MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Sosyal Ağlar (https://www.msxlabs.org/forum/sosyal-aglar/)
-   -   MSN - WebCam'de Farklı Görüntü İzletme (https://www.msxlabs.org/forum/sosyal-aglar/1146-msn-webcamde-farkli-goruntu-izletme.html)

T_O_S_U_N_P_A_S_A 20 Ekim 2005 11:27

MSN de başkalarına Web cam açıp istediğiniz videoyu izletmek istermisiniz ; )

Adresinden Programı indirin setuplayıp. Msn de Araçlar Ses-Görüntü Seçeneklerine gelin.. Kamera yerinden Split cam i seçip devam edin.. Artık Programı çalıştırıp istediğiniz videoyu çalıştırıp karşı tarafa izletebilirsiniz..

1) Araclar > Ses ve Görüntü kurulumu...

http://img156.imageshack.us/img156/8951/splitcam1qz9.png

2) Acilan Ses ve Görüntü Ayarlari Penceresinde Devam Deyin.

http://img301.imageshack.us/img301/5307/splitcam2ht9.png

3) Devam Deyin.

http://img77.imageshack.us/img77/8600/splitcam3ux7.png

4) Son Olarak da SplitCam Capture'i Secin ve Bitir Deyin.

http://img151.imageshack.us/img151/8682/splitcam4mp9.png

Artik Programi Calistirip, Herhangi1 Video Oynatarak Karsi Tarafa Izletebilirsiniz.

Misafir 21 Ekim 2005 19:04

SpilitCam Kullanımı ( MSN de Karşı Tarafa Film İzletin )

SplitCam sanal video yakalama sürücüsü birkaç uygulamaya birden aynı anda tek bir video kaynağından görüntü aktarmanızı sağlar. Örneğin; Bilgisayarınıza bağlı bir webcameranız var ve bunu birden fazla uygulamada aynı anda kullanamıyorsunuz. Bu paylaşım Windows ortamında imkansızken siz bu paylaşımı artık gerçekleştirebileceksiniz. Splitcam ismi aynen şöyle açıklanabilir: Video kaynağındaki görüntü akışını paylaştırır ve bu görüntüyü istemci programların aynı anda kullanabilmesini sağlar..(Aynı anda yahoo messenger ve msn de camera akışını sağlar, normalde bu işlemi yapamazsınız.) Splitcam ile 64 istemciye birden yayın akışını tek bir kaynaktan yapabilirsiniz
Kullanımı
Genellikle bir video aygıtının kurulumu yapıldıktan sonra, örneğin web-kamera, dv-camera, Tv-alıcı, yada bir TV-girişli video kartı, Siz sadece bir Windows uygulamasına bağlantı yapabilirsiniz. Eğer başka bir uygulama başlatır ve bu uygulamayı aynı video kaynağından almaya çalışırsanız aygıtın "şu an başka bir program tarafından çalıştırılıyor" uyarı mesajını alırsınız. Bu durumda elinizde hiçbir seçim şansı yoktur fakat ilk uygulamanın çalışması bitene kadar beklemeniz gerekir, yada ikinci uygulamayı tamamen kapatmayı denemeniz gerekir.. Bazen bu durum kesinlikle kaçınılmaz olur yada akla en mantıklı gelen kullanım biçimin böyle olduğu söylenir... Fakat söyleyin web-kameranız birden fazla istemci uygulamayla aynı anda kullanılıyor mu?. Bir video konferansında birkaç insanı birden birbirinden bağımsız olarak idare edebiliyor musunuz? Yada hem Video-chat yapıp hemde video-kartınızla görüntüler mi kaydetmek istiyorsunuz?

İşte tam bu anda Splitcam programı imdadınıza yetişiyor! Tek yapmanız gereken Splitcam i bilgisayarınıza kurmak, onu video kaynağınıza yönlendirin, ve diğer programlara sanal video yakalama aygıtınız olan Splitcam i ayarlayın. Bilgisayarınıza 64 tane birbirinden bağımsız video kaynağı bağlamış gibi gözükecek!
  • Bir tane video kaynağını öncelikli video yakalama aygıtı olarak seçin.
  • 5`ten 30 a kadar istediğiniz frame değerini girin. Genellikle 15 fps videp konferanslar için kullanılır.
  • Temel video Ayarlamaları Splitcam penceresinden yapabilirsiniz.
  • Video görüntüsünü makul ayarlarını bozmayacak şekilde değiştirebilirsiniz
  • Pencere genişliğini kullanacağınız konferans programına uyacak şekilde değiştiriniz..160?120, 320?240, 640?480, gibi...
  • Her konferans programı kendine göre video genişlik ayarını yapabilir.
  • İşlemcinin gereksiz yere meşgul edilmemesi için kullanılmayan video genişliğini geçersiz kılabilirsiniz
  • Program stabilitesini korumak için SplitCam kendini otomatik olarak son versiyonuna güncelleyecektir.
Video genişliğine uymak şartıyla resminizi video kaynaklarından istemci bilgisayarlara videoymuş gibi izletebilirsiniz.
Resminizi yollamadan önce fotoğrafınızın üzerinde basit etkiler uygulayabilirsiniz..
Çok yakında Splitcam arayüzünü diğer geliştiricilerin hazırladığı "skinler" kullanarak değiştirebileceksiniz, yada kendi arayüzlerinizi skin yapıcı program sayesinde hazırlayabilirsiniz.
Sistem gereksinimleri
İşletim sistemi: Windows 98, Windows ME, windows 2000, Windows Xp, ve eklentileri
İşlemci: İntel Pentium yada daha üstü
ram:128 mb ram,yada daha fazlası gerekli
Eklenti olarak gerekenler: DirectX 9 yada sonrası

Misafir 25 Ocak 2006 08:03

Alıntı:

goldenboy adlı kullanıcıdan alıntı
çok amaçlı bir program(ah bir de çalışsa),pc'sini sevmeyenler bu programı lütfen indirsin,ben pc'mi seviyordum fakat onu uçsuz bucaksız bir çölün ortasına bırakmış gibiyim siz forumdaşlarımın dikkatiine sunuyorumki bu program benim ekle kaldıra musallat oldu:)gitmek istemiyor....

Çalışır güzel kardeşim çalışır da ben yapamadım gibi erdemli ifade edebilsen daha iyi olacak :.. 1 öğüt vermek gerekirse defalarca söylediğim gibi nette rastladığınız her hangi programı direk indirmeyin kendinize sorun önce ben ne yaparım bunla ? bana lazım mı ? ve benzeri sorulları kendinize sorun sonra indirin hele hele makinaya tam vakıf değilseniz hiç yeltenmeyin buna ve sonu sizin mesajdaki gibi "makinasını sevemeyen indirsin" gibi bir ifade ile suçlamayın : örnek olarak "urtyse" adlı kullanıcının mesajını okuyun gül gibi çalıştığını ifade etmiş vede öğütlemek adına mesajına devam etmiş kendisini tebrik ederim eleştirisi için : geçelim ekle/kaldır olayına :..bazı programlları kurarken yapılan tek hattada ekle/ kaldırda kaldır seçeneği silik veya çalışmaz gözükür :..c: > program files > ilgili dosya önce bu dosyayı silmeyi deneyin (muhtemelen bazı alt dosyalar silinmeyecektir ) "sistem tarafından kullanılıyor" gibi mesajla karşılacaksınız veya benzeri mesaj :.. bu durumda regedit kayıtlarını taramaya başlayın ve ne kadar ilgili dosyadaki uzantı varsa aratın bulduğunu da silin sonra geri dönüp program files içindeki dosyayı silmeyi deneyin dosyayı açın tek tek silin :..ve o programın tamamen veya en azından %90 kalıntısını silmiş olacaksınız :..bu yöntem diğer silemediğiniz tüm programllar için kullanabilirsiniz geçerlidir :..aslında size zararı olmayan bu olaya tabirii caizse "kıl" olduğunuzdan yani makinadan söküp atamadığınızdan sizi fazlası ile üzmüş önemli de değil :..ama unutmayın ki "her programı indirip kurarım sonra da ekle/kaldırdan kaldırırım" gibi bir mantık yanlıştır zira siz kaldırdığınızı düşünürsünüz ama regedit kayıtlarını tarayın o program ordadır ve daha evvel kaldırdığınızı sandığınız programları regedit kayıtı taratsanız rastlayacağınızdan hiç şüphem yoktur > kolay gelsin

NeutralizeR 25 Ocak 2006 18:15

3 ek
Kaldırma işleminin neden bu kadar sorun çıkardığını anlayamadım.

Programı az önce indirdim, kurdum. Programla birlikte sanal webcam sürücüsü de yükleniyor, yani yükleme iki aşamalı oluyor.

Programı çalıştırdım, test ettim, herhangi bir sorun yok.

Sonra Denetim Masası > Program Ekle veya Kaldır listesinden programı bulup Kaldır'a tıkladım, kaldırma başarıyla tamamlandı.
Alıntıdaki Ek 4679

Bilgisayarı bir kez yeniden başlatmam gerektiğine dair bir uyarı aldım. (Çoğunuzun yapmadığı gibi ben de yapmadım, temel sorunu vurgulamak adına)
Alıntıdaki Ek 4680

Program artık yok. Fakat sanal webcam sürücüsü muhtemelen aygıtlar listesinde hala duruyor. Neden? Çünkü bilgisayarı baştan başlatmadım...
Alıntıdaki Ek 4681

Aygıtı elle kaldırdım... Sonra Aygıt Yöneticisi'ndeki Donanım değişikliklerini tara tuşuna (mavi tuş) tıkladım. Hala bilgisayara bağlı olduğu varsayılan aygıtlar bu tuşa tıkladıktan sonra tekrar listeye gelirler.

Daha önce aldığım "Bilgisayarınızı baştan başlatmanız gerekmektedir" uyarısına uymak bana bu kez doğru geldi...

Baştan başlattım ve aygıt yöneticisinde splitcam sanal webcam aygıtı yoktu, gerçek webcam'im de gayet normal bir şekilde çalışmaya devam ediyordu...

The Happy End

bekodeco 3 Şubat 2006 10:12

MSN Video İzletme

MSN de iken web cam açmış gibi karşınızdaki kişiye istediğiniz bir video yu izletebiliyorsunuz... alttaki adresten programı yükleyebilirsiniz...

Misafir 13 Nisan 2006 22:25

Alıntı:

dennis61 adlı kullanıcıdan alıntı
ya arkadaslar programi indirdik ama karsidakine msnden nasil izletecez bunu bunu aciklarmisiniz lutfen?

Araçlar / Ses ve Görüntü Kurulumu... / Kurduğunuz Programı Seçin Ve Kişiye Web Cam Açın..

omerbaba 29 Mayıs 2006 00:07

öncelikle s.a. beyler bayanlar ya ben yükledim ama bir türlü göstermedim karşımdakine msn de araçlar ses/görüntü kurulumuna giriyorum ama splitcam fln yazmıyor bir yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin!!..

ewet ya bide resimler görünmüyor herhalde o yüzden yapamıyoruz..!! o resimler yerine anlatım lı yaparsan sevinirim!..

hellboy726 23 Haziran 2006 20:36

gerekli bilgi zaten konu içerisinde mevcuttur anlamadım demek yerine yapamadığınız yeri gösterirseniz yardımcı olabilirz.

Ayrıca Sizin yerinize Orda duracak bir bayan vidyosuda sitemizde Mevcut değildir..

FERHAT 26 Haziran 2006 14:03

8-| kardeş bu çok hoş bir şeye benziyor indirdim ama filmi açtığımda karşıtaraf görmüyor programdan açıyorum open file den

ama olmuyor

fukkuku 27 Haziran 2006 21:14

arkadaşlar ben bu prog. kurdum ama çalıştıramıyorum yardım için sitedeki resimleride göremiyorum bana yardım ederseniz sevinirim çünkü bu prog. kesin kurmam lazım çok işime yarayacak.....

eminemm 2 Ağustos 2006 16:12

sadece resim konuluo ama video koyamıorum acaba msn 7.5mi yüklenmesi lazım?

ekimci17 4 Ağustos 2006 12:00

arkadaşlar ben kurdum msn de ayarlarda da göremedim birde bana şu uyarıyı veriyor

atif 14 Eylül 2006 12:50

Alıntı:

FERHAT adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 142928)
8-| kardeş bu çok hoş bir şeye benziyor indirdim ama filmi açtığımda karşıtaraf görmüyor programdan açıyorum open file den

ama olmuyor

videonun karşı tarafı izleyebilmesi için splitcam den open file dan veya video seçeneğinden neyı izletmek istiyosan o dosyayı aç
sonra msnde araçlar ses ve görüntü kurulumunda kamera ayarlarında split cam in seçili olması gerekir.kameran msn de split cam olarak ayarlı ise ve splitcam açık ise msn de görüşürken video isteği linkini gönder kabul edince karşı taraf ,kesinlikle çalışır...

yemin 21 Eylül 2006 16:57

resımlerle anlattım dıyorsun ama resımler sanırım gorunmuyor yada bıraz korluk basladı resımlerıde dueltırsen sevınırız dımı

Misafir 21 Eylül 2006 20:02

Ilk Mesaj'a Resimli Anlatim Eklendi. SplitCam'i ilk Mesaj'daki Link'ten indirin ve kurun.

kutlas 10 Kasım 2006 19:36

bu program format atarken bile sorun çıkarıyo format atmadan da silinmiyor neden???

Misafir 10 Kasım 2006 20:07

Alıntı:

kutlas adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 256461)
bu program format atarken bile sorun çıkarıyo format atmadan da silinmiyor neden???

Denetim Masasi > Program Ekle/Kaldir'dan sorunsuz kaldirabilirsiniz. Format atmaniza gerek yok.

italyatalanta 16 Kasım 2006 06:21

Alıntı:

ekimci17 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 172210)
arkadaşlar ben kurdum msn de ayarlarda da göremedim birde bana şu uyarıyı veriyor

EVET BU ARKADAŞIMIZIN SORUNUNUN AYNISI OLUYOR BENDEDE...RESİM GÖSTEREBİLİYORUM ANCAK NORMAL WİNAMPTA MEDİA PLYERDA İZLEDİĞİM VİDEOLARI VİDEO SEÇ EKRANINDA GÖSTERMİYOR...ANCAK ALL FİLES I İŞARETLEDİĞİM ZAMAN GÖRÜYO...SEÇTİĞİMDE İSE YİNE GÖSTERMİYO BUNUN NEDENİ NE OLABİLİR ARKADAŞLAR BU PROGRAM ÇOK LAZIM BANA LÜTFEN Bİ YARDIM EDİN

kanpai 19 Kasım 2006 19:53

http://img64.imageshack.us/img64/2920/yoktw7.png

Bende ayarlarda bu seçenek gözükmüyor.Program yüklü.Pc yi programı yükledikten sonra kapatıp açtım.Normalde kameram yok o yüzden mi kullanamıyorum yoksa msn nin 7.5 versiyonundan daha yükseğini mi yüklemem gerekiyor? Msn de splitcam'ı nasıl ayarlayacağım?

berdal 28 Kasım 2006 08:32

lololılılı

mehmetabidin 4 Aralık 2006 22:03

teşekkür kardeşş

bygalloz 20 Aralık 2006 17:34

es-s.a
sağolun işe yarayan bir program mesela ben oynadıgım basket bol macını arkadasa bastan sona izlettim:):)

koruyucu06 29 Ocak 2007 02:06

saol kardeş

conqurues_06 9 Şubat 2007 01:29

cok güzel bir program

revolver01 6 Mart 2007 06:00

Alıntı:

kanpai adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 266171)
http://img64.imageshack.us/img64/2920/yoktw7.png

Bende ayarlarda bu seçenek gözükmüyor.Program yüklü.Pc yi programı yükledikten sonra kapatıp açtım.Normalde kameram yok o yüzden mi kullanamıyorum yoksa msn nin 7.5 versiyonundan daha yükseğini mi yüklemem gerekiyor? Msn de splitcam'ı nasıl ayarlayacağım?

aynı sorun bende de var e cevap yokmu kimsedenn

Lost 21 Mart 2007 20:51

Arkadaşlar Ben Splitcam da Alttaki resimde gösterdiğim gibi Bu hatayla karşılaşıyorum yardımcı olurmusunuz cevap bekliyorum şimdiden tşk ederim..

http://img442.imageshack.us/img442/6540/splitcammsh9.jpg

RONALDO 25 Mart 2007 19:00

vaovvvvvvvvvvvvv güzelmiş

P.u.S.u 25 Mart 2007 19:51

ooo süpermiş bu ya saoll...

RONALDO 25 Mart 2007 19:56

abi ben bunu pek anlamadım

osmanblg 27 Mart 2007 15:26

güzel abi

ahmetseydi 27 Mart 2007 15:47

Alıntı:

RONALDO adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 408793)
abi ben bunu pek anlamadım

Programı indirip kurmanız lazım. kurduktan sonra resimde anlatıldığı gibi yapın. Bu kadar...

by_Loopus 9 Nisan 2007 01:25

Dostlar bazı arkadaşlar sormuş ama hemen terslenmişler bazı kişiler tarafından. Ama aynı sorun bende de çıkıyor. Programı kurmama ragmen msn ses ve görüntü kurulumnda hala benim web cameram görünüyor. Splitcam yok orada.. Buna bir çözüm bulun lütfen. Sanırım çoğu arkadaşında sorunu bu ama anlatamıyorlar...

joyous 13 Nisan 2007 15:41

TSK LER ARKADASIM GUZEL BIR PAYLASIM EMEGINE SAGLIK;)

rıza_ 24 Nisan 2007 18:13

saol super

aSi_RuzGaR 26 Mayıs 2007 11:51

yahu arkadaşlar hepinize merhaba ben indirdim bunu calısıyor ama şimdi benim video kayıt bulmam lazım onu nerden bulabilirim ....

makif 26 Mayıs 2007 17:25

SAol

lacoste_26 8 Haziran 2007 03:53

indirdim ama kuramıyorum resim koydum ama video izletemiyorum:bilmem:

FaLCaTa_NecLa 20 Haziran 2007 17:46

S.a Abi Bu pRoGRaM Baya Bi eSKi DaHa DiNaMiK Ve Yeni VeRSiyon'LaRı ÇıKMıŞ HaRiKa En Kısa SüReDe EqLeMe ÜmiDiyLe..

akincilar77 19 Temmuz 2007 21:43

ARKADAŞLAR MERHABA PROGRAMI KURDUM ÇOK HARİKA İYİ ÇALIŞIYOR FAKAT VİDEO GÖRÜNTÜSÜ LAZIM İŞLETMEM GEREKEN ARKADAŞLAR VAR MÜMKÜNSE CHAT YAPAN BAYAN ARKADAŞLAR VARSA GÖNDERİRSENİZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER....

gorbi 12 Ağustos 2007 17:54

bendede msn kamera ayarlarında çıkmıyor kamerayı açıyorum orda işaretliyorum ama hala gözükmüyooo

esasolanbu 18 Ağustos 2007 03:34

helal yahu işte paylasım budur en guzel paylasım resmili anlatımlı paylasım :)

Professionals 27 Ağustos 2007 11:54

Çok saol kaç gündür bunu arıyordum. TEŞEKKÜRLER. ;)

GOKHAN 1650 6 Eylül 2007 09:53

cok güzel oldu saol teşekkürler arkadaşım saol eline sağlık

baha 18 Eylül 2007 20:28

tüm li nkler ölmüş tekrar ekleyebilirmisiniz?

hayal_gibi_geceler 18 Eylül 2007 20:53

ya kardeşim ben kurdum ama benimkjisinde slip camı açtığımda snapshots . full screen.vede vıdeo çıkıyor. Source ve open fıle yok nedenki bu ya hemen bir yardımcı olursan sevinirm allah kolaylık versin cevap bekliyorum

recepsionist 22 Eylül 2007 15:01

arkadaşlar ben programı kurdum çalıştırdım ancak video ya zoom yapınca program hata veriyo ve kapanıyor yardımcı olursanız sevinirim

ejosulo 25 Eylül 2007 12:15

teşekkürler

jes 28 Eylül 2007 02:08

ben wap cam kurulumunu yapamadım bıturlu vista kullanıyorum acaba ondan mı yardımcı olursanız svınırım

yaman8406 5 Ekim 2007 17:18

cok teşekkürler diğer başlıktaki bilgiler doğrultusunda karşı tarafın görüntüsünü alıyorum onu videoya dönüştürüyorum ve sonrada burdaki başlıklar doğrultusunda aldığım bilgilerle karşı tarafa bu videoyu izletebiliyorum cok güzel oldu:))

püsküt 9 Ekim 2007 02:00

bütün video formatlarını açmıyor avi*mp2 falan istiyor, video dönüştürücüyle bütün videoları çevirip izletebiliriz, ben bu çeviriciyi kullanıyorum ve dilediğimi izlettirebiliyorum..
Total Video Converter v.3.10

Saat: 13:22
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık