MsXLabs
Sayfa 6 / 7

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Forum Oyunları (https://www.msxlabs.org/forum/forum-oyunlari/)
-   -   Bir Bilmecem Var (https://www.msxlabs.org/forum/forum-oyunlari/2527-bir-bilmecem-var.html)

arrjin 5 Ağustos 2007 23:22

buzda sinek mi olur

HayLaZ61 5 Ağustos 2007 23:40

buz dolabına giren sineğe yazık olur:D

Misafir 5 Ağustos 2007 23:52

nası yani ?

yunus17 14 Ağustos 2007 23:52

cevap 1 önce pilici götürür ondan sonrada mısırı götürüyor pilici geri getirir sonra kurt ondan sonra piliçD::D:D:D:

yunus17 15 Ağustos 2007 01:27

ARKADAŞLAR BİR SORU UZUN AMA GÜZEL BİR SORU BU SORU BÜYÜK BİR ŞİRKETTE ELEME SORUDUR
YAŞLI BİR ADAM VARMIŞ BANKADA ÇALIŞIYORMUŞ EMEKLİ OLMASINA ÇOK AZ BİR ZAMAN KALMIŞ. ADAM FELEKTEN(KÖTÜ)BİRGÜN DE GİDİP BARDA BİRAZ KAFA BULAYIM DEMİŞ ADAM BARA GİDER ARADAN BİRAZ ZAMAN GEÇTİKTEN SONRA KARŞISINA BİR BAYAN OTURUR HOŞ BİR BAYAN ADAM GARSONU ÇAĞIRIR BANA BİR KAHIT KALEM GETİRDER GARSUN GETİRİR.ADAM KAĞIDA TANIŞALIMI NEDERSİNİZ YAZISINI YAZAR VE GARSONA DER BUKAĞIDI BAYANA VER DER GARSON KAHIDI GÖTÜRÜR VERİR KADIN KAĞIDIN ARKASINA BİR ŞEYLER KARALIYARAK ADAMA GERİ GÖNDERİR ADAM BAKAR BAKAR AMA NE YAZDIĞINI ANLAMAZ. NEYSE ADAM BARDAN ÇIKINCA KAĞIDI EN YAKIN ARKADAŞINA GÖSTERİYOR EN YAKIN ARKADAŞI KAĞIDI OKUR OKUMAZ ARKADAŞINA BURDA ARKADAŞLIĞIMIZ BİTTİ ARTIK BİDAHA YANIMA GELME DİYOR.BİZİM ADAM ŞAŞKIN ŞAŞKIN HALDE EVE GİDİYOR ANNESİNE BABASINA DİYOR Kİ SİZ ESKİLERDENSİNİZ BU KAĞITTA NE YAZDIĞINI BİLİRSİNİZ DİYOR VE ANNE BABASINA GÖSTERİYOR ANNE VE BABASI KAĞIDI OKUR OKUMAZ ONU EVLATLIKTAN RET EDİYORLAR EŞİNE GÖSTERİYOR EŞİ BOŞANMA DAVASI AÇIYOR.ADAM AKŞAM YATER KEN BU KAĞIDI BİR DOKTORA GÖSTEREYİM DER ONLARINDA YAZISI ANLAŞILMIYOR DER SABAH UYANIR BİR DOKTORA GÖSTERİR DOKTOR KAĞIDI OOKUDUKTAN SONRA BİR İKİ DAKKA ADAMDAN MÜSADE İSTER ADAM TAMAM DER DOKTOR ODASINI ÇIKAR ARADAN 1 2 SAAT GEÇER DOKTOR YOK ADAM MERAK EDER DOKTORUN ODASINA GİDER NE GÖRSÜN DOKTOR TAVANDA SALLANIYOR İNTİHAR ETMİŞ ADAM BU KAĞIT ÇOK KİŞİNİN HAYATINI KARARTI BAŞKALARININDA HAYATI KAYMASIN DİYE KAĞIDI ÇALIŞTIĞI BANKANIN KASASINA KOYMUŞ OGÜNDE TESADÜFEN O GÜN BANKAYI SOYMAYA HIRSIZLAR GELMİŞ HIRSIZLAR BÜTÜN PARAYI ALMIŞ TAM GİDECEKKEN HIRSISLARIN ŞEFİ KAĞIDI GÖRÜR ALIR OKUR.OKUR OKAMAZ ARKADAŞLARINA PARAYI GERİ YERİNE BIRAKINDER VE ÇEKER GİDERLER.
ŞİMDİ GELELİM SORUMUZA BU KAĞITTA NE YAZIYOR DUU ÖYLE İPUCU SORUYU İİ OKUYUN DERİM

neouzay 15 Ağustos 2007 02:15

sakın cevap vermeyin sitedeki herkesi öldürcek bu :banana::banana::banana::smiley35:

yunus17 15 Ağustos 2007 23:28

cevabı biraz saçma ama gerçeyi öyle bir soruya olsun böyle bir cevap
bir ipuucu daha kadın POLİS

Misafir 16 Ağustos 2007 09:42

kesin kağıtta "CEHENNEM ZEBANİSİ "lanetli" " yazıyodu???? o yüzden adamı ve kağıdı gören ölüyo(6)(6):smiley35::hey:

yunus17 16 Ağustos 2007 19:20

BİRAZ UĞRAŞIN BEN BU SORUNUN CEVABINI BULMAK İÇİN 3 SAAT BOYUNCA OKUDUM AMA BOŞUNA OKUDUM BİR BAKTIM SORUNUN ALTINDA CEVABI VAR...;)

yunus17 17 Ağustos 2007 02:13

hayat her nekadar acı olursa olsun yaşamaya deyer ve ölüm nekadar acı olursa olsun tatmaya deye.

NAIAS 17 Ağustos 2007 02:24

hayat hiç bir şeye deymez!

yunus17 25 Ağustos 2007 04:25

doğrudur hayat hiçbir şeye deymez ama her şeye deyer veren bir hayat çok güzel olur dene bence

BYAYD SPEOPLE 31 Ağustos 2007 08:54

hayat boş

H€L€N 7 Eylül 2007 11:54

hayat kısa yaşamasını bilmelisin

yunus17 12 Eylül 2007 14:16

sen öyle diyorsan öyle olsun

yunus17 13 Eylül 2007 16:09

:[:[:[:[EyEr bİrGüN ÖlEcEkSeN.vE CeHeNnEmE GiDeCeKsEn ŞuNu uNuTmA KeŞkE yAşAsAyDıMdA hAyAtI ÖğReNsEyDiM.dİyEcEkSiN. Ve ÖlÜmÜnE aCı çEkEcEkSiN hAyAtI öĞrEnMeDiĞiN iÇiN.
:turkiyem:

MYDMR 25 Aralık 2007 19:54

olgunlasmamış 'za' ya ne denir???:muz:

probLem girL 25 Aralık 2007 21:15

hamza:D:D

deryuruk 29 Aralık 2007 02:08

ee soru sormayı unutmuşun...
parmaklar çalışsın karşıdaki anlasın....

kurdele 17 Mart 2008 11:02

bilgisayar
AKŞAMLARI YOLDAN GEÇER,
IRMAKLARDAN SU İÇER.

bilin bakalım bu ney?:P

B.L.A.C.K 12 Ekim 2008 21:16

Tabiiki Kurbağa...

Amerika'nın Başkenti NewYork mudur NiwYork mudur ???

Misafir 12 Ekim 2008 21:24

Alıntı:

LaNeTLY SWoRD adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1202307)
Tabiiki Kurbağa...

Amerika'nın Başkenti NewYork mudur NiwYork mudur ???

İkisi de değil, Amerika'nın başkenti Washington'dur 8-|
Tavuk mu yumurtadan çıkar? Yoksa yumurta mı tavuktan çıkar? (Bu soruya bayılıyorum, aha da bayıldım :faint:)

B.L.A.C.K 12 Ekim 2008 21:40

İngiliz düşünür ve uzmanlar, yüzyıllardır süren ''tartışmaya'' son noktayı koydu: ''Yumurta tavuktan önce vardı, yani tavuk yumurtadan çıktı...'' Sorunun cevabı, genetik materyalin (kromozomlar üzerinde kalıtsal özellikleri taşıyan yapı kitlesi) bir organizmanın hayatı boyunca değişmediği, bu nedenle daha sonra tavuk olarak adlandırılacak ilk kuş türünün, ilk önce ''embriyon'' olarak bir yumurtanın ''içinde'' oluşması gerektiği fikrinde saklı...

İngiltere'nin doğusundaki Nottingham üniversitesinden Profesör John Brookfield, tarih öncesi çağlarda, bugün tavuk olarak adlandırılan türün, bir yumurta içinde embriyo olarak oluştuğunu söyleyerek, yumurta içinde büyüyen ve ileride tavuk haline gelecek organizmanın, tavukla aynı DNA'ya sahip olduğunu kaydetti.

Brookfield, yaşayan türe ait ilk ''maddenin'' bu yumurta olması gerektiği konusunda şüphe bulunmadığını, ''bu nedenle yumurtanın kesinlikle tavuktan önce var olduğunu'' savundu.

Genetik uzmanı Brookfield'e, Londra'daki King's College'den Profesör David Papineua ve İngiliz Tavuk Üreticileri Federasyonu Başkanı Charles Bourns da destek verdi.

Bilim felsefesi uzmanı Papineua, ''mutasyona uğramış yumurtanın, 'tavuk olmayan' ebeveynlerden türediğini, yani bunun tavuk yumurtası olmadığını'' öne süren insanların yanıldığını kaydetti. Papineua, ''Bir yumurtanın içinde tavuk varsa, yumurtanın ebeveynleri tavuk olmasa da o tavuk yumurtasıdır'' dedi.

Federasyon Başkanı Charles Bourns da, yumurtaların
tavuklardan çok önce var olduğunu söyleyerek, ''tavuğun yumurtadan çıktığını''

Sorum birazdan...

evet şimdi buraya odaklanın soruyu dikkatlice okuyun.http://img.frmtr.com/images/smilies/rolleyes.gif
soru:Siz bir otobüs şöförüsünüz ve otobüste 27 kişi var.
ilk durakta 4 kişi iniyor 6 kişi biniyor
2. durakta 11 kişi iniyor 1 kişi biniyor
3. durakta hiçkimse binmiyor 5 kişi iniyor
4. durakta 5 kişi iniyor 6 kişi iniyor
5. durakta 17 kişi iniyor 16 kişi biniyor
6. durakta da 3 kişi biniyor ve otobüsten inen olmuyor.
buna göre şöförün göz rengi nedir açıklayınızhttp://img.frmtr.com/images/smilies/confused.gif

MelancholiscH 12 Ekim 2008 21:49

Siyahtır :noangel:

Peki ben soruyorum neden bu yazı fontu ile yazıp milletin gözlerini ağrıtıosun xD okuyana kadar canım cıktı xD

B.L.A.C.K 12 Ekim 2008 21:53

xD xD xD

HerHangiBiri 4 Kasım 2008 18:53

Resimde yanlış olan nedir?

http://img254.imageshack.us/img254/2004/yanlispj1yh7.jpg

Nisyan-ı Bâtın 4 Kasım 2008 19:18

Sehpa üstünde bulunan Cam şişe içi şeffaf ancak bardak bulunan koyu renk,, bildimmi^o) :)

HerHangiBiri 4 Kasım 2008 19:26

Alıntı:

En Mavi adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1217987)
Sehpa üstünde bulunan Cam şişe içi şeffaf ancak bardak bulunan koyu renk,, bildimmi^o) :)

İçki bitmiş, son kadeh şişede olamaz mı? :P

Şakaydı, birini bildin. 5 tane daha yanlışlık var. :D

DrEaMy 4 Kasım 2008 19:47

Açık olan penceredeki perde duruyor ama kapalı olan penceredeki perde uçuşuyor. Doğru mu ?? :)

HerHangiBiri 4 Kasım 2008 19:52

Alıntı:

Unsaid Words adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1218004)
Açık olan penceredeki perde duruyor ama kapalı olan penceredeki perde uçuşuyor. Doğru mu ?? :)

Elbette. Çok dikkatlisiniz. Tebrikler. :)

4 yanlışlık kaldı. Bulacağınıza eminim. Belki 1-2 tane dikkatten kaçan olabilir. Gece bitmeden söylerim. ;)

Nisyan-ı Bâtın 4 Kasım 2008 23:22

Çiçek aynadan yansımıyor..? Bunu kesin bildim :)

Ceketin aynadaki yansıması yanlış mı,bilmiyorum kafam karıştı:)
Elektro gitarın kablosu telefona mı bağlanmış..

HerHangiBiri 4 Kasım 2008 23:40

Alıntı:

En Mavi adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1218253)
Çiçek aynadan yansımıyor..? Bunu kesin bildim :)

Ceketin aynadaki yansıması yanlış mı,bilmiyorum kafam karıştı:)
Elektro gitarın kablosu telefona mı bağlanmış..

En Mavi kullanıcı adınızı en dikkatli olarak değiştirebilirsiniz. :)

Çiçeğin aynadan yansımaması doğru. Dikkatli bakarsınız çiçek saksının ortasında ve aynadan yansımaz.

Bildikleriniz ise ceket duvarlar dik açıda olduğu için aynada gözükmez ve gitarın kablosu telefona bağlanmıiş.

Resimdeki diğer yanlışlıklar ise;

* Her iki penceredeki ufuk çizgisi farklı

* Adamın oturduğu sandalyenin bir ayağı ( adamın ayağına yakın ve arkada olan) eksik

Nisyan-ı Bâtın 4 Kasım 2008 23:43

:) Kimbilir onları da bilirdim belki ama dikkat veremedim..

HerHangiBiri 4 Kasım 2008 23:50

Alıntı:

En Mavi adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1218275)
:) Kimbilir onları da bilirdim belki ama dikkat veremedim..

Eminim biraz daha zaman ayırabilseydiniz, bilirdiniz. Görme yeteneğiniz müthiş. :)

Nisyan-ı Bâtın 4 Kasım 2008 23:51

Alıntı:

HerHangiBiri adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1218290)
Eminim biraz daha zaman ayırabilseydiniz, bilirdiniz. Görme yeteneğiniz müthiş. :)

Teşekkür ederim... :)

HerHangiBiri 5 Kasım 2008 18:42

Kadına ne oldu?

Bir gece saat 02.35 civarlarında bir cinayet haberi alıyor dedektifiniz.. Kurban ortalıklarda yok fakat heryer kanlar içinde.. Kadının günlüğünün son sayfalarında şu yazı bulunuyor!

BIR KARANLIK SANKI BENI DURMADAN TAKIP EDIYOR!

En arka sayfayı çevirdiklerinde polisler şok oluyorlar aynen şöyle bir yazı yazıyor!

Bu yazı tamamen kadının kanlarıyla yazılmış!

Hayatım kararıyor. Ellerimi artık hissedemiyorum. Leylekler gibi çırpınıyorum.
Periler gibi süzülüyorum. Melekler Ve zebanileri görüyorum. Ensemde bir el hissediyorum.

Şimdi siz dedektifsiniz ve bu soruşturmayı inceliyorsunuz!
Sorun şu kadın yaşıyormu yaşamıyormu.. Yaşamıyorsa neden öldürüldü!

DrEaMy 7 Kasım 2008 12:42

Hayatım kararıyor
Ellerimi artık hissedemiyorum
Leylekler gibi çırpınıyorum
Periler gibi süzülüyorum
Melekler Ve zebanileri görüyorum
Ensemde bir el hissediyorum

HELP ME...
Kadın yardım istiyor. Demek ki yaşıyor...

(İtiraf etmeliyim ki sorunun cevabını ben bulmadım ;) )

HerHangiBiri 8 Kasım 2008 23:59

Sorunun yanıtını bulma çaban yeterli. :)

Misafir 25 Ocak 2010 18:46

Servis yapıldığı halde yenmeyen şey nedir?

Misafir 18 Şubat 2010 16:20

yolu var gidilmez suyu var içilmez gölü var yüzülmez

emreemre46 23 Mart 2010 18:22

Alıntı:

mrgogo adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 5390)
Bilmecemiz Bi Hikaye Ve sonundaki Sorudur...

Hikaye:
Yaşlı Adamın biri bigün canı sıkılmış ve sinemaya gitmeye karar vermiş evinden çıkıp, Yakınındaki eski püskü duran sinemaya gitmiş içeri girdiğinde farketmişki herkez eski moda kıyafet giyiyor aldırış etmeden koltuğuna gitmiş...
Biraz bekledikten sonra film başlamış bi bakmışki tıpkı etraftaki insanların giydiği gibi eski bi film...
İlerleyen Zamanlarda(Film'im Ortalarına Doğru) adam film'dende sıkılmış ve uyuyakalmış...
Uykusunda 18 yuzyıl'da Fransada Giyotin cezasına çartptırılmış biridir...adamı alırlar giyotin makinasına bağlarlar.Giyotinin Keskin Bıçağı Yukarı Çekilir Suçu okunduktan Keskin Bıçağı Tutan İp'i Keserler Keskin Bıçak Hızla Aşağı doğru iner tam adamın Boynuna Değiceği sırada...
Hani Demiştik yaa eski püskü Kıyafetler.. Öndeki bayanında Şapkasında Tüy Wardı... İşte O tüy Tam Adamın Boynuna Giyotin'in Bıçağının Deyeceği Sırada Adamın Boynuna Değer....
Adamda yaşlılığın Getirdiği Kalp Yetmezliği İle Böyle Bi Heyecana Dayanamaz Ve Kalp Krizi Geçirir Ve Ölür...

Gelelim Sorumuza:
Bu Hikaye'de En Saçma Olan Yer Neresidir...(En Saçma Olanı Soruyorum)

Tüm Cevaplarınıza enkısa Zamanda cevap Yazarım...;)

Giyotini kim durdurdu adam çoktan öldü ya

inatci 24 Mart 2010 11:49

Heryeri :)

kralordi07 15 Ocak 2011 13:03

ARKADASLAR BANA BİLMECE SÖYLERMİSİNİZ ZOR OLSUN

ARKADASLAR BANA BİLMECE SÖYLERMİSİNİZ ZOR OLSUN

Misafir 19 Mayıs 2011 19:34

Bir kızıl tepede otuz beyaz at
Isırırlar evvela,
Döverler sonra,
Sonra dururlar öylece.

ejder lordu42 25 Mayıs 2013 09:24

Sevgililer olabilirmi...

_Ceyda_ 26 Mayıs 2013 00:28

Bence de sevgililer

ejder lordu42 26 Mayıs 2013 15:53

E birisi bilmece söylesin

_Ceyda_ 11 Haziran 2013 22:29

Ben söyleyeyim o zaman.

Hangi bağda üzüm yetişmez?

tuğba31 11 Haziran 2013 22:34

Alıntı:

_Ceyda_ adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2635503)
Ben söyleyeyim o zaman.

Hangi bağda üzüm yetişmez?

Ayakkabı bağında

Tavuklar en çok hangi ülkeyi severler ?

_Ceyda_ 11 Haziran 2013 22:36

Mısır :D

Elden ele telden tele bunu bilemeyen kertenkele

Saat: 00:09
Sayfa 6 / 7

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık