![]() |
Gel Deme; Gelirsem Gidemem Bir ayrılığın çekilmiş en güzel resmiydik! Ne senin duvarında asılıydı o resim ne benim cüzdanımda saklı.. Sen yetinmeyi bilmezdin,kendine bile yetmezdin! Ellerim mi tutacaktı seni bazen hiç gelmezdin! Evinden sıkıldığında sığındığın bir otel odasıydım senin için Sadece uyumayı becererip sabah olunca defolup gittiğin.. Beceriksizdim.. Gitmeyi hiçbir zaman öğrenememiştim seninleyken.. Sen gidince,gitmek zorunda kalmıştım sadece.. Sakın çağırma gelemem! Ezberim kuvvetli değil,nasıl gidilir unuttum Gelirsem bir daha gidemem! Tüm dillerde unut gel demeyi..kekeme ol Önce gel de bana sonra me..(gel-me) Sen her zaman yaptığın gibi başka tenleri ağzında gevele! Elçin Gelir |
İyi ki geldin bana.. Gelip boş olan yanımı doldurdun.. sonbaharın matemine dokunup da gizlice.. sol yanımda durdun.. ışıyan bir alev gibiydi gözlerin.. önce ılık bir rüzgarla sardı yüreğimi.. sonrasında volkanlar yokladı düşlerimi.. ve sen bir daha hiç gitmedin.. hep o serin güzde.. hep olacağın yerde.. yüreğimde.. sol yanımda.. bekledin.. bir gün.. ‘her şeye inat kal’.. dedin.. karşı çıkıp da inadına alıp başını.. gitmedi… bekledi gönül… durdu ve bir nefes aldı… gördüklerini göremediklerini bir bir saydı.. hepsinde esen ılık bir rüzgar vardı.. rüzgar tekrar tekrar sararken nefesini.. gitmedi.. gözlerini kapayıp onca söze inat.. bekledi.. gittiğin uzak şehirlerden.. dönüp de ellerinden tutmanı.. gelip de bahar gözlerinle bakmanı.. kavuşup da bir daha kopmamayı.. bekledi.. iyi ki de bekledi.. geldiğin gün anladı.. bitmemişti bu masal.. her ne kadar bitti dese de.. her ne kadar bitmesi gerekse de.. bitemedi.. bitmeyecek sonsuza dek sürecekti.. kaç baharları eskitecek.. kaç kez rüzgarlarla kanatlanıp da.. ellerime değecek.. saçlarımdan usulca öpüp türkümüzü söyleyecekti.. iyi ki diyorum şimdi.. iyi ki sevdim ve seviyorum seni.. Seni düşlüyorum sevgili seni Henüz tanışmasada tenim teninle Kapattıgımda gözlerimi karşımdasın Beklediğim sen olmalısın sevgili sen Bir sevda masalı gizli içimde Düşlerimde beklediğim aşk sen Senden önce yoktum zaten ben Özlediğim sevdiğim bir sen Hayaller kurdum gözlerinde Huzuru neşeyi buldum sözlerinde Yeniden yaşattın aşkı sevgiyi Beklediğim özlediğim sen olmalısın Sen........ |
Gözlerime bak! .. Göreceksin içimdeki seni.. Göreceksin birdamla umut için Terkedilen dünleri... Ağlıyorsam dokunma! Islanmasın yüreğin.. Dağılmasın yüzümdeki çiseler... Kimbilir kaç yağmur daha Üşüyecek bu beden Ve kırılacak filizlenen ümitler... Bak.. İyice bak gözlerime Bulduğunda kendini çekinme Kopar git karanlığımdan Düşmesin yanlızlığımın gölgesi üstüne.. Giderken gönlümü al Biraz olsun bana da bırak Gülümseyen aydınlığından... Ağlamalıyım.. Doya doya.. Yıllanmış anılarımı sancılarımı Sana ve aşka dair ne varsa Koyup cebime herşeyimi Suskun bir deniz seferinde Atmalıyım balıklara... Gözlerime bak..Son kez.. Göreceksin.. Anılarda sen Sende ilkbahar Ve gözbebeğinde kaybolmuş Yorgun hiçliğiyle bir ben.... |
Bitme bitme!bak,içtim,yürüdüm,kederlendim denize girdim,üşüdüm,sana geldim düş bitmeden sen bitme bitmeden sevgi gitme bitme!bak,koştum,savruldum,hep örselendim cıgara ziftlendim,ille de seni sevdim uzaklarda öyle çok kederlendim günler bitmeden bitme bitmeden hasret gitme bu yangın geceler,bu intihar gidersen paramparça yüreğimde ağıtlar bu dolunay gecenin göğsünü yarar benim göğsümde de sana geniş bir yer var düş bitmeden sen bitme bitmeden sevgi gitme... Yılmaz Odabaşı |
Gece Yıldızlara tutundum Gidiyorum gündüz gece Kimin umurunda Sana aşkımı söyledim Dinlemedin beni Oysa seni sevmiştim Anlamdın beni Ne olur küs ayrılmayalım Yıldızlar darılır bize Bu dünya yalan dünya Sevelim sevilelim Aşk şarkıları söyleyelim Dinlemedin beni yine Oysa seni çok sevmiştim Ama anlamadın beni Turgut Çakır |
Gülüm.... Atsam kendimi çöl'lere,kalsam susuz, Sen yoksun diye artık,umut'lar da umut'suz, Sevmiş bir kere gönül,ne yapsın masum ve suç'suz, O gönül benim,suç'lu benim be gülüm..... Biliyorum çoluk,çocuğ'a karıştın,artık nafile, Ama susturamıyorum,yakınıyor,haykırıyor,geliyor kalbim dile, Bende sana açılıyorum,bunların umut'suz olduğunu bile bile, Umut'lar belki dile gelir,diyorum be gülüm..... Avunuyor bu kalbim,eski hatıra'ların hatırına, Odak'lamış kendisini sevgine,bakamıyor sağına,soluna, Sensiz'lik iyice beliriveriyor,kalınca yalnız başıma, Yalnız'lığa böylece alıştım,be gülüm..... Feryat,figan'lar kopuyor içim'de, Durduramıyor,susturamıyorum,hiçbir şekil'de, Diyorum kaderim'de,bu şekildey'miş,çilem'de, Çekmeye alıştım artık,be gülüm..... Gün'ler bana,sene'ler kadar uzak, Sanki her bir zaman,kuruyor bana bir tuzak, Sensiz'lik dünyam'da,olmuş salkım saçak, Ne yapayım? ,buna da alışırım be gülüm..... Saçıım'da sayısız belirmiş,beyaz kıl'lar, Artık benim'de,dünya'dan gitmemi istiyor yıl'lar, Her bir anımı,hatıraların'la dolduruyor zaman'lar, Bir türlü aklım'da,çıkmıyorsun be gülüm..... İbrahim Tetik |
Sen kırk yılda bir gibisin. Sen içimdeki çocuğun sessiz çığlığı Sen içimdeki yaşlı adamın yalnızlığındaki görünmeyen yüzüsün. Hiç yazılmamış ve belki de hiç yazılmayacak alın yazımsın Ve hiç yaşayamayacağım ikinci hayatımsın. Sen ilksin… İlk aşık olduğum ilk çıktığım ilk üzüldüğüm değilsin Ama sadece ilksin. Kimsin? Nerden geldin? Nereye gidiyorsun bilmiyorum Ama biliyorum “Gideceksin”. Yüzüne baktığım zaman gördüklerimi bağırmak istiyorum Ama korkuyorum bir daha görememekten. Ve susuyorum… Bu ben değilim aslında Korkan susankaçan… Kim bilir belki de bu senin hayat boyu üzerinde çalıştığın Usta hareketlerle şekil verdiğin Ruhunun bir kısmını üzerine üflediğin Ve bana verdiğin bir sanat eseri. Senin Şekillendirdiğin hayatın bir parçasıyım. Bu Benmiyim bilmiyorum. Sen en az ortak özelliği olanımsın Sen en küçüğüsün hayatımın Ve en büyüğü kalbimin. Kalabalıkta ki yalnızlığım Gürültünün ortasındaki sessizliğim Unutmadığım birkaç isimden biri Ve sen ilk sustuğumsun. Sen yolda yürürken hayalini kurduğum Ama hayallerime sığamayacağın kadara güzel olan Ve bi o kadara da ulaşamayacağımsın… Sen hep hayalini kurduğum Kimselerin ve benim de bilmediğim o yerde Denize bakan ağaçların arasındaki ahşap evimin önünde Yakamozu seyreden kişisin… Sen aşkımla kalbini vurmak istediğim Ama vuramadığım tek hedefsin. Sen benim yağmurlu ve karanlık bir gecenden amansız çıkıp gelen Müjdeli haberimsin. Sen yüzüne severek dokunmak istediğim Ama bir türlü dokunamadığım ilk insansın. Sen ilk yazdığım değil İlk sakladığım şiirsin. Sen ilk girdiğim sınav değil İlk kaybettiğim sınavsın. Sen yaşadığım değil Yaşamadığım hayatımsın. Ve sen hayatımın ilk sonusun. Sen bu kokuşmuş dünyada yıllardır aradığım ve geç bulduğum Masum çocuk yüzüsün. Uzağımdaki yakınım yakınımdaki uzağımsın. En yakınında olmak istediğim ama en uzağında olmam gerekensin. Ve aslında sen ilk ve teksin. |
Yıllardır özlediğim sen’mişsin meğer Kalbimde gizlediğim can’mışsın meğer Yürekten özlediğim yar’mışsın meğer. Ben seni bekledim hep bir ömür boyu Özlediğim sevgili senmişsin meğer… Tut ellerimden artık bırakma beni Seni çok seviyorum ağlatma beni. Dünyada hiç dost yok ki unutma beni Ben seni özledim hep bir ömür boyu Acımasız ellerde bırakma beni… Gözyaşlarım kurudu ağlayamam ben Aşk denizlerinde yaşayamam ben Ölürüm canım senden ayrılamam ben. Ben seni özledim hep bir ömür boyu, Sensiz yaşamaya hiç dayanamam ben… Erdinç Sert |
Parça teSirLi sanCıLar düşüyOr kaLbime… “ -susmak aşkın dilidir- diyen sevgili konuş şimdi, kelimelerine ihtiyacım var…” Parça tesirli sancılar düşüyor kalbime… düştükçe uçurum, sancıdıkça aşk… ve aşklaştıkça kalp daha çok parçalanıyor hayat yaklaştıkça daha bir özlüyorum kabul ediyorum,galibimsin ve ben her şeyini savaş alanında bırakan mağlup bir komutan gibiyim şimdilerde.. tüm zaferlerimi sende yitirmişim kör bir şahinin gözleriyle yol arıyorum kendime sana çıkmayacağını bildiğim yolları görmekten korkuyorum belki de kim bilir?.. çıkmaz sokaklarda kısır kalıyorum döngülere.. ve ben dönemezken kendime labirentlerinde kaybolmuşken, sağım sen, solum sen, yolum sen, yönüm sen olmuşken, senden gayrısına yok,yokluğuna râm olmuşken, susma ömrüm!... yol kesil cehenneme... keskin bir virajsın içimde bir türlü alamadığım.. ne zaman geçmeye kalksam senden, ya bir uçurum boşluğu, ya bir şarampol oluyor sonum.. uzanan elleri tutmuyorum.. yüreğime taktığın alyans tutuyor içimi, içini bırakmıyorum.. dul bir hasrete yâd/igar kalıyorum ötelerde Yar dediğimi ağyar, yaban dediğimi yar sanıyorlar.. Sancılanıyorum sessizliğine Tam vakti; susturucu takılmışken yüreğime, haykıramazken, her kurşun içimi parçalarken, infilak ederken isyanlarım sensizliğe, ve akarken gözümden ırmak ırmak, susma ömrüm!... ateş kesil cehenneme... tüm piyonlarım tükendi. Elimde bir şah… nereye koysam kendine mat çekiyor.. Cemreler ihanet ediyor adına, Aslı hükümsüz.. kendini bile ısıtmıyor.. adım lâl kalıyor zemheri ayazlarına.. d-üşüyorum.. muhaciri değilim gayrı bu Arafın.. ne cennet kokabiliyorum, ne cehennem yanabiliyorum.. kendimsiz bir kent kuruyorum yokluğunun sokağına.. baykuşlara sakinlik yapıyor kentimin ıssızlığı… sesine parazit yapan bir sesle yıkılıyorum uğraşma aşk..! kal(n)dıramazsın; kumdan kaleler gibi bir rüzgarlık değil, bir cümlelik yıkımlarım.. bilmem ki hangi rihter ölçer sarsıntılarımı.. artçı sellere verirken sitemimi, sana “sus”arken, ölüme “su”sarken, müptelâsıyken kahramanı bıçaklanmış masalların aşk için aşıkları ezip geçmişken, susma ömrüm!... şehâdet getir cinnetime... öznesi sen olan bir ömre verdim adını, ki ölüm yar olana kadar tek yar dediğim ol diye.. sana geldim, ölüme yar etme diye. Susma diye çırpınışlarımın tek müsebbibisin.. Biliyorum aldırmıyorsun Dönmeyeyim istiyorsun sultanlığına Ve aslında aşk’tan korkuyorsun Zulmetin sırtımda yama olurken yar’alarıma Hani olur da geldiğimde bir gün kapanacaksa yüzüme şehrinin kapıları, her lisanı lâl bırakan bakışlarım anlamını yitirecekse eğer ve el elini tutacaksa ellerin, Elimde değil yanacağım O vakit gülüp geçeceksen yangınlarıma, Sarmayacaksan, Benimle kınanıp, benimle yanmayacaksan, Cennetten kovulmayı göze almayacaksan, Bir sözüne çölde vaha gibi susarken öyle umarsız susacaksan… sen de sus ömrüm!... Sus!.. Sus ki, ölüm bana yar, ben ölüme YAR olayım… sen toprak kesil cesedime |
Gel Artık Üzme Beni Gözümden yaşlar akar Güller açmadan solar Gönlüme hicran dolar Gel artık üzme beni Sevda güneşim doğsun Ayrılıklar son bulsun Kalbimiz aşkla dolsun Gel artık üzme beni Beklerim ben vuslatı Geçmiyor aşk yarası Zindan etme hayatı Gel artık üzme beni Gözlerini kapama Yüreğimi dağlama Yeter canımı yakma Gel artık üzme beni Her yanım hatıralar Günüm seninle başlar Bana kerem diyorlar Gel artık üzme beni Soner Keskin |
| Saat: 00:35 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık