![]() |
gördüğüm düşü anlatmak için uyandırdım onu: (adelıa prado) hiç uyumamayı dilerdim tanrıdan eğer son dileğimi sorsaydı ama uyuyorum işte ne kadar dirensemde sunaklara dökülen sular kanları temizlerken amazon ormanlarının koynunda çırılçıplak koşmayı isterdim annem sen olmalıydın yol göstericim sözlerinle tarantula kokan palmiyelerin arasında ürpererek uyanmazdım belki o zaman belki o zaman bedensiz simsiyah giysili hayaletlerde görmezdim arka odamızın bahçesinden pencereye çıkışlarını hayretler içinde seyretmezdim bu yüzden uyandıramadım yanımda uyuyanı dizlerimle çekip sokuldum yapıştım sırtına oysa sokak ışığı vuruyordu odaya kirli sarı tüylerim diken diken uzanmışlardı badanası çatlak tavana evet seni seviyorum ve neden yadsıyayım bunu annem gibi sevgilim gibi arkadaşlarım gibi ve morglarda sihipsiz kalmış ölüler şu günlerde sonbaharlar gibi evet seni seviyorum ve neden yadsıyayım bunu bakışlarındaki acı gibi yorgunluk gibi ve karşılığı olmayan her şey çıkarsız aşklar gibi evet seni seviyorum ve neden yadsıyayım bunu simsiyah saçlarında varoşların duvarlarında yaralı yüzler dolaşırken soluk alırken düşler ve sokak aralarında güneşten yoksun çocuklarla gezmeye çıkan sineklerle evet... seni seviyorum... ve neden yadsıyayım neden isteyerek uyuyayım şimdi sarıl bana doyasıya sımsıkı evladın gibi acıların gibi ailen gibi yağmur ormanlarında sonsuzluğa çamurlu bedenimle çırılçıplak uzanayım Necmi Dayan |
Sen özelimdesin yerin çok özel Aşkın haz veriyor Cananım güzel Kalbinin sahibi inanki benim Al kalbim senindir almasın yad el. Aşkının ateşi içimi yakar Gözlerim aşkınla aşk ile bakar Sensizliğim inan ömrümü yıkar Bana yoldaş olur gökte yıldızlar. Fuat Gürsoy |
Yokluğunda Savuruyor rüzgar yine sarı yaprakları Pencereme konan her yağmur damlası Gözlerimden akan yaş oldu sensizlikte Sensiz, yalnız soğuk gecelerimde Dalgalanır yüreğim yokluğunda Hüzünlere dalar gözlerim Ellerimi uzatsam içimi ürperten Tenini hissederim tenimi yakan Sonra dudakların gelir aklıma Eriyip gidişim kollarında Gerçekle düşler karışır o anda Benliğimi yakar ateşin Vazgeçilmezim olursun yeniden Güneşim olursun beni yakan Işığım olursun kör karanlığımda Tek umudumsun sen yangınlarımda Yıldız Şahbaz |
Sen gittikten sonra Çok sey değisti hayatımda.. Her gece senin hayalinle yatarken, Simdiyse Sevimli, agzı dili olmayan bir ayıcıkla yatıyorum… Biliyor musun o senden daha vefalı çıktı.. Sen hayatıma girdikten sonra; Onu bir kenara atmıstım.. Ama o senin gibi Pes edip kaçmaktansa Bıraktığım yerde beni beklemis! Keske sende dilsiz bir ayıcık kadar SADIK olsaydın sevgine ve bana.. Ben seni yanlıs tanımısım.. Sen gittikten sonra bosuna ağlamısım! Senin gibi adiler için DEĞMEZMİS! O kadar gözyasına…. Basta sen bana BİTTİ dedin.. Ama asıl sen deil ben seni içimde BİTİRDİM! NE KADAR ZOR OLSA DA!! (alıntıdır) |
Gözlerin Asla Yarınlara Islanmasın ne peki ? bir kuşluk vakti yana yakıla peşine düşmemin sebebi kendimi deniz sanarken su damlacıklarından bile kaçışım ... uyuyan yanardağlarımı uyandırıp gözlerini upuzun bekleyişim mevsim kırgınlıklarım.... çocuk inadım.... yalan yanlış kıskançlığım.... ne peki ? oysa sen...... düşlerini yitirmiş maziyi kurşuna dizmiş her aşka mecnun çoğalan anlam..... neden sözlerin kısa ? avutsan ya beni yalanlarla tutsan kollarımdan düşmesem uçurumlara.... ne peki aslolan ? bir özge sabah mı ? dert dolu şarkılar mı ? bir kaç dize şiir mi yaşantıma teselli ? söyle ne peki ? inanmazsın alnımda bile yokluğun yazar.... avuçlarımda hasretin... öyleyse ! son kez kandilim ol.... bir nursun dünyamda ışığınla, gideceğim yolu göster.. ah yar..... kaç asalet ayıklayıp şafağı gözlüyorum gider ayak yerli yersiz hüzünleniyorum ve bir söz vermeni istiyorum..... /gözlerin asla yarınlara ıslanmasın / asla..... söz ver........ aklım dolu.... kalbim deli ben senden gidiyorum.... hoşçakal sevgilim....... Nebile Aydın |
Ben Hancıyım Sen de Yolcu Nerden rastlamıştım sana, hayatımı zehir ettin, Beni böyle boynu bükük,bırakıpta nasıl gittin. Söyle,nasıl,nasıl gittin, dönüp arkana bakmadan, Gayri dönsen de fayda yok, kendi biletini kestin. Israr etme,hiç yalvarma,aşkta da bunun yeri yok, Kendin ettin,kendin buldun, bunda benim günahım yok. Ne oldu ki sana böyle,işleri sürdün yokuşa, Ben hancıyım, sen de yolcu, tren geçti, haberin yok... ... Cemil Öksüz |
Kuşanırım Gözlerini... Geceyi giyindim üzerime Mil çekilmiş gözlerim Mecnun’dan yadigar Köşa başlarında çığlıklanır varlığım Ne yana baksam Leylam var... Bir suret yansıması Bir deli hoyrat Ellerimden sızar ahir zaman Kuşanırım aşka dair ne varsa Kuşanırım gözlerini… Kurak yaşanmışlıklara inat Islak haykırışlar salarım yoklara… Gök yere diz çökende Yer göğe baş vuranda gel… Zehir zemberek birkaç kelam düşer dilime Kurduğum her cümle de can verir düşler Kalem kanar Kağıt kanar Şiir kanar… Yokluğun dolar alnımın çizgilerine Tırnaklarımla kazırım adının her harfini geceye Elim kanar… Kafa tutarım aynada ki yokluk yansımalarına Söverim – sayarım…. Dilim kanar Susarım… Girdap sarmalında esir varlık Susuşlar üryan Çırpınışlar acemi Ve bıçak keskinliği Ve yangın harı Ve başkaldırı Ve yokluğun Oyy yokluğun.. Elim kolum bağlı kaldım Vardan yok(a ) bir yol oldum… İmdat Özcan |
Biliyorum gideceksin Bir hoşçakal demeden... Avlusuz evler gibi Çıplak kalacağım... yad olmaz artık benim hüznüm Dem almaz... Gideceksin biliyorum Ağlar gibi ıslatacak toprak beni Ayaklarım Tutmayacak Kuşluk vakti sökülen Sığırcık sürüsü ömrüm.... Dirhem dirhem soluyacağım Sensizliği... Biliyorum Gideceksin Tırnaklarım Uzayacak ama Kesmeyeceğim... Ağlamaklı kalacağım Böyle kaç vakit Ama ağlayamıyacağım... Atila Öztel |
KALP HIRSIZI Hırsızsın işte, Hırsızsın sen, Sakın 'hırsız değilim' deme, Kalbimi çaldın, Kalbimi benden... Kalbim; Sessiz, Sakin, Yalnız yaşarken... Fırtınalar koptu, Depremler oldu, Kalbim fırladı yerinden, Sen kalbimi çalarken... Ömürlü Aksoy - Kayseri İLK GÜNLER Noktalama işaretlerini gerek var mı bilmemize? Bir soru işareti (?) düşünce içimize, Nedir bu deyip şaşmayalım(!) ikimizde, Ayrılığın ilk günüdür bunu bil... Aradan aylar yıllar geçtiğinde, Belki karşılaşırsak her hangi bir yerde, Küçücük bir nokta (.) da kalsam gönlünde, Hatırlarsın o ilk günleri bunu bil... Ömürlü Aksoy - Kayseri |
Hafife alma taşınmayacak kadar ağırdır sevgim Sana çok uzaklardan kocaman sevgi getirdim. Kendimi sana adadım, ben sende delirdim. Adın sevda ama sevgi yazıyor yüreğimde... Şaşırma bu halime, bence sana daha fazlası lazım. Seni sevgiler denizinde bırakmak yıkamak lazım. Bana dünya değil bir tek dünyan lazım Adın sevda ama sevgi yazıyor yüreğimde Deprem olsa da yer yarılsada sıcaklığını ararım Ben oldukca sen olacaksın, sen oldukca da ben varım. Dünyanın bir yarısı sensin, bir yarısıda ben yarim. Adın sevda ama sevgi yazıyor yüreğimde.... Onur Şevik |
| Saat: 01:49 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık