![]() |
Dost tek bır yurekte atmak bır cok yarada bır butun olmak aynı yolda yurumek aynı sarkıyı soylemek aynı anda aglamak aynı anda gulmek aynı anda dusmektır ve aynı anda sevmektır aldıgın nefes gıbıdır ıcıne cektıkce anlarsın dostlugun kıymetını bazen cebınde tasıdıgın bır telefon bazen masa basında bılgısayarın bazende babandır gordugun ruya gıbıdır dostluk masallarla buyumek gıbıdır cıgnedıgın ekmegı yutmak ılk dogdugunde emeklemeyı ogrenmek gıbıdır dostluk. hepınıze sevgılerle dostca kalın her yalnız kaldıgınızda yıldızlara bakın onlarda sıze yon gosteren bırer dostlardır bazen kayar gıderler ama kaymasına ızın vermeyın cunku caba sarf ettıkce dostluk bır deger tasır bunu sakın unutmayın. |
Dostum sana dostum dıyorum cunku dostlugu elınde tuttukca cok guzel dans edebılıyorsun |
Alıntı:
Valla Sevdiğimi elimde tutamadım :( Çünkü gitti ve gitmek isteyeni tutamıyorsunnn.. Ama onunla dans etmiştimm :) Hayatımın en güzel anlarından biriydi :tender: |
Gıdenın ardından dusme pesıne kımden ne fayda gordun soyle kurbandan alıntı ama cok dogru bır laf kendını uzup kahredecegın yerde yenı dostluklara yelken al bence cunku gıden asla goz yaslarına üzülmez onun ıcın gelecek ıcın umutlu ve mutlu ol gecmısede sunger cek cunku dostluklar akılda kaldıgı kadar yuregının ıcındede atar kullanmasını bılırsen eger .:D |
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur.(Montaigne) Dostluk kanatsız sevgidir.(Lord Bryon) Dostu'[M] Seni Seviyorum:inlove: |
> > > > > >ARKADAŞ ile DOST KAVRAMI< < < < < < Arkadaş evinize geldiğinde misafir gibi davranır, Dost geldiğinde buzdolabını açıp istediğini alır sizden çekinmez. Arkadaş senin ağladığını görmez, Dostunun omuzu ise senin gözyaşlarınla ıslanır ve sen ağladığında uzakda olsa bile hissedendir. Arkadaş davetine katılınca bir paket hediye ile gelir, Dost sana yardım etmek için erken gelir; sana ne hediye getireceğini şaşırır toparlanman içinde geç gider. Arkadaş, bi sıkıntın olduğunda onu yattıktan sonra ararsan rahatsız olur, Dost neden bu kadar geciktiğini sorar, Dost paylaşmak için vardır der. Arkadaş bir kavgadan sonra her şeyin bittiğini söyler. Dost ise tekrar arar, halını hatrını sorar, Kırgın kalmaz kalamaz. Arkadaş senin daima ona destek olmanı ister, Dost ise her zaman sana destek olur. Arkadaş zaaflarınızı hassas olduğunuz yönleri öğrenir ve onları kullanabilir, Dost zevklerinizi öğrenir ve onlara hitap eder sizi güldürmeye mutlu etmeye çalışır gayret gösterir. Arkadaş zayıflıklarınızı bilirse başınıza kakar, Dost zayıflıklarınızı bilirse örtmeye çalışır ayıbınızı görmezlikten gelir. Arkadaş sizi ikinci görmek ister, Dost ikinciniz olmaktan gurur duyar sizi över saygı gösterir ve size hep değer verir ve samimidir içinde yalan yoktur doğaldır dürüsttür. Arkadaş sıkıntınız olmadığında yanınızdadır, Dost sıkıntınız olduğunda size koşar, ağladığınızda gözyaşınızı silendir, sizden utanmayandır. Arkadaşlarınıza siz huzur vermeye çalışırsınız, Dosttunuz ise; size huzur vermeye çalışır. Arkadaş; tartıştığınızda hep haklıdır ve sizi kötülerr.. Dost haklı bile olsa özür diler. varsa kusurunu sorar. Arkadaş üzücü bir olay başınıza geldiğinde Ona ulaşamayasınız diye telefonunu kapatır. Dost ise; ilk önce arar, ve yapabileceği bir şey olup olmadığını sorar. HERKEZ ARKADAŞ OLURR... AMA; HERKEZDEN DOST OLMAZ. DOST BAMBAŞKADIRRR... http://img216.imageshack.us/img216/2811/adszkm6.png http://img375.imageshack.us/img375/1600/kopekdostlukresmi1xs2.jpg |
Yüreğim yanıyorr.. Kalbim acıyorr.. Ruhum daralıyorr.. Dostluğun; bu kadarmıydı ?????????????????? Belkide en iyisi: Sadece SENİN yaptığını yapmak !! >>> SUSMAK <<< http://img265.imageshack.us/img265/5216/dadszbl9.png Ama yinede vefa borcu denilen; bir şey varr.. :$ Hem Dosluğunu; Hem Sevgini paylaştığın içinn.. http://img524.imageshack.us/img524/9007/kodw6.png AFFET SEVDİM SENİ :shy2: |
Dostluk ıkı kısı savasa gıdıp bır kısı olarak donebılme cesaretıdır kaldırabılene tabiki |
Dostun olduğunda güçlüsündür. Ama ayrılık acısını yaşatan yine onlarr... :( Yıkılmazsın: Ama gücünün yarısı, onunla birlikde giderr... |
dosluk ekmek gibi tuz gibi onsuz yaşanmaz... |
İlk olarak Arkadaşım olan; Sonrasında Dostum olan; Ve Sevdiğimmmm... Neye kızıp gittin ? Niçin bu kadaaaaar. çok öfken !! Belkide Hiiiiç... Bilemeyeceğimm.. Arkadaş kaç gün konuşmaz ? Dost kırılıp gidermiii.. ? Peki ya Seven; Hiç Affetmezmi :( Yanağım'dan Öptüğün Gün; Beni tanıdığın Günmüydü ? Yoksa benden; nefret etmeye başladığın Günmüydü :$ Bende yanağımı niye öptürdüysem sanki :) Sen Yanağımdan Öptün ama Ben öpemedimmm..:*( Artık hangi kusuruma kızıp; gelmemek üzere gittiysen.. Dilerimki Rabbim" Gönlüne merhamet verir,de İnşallahhh beni affedersin. :( :( :( Birde bir söz vardı. Tam olarak hatırlayamıyorum ama,, şöyleydi sanırımm.. Bir İnsanı fark etmek için; Bir dakika Onun hakkında fikir yürütmek için; Bir saat Ondan hoşlanmak için; Bir gün Onu sevmek için; Bir hafta Ama O Sevdiğini unutmak için; Bir Ömür; yetmezmişşşş... Sen Sevdiğini İnkar etmemiştin,yaa Peki SEN beni bu kadar çabuk; Nasıl unutabildinnnn... :( Hangi yanlışım; Seni benden bu kadar çooook. Uzaklaştırdı :$ |
SENİ ÖZLEDİM BUNU BİLDİĞİN HALDE GELMEDİN. !! BELKİ,DE GELEMİYORSUN. BEN O'GÜNKÜ MAİLİ SENİN DOĞUM GÜNÜ,NÜ KUTLAMAK İÇİN ATMIŞTIM. BELKİ GELİR SORARSIN BENDE DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLARIM DİYE; DÜŞÜNMÜŞTÜM. AMA SEN YÜREĞİME ACI EKTİN. HAKLIYDIN SEN BANA GELME DEMİŞTİN BEN YİNEDE HERGÜN GELMİŞTİM. AMA O KADAR ACI SÖZLERİ SÖYLEYECEĞİNİ TAHMİN DAHİ EDEMEZDİM. BELKİ YAPTIKLARIM BANA YAKIŞMIYORDU AMA: SEN EN AZINDAN OKUMUŞ KÜLTÜRLÜ BİRİYDİN SANADA YAKIŞMIYORDU. CANIN SAĞOLSUN...HEM ARKADAŞIM HEM DOSTUM HEM SEVDİĞİMMMM... |
Bir gün sıcaklığı ile ısınabileceğin bir dost bulursan, seni kovsa da yanından, ayrılma! Bir dost, soğukluğu ile sana estiğinde üşümek istemiyorsan, sana sarılsa da bırak onu! ... |
Dostluk... Iyi bisey...(Y) ama iyi bir dost bulmak'ta zordur......!!!:moo: |
|
|
|
Bir dost bir post yeter bana.. |
Abartılı dostluk ürkütür beni ve hiç yanılmadım,kısa süreli olur. Uzun süreli olan dostluğun ise sesi soluğu pek yoktur, ama o dostlar hep yanımızdadir. |
Bazen birbirini kıran kırana anlamamaktır... |
Hayat en yakın dostumdur,hep yanımda yürür. Bir gün terketse beni,kemiklerim üzüntüden çürür.. |
Selam uzaylı ben dostum. :smiley9::D |
BİR DOST'A SESLENİŞ Gönül; Her sevgide karşılık bekler Kendini harap etmeye gerek varmıydı? Bir yalan sevdanın düşüp peşine Ömrünü verdiğin yürek darmıydı? Bükülmez dediğinhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gifbilek yarmıydı..? |
Benım en yakın dostum sadece sıgındıgım gecelerımdır cunku onlar kadar anlamlı onlar kadar guvenılır ve onlar kadar huzur veren gercek bır dost bulmak zor bu kentte..bırde yıldızları seyretmek gıbı bır guzellık vardır ya ıste onları ızledıgımde sankı yıllanmıs saraplar catlamıs dudaklarıma ıkısır gıbı oluyorlar...Ayrıca su hayatta ogrendıgım tek bır dostluk kavramı var sırtını duvardan baska hıc kımseye donmıyeceksın..en ıyısı bıle gun gelır senın ıcın en kotu dost olabılır... |
Lösemi ve Bir Gerçek Duyarlılık ve "Dost"luk Öyküsü http://img217.imageshack.us/img217/787/23364632.png http://img217.imageshack.us/img217/1825/81578507.png http://img132.imageshack.us/img132/1363/35521826.png |
Lösemi ve Bir Gerçek Duyarlılık ve "Dost"luk Öyküsü - 2 http://img132.imageshack.us/img132/1022/31979833.png http://img132.imageshack.us/img132/4800/12531286.png http://img132.imageshack.us/img132/8735/51136923.png |
Lösemi ve Bir Gerçek Duyarlılık ve "Dost"luk Öyküsü - 3 http://img339.imageshack.us/img339/7760/71963741.png http://img339.imageshack.us/img339/4880/53459856.png http://img339.imageshack.us/img339/6739/88801630.png http://img339.imageshack.us/img339/9976/81333222.png http://img339.imageshack.us/img339/2438/73958737.png |
|
Dosttan sıkılmış olsak o dostluk dostluk olarak kalırmı?:S |
Dost Kimdir? onunla beraberken gerçekleri olduğu gibi görebileceğin ruhunun bütün güzelliklerini ona açabilen biridir. Onunla beraberken kendini korumaya gerek yoktur, ona içinden gelen herşeyi söyle yebilirsin.başkalarının senin hakkında yanlış hüküm vermelerine sebep olan, tabiatındaki o çelişkileri o anlar.onunla beraberken serbest nefes alabilirsin. Bütün boş veriliklerini, kıskançlıklarını ve saçmalıklarını ona itirafından sonra bütün bunlar onun içtenliğinin beyaz okyanusu içinde erir, kaybolur, o anlayışlıdır, onunla ağlayabilir, onunla gülebilir onunla dua edebilirsin. Bütün gördüklerine ve işittiklerine rağmen, o anlar ve seni sever. Tekrar ediyorum : Dost, yanında kendini açıkca gösterebilmek cesaretini bulacağın biridir |
Dostluk nedır bılıyormusun sen guldugun zaman neden guluyorsun dıyen sen agladıgında hadı gul bıraz dıyen yanı basında senden cok senı dusunen ve bazen gece sokakta kaldıgında bır tam ekmek getırıpte yarımını bolup kendı yarımını yemıs gıbı yapıp lokmanı bıtırdıgınde kendı lokmasını da sana verıp kendını ac bırakmasıdır..Eyvallah sevgılı dostum o boyle bırı ıste :D |
Çok mutlusundur, için içine sığmıyordur, onu ararsın çünkü biliyorsundur senin mutluluğun ile en az o da senin kadar heyecanlanır. çok üzgünsündür, her şeye lanet eder bir haldesindir, onu ararsın çünkü biliyorsundur en az senin kadar canı yansa da teselli eder seni. kafan karışıktır,ne yapacağını bilemezsin, onu ararsın çünkü biliyorsundur senden daha mantıklı düşünüp o anda öneriler getirir. aşık olursun, terk edilirsin, terk edersin, birinden çok fena kazık yersin ilk onunla paylaşmak istersin çünkü senin bir diğer yarın olmuştur artık. yanındayken vakit nasıl geçer anlamazsın. bazen öyle bir hal alır ki birkaç gün görüşmeyince karşılıklı oturup dertleşmekten, biriken mevzuları konuşmaktan yorgun düşersiniz sonra da kalan son enerjinizle halinize gülersiniz kahkahalarla. kimseyle olmadığın kadar doğalsındır onunla, gizlin saklın yoktur zaten gizlemeye çalışsan da anlar bir bakışından, sesinin tonundan. yeri gelir seni senden çok düşünür, bilir ne kadar iyi niyetli olduğunu hatta bazen de saf olduğunu, "dikkatli ol" der, dinlemezsin ama sonra yine kapısında bulursun kendini dağılmış bir vaziyette. işte o zaman kıymetini anlarsın bir kez daha. işte böyle bir şeydir dost. onu her gördüğünde şanslı hissedersin kendini, yüzüne söyleyemesen de her zaman, "iyi ki varsın" dersin hep içinden... Hüzün kovan kuşu'm |
Dost'un ne anLama geLdiğini onda öğrenirsin. Ondan önce oLanLarın hep dostcukLar oLduğunu anLarsn.Hep en yakınındadır. Bazen kilometrelerce uzakta oLsa biLe nefesin kadar yakındır sana. Canın sıkıLdığında , bunaldığında birine ihtiyaç duyduğunda arayacağın tek isimdir.Yüreğinin diğer yarısıdır.. Sen anLatmadan da haLinden anLayan tek kişidir. Bazen kendinden biLe sıkıLdığında 'everything will be fine' diyen can dostudur.. Hayat öpücüğü vardır ya hayata bağLar insanı.. İzin vermez öLmene 'Hayata' bağLar..GözyaŞın oLur kötü zamanLarında kahkahan oLur mutLuLukLarın.. En önemLiside nefesin oLur hayattan bıktığında.... OnunLa tamamsınızdır.. Elmanın iki yarısısınızdır.. KalpLeri bir , ruhLarı bir , canLarı bir.. TEK YAŞAYAMAZSINIZ.. Hüzün kovan kuşu'm |
dostluk mesajları ♥ Kimsesiz zamanların yalnızlığında,aydınlık diyarların masalsı görüntülerinde,küçük bir çocuk yüreğinin annesine olan sevgisi değerinde bir merhaba dostum nasılsın. ♥ Dost vurulunca değil unutulunca kahrından ölürmüş.Biz dostlarımızı kır çiçekleri gibi avucumuzda değil kurşun yarası gibi yüreğimizde saklarız. ♥ Gönüller birdir dünyalar ayrı olsa da. Arkadaşlıklar,sevgiler,aşklar yalan olsa da umrumda değil dünya yansada biz dostu unutmayız dost uzakta olsada. ♥ Dost deniz kenarındaki taşlara benzer.Önce tek tek toplarsın sonra birer birer denize atarsın ancak bazılarına kıyamazsın.İşte sen o kıyamadıklarımdansın. ♥ Zaman gelir yollarına kar yağar,etrafını hüzün bulutları sararsa,ne zaman bir dosta ihtiyaç duyarsan dost olabildiğim kadar burdayım. ♥ Hep zamana yenik düştük esiri olduk anlamsız koşuşturmaların.ama bir kez adını yüreğimize kazıdığımız dostlarımızı hiçbir zaman unutmadık. ♥ Sen gülerken yanındakilerde güler ama ağlarken yalnız ağlarsın onun için öyle bir ağaca yaslan ki asla yıkılmasın öyle bir dost edin ki seni asla bırakmasın. ♥ Başkalarına kendinden fazla değer verme. Ya onu kaybedersin, ya da kendini mahvedersin. Terk edenden alınacak en büyük intikam , ona kupkuru, sevgisiz gözlerle bakmaktır. ♥ Yaşam gülmeyi ,sevgi hak etmeyi, vefa unutmamayı, dostluk sadık kalmayı bilenler içindir.UNUTULMADIN! ♥ Gülerken herkes eşlik eder, ya ağlarken. Başarılara herkes ortak olur, ya yenilgilere. Öyle bir dost edin ki; kötü gün kapını çalınca kapıya seninle beraber baksın. ♥ Duygular vardır anlatılamayan, sevgiler vardır kalplere sığmayan, dostluklar vardır hiçbir şekilde yıkılmayan, bazı insanlar vardır asla unutulmayan ♥ Hayata değer bir yaşam, sevmeye değer bir aşk, dostluğa değer bir arkadaşlıktan asla vazgeçme.Ne eksik ne fazlasını ara ve seni üzenle asla uğraşma ! ♥ Mutluluğun peşinden koşma mutluluk senin peşinden koşsun ve hayatta öyle mutlu ol ki gözlerinde akan bir damla yaş arayıp da bulamayanların sadakası olsun. ♥ Belki diyorum; SEVGİ nin ne demek olduğunu biliyoruz ama GENÇLİĞİN ne demek olduğunu anladığımızda bu dünyadaki işimiz bitmiş olacak... ♥ Eğer herkes dost sandığı kimselerin bir de kendi arkasından söylemiş olduklarını duysaydı, dünyada pek az dost kalırdı. ♥ Dostlar ırmaklar gibidir; kiminin suyu az kiminin çok, kiminde ellerin ıslanır sadece kiminde ruhun yıkanır boydan boya… ♥ Yardım etmek mi istiyorsun? O zaman dinle; yaşama sevinci getir bana çokça olsun çabuk tükenmeyenlerinden. İhtiyacım var bu ara unutmak üzereyim mutluluğu, unuttum sıcak bir çayın tadını, esen rüzgarın serinliğini, hadi durma öyle hatıralarımı canlandır, iyi olanları? ♥ Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur ♥ Dost bazen minik bir kuş bazen var olmayan sevgili,kimi zaman saksıda bir çiçektir, ama asıl dost seni senden çok sevendir Her dostluğun gökyüzünde bir meleği varmış, yeryüzünde biten her dostluk için gökyüzünde bir melek ağlarmış, sana ant olsun ki bizim meleğimiz asla ağlamayacak... ♥ Deniz derindir durulmaz dostluk ebedidir unutulmaz ♥ Fani dünyanın baki padişahı değiliz. Biz parçalanmış gönül hırkalarını yamar dikeriz. Biz dostlarla ağlar dostlarla güleriz. ♥ En koyu mavilikleri avucuna, en içten mutlulukları gözlerine, en derin sevgileri kalbine bırakıyoru.Hep Mutlu Ol.. ♥ En Koyu cehelet hakkında hiç bir şey bilmediğin bir şeyi redetmektir. ♥ Zengin; çok mala sahip olana denmez, zengin kalbi olana denir. Kalb zenginliğinden mahrum olan kimse, ne kadar geniş servete sahib olursa olsun yine fakirdir. Tamamı ve hırsı sebebiyle de halk nazarında hakirdir. Kalbi zengin olan kimse de ne kadar fakir olsa herkesin nazarında muhteremdir. ♥ Arkadaşlar yıldızlar gibidir, onları her zaman göremezsin ama senin için her zaman varolduklarını ve seni düşündüklerini bilirsin. ♥ Sakın üzmesin seni karşılıksız sevgiler bağrına taş basarsın acılar bir gün diner giden gitsin aldırma yangınlarda söner sakın bakma arkana krallar önde gider ♥ Gün gelir puslu bir dünya aydınlık bir yaşama gebe kalır yeterki umutların hiç bitmesin kalbin hangi mutluluk ve sevgi için çarpıyorsa yaşam sana onu versin. ♥ Rüzgarın kemanını çaldığı,damlaların cama vurduğu bir pencerede yatağına uzanıpta keşke dediğin tüm güzellikler gerçek olsun. Bin damla umut serpilsin yüreğine bin umut dolsun günlerine. Binbir hayalin gerçek olsun. ♥ Ben dostun kokusunu uzak diyarlardan alırım ve onun gülüşünü nerde olsa tanırım. Ne mesafaler mesafedir dostunla ne de ayrılıklar hüzünlü ♥ Baharın güneşi bahtına doğsun acılar kederler gönlünden uzak olsun. Tüm güzellikler ve mutluluklar senin olsun. ♥ Yürek umutlara gebe olduğundan beri dostluklar ayrılıklara yenik düşmedi yüreğimiz dar ağacındayken bile ölüme koşup dostumuzu sevmeyi bildik. ♥ Gün gelir buslu bir dünya aydınlık bir yaşama gebe kalır yeterki umutların hiç bitmesin kalbin hangi mutluluk ve sevgi için çarpıyorsa yaşam sana onu versin. ♥ Ay yıldızlara mutluluk fısıldarken gökyüzü sevincini yeryüzüyle paylaşırken ben sana bir parça mutluluk yolluyorum içindeki umut çiçekleri hiç solmasın diye. ♥ Acıların bir kum tanesi kadar küçük,mutlulkların nisan yağmuru kadar bol olsun.Hayatta bir kere ağlarsan oda mutluluk olsun.Dostum. ♥ Hayal kur, ne hayal kurmak istersen... Gez, nereye gitmek istersen... Ol, ne olmak istersen.... Çünkü senin bir tane hayatın olacak ve sadece bir şansın var bütün bunları yapabilmek için ♥ Koca bir çölde kum tanesi olmak yada okyanusta su damlası ama en güzeli milyonlarca insan arasında senin arkadaşın olmak. ♥ Karanlık aydınlıktan, yalan gerçekten kaçar.güneş yanlız olsada etrafa ışık saçar.üzülme doğruların kaderidir yanlızlık,kargalar sürüyle,kartallar yanlız uçar... ♥ Eğer gerçekten birini seversen, Onu özgür bırak! Sana ait olmak isterse bir gün mutlaka geri Gelecektir Gelmezse de boşa peşinden koşma Asla da senin O L M A Y A C A K T I R ♥ Aşk ve arkadaşlık bir gün yolda karsılaşırlar. aşk kendinden emin bir şekilde sorar: ben senden daha candan ve daha yakınım. sen niye varsın ki bu dünyada? arkadaşlık cevap verir: sen gittikten sonra arkanda bıraktığın gözyaşlarını silmek için... ♥ Dostluk ağlamaksa, yüreğindeki acıyı paylaşmaksa, üzüldüğünde sıcak bir kucaksa ve dostluk için ateşe atılmaksa, dünya durana, can bedenden çıkana dek sevdiğimsin. ♥ Kalbin hangi arzuların özlemi ile çarpıyorsa hayat rüzgarların seni ona kavuştursun ♥ Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstümüze yağar. ama rengarenk gökkuşağı da yağmurdan sonra çıkar... ♥ RÜYA; biz uyurken kalbimizin tuttuğu bir dilektir.ARKADAŞ;uçmayı unuttuğumuzda bize kanatlarını açan bir melektir.HAYAL GÜCÜ; bizi bilmediğimiz yerlere uçuran bir rüzgardır,ve HAYAT; içinden ne çıkacağını bilmesek de açmamız gereken bir zarftır.açtığın zarflardan hep güzel şeyler çıkması dileğiyle... ♥ 'Yalnızca bizim gibi insanlar,benim gibi yaşama delicesine aşık olanlar ve mücadelemize ve eskisinden çok daha iyi olan çalışmaya aşık olan insanlar- amacı doğru olarak olduğu gibi görünmeye başlayan ancak bizim gibi insanlar- bize kalmış tek bir şans bile olsa dostlarını terk etmezler. ♥ Hayat; yaşamayı, Mutluluk; gülümsemeyi, sevgi; Haketmeyi, vefa; hatırlamayı, dostluk;paylaşmayı bilen için vardır. ♥ İçinde öyle bir umut taşı ki onu senden kimse almasın. Gözlerin hep gülsün, mutluluğu sende arasınlar, ama onu öyle bir yere saklaki gerçekten isteyen bulsun.. ♥ O masum yüzünde acı ve hüzün hiç olmasın gözlerinde mutluluğun en parlak yıldızı parlasın dost eli elini hiç bırakmasın ne olur. ♥ Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz! ♥ Sevmekten korkmadığımız, söylemekten utanmadığımız saygının değerli, düşüncenin önemli, umudun sonsuz olduğu yarınlarda, mutlulukla geçireceğiniz bir ömür dileğiyle.. |
|
Sevgidir bir kapyı açan, Bizi bazen bir kuş bir çiçek yapan Dost kolayca bulunmaz İnsan,çabuk bilinmez Geçicidir para,post... Herşeyden önemlidir, DOST... |
kısacası dostluk herşeydir...:) |
Dostluk Saate bakmaksızın kapısını çalabileceği bir dostu olmalı insanın... "Nereden çıktın bu vakitte"dememeli, Bir gece yarısı telaşla yataktan fırladığında; "Gözünün dilini"bilmeli; Dinlemeli sormadan,söylemeden anlamalı... Arka bahçede varlığını sezdirmeden,mütemadiyen dikilen vefalı bir ağaç gibi Köklenmeli hayatında; Sen,her daim onun orada durduğunu hissetmelisin. İhtiyaç duyduğunda gidip müşfik gövdesine yaslanabilmeli. Kovuklarına saklanabilmelisin. Kucaklamalı seni güvenli kolları. Dalları bitkin başına omuz, Yaprakları kanayan ruhuna merhem olmalı... En mahrem sırlarını verebilmeli, En derin yaralarını açıp gösterebilmelisin; Gölgesinde serinlemelisin sorgusuz sualsiz... Onca dalkavuk arasında bir tek o, Sözünü eğip bükmeden söylemeli, Yanlış anlaşılmayacağını bilmeli. Alkışlandığında değil sadece, Asıl yuhalandığında yanında durup koluna girebilmeli. Övmeli alem içinde,baş başayken sövmeli Ve sen öyle güvenmelisin ki ona, Övdüğünde de sövdüğünde de bunun iyilikten olduğunu bilmelisin, "Hak ettim" diyebilmelisin. Teklifsiz kefili olmalı hatalarının; Günahlarının yegane şahidi... Seni senden iyi bilen,sana senden çok çok güvenen bir sırdaş... Gözbebekleri bulutlandığında yaklaşan fırtınayı sezebilmelisin. Ve sen ağladığında,onun gözünden gelmeli yaş. |
|
|
Evvela dişlerimiz döküldü Sonra saçlarımız Arkasından birer birer arkadaşlarımız Şu canım dünyanın orta yerinde Yalnız başına yapayalnız Kırılmış kolumuz, kanadımız Tatlı canımızdan usanmışız Bir şüphedir sarmış yüreğimizi Ya kendini aldatıyor demişiz ya bizi Bir şüphedir demir atmış ciğerimize Pamuk ipliği ile bağlamışlar bizi Düğüm üstüne düğüm şöyle dursun Bir çalım bir kurum hepimizde Nereden inceyse oradan kopsun Bu canım dünyanın orta yerinde Hayvanlar kadar bağlanamamışız birbirimize Yalan mı? Gözünü sevdiğim karıncalar İşte: Hamsiler sürü sürü Arılar bölük bölük geçer Leylekler tabur tabur Ya bizler? Eşref-i mahlukat! .. Boğazımıza kadar kendi murdar karanlığımıza gömülmüşüz Bizler bölük bölük, bizler tabur tabur Bizler sürü sepet Yalnız birbirimizi öldürmüşüz. Bedri Rahmi Eyüboğlu |
Dost mu ? haha Dost artık çölde su bulmak gibi birşey , arkadaş çok ama dost yok beyler Etafında bir sürü gezicek tozucak insan olması ama bir tane bile derdini dinliycek ve yada senin yanlışlarını sert bir şekilde yüzüne vuracak seni uyandırıcak bir dost yok malesef ve dost olmadığı zaman insan kendini çok daha yalnız hissediyor aile tabiki önemli ama bir dost bambaşka ben DAHA TATMADIĞIM İÇİN yani herhalde öyledir dost bambaşka yapmacık insanlardan menfaat uğruna kurulan arkadaşlıklardan nefret ettiğim kadar hiçbirşeyden nefret etmemişimdir adam olsun net olsun dönekliğe gerek yok .. |
|
Dostluģu öyle yüzeysel yaşıyorki şimdi insanlar ,yoldan geçene dostum der olmuşuz.. merak ediyorum .. hangimiz gerçek dostu bulmuşuz ?? Kaçımız riyasız gerçek bir dost olmuşuz ??? hakka dostluğumuz tartışılırken kula dostluğumuz nasıl olur ??? |
Nazlı nazlı yükselir köpük, derken pat diye sönüverir. Herzaman başkalarından öğrenmeye açık ol. En iyi bildiğin konularda bile köşeli düşünme, büyük konuşma. Cümlenin sonuna nokta değil, ünlem değil, virgül yahut üç nokta koy. Açık bir kapı bırak daima. Ne kadar bilsen de hiçbirzaman yeterince bilemeyeceğini unutma. Tevazudan şaşma. Ancak ozaman kurtulabilirsin bilginin cehaletinden. diyor DOST… |
---- Dostluk daima tatlı bir sorumluluktur ; asla bir fırsat değildir.. (H. Cibran ) ---- Yalnız kendi nefsini düşünerek dost arayan, hizmetçi arıyor demektir.. (Cenap Şahabettin) ---- Komşunu sev , ama aradaki bahçe duvarını kaldırma.. (George Herbert) - ---- Dost, eleştirisini yüzünüze ; övgüsünü ise hem yüzünüze hem de başkalarına yapan kişidir.. ---- Birinin üzüntüsüne herkes katılabilir; sevincine ve başarılarına ise ancak yüksek ruhlu olanlar sevinir. ---- Sakın kendisine verdiğin kıymeti sana vermeyenle arkadaş olma.. (Hz. Muhammed) ----Gerçek dostlar, iyi gününüzde davetinize icabet ederken, kötü günde davetsiz gelenlerdir..(Theophratus) |
Dost ancak dostuyla bilinir....BEKİRR... |
Güzel bir gülü, güzel bir geceyi, güzel bir dostu herkes ister. Önemli olan gülü dikeniyle, geceyi gizemiyle, dostu tüm derdiyle sevebilmektir... Şemsi Tebrizi.. |
çıkarcılık üzerine kurulmuş bütün dostlukların canı cehenneme, orada onları bekleyen bir sürü aç var, böyle dostluklar sadece görüntü olarak dostluk gözüküyor bana. yalan dolan ile yürümüyor işler, etrafım böyle insanlarla dolu, gerçeklikten uzak kendi kurgularının krallığını sürdürüyorlar. değişim bu kadar zor olmamalıydı. sıkılıyorum. dostum yok. |
| Saat: 00:07 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık