kadar sürecek olan rüyalarımda, düşlerimde anlattığım aşkım işte o hiçbir zaman tükenmeyecek ta ki hayat beni ölüme götürene kadar bebeğim!!! Sadece bil sadece anla istedim Aşkımın senin için ne kadar büyük Ufuklar, diyarlar yaratabileceğini Zaten ölümümde düşlerim bittiği zaman olacak Minik bebeğim |
MASUM ASKER ben çocukken babamın aldığı oyuncak tabancayla kapsüller patlatırdım büyüyüp asker olunca komşu ülkelerin insanlarına karşı kullanmam için komutanım elime sahici mermiler ile bir tüfek tutuşturdu |
Irak Kundağa mermi sıkan namert Para ile kan kusan ey illet Savaşın ortasında bir millet Çoluk çocuk, bir bölük asker Çürük beden küf tutmuş Gözlerde nefret bürümüş Din,iman yoklukta büyümüş Çoluk çocuk, bir bölük asker Bir lokma ekmek,bir yudum su Ölüm demek bir adım pusu Gel gör ey insanoğlu Çoluk çocuk, bir bölük asker Rıhtıma yanaşan arsız beden Katliama dur demek yetmez İnsan hakları ırakta beter Çoluk çocuk, bir bölük asker Bir güzel silaha sevdalı Dilinde şahlanır ezanı Gök,kubbe can pazarı Çoluk çocuk, bir bölük asker Ana diyen körpe diller ***** ellere esir düşer Namus bekçisi şaha kalkar Çoluk çocuk, bir bölük asker Ezan sesim dinmesin diyen Düğün,cenazem olsun diyen Mezarımdır toprağım diyen Çoluk çocuk, bir bölük asker |
Guneydoguda Mehmetçik Guneydogu Anadolu'daki teror orgutu eylemleri nedeni ile yaklasık 250 000 Mehmetçigimiz vanati gorevini bu bolgede surduruyor.Son olarak bir arkadasım Bolu dağ komandosu olarak tunceliye gonderildi.Bu konular oldukca dikkatimi cekiyor.Gerek terorist basınından gerekse Turk ve Dunya basınından takip ettigim kadarı ile 3 ayda yaklasık 328 Mehmetçiğimiz şehit oldu.Mehmetçiklerimizi şehid edenler unutmasınlar ki tek damla kanımız kalana kadar vatanımızı korumaya devam edecegiz.Ben de Allah'ın izni ile 2007 Şubat ayında vatani gorevimi yabmaya baslayacagım ve Allah'ım izin verirse ben de vatanımı guneydoguda korumak istiyorum. |
Tunceli'de hain pusu: 2 şehit :turkiye: Vatani Görevini Yapan ve Yapacak Olan Tüm Mehmetçiklerimize Görevinde Başarılar Diliyorum... Dün'den Bir Haberide Aşağıda Yayınlıyorum. Tunceli merkeze bağlı Geyiksuyu beldesinde operasyona çıkan askeri birliğe PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit oldu. 3'ü ağır 5 güvenlik görevlisi de yaralandı http://www.vatanim.com.tr/pics/clear_pixel.gif 12.06.2006 Tunceli merkeze bağlı Geyiksuyu beldesinde operasyona çıkan askeri birliğe PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit oldu. 3'ü ağır 5 güvenlik görevlisi de yaralandı. Bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi. Yaralı askerler Elazığ Asker Hastanesi'ne sevk edildi. Saldırının ardından çok sayıda Skorsky helikopteri çatışma bölgesine özel eğitimli jandarma timlerini indirdi. |
Alıntı:
Beyni çalışmayan zihniyetler şunu anlayamadılar; Türk kanının her zerresine kadar degerlerini korumak için canını göz kırpmadan feda eder. Tarih yapraklarını soyut kalemler karalasada biz kanımızla yazdığımız albayrağımızın peşinden hiç bir zaman teredüt etmeden yürüyeceğiz. Vatan uğrunda şehit olan tüm evlatlarına allahtan rağmen diler, bu günlerimizi onların akıttıkları kanlarla sulanan bu topraklara içirirken şunu kimse unutmamalı: Türk doğdum Türk öleceğim... kimseye baş eymeyeceğim kimsenin kölesi olmayacağım. son kurşun, son güngüm, son bayrağım, son damla kanım yere düşene dek.. |
ASKER Kim demiş asker ağlamaz? Askerde ağlar komutanda… Hem de; Gurbete ağlar, sılaya ağlar… Gözyaşı sel olur, Rüzgârla vatana akar. Vatan millet sağ olsun der; ağlar Kim demiş asker ağlamaz? Ağlar, ağladığını sezdirmez, Çünkü o gönülden ağlar, Göz yaşını göremezsin, Onda sırlar gizlidir… Ama yine asker askerdir, Şendir, kuvvetlidir, ümitlidir… Bir vatan ona bakar, Yüreği turp gibidir. Mehmetçik boş değil ki… Yüreği dağlar gibidir. Bar değil, yârdır asker, Sizleri hıfzeden Mevlâ’dır asker. Askerlik vatana mevlâ dır, Asker asker ocağına mevlâ dır, Candır ciğerdir asker, Size sahip çıkan Mevlâ dır asker. |
Şehitler Ölmez Olay 1974 yılında yapılan Kıbrıs Harekatı'nda yaşanmış. Savaş sırasında bir gün, bizim askerlerden birinin yanına bir başka Mehmetçik gelmiş. Biraz hoşbeşten sonra, ailesine ulaştırması için ona bir mektup vermiş. Bizimki, "Kardeşim savaştayız. Kimin ne olacağı belli değil ki. Belki sen gidersin de, ben kalırım" dese de diğer asker, sürekli, "Hayır sen gideceksin, ben kalacağım," diyormuş. Sonunda başa çıkamayınca razı olmuş. Mektubu götüreceğine söz vermiş. Bir daha o askeri görmemiş. Bi süre sonra da olayı unutmuş. Savaştan yıllar sonra, askerlikle ilgili eşyalarını karıştırırken bir anda eline o mektup geçmiş. Verdiği sözü tutmamış olmanın rahatsızlığıyla hemen mektubun üzerindeki adrese doğru yola çıkmış. Giderken de, "Döndüyse kendisini görürüm, şehit olduysa ailesine başsağlığı dileyip mektubu veririm" diye aklından geçiriyormuş. Sonunda evi bulup kapıyı çalmış. Kapıyı açan yaşlı teyzeye, Kıbrıs'ta birlikte savaştıkları oğullarından bir mektup getirdiğini, kendisiyle görüşmek istediğini söylemiş. Kadın şaşkınlık içinde adamı içeri buyur edip kocasının yanına götürmüş. Yaşlı adam olayı dinledikten sonra, "İyi de evladım, bizim Kıbrıs'ta savaşan bir oğlumuz yok ki" demiş. Ardından da diğer odaya gitmiş ve elinde bi fotoğrafla geri dönmüş. Resmi bizimkine göstererek, "Sana mektubu veren bu muydu?" diye sormuş. Bizim Kıbrıs gazisinin gözleri parlamış: "Evet, işte bu askerdi. Ama Kıbrıs'ta savaşan oğlunuz yok demiştiniz." Anne çoktan gözyaşlarına boğulmuşmuş bile. Baba ise başını sallayıp üzüntülü bi sesle, "Evet bu bizim oğlumuz. Ancak Kıbrıs'ta değil, yıllar önce Kore'de şehit oldu" demiş.. |
asker Deki o şimdi asker Deki o şimdi vatani görevini yapıyor Deki o bizleri koruyor Askerim ana asker Desinler ki Gitmiş vatani görevini yapmaya Düşmüş bir kışlaya Çavuş demiş başladınız asker olmaya Askerim ana asker Derim ki Gönderirim resimlerimi Çekerim sıla hasreti Açamam sevgilime derdimi Askerim ana asker Dediler ki Çıktı bir göreve Girdi bir cepheye Yıktı bir kurşun mehmedim nerede Askerim ana asker Dedim ki Ana sen gönlünü ferah tut Sizleri kötülükten koruduk Vatan sağ olsun şehit olmuşuk Askerim ana asker |
| Saat: 18:39 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık