![]() |
Bu duvarlar yetmiyor bizi ayırmaya bilesin... Bu parmaklıklar, bu demir kapılar, bu hava, inan... Bazen bir yumrukta yıkacak kadar güçlü, Bazen bir serçe kadar güçsüzsem, bir nedeni vardır... Hangi zorluğu yenmemiş insanoğlu. Hele taşıyorsa içinde bu insanca sevgiyi. Güzel günler zorlu duraklardan geçer sevdiğim. Damla damla birikiyor insan. Damla damla sevgili... Bir gün akıp gideceğiz hayata... Duvarlar yıkılacak, açılacak bütün kapılar bilesin. Benim yüreğim sensin şimdi, seni vurur durur... Ve yine damla damla çoğalıyorsun içimde. Yılmaz Güney |
Ben bu gönül tezgahinda Ask dokudum, ask okudum Erenlerin dergahinda Ask okudum, ask dokudum Her güçlügü bile bile Göznuruyla, sabir ile Yumak, yumak, çile çile Ask dokudum, ask okudum Bir ömür yana yakila Yazdigim sigmaz akla Acimadim kirkdört yila .......... ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN |
Dokunmasın masmavi hüzün Rahat bıraksın artık Çocukluğumun masum seslenişini Hatırlamak istiyorum fakat hepsi siyah,beyaz Yalansız özürsüz,hatta,özlemsiz Çocukluk yıllarını istiyorum Hesapsızca ......... Artık aldırmıyorum fırtınaya Korkmuyorumda gök gürültüsünden Sanırım büyüdüm.... Aslında büyümeyi hiç istemedim Artık anlıyorum degişiyorum Sadece degişen ben degilim tabi Zaman degişiyor Sevgiler degişiyor Umutlarım,dostluklarım Hayallerim Evim,sokagım,caddem degişiyor Özlemler,şevkatli bakışlar Sanırım insanlık,dünya degişiyor Ama degişmeyen tekbirşey kaldı Sadece bana ait Kimsenin dokunamayacagı Zarar veremeyecegi Nemi ???? Sadece........... İÇİMDEKİ ÇOCUK http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifKardelen |
Seni bilmem ama ben kararliyim Su garip sevdadan cayalim gitsin Bu askta senden cok ben zararliyim Bir kumar oynadik diyelim gitsin Icimde bir his var benden pes diyor Olmayan duadan ümit kes diyor Madem ki bahtimiz böyle istiyor Kaderin emrine uyalim gitsin Seninle burcumuz tutsaydi keske Aslanlar bir baska yengec bir baska Yarini olmayan hayirsiz aska Ayrilik nikahi kiyalim gitsin Farzet ki bir rüya gördük ikimiz Gercekte bu hissi tanimadik biz Böyle bir masali yasamadik biz Bir varmis bir yokmus sayalim gitsin Marifet felegin elinden cikmis Dünyada baska bir terzisi yokmus Keremi Asliyi narina yakmis Atesten gömlegi giyelim gitsin Tiryaki gönlümde olmasin kuskun Tek sana müptela tek sana düskün Ardindan bir agit yakalim askin Adini elveda koyalim gitsin CEMAL SAFİ |
Bir çiçek çizmeni rica ederim Tam şuraya, avucuma.. Heyecanlı olsun Biraz ürkeklik te katabilirsin Yavaşça dokunmalı yavaşça çizmelisin. Fırça darbelerini hissetmeliyim Katmer katmer yaprakları resmederken, dalgalı saçlarını yana atmalısın. Tomurcuklara dudaktan bir renk katmalısın. Al al gözükmeli her bir goncası, pembe gamzeleriyle bana bakmalı. Bir de ateş gibi yakmalı sıktıkça avucumu.. Ve de çarpmalı yüreği hep delice.. Ama, ama.. Kurban olayım bakmasın asla el gibi, yaban gibi! Solup pörsümesin, hüzünlü bir yağmur yağdı diye. Asla ağlamasın, hasretinden yakmasın... Ve hele.. Ahh hele.. Bırakıp ta gitmesin bilinmezliğe.. Söyle ki, hala alışamadım sensizliğe.. Bir çiçek çiz avucuma.. Avucunla.. Heyecanla.. Ürkekçe.. Yavaşça.. Sıcakça.. Delice.. Sonsuzca.. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifFatih GÖKLER |
DÖNSENDE sorma ne haldeyim neredeyim bilmesende ne hayellerdeyim çöl olsan yağmur olup yağmam toprak olsan yeşermem üstünde sorma ne haldeyim neredeyim yaktığın ateşin volkan içimde yıllar geçsede sönmez alevi artık bittin pişman olup dönsende Attilâ İlhan |
Sana uzak kentlerden birinde zamanın bir yerinde seni ve senli günleri anımsattı aksam güneşi... Onca zamanın üstünde eskimeyen bir düşüncesin şimdi İnsan hergün anımsarmı aynı gözleri SENİ SEVİYORDUM ve senin haberin yoktu Saçlarını izliyordum uzaktan, kulağının arkasına düşüşü ve burnun, herkesden başkaydı işte... Güldüğü zaman yukarıya bakardı; Yukarı kalkan başın ve gülen gözlerin vardı... Ne güzeldiler sen bilmiyordun... BEN SENİ SEVİYORDUM... Kalbime sığmıyordu aklımdan geçenler Duvarlara, vitrin camlarına, kaldırımlara çarpıyordu Geri dönüyordu, çoğalıyordu Senin sesini duyduğum masalarda erteliyordum herşeyi, herseyi erteliyişim oluyordun Kalp ağrısı oluyordun, Birlikte soluduğumuz sokak isimleri oluyordun, Mevsimler değişiyor ve büyüyorduk, Dönemeçler geçiyor, köprüler göze alıyorduk ve bazen tekin olmayan suların üzerinden atlıyorduk Cesurduk... Ufuk çizgisi maviydi, gün batımı hep turuncu ve kızmızıydı bütün karanfiller... Ben SENİ SEVİYORDUM sen bilmiyordun... Sevinçlerim oluyordun arasıra sen hiç bilmiyordun Sonra herhangi biri oldun, bütün sevinçlerim bittikten sonra Yagmurlar yağdı serin haziran aksamlarına Derken bir gün uzaktan gördüm seni... Saçların bana inat başın herseye meydan okuyarak işte yine aynı Kalbimi acıttı her zaman ki gibi... Değiştik sanıyordum ve sen yine bilmiyordun Şimdi bunları anlatsa sana birileri kim bilir yada boşver bilme en iyisi... iclal aydin.... |
Sana Geliyorum I. Benim sabah keyfim yeni açmış bir gülü insanların gülücüklerine yyerleştirmektir. II. Sana karlı bir günde geleyim saçımın beyazlığı ve paltomun ıslaklığıyla üşüyen dudaklarımı ısıt, tenimi kurula uzun bir şarkıda susalım farkında olmadan sobanın çıtırtılarına dalalım sana küçük törenlerimizde şarkı söyleyeyim içki içelim güneşle başbaşa saçlarına dokunan tarağın hışırtısını dinleyeyim gözlerinin titreşimini yansıtsın aynalar bir gece şelalesi gibi damarlarıma akıp yankılan yüreğimde. III. Sana yağmurlu bir günde geleyim parkta ıslanalım birlikte gürültüller toprağın kokusunda erisin kentin görüntüsü değişirken bulutlarla duraksamadan parlayan gözlerin ve ıslaklığınla sar beni en koyu kızıllığında dudaklarının kıralım demir parmaklı pencereleri önlerine ortanca saksıları yerleştirelim ağız dolusu sobe diyelim dudaklarımıza. IV. Sana güneşli bir günde geleyim ışıklı yollara halılar serelim birlikte aşkınlığa yükselelim, kyanus sularının ortasında altın kumsallarıyla mücevher gibi parlayan adada, ben hep iskeleye demir atmış beyaz bir yelkenlinin düşünü gördüm tuzlu dudaklarını yakmak için sana kendi yaptığım güneşleri getireyim. A.Kadir Bilgin |
Gözlerimdeki çiçekler ıslak Gözlerimdeki Çiçekler Islak Yine ruhuma yağmurlar yağıyor bugün Gözlerimdeki çiçekler ıslak Sensizlik dondurdu bedenimi Üşüyorum sıcaklığın benden uzak Al bak yüreğim avuçlarımda Isıt dudaklarınla üşümesin Korkma dokun ona ruhunla Sar vuslat yapraklarını üşümesin Uğur İlhan/1997 |
Bana diyorsun ki Nasıl bir martı yavrusunu severse Bana diyorsun ki Nasıl bir midye incisini gizlerse Bana diyorsun ki Nasıl bir arı peteğini örerse İşte öyle büyüyorsun içimde Sevgi yetmez Sevgi yetmez Sevgine saygın yoksa Sevgi yetmez Sevgi yetmez Sorumluluğun yoksa Sevgi yetmez Sevgi yetmez Arada eller varsa Sevgi yetmez Sevgi yetmez Yarından ümit yoksa... Bense diyorum ki Bahçende güller baktıkça güzelleşir Bense diyorum ki Aşk engelleri aştıkça değerlenir Bense diyorum ki Güneş yağmurlar topraktan güllerin Saygı sorumluluk sadakat sevginindir İLHAN İREM |
| Saat: 20:39 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık