![]() |
Sonsuza Kadar Seni Seveceğim Sokaklarda dolaşıyorum sessiz ve avare Yıldızlarsa hep peşimdeler Geceler soğuk,caddeler ıssız ve karanlık Yalnızlık benden vazgeçmiyor. Benim senden vazgeçemediğim gibi Ama zorda olsa alışmam gerekiyor. Biliyorum fakat unutmak istemiyorum seni Belki de hala kalbimin güneşi olarak Parlamanı istiyorum Karanlık gecelerimi aydınlatmanı Zor günlerimde hep yanımda olmanı Belki de yalnızca seni istiyorum Belki de…………… Alıntı... |
Mavi Düş Varsın Aramızda dağlar denizler olsun Ve yıllar Aldırma Rüzgarınla gel Şiirlerini getir gecelerce yazdığın Çiçeklerini getir sabahlarında açan Nefesin essin saçlarımda Aynı düşte uyanalım Dursun zaman ayın altında Ellerim ellerinde Yüreğim yüreğinde Konuş yine anlat Yüzyıllar öncesini Seni beni bizi Ateşlerine sar ikimizi Yine dar yollarından geçelim aşkın Unutalım zincirlerimizi Varsın alsın bizi denizler Gece sarsın gökyüzü Ay şahidimiz olsun sevgili Konuş anlat yine kavlimizi Anlat yüzyıllar öncesini Anlat bitmeyen mavi düşü Nazan Yinanç* |
Beni unutma Bulutlarda bi yerim olmalı. Bulutlaşmalıyım gözlerinde. Umut gibi yağmalısın Önce masallar bitmeli, Rüyalarına gelebilirim,belli belirsiz, Bi papatya tarlası olabilirim baharlarda Beni unutma.......... Bi bebenin mavi gözlerinde, Tebessüm olurum acılara, Kavganın ortasında düşün beni, Yüzümde, bi Filistin poşusu Gözlerimden, tanı beni Sana dinliyeceğin, En güzel ezan seslerini bıraktım. Benim sensiz kavgamda, İki elim,ölümlere uzanmış....... Başka sevdan yok senin Beni unutma........... Metin Tunçel |
Beni Cok Sevdin Oyle Mi? Çok sevdin beni degil mi? Öyle sevdin ki,ateslere attın Çok sevdin beni oyle mi? Öyle sevdin ki,acılarda boğdun Çok sevdin beni sen,çok... Öyle ki karşımda acılarıma gülüp geçtin Öyle ki yürek sancılarım gururunu Kuş tuttu okşadı... Öyle sevdin ki karanlıklara Hep çıkmaz sokaklara ittin Çok sevdin beni sen çok,bilmezmiyim... Öyle sevdin ki,düşmanın etmediğini ettin Ve sen beni öyle sevdin ki... Tüm bu acıların sonunda Çektin gittin... Git yolun açık olsun Git ki hersey gönlünce olsun Git ki gidişin yeni bir başlangıç olsun Git ki... Şayet varsa biri... Seni bende çok sevsin. Lakin senin değil Yine benim gibi sevsin Canı gönülden insanca sevsin Çok ama cok sevsin... Cemile Cemile |
Hani söz vermiştin, Sen git demedikçe Gitmem demiştin Anlıyordun beni Çözmüştün yani Tüm düğümleri Her sabrın bir sınırı Sevmenin de bir kararı var değil mi Olmadı, gene kıramadım Demirden Perçinlenmiş Öyle sağlam bir kabuk ki Oysa; İnce ince öğretmiştin sevgiyi Kırmadan incitmeden Dayatmadan, Olmadı işte; Tam çıktım derken dışarı Sen bıraktın elimi Bense yeniden örtündüm Demirden kabuğumu Midye misali… Hatice Ak |
Ne Seninle Ne Sensiz Bir dargın bir barışık ne olacak halımız Falcıya fal kapatsam senle çıkar falımız İkimizde de inatçı ikimiz de zalımız Nedir o zaman bizi, bir birine çeken şey Geldiğini görünce çağırmadan varırım Bana bir şey söylesen iste canım veririm Yine de yaranamam sözlerinde eririm Nedir o zaman bizi, bir birine çeken şey Sözlerin üfürüyor çölde esen yel gibi Olur, olmaza kızıp sarılırsın el gibi Gözümde ki yaşları akıtırsın sel gibi Nedir o zaman bizi, bir birine çeken şey Ne seninle ne sensiz bir karar veremedim Kızsam kızamıyorum sırrına eremedim Yoluna güller saçtım bir türlü deremedim Nedir o zaman bizi, bir birine çeken şey Madem sensiz olmuyor en iyisi mi susmak Yüreğim incinse de bağrıma bir taş basmak Ya da gidip kendimi darağacında asmak Nedir o zaman bizi, bir birine çeken şey Serap Sönmez |
Nasıl okuyup yazsan da Nasıl okuyup yazsan da Müşahede ettik; beyin, kusursuz bir posta ağı Ruh yerinden gayet memnun; aşk, kurmuş kalbe otağı Suretler hep bahanedir, kalpler sevginin kaynağı Parmak uçlarında hikmet, avuç içine yüz çevir Geldi Yaradan'dan himmet; kanunu aynı, her devir Varlık emre boyun büktü, sen baksan da bakmasan da O her şeyden de büyüktü, nasıl okuyup yazsan da Varlıklara sanki barkod, parmak ucundaki hüner Azîm âyeti görünce, gerçek bilgi beyne tüner Savunmada dev bir ordu, görevlerinde hücreler Dünya ahrete kılavuz, sukûtun zamanı değil Bilimde de ol bir yavuz, ilmi neşret ilme eğil Varlık hükme boyun büktü, sen baksan da bakmasan da O'nun hükmü çok büyüktü, nasıl okuyup yazsan da İşte! Esbab bir perdedir; vücudun, gerçeğe önder Müsebbibe bakmak gerek, akıl da kendine dön der Oku vucüt kitabını, içi dışı dipdiridir İşit Allah hitabını, Bâtıni ve zâhiridir Tükenmeyen bir ilmi var, evveli ve âhiridir Varlık ilme boyun büktü, sen baksan da bakmasan da O'nun ilmi çok büyüktü, nasıl okuyup yazsan da Müjgân Akyüz MAJ ****** Azîm: Büyük Ahvâl: Haller Müşahede etmek: Şahit olmak Esbab:Sebebler. Bir şeye vâsıta olanlar. Sebeb olanlar. Müsebbebât: Bir sebeple olanlar, sebeple meydana çıkanlar. Neticeler Himmet: Lütuf, yardım Bâtın:İç, dâhilî. Gizli. İçyüz. Sır, esrar. Zâhir: Görünen, âşikâr olan |
Batan kaptan gibiyim Batan kaptan gibiyim Şakaklarım çatlarken gözümden akan yaşla Izdırapla kıvranıp, yatan mevta gibiyim Gülüm desin sözlerin, yine sevmeye başla Sözlerinin içinden çıkan sözcük gibiyim Haklıydın siteminde, dilersen beni taşla Gözlerinin yaşında batan kaptan gibiyim Gülümsesin gözlerin, yine bakmaya başla Gözlerinin bendinden akan yaşlar gibiyim Hem çektim, hem çektirdim; bu düşüncesiz başla Sînene kahırları katan suçlu gibiyim Silinsin kötü geçmiş, yine sohbete başla Semavatın üstünden çakan şimşek gibiyim Hayatım zulme döndü senin çatılmış kaşla Bir gülüşe Dünya'yı satan mecnun gibiyim Neredesin sevdiğim? Yine gülmeye başla Gülüşünün yüzünden takan deli gibiyim Kararından artık dön, bu kahrında yavaşla İçindeki bu kahra çatan alev gibiyim Sesin çıksın; razıyım, yine nazlara başla Zamanın geçmesinden bıkan meczup gibiyim Müjgân Akyüz MAJ kafiye,redif,uyak açısından mükemmel, (7+7) 14 lük bir hece şiiri |
Sevgi Demek Ki Böyle Bir Şeymiş Yarın güneş doğacak , Belki sen olmayacaksın, Şu an yanımdasın ama, Belki de bana çok uzaksın. Bir gün benden uzaklaşacaksın , Usulca bunu anlatmaya çalışacaksın, Duygularımı yıkıp yakacaksın, Beni zindan karanlıklarda yakacaksın. Sevgi demek ki böyle bir şeymiş! Aşkın ateşine itip de geri çekilmekmiş, Biliyorum benden bir gün kopacaksın, İmkansız aşk deyip bunu sunacaksın. Yoksun gene yanımda bu gün, Usulca uzaklaşıyorsun her gün, Doğan her günü birlikte yaşardık, Uzaklaşıyorsun yavaş ,yavaş artık. Kaderin böylesine bilmem ne diyeyim? Sensiz doğan günü ben ne eylerim, Gene yoksun bu gün yanımda sen, Şükürden başka gücüm yok dilimden. Yarının korkusunu bu günden yaşıyorum, Yüreğimde acıya yavaşça davet veriyorum, Sana yanma diyemeyeceğim yüreğim, Bizi terk edecek bir gün biliyorum . Hüsne Güven |
Bütün ışıkları söndürdüm susturdum bütün sesleri Artık ağlayabilirsin kanka Severken bana sormadın ağlarken de utanma Nasıl unuturum diye düşünmeye başlama bir beyhude çabayla Her unutmak çabası bir hatırlamak hamlesidir aslında İlk akla gelendir en çok unutmak istediğin Hep kaçmak istediğin yere koşarsın aşkta Çok ahmakça biliyorum ama Herkes teslim oluyorsa eğer en çok kurtulmak istediğine Bu kez ahmaklık sırası sende usta Alımlı delikanlılığından alıngan bir adam yaratmışsın Yumruklarının içine sıktığın gururun kırıldı kırılacak Ama dert etme gururun kırıldıkça çoğalacak Aşkın acısını çekmek aşkta hile yapıp gitmekten daha asil iştir Sen şimdi seni sakız gibi çiğneyip tükürdü sanıyorsun Vaziyeti şaşırıp algıda hata yapıyorsun O sadece çiğnedi sen tükür gitsin Gel şimdi bir hasret şarkı sözlerisı okuyalım Allah gidenleri affetsin Allah gidenleri affetsin… Üsküdar’da sandallar yıkılır sallanırlar Tophane’de mangallar yar diye yanar ağlar İsmini çığlık çığlık haykırıyor martılar Senin için söylenir Kumkapı’da şarkı sözlerilar Yar yokluğuna itirazım var Bütün ışıkları söndürdüm susturdum bütün sesleri Şimdi alemin bütün efkarını toplamaya başla Topladığın efkarı dağıtma vakti gelir nasılsa Aşkta kazanan taraf yoktur bunu sonra anlarsın Ayrılığın izlerini kaldırıp saklayabileceğin tek bir yer bulamazsın Islak açık bir yara gibi şimdi kalbin Hiçbir tesellide tesilli aradığın da yok Şimdi denizleri içsen sönmez içindeki mahşer yangını Bu illet senin gibi kaç adamı küle çevirdi de Küllerin hepsini kalbi yalandan bir Leyla üfleyip gitti Sen İstanbul’un rüzgarında uçuşanı toz mu sandın Hepsi küldür senin gibi Ben çok kadın tanıdım Sevenden sakındığı bedenini sevmeyenlerin yoluna kilim yapmış Sen gözünden sakınmışsın o gözünün yaşına bakmamış Şimdi dilediğin kadar ağla bana da birşey sorma Bu da geçer diyeceğim inanmıcan nasıl olsa Boşver derdi kederi sat gitsin Gel şimdi bir muayyer kürdi şarkı sözleri okuyalım Allah gidenleri affetsin Üsküdar’da sandallar yıkılır sallanırlar Tophane’de mangallar yar diye yanar ağlar İsmini çığlık çığlık haykırıyor martılar Senin için söylenir Kumkapı’da şarkı sözlerilar Yar yokluğuna itirazım var Alinti |
| Saat: 03:06 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık