MsXLabs
Sayfa 1 / 5

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Sosyal Ağlar (https://www.msxlabs.org/forum/sosyal-aglar/)
-   -   MSN Hata Kodu 80048820 Windows Live Messenger Hatası (https://www.msxlabs.org/forum/sosyal-aglar/19926-msn-hata-kodu-80048820-windows-live-messenger-hatasi.html)

Morrigan 12 Şubat 2007 13:32

Hata Kodu 80048820 : Üzgünüz, şu anda Windows Live Messenger oturumunuzu açamadık. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Durumu çözmenize yardımcı olması için aşağıdaki adımları deneyin:
  1. İnternetinizin olup olmadığını kontrol edin.
  2. Bilgisayarınızın saatini ve tarihini kontrol edin
  3. Explorer'ın proxy ayarlarının otomatik bul seçeneğini kaldırın.
  4. explorer da tools(ayarlar) altında Internet Options(internet seçenekleri) connections (bağlantılar) Lan setting içindeki Automatically detect settings(otomatik proxy bul)seçeneğini kaldırın.
  5. MSN Messenger 7.5i başlatın.sonra msn de "Tools" menüsündeki "Options." seçeneğini açın.orada "Connection," ve "Advanced Settings." seçeneğini açarak "SOCKS." seceneğini kaldırın okeyleyerek setting bölümünden çıkabilirsiniz.
  6. Explorerın ayarlarındaki advantec seçeneğini ayarlayacağız.
  7. explorerda tools(ayarlar) altında Internet Options(internet seçenekleri) menüsündeki advantec (gelişmiş) sekmesindeki security altındaki
  8. "Check for server certificate revocation" (sertifika ile iilgili alanı) sekmesinin chekini kaldırın.
  9. "Use SSL 2.0" sekmesini işarateleyin
  10. "Use SSL 3.0" sekmesini işarateleyin
  11. Sonra da msn messengerınızı tamamen kapatın. System treyden de kaldırın. Daha sonrada başlat çalıştırdan aşağıdaki komutları yazın. Her komutu yazıp okeylediğinizde registerin başarılı bir şekilde yapıldığına dair mesaj gelecektir. İşleminizi bitirdikren sonra msni tekrar çalıştırın.çalışmazsa makinenizi restart edip deneyin.
  12. Yine sorun devam ederse msni update seçeneği ile kurun.
26 Şubat 2008: Yine Messenger hizmetinde bir sorun var. Bilgisayarınızda herhangi bir değişiklik yapmadan 5'er dakika arayla oturum açmayı deneyin. Windows Live (Hotmail) sunucuları aşırı yüklenmiş olabilir (isteklerin zaman aşımına uğramasına neden olur) ya da Türkiye'yi etkileyen bir ağ problemi olabilir. Bazı hesaplarda oturum açabilmek mümkün. Oturum açılabilen ve oturum açılamayan hesaplar arasındaki en büyük fark ise "izinli ve engelli listelerindeki kişi sayıları".

Alıntı:

Yetkili Eklemesi adlı kullanıcıdan alıntı

Hata Kodu 80048820

BELİRTİLER
Şu anda size Messenger'da oturum açmanızı sağlayamıyoruz. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz. 80048820.
NEDENİ

· Bilgisayarın tarih ve saat ayarları yanlıştır
· Microsoft Internet Explorer SSL ayarları yanlıştır
· Bir güvenlik duvarı Messenger’ın İnternete bağlanmasını engelliyordur
· Proxy ayarları yanlıştır
· Windows Live Messenger bağlantısı yönlendiriciden bloke edilmiştir
· Bilgisayarınızın güvenli bir Web sitesine bağlanması için gerekli güvenlik sertifikaları bozuktur veya kaldırılmıştır
· Bilgisayarınıza, güvenlik sertifikalarını etkileyen bir virüs bulaşmış olabilir
· Hosts dosyasında yanlış bir ayarınız bulunmaktadır
SORUN GİDERME ADIMLARI

1. Bilgisayarın Tarih ve Saat Ayarlarını kontrol edin:

a. Windows XP’de,
Başlat'a gidin, Çalıştır'ı tıklayın, Çalıştır penceresinde Control yazın
Denetim Masası'nda, Tarih ve Saat'i çift tıklayın
b. Windows Vista ve Windows 7'de,
Başlat'ı tıklayın, Başlat Arama kutusunda tarih ve saat yazın ve ardından Programlar listesinde Tarih ve Saat'i tıklayın.
Tarih ve saat ayarlarının güncel tarihi, saati ve yılı gösterecek şekilde ayarlandığından emin olun ve ardından TAMAM'ı tıklayın. Değilse, Tarihi ve saati değiştir… üzerine tıklayarak güncel tarih ve saati ayarlayın.

2. Internet Explorer güvenlik ayarlarını yapın:

a. Internet Explorer'ı açın.
b. Araçlar menüsünde, Internet Seçenekleri'ni tıklayın ve ardından Gelişmiş sekmesini tıklayın.
c. Güvenlik bölümüne kadar kaydırarak inin, aşağıdaki onay kutularının doğru ayarlandığından emin olun:

· Sunucu sertifikalarının geçerliliğini denetle onay kutusunu temizleyin.
· SSL 2.0 kullan onay kutusunu seçin.
· SSL 3.0 kullan onay kutusunu seçin.

d. Pencereyi kapatmak için Tamam'ı tıklayın.

3. SSL güvenlik kitaplıklarını yeniden kaydedin.

Not: Her bir komutun başarıyla uygulanmasından sonra, "DllRegisterServer başarıyla gerçekleştirildi" şeklinde bir mesaj alacaksınız. Bir sonraki komutu çalıştırmadan önce bu mesajı alıncaya kadar bekleyin.

SSL güvenlik kitaplıklarını kaydetmek için; Windows XP'de aşağıdaki komutları çalıştırın:
Başlat'ı tıklayın, Çalıştır'ı tıklayın, aşağıdaki komutları yazın ve ardından TAMAM'ı tıklayın.

· REGSVR32 softpub.dll
· REGSVR32 wintrust.dll
· REGSVR32 initpki.dll
· REGSVR32 Rsaenh.dll
· REGSVR32 Mssip32.dll
· REGSVR32 Cryptdlg.dll
· REGSVR32 Dssenh.dll
· REGSVR32 Gpkcsp.dll
· REGSVR32 Slbcsp.dll
· REGSVR32 Sccbase.dll

B SSL güvenlik kitaplıklarını Windows Vista ve Windows 7'de yeniden kaydetmek için şu adımları takip edin:

Başlat'ı tıklayın, Tüm Programlar'ı tıklayın, Donatılar'ı tıklayın, Çalıştırı tıklayın, aşağıdaki konutu teker teker girin ve ENTER'a basın:
%windir%\system32\regsvr32 softpub.dll
%windir%\system32\Regsvr32 wintrust.dll
%windir%\system32\REGSVR32 initpki.dll

4. Bilgisayarda virüs taraması yapın ve virüs varsa kaldırın:

• Eğer bilgisayarınızda virüs önleyici yazılım kuruluysa, imza dosyalarının nasıl güncelleneceği ve virüslerin nasıl kaldırılabileceği ile ilgili bilgi için üreticiyle bağlantı kurun.

• Eğer bilgisayarınızda virüs önleyici yazılım yüklü değilse, aşağıdaki adresten indirebileceğiniz Microsoft Security Essentials'ı kullanabilirsiniz http://www.microsoft.com/Security_Essentials/

Buna ek olarak, aşağıdaki Web sitesini ziyaret edin ve ardından, bilgisayarın virüslerden korunmasına yardımcı olmak için ilgili adımları takip edin:
http://www.microsoft.com/athome/security/default.mspx

5. Güvenlik duvarı ve yönlendirici ayarlarınızı kontrol ederek 443 numaralı portun güvenli Web sitelerine bağlanmaya izin verecek şekilde açık olduğundan emin olun. Eğer güvenlik duvarınız 443 numaralı portu denetleyecek şekilde ayarlanmışsa, güvenlik duvarı üreticisiyle bağlantı kurun. Veya güvenlik duvarı dokümantasyonunuzun, bunun nasıl kontrol edilebileceğini anlatıp anlatmadığını araştırın ve eğer bu oluyorsa, engelleyin.

6. Messenger hizmetine doğrudan bir bağlantı kurmak için Windows Live Messenger içinde proxy ayarlarını kaldırın.

a. Internet Explorer'ı açın.
b. Araçlar menüsünde, İnternet Seçenekleri'ni tıklayın.
c. Bağlantılar sekmesini tıklayın ve ardından LAN Ayarları'nı tıklayın.
d. Tıklayarak Ayarları otomatik olarak algıla onay kutusunun seçimini kaldırın.
e. İki kez Tamam'ı tıklayın.

7. Bir yönlendirici kullanıyorsanız, yönlendiriciyi aradan çıkararak (bypass ederek) İnternet'e doğrudan bağlanmaya çalışın ve ardından oturum açmayı tekrar deneyin.

8. Internet Explorer'ın Çevrimdışı Çalışacak şekilde ayarlanmadığından emin olun:

a. IE sürümüne bağlı olarak Çevrimdışı Çalış seçeneğini devreden çıkarın:

· IE 6.0 ve IE 7.0'de, Internet Explorer'ı açın, Dosya menüsüne gidin, Çevrimdışı Çalış seçeneğini devreden çıkarın.
· IE 8.0'da, Internet Explorer'ı açın, Araçlar menüsüne gidin ve Çevrimdışı Çalış opsiyonunu devreden çıkarın

b. Araçlar Menüsüne gidin, Internet Seçenekleri'ni tıklayın
c. Bağlantılar sekmesini tıklayın, “Asla bağlantı çevirme” opsiyonunu seçin

9. Hosts dosyasındaki girdiyi temizleyin.

a. Hosts dosyasındaki girdiyi temizlemek için, aşağıdaki yöntemlerden birini kullanın:

· Windows XP’de,
Başlat, Çalıştır'ı tıklayın, %windir%\system32\drivers\etc yazın ve ardından TAMAM'ı tıklayın.
· Windows Vista'da ve Windows 7'de,
Başlat'ı tıklayın, Çalıştır'ı tıklayın, %windir%\system32\drivers\etc yazın ve ardından TAMAM'ı tıklayın.

b. Açılan Windows Explorer klasör penceresinde, Hosts dosyasını arayın.
c. Hosts dosyasını sağ tıklayın, Birlikte aç'ı tıklayın ve sonra Not Defteri'ni seçin.
d. passport.com alan adıyla ilgili bütün girdileri silin, örneğin, Loginnet.passport.com, Messenger.Hotmail.com,
LoginMSNIA.passport.com, Login.passport.com veya gateway.messenger.hotmail.com.
e. Kaydedin ve ardından Hosts dosyasını kapatın.
f. Windows Live Messenger’da oturum açmayı deneyin.

10. DNS Çözücü önbelleğini temizleyin.

Windows XP'de,

a. Başlat'ı tıklayın, Çalıştır'ı tıklayın, cmd yazın ve ardından TAMAM'ı tıklayın.
b. Komut isteminde, ipconfig /flushdns yazın ve ardından ENTER'a basın. Bu komut önbelleğe alınmış tüm DNS girdilerini boşaltır.
c. Windows Live Messenger’da oturum açmayı deneyin.

Windows Vista ve Windows 7'de,

a. Başlat'ı tıklayın, Tüm Programlar'ı tıklayın, Donatılar'ı tıklayın ve ardından Komut İstemi'ni sağ tıklayın.
b. Yönetici olarak çalıştır'ı tıklayın.
c. Sizden bir sistem yöneticisi parolası veya bir onay istenirse, parolayı yazın veya Devam'ı tıklayın.
d. Komut isteminde, ipconfig /flushdns yazın ve ardından ENTER'a basın. Bu komut önbelleğe alınmış tüm DNS girdilerini boşaltır.
e. Windows Live Messenger’da oturum açmayı deneyin.

Misafir 12 Şubat 2007 13:39

1) İnternetinizin olup olmadığını kontrol edin.
2) Bilgisayarınızın saatini ve tarihini kontrol edin
3) Explorer'ın proxy ayarlarının otomatik bul seçeneğini kaldırın.
explorer da tools(ayarlar) altında Internet Options(internet seçenekleri) connections (bağlantılar) Lan setting içindeki Automatically detect settings(otomatik proxy bul)seçeneğini kaldırın.
4) MSN Messenger 7.5i başlatın.sonra msn de "Tools" menüsündeki "Options." seçeneğini açın.orada "Connection," ve "Advanced Settings." seçeneğini açarak "SOCKS." seceneğini kaldırın okeyleyerek setting bölümünden çıkabilirsiniz.
5) Explorerın ayarlarındaki advantec seçeneğini ayarlayacağız.
explorerda tools(ayarlar) altında Internet Options(internet seçenekleri) menüsündeki advantec (gelişmiş) sekmesindeki security altındaki
"Check for server certificate revocation" (sertifika ile iilgili alanı) sekmesinin chekini kaldırın.
"Use SSL 2.0" sekmesini işarateleyin
"Use SSL 3.0" sekmesini işarateleyin
6) Sonra da msn messengerınızı tamamen kapatın. System treyden de kaldırın. Daha sonrada başlat çalıştırdan aşağıdaki komutları yazın. Her komutu yazıp okeylediğinizde registerin başarılı bir şekilde yapıldığına dair mesaj gelecektir. İşleminizi bitirdikren sonra msni tekrar çalıştırın.çalışmazsa makinenizi restart edip deneyin.
Yine sorun devam ederse msni update seçeneği ile kurun.

Kenan01 12 Şubat 2007 14:47

Hepsini denedim olmadı,çalıştır a yazacağım komutları vermemişsiniz?

Misafir 12 Şubat 2007 14:52

Tarih ve saat özelliklerinden internet saatinizin doğrulayın (güncelleyin)
ßaşlat >> çalıştır >> regsvr32 Softpub.dll

Kenan01 12 Şubat 2007 15:04

İlginize teşekkür ederim ama yine olmadı,başka bir yolu yok mu bunun ?

Misafir 12 Şubat 2007 15:16

Atladığınız birşeyler var olmalı.. Yukarı da yazdıklarımı sırayla uygulayın..

Bunlar dışında; Başlat >> çalıştır

regsvr32 Softpub.dll
regsvr32 Wintrust.dll
regsvr32 Initpki.dll
regsvr32 Rsaenh.dll
regsvr32 Mssip32.dll
regsvr32 Cryptdlg.dll
regsvr32 Msxml3.dll

tek tek deneyin.. Bu da olmazsa yapabilecek birşey yok malesef...

ilishki 12 Şubat 2007 16:20

Selamlar, aynı sorun bendede vardı, yukardaki yolların hiçbiri işe yaramadı. Sorun IE7 de olabilir, format atıp Opera yükleyin veya eski IE ile devam edin, sorun çözülebilir:)

çukutula 14 Şubat 2007 19:23

diğer adresimi açamıyorum ya yardım lütfen biri açılıyor diğeri açılmıyor kafayı yiyeceğim:@ hata kodu 81000306 yardım lütfen:( :(

Misafir 14 Şubat 2007 19:45

Alıntı:

çukutula adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 346724)
diğer adresimi açamıyorum ya yardım lütfen biri açılıyor diğeri açılmıyor kafayı yiyeceğim:@ hata kodu 81000306 yardım lütfen:( :(

Durumu çözmenize yardımcı olması için aşağıdakini deneyin: Internet'e bağlı olduğunuzdan emin olun. MSN Messenger'ın en son sürümünün yüklü olduğundan emin olun. İşletim sisteminiz için kullanılabilir olan en son güncelleştirmeleri yüklediğinizden emin olun. Microsoft® Windows® işletim sistemleri için, Microsoft® Windows® Update web sitesine gidin. Güvenlik duvarı kullanıyorsanız, MSN Messenger'a güvenlik duvarı üzerinden tam erişim izni verildiğinden emin olun. Daha fazla bilgi için güvenlik duvarı belgelerine bakın. MSN Messenger için Gelişmiş Bağlantı ayarlarını doğrulayın.

Not : Bilgisayarınız bir kurumsal ağın parçasıysa, ağın MSN Messenger hizmetine erişmeye izin verdiğini doğrulamak için ağ yöneticinize başvurun. Çevirmeli bağlantı kullanıyorsanız, bağlantı zaman aşımına uğruyor olabilir. Daha sonra yeniden bağlanmayı deneyin.

çukutula 14 Şubat 2007 20:03

ya diğer adresim açılıyor ama ****hotmail.de uzantılı olanı açamıyorum bu üstte belirtilenleride yaptım ama hiç bi şekilde olmuyor:S

MeRt_61 18 Şubat 2007 11:55

sağol bubo oli

furkankarasu 18 Şubat 2007 15:34

dostum googlede arattır bu tür hataları genellikle ben oradan aratıyorum çözümünü buluyorum

rolas 21 Şubat 2007 16:13

Hata 80004005: Windows Live Messenger oturumu açılamıyor
Bu hatayı alıyorsanız, Windows Live Messenger ürününün 8.0.792 veya daha yeni sürümüne sahip olduğunuzu doğrulayın. En son sürümü Windows Live Messenger karşıdan yükleme web sitesi bağlantısından yükleyebilirsiniz.

En son Windows Live Messenger sürümüne sahip olduğunuzu doğruladıktan sonra da bu hatayı almaya devam ederseniz:

1. Windows Gezgini ayarlarınızı değiştirin
1. Araç çubuğunda, Başlat'ı tıklatın ve sonra Araştır'ı seçin.
2. Araçlar'ı tıklatın ve sonra Klasör Seçenekleri'ni seçin.
3. Klasör Seçenekleri penceresinde Görünüm sekmesini tıklatın.
4. Gelişmiş Ayarlar listesinde, Gizli dosya ve klasörleri göster'i seçin, Bilinen dosya türleri için dosya uzantılarını gizle'nin seçili olmadığından emin olun ve sonra Tamam'ı tıklatın.
5. Windows Gezgini penceresinde, Görünüm'ü tıklatın, Gezgin Çubuğu'nu seçin ve Klasörler'in işaretli olduğunu doğrulayın.
2. Kişi Önbelleği klasörünüzü silin
1. Araç çubuğunda, Başlat'ı tıklatın ve sonra Araştır'ı seçin.
2. Sol bölmedeki klasör listesinde şu klasöre gidin: C:\Documents and Settings\Windows oturum açma adınız\Contacts\Messenger e-posta adresiniz
3. Messenger e-posta adresiniz klasörünüzdeki dosyaların tümünü silin
4. Sol bölmedeki klasör listesinde şu klasöre gidin: C:\Documents and Settings\Windows oturum açma adınız\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows Live Contacts\Messenger e-posta adresiniz
5. Messenger e-posta adresiniz klasöründe real (gerçek) ve shadow (gölge) klasörlerini silin.
6. Windows Gezgini uygulamasını kapatın ve yeniden Messenger oturumu açmayı deneyin.
BUDA PANZEHİRİ İyİ Sohbetler. :D

apache00 1 Mart 2007 03:00

ArkadasLar ßende de Aynı Sorun vardı..yaptıgım qözLemLer Sonucu msnim Antivirus Programı yüzünden acılMaadıgını ve 80048820 Hata KOdunu verdigini Gordum.msni acmadan oNce anti-virus Programını devre dısı bırakıp Sonra msni acmaya caLıstım Direk acıLdı Hemde Hata vermeden...Deneyin Bence

ahmetseydi 1 Mart 2007 11:59

MSN Hata kodlarının bir kısmı ve bunların çözümleri: MSN Messenger Hata Kodları ve Çözümleri

burock1905 3 Mart 2007 23:13

aynı sorun banada oldu google messengerden açılıyr msn ım hacklenmemıs yanı

üstün 8 Mart 2007 02:02

evet bendede aynı sorun var arkadaşlar ben bile her yöntemi demneme me rağmen yine bu (80048820) hata koduyla karşılasıyorum . windows'un messenger'ini açıyo ama msn live yi açmıyor hata kodu:80048820) ve bunu kaldırıyorum 7.5 i kuruyorum yine sonuç aynı. anlayacağınız hüsran. son ra 7.5 i de kaldırıyorum ve 7.0 ı kuruyorum ne hikmetse çalışıyor. AMA MAİLLERE BAKA MIYORUM. bu konuda bi bilgi çalışması olanlar lütfen buraya yazabilir mi??????????????

hoterme 13 Mart 2007 21:08

bende de oldu msn dosyasının içini silip tekrar kur msn benim öyle oldu valla çalışıyo şimdi içindekileri sil yanlız umarım olur

Misafir 13 Mart 2007 21:23

Alıntı:

L.a.D.y adlı kullanıcıdan alıntı
Msn Messenger 80048820 Hata Kodu ve Çözümü

1) İnternetinizin olup olmadığını kontrol edin.
2) Bilgisayarınızın saatini ve tarihini kontrol edin
3) Explorerın proxy ayarlarının otomatik bul seçeneğini kaldırın.
explorerda tools(ayarlar) altında Internet Options(internet seçenekleri) connections (bağlantılar) Lan setting içindeki Automatically detect settings(otomatik proxy bul)seçeneğini kaldırın.
4) MSN Messenger 7.5i başlatın.sonra msn de "Tools" menüsündeki "Options." seçeneğini açın.orada "Connection," ve "Advanced Settings." seçeneğini açarak "SOCKS." seceneğini kaldırın okeyleyerek setting bölümünden çıkabilirsiniz.
5) Explorerın ayarlarındaki advantec seçeneğini ayarlayacağız.
explorerda tools(ayarlar) altında Internet Options(internet seçenekleri) menüsündeki advantec (gelişmiş) sekmesindeki security altındaki
"Check for server certificate revocation" (sertifika ile iilgili alanı) sekmesinin chekini kaldırın.
"Use SSL 2.0" sekmesini işarateleyin
"Use SSL 3.0" sekmesini işarateleyin
6) Sonra da msn messengerınızı tamamen kapatın. System treyden de kaldırın. Daha sonrada başlat çalıştırdan
aşağıdaki komutları yazın. Her komutu yazıp okeylediğinizde reğisterin başarılı bir şekilde yapıldığına dair mesaj gelecektir. İşleminizi bitirdikren sonra msni tekrar çalıştırın.çalışmazsa makinenizi restart edip deneyin.
Yine sorun devam ederse msni update seçeneği ile kurun.

burayı aynen uygularsanız büyük ihtimalle sorundan kurtulursunuz...

SyncML 17 Mart 2007 22:19

bence modem ayarında ;)

mahoni1978 1 Nisan 2007 01:27

meraba benim msnde 800401f3 hata kodu veriyor ne yapmam gerekir tesekkürler

ahmetseydi 1 Nisan 2007 01:33

Alıntı:

mahoni1978 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 416870)
meraba benim msnde 800401f3 hata kodu veriyor ne yapmam gerekir tesekkürler

İnceleyin: https://www.msxlabs.org/forum/diger-msn-messenger-programlari/8230-messenger-error-fixer-hata-onarimi.html

manyakca333 1 Nisan 2007 01:52

valla kardeş aynı sorun bendede vardı yazılanları denedim olmadı son olarak ben makinamada hideip platanyum kulanmıştım onun bi yaraı var portları değiş diye onu çalıştırıp portu değiş dediğimde msnye bağlandım sorun kalmadı dene istersen

sedab 3 Nisan 2007 21:03

Alıntı:

manyakca333 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 416908)
valla kardeş aynı sorun bendede vardı yazılanları denedim olmadı son olarak ben makinamada hideip platanyum kulanmıştım onun bi yaraı var portları değiş diye onu çalıştırıp portu değiş dediğimde msnye bağlandım sorun kalmadı dene istersen

bu ne demek anlamadım nasıl yapılıyor.cahilimde ben
ben de msn i açıyorum sorunla karşılaştı kapanacaktır dio ve kapatıyor kendini.sinir oldum

SpeeDDeviL 5 Nisan 2007 03:57

NoRanynn https://www.msxlabs.org/forum/ambience/misc/Bayan-F.gif Arkadaşımızın Dedigi Gibide Olabilir Ama Msn Adreslerinizin Şifrelerini Dondurmuş Veya Kilitlemişde Olabilirler Buna Dikkat Edin Nasıl Açıcagız Diyosanız Birden Çok Sayıda Ardı ardında Giriş Yapın Eger Başka Bi Pcden Açılıyosa Msniniz Sorun Sizin Pcnizde Yok Başka Pcdede Açılmıyosa Msn Adresiniz Hacklenmiş Olabilir..

chatlaxx 7 Nisan 2007 18:24

arkdşlr 1 hfta önceye kdr bnde msne giremiodmm hata kodu werioduu o szin dediğnizz pc saati fln hepsini kntrol ettm bütnn yazılanlrı yptımm bi fayda etmedii en sonunda bilgsyrcı çağrdm sordumm we bnmm pc ye adobe reader die bi cd getrdi onu yükledii we artq sorunsuz bi şklde açabliormm istrsenz bi dneeyn ...
ADOBE READER blki intrnttede bulablrsnz bnmkiii cd ile olmştu ama bi baqn istrsnzz:)

jediknight 9 Mayıs 2007 00:33

HATA KODU: 81000306 MSN ACILMIYOR (KESIN COZUM)

HATA KODU : 81000306

Arkadaslar eğer msn inizi açmak istediginizde Hata Kodu:81000306 ve takip eden bisürü saçma yazıyla karşılaşırsanız yapmanız gereken şeyi anlatıyorum.

Modeminizin markası ne olursa olsun modeminizin simgesine tıklayıp ayarlar kısmına girin. Modeminizi Fabrika ayarlarına çevirin. (Bu ayar gelişmiş ayar seçeneklerinde olabilir) Bu işlemi yaptıktan sonra mevcut internet bağlantınız kesilecektir. Daha sonra bilgisayarınızı kapatıp tekrar açın ve fabrika ayarlarına almış olduğunuz modeminize kişisel internet bilgilerinizi girin. ==>> Örn: kullanıcıadı , password v.s Gerekli bilgileri girip modeminizi tekrar internete erişecek şekilde ayarladıktan sonra bahsettiğimiz MSN HATASI YANİ HATA KODU : 81000306 ortadan kalkacak ve MSN MESSENGER iniz tekrar sorunsuz şekilde açılacaktır.

Ben bu şekilde 1 gün uğraştıktan sonra sorunu çözdüm. Yani test edip onaylıyorum. yapmanıaz gerekenleri doğru yaparsanız SORUN kalmayacak % 100 eminim. AYRICA sakın PC nize format çekme ve bazı sitelerde verilen MSN in resmi sitesinden kopyala yapıştır yapılan gereksiz bilgi yığınını uygulayıp kendinize eziyet etmeyin .

FAYDAM OLMUŞSA NE MUTLU BANA

TEŞEKKÜRLER..!

MaresalGazi 9 Mayıs 2007 00:46

Arkadaşlar local bir sorun biraz daha bekleyin sonra deneyin tekrardan msniniz açılır sorun sizden kaynaklanmıyor TÜRKTELEKOMU SATANLAR YÜZÜNDEN :@:@:@:@

romantik26 11 Mayıs 2007 18:24

bunların hepsı boş olmaz msn yoktur hata duselenesıne kadar beklıyecez

DrAm3vLH 11 Mayıs 2007 18:37

bıde hızmet gecıcı olarak kullanılmamaktadır oluo bzaen?

serram 22 Haziran 2007 00:02

http://img485.imageshack.us/img485/9696/ads305ztu0.png
bendede bu hatayı veriyor msn açılmıyor her yolu denedim ama nafile laptopu kırmak üzereyim.Bu arada hata kodu 80048820 ve genişletilmiş hata kodu 800048406 görünüyor.

rocker_dogan 9 Temmuz 2007 21:18

abi benimkide gitti ugraşıorum 1 günümü aldı hala bişey olmadı saatle ne alakası war onu hiç anlamadım.klomutların hepsini denedim olmadı warmı başka bi yolu ne yapablirim

Psychic 4 Ağustos 2007 19:32

Arkada$Lar Oyle kodlar modlar Hepsi Palavra
ßende 3 gundur Aynı Sorun war ßende karde$imin hotmaili falan açıyo ßenim iMap.cc 'yi acmıyo ilk once saatten falan sandım ugrastım ama aynı sorunu veriyodu $imdi Kendi ßasima Cozumunu ßuldummmm...

Sorun internet explorer .. ExpLorer i Aciyoruz AracLar internet SecenekLeri GeLi$mi$ sekmesine TıkLıyoruz Ardindan En aLtta SıfırLa die ßi secenek war ßunLarı yaparken msn in acık olmamasına dikkat Lutfen .. Daha sonra ßuyuk ßir kutuda ßize uyarı Mesajı geLiyo .. YukLeyicinin AyarLarına Doneceğim oLsun mu diyor. Evet diyoruz işLem yapmaya ßasLıyo işlem ßittiginde Explorer i komple kapatın Hatta Pc yye ßi reset atin Sonra RahatCa GireßiLirsiniz ...
ßen Her yoLu denedim yaLnizca ßu caLı$tı ßu da Kesin Çözüm YorumLarınızı ßeqLiyorumm..

nillonia 8 Ağustos 2007 04:07

bende de aynı problem var ? :cry:ama benim msnin hata kodu:80004005 ? *-)

Kilyoslu1i 26 Ağustos 2007 09:42

Bilgisayarının tarihini kontrol et.

Cinnamon 12 Eylül 2007 14:30

msn update seceneğiyle nasıl kurulur acaba

muzi888 25 Eylül 2007 12:34

var arkadaşım bilgisayarının Gün/Ay ve hatta saat ayarlarımızın doğru olduğuna emin ol.. doğru değilse açılmaz...

bdrycnn 28 Eylül 2007 02:42

msnemi ben açıyorum ancak hata raporu veriyor ve kullanamadan kapanıo bilgisayarımda diğer msne adresleri açılıyor ancak benimki açılınca hata veriyor yardımcı olursanız sevinirim

KARAMAN70 6 Ekim 2007 01:56

slm arkadaslar bana biriniz yardimci ola bilir mi bir kac günden begri kendi bilgisayarimdan msn giremiyorum hata code veriyor anlamadim gitti sifrem dogru baglanacak fakat baglanmiyor hata veriyor ....?

http://img119.imageshack.us/img119/2396/yusuf123ty0.gif

RuffRyders 6 Ekim 2007 02:09

abicim bu konu hakkında ilk mesajlarda bilgi werilmiş ordan bakabilirsin...

Hi-LaL 6 Ekim 2007 04:54

Hi-LaL 6 Ekim 2007 04:56

Alıntı:

KARAMAN70 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 749929)
slm arkadaslar bana biriniz yardimci ola bilir mi bir kac günden begri kendi bilgisayarimdan msn giremiyorum hata code veriyor anlamadim gitti sifrem dogru baglanacak fakat baglanmiyor hata veriyor ....?

http://img119.imageshack.us/img119/2396/yusuf123ty0.gif

Alıntı:

jediknight adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 464989)
HATA KODU : 81000306

Arkadaslar eğer msn inizi açmak istediginizde Hata Kodu:81000306 ve takip eden bisürü saçma yazıyla karşılaşırsanız yapmanız gereken şeyi anlatıyorum.

Modeminizin markası ne olursa olsun modeminizin simgesine tıklayıp ayarlar kısmına girin. Modeminizi Fabrika ayarlarına çevirin. (Bu ayar gelişmiş ayar seçeneklerinde olabilir) Bu işlemi yaptıktan sonra mevcut internet bağlantınız kesilecektir. Daha sonra bilgisayarınızı kapatıp tekrar açın ve fabrika ayarlarına almış olduğunuz modeminize kişisel internet bilgilerinizi girin. ==>> Örn: kullanıcıadı , password v.s Gerekli bilgileri girip modeminizi tekrar internete erişecek şekilde ayarladıktan sonra bahsettiğimiz MSN HATASI YANİ HATA KODU : 81000306 ortadan kalkacak ve MSN MESSENGER iniz tekrar sorunsuz şekilde açılacaktır.

Ben bu şekilde 1 gün uğraştıktan sonra sorunu çözdüm. Yani test edip onaylıyorum. yapmanıaz gerekenleri doğru yaparsanız SORUN kalmayacak % 100 eminim. AYRICA sakın PC nize format çekme ve bazı sitelerde verilen MSN in resmi sitesinden kopyala yapıştır yapılan gereksiz bilgi yığınını uygulayıp kendinize eziyet etmeyin .

FAYDAM OLMUŞSA NE MUTLU BANA

TEŞEKKÜRLER..!

Sorun modeminizden yani internet bağlantısından kaynaklanıyor gibi ...Modem ayarlarınızı resetleyip yeniden kullanıcı adı ve şifre girerek tekrar internete bağlanmayı deneyin bi...

reisgogocu 6 Ekim 2007 10:03

eline saglık kardeş ;)

ugur_ua_1905 8 Ekim 2007 21:33

arkadaşım ilk önce herkezinde dediği gibi tarih saat hepsinin doğru olması gerekiyo eğer hepsi doğruysa ve hala açamıyosan modeminin ayarlarında bişi var çünkü bende aynı şeyi yaşadım ve modemimi bi bilgisayarcıya getirdim o da halletti ve su anda girebiliyorum sana tavsiyem eğer bütün işlemlerin doğrusa saat felan ve hala açılmıyosa al modemini bilgisayarcıya git ve modem ayarlarını yaptır eminimki olucaktır buda msnem istersen ekle daha ii konuşuruz fileydo@hotmail.com

Alıntı:

Kenan01 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 344161)
Hepsini denedim olmadı,çalıştır a yazacağım komutları vermemişsiniz?

arkadaşım eğer hala olmadıysa sorun modemde çünkü aynı problemi bende yasadım modemimi aldım bilgisayarcıya getirdim oda modemin ayarlarına girdi ve halloldu sorun sanada tavsiyem modemini bilgisayarcıya getir

kerimatrax 2 Kasım 2007 00:45

Aynı Hattayı bende Yaşadım Ve KEsinlikle Tarih İle İlgili Sorun Var Pc Direk Salamadan Tarih Atıyor Formattan Sonra ama Sen Tarihinin Tümüne Dikkat Et Düzelt Ben İlk Farketmmedim Ama Tarihim 2006 Mış Oysaki 2007 Olcakmış 2007 Yaptım Msn Çalıştı

ConnecTeXy 17 Kasım 2007 09:29

Msn'imi Açamıyorum? (80048820 Hata Kodu)

olmuyo yaw :S

carpediemmusti 20 Aralık 2007 00:44

Hata Kodu 80048820

aibicm bana yardım edecek yokmu.msn hata veriyo.heersey tamam.skype çalısıyo herse tamam nete giriyo ama msnye giremiyom.yardım ederseniz sevinirim

hellboy726 20 Aralık 2007 12:41

http://img115.imageshack.us/img115/5273/80048820zx8.jpg
Hata Kodu 80048820 : Üzgünüz, şu anda Windows Live Messenger oturumunuzu açamadık. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.
Durumu çözmenize yardımcı olması için aşağıdaki adımları deneyin:
  1. İnternetinizin olup olmadığını kontrol edin.
  2. Bilgisayarınızın saatini ve tarihini kontrol edin
  3. Explorer’ın proxy ayarlarının otomatik bul seçeneğini kaldırın.
  4. explorer da tools(ayarlar) altında Internet Options(internet seçenekleri) connections (bağlantılar) Lan setting içindeki Automatically detect settings(otomatik proxy bul)seçeneğini kaldırın.
  5. MSN Messenger 7.5i başlatın.sonra msn de “Tools” menüsündeki “Options.” seçeneğini açın.orada “Connection,” ve “Advanced Settings.” seçeneğini açarak “SOCKS.” seceneğini kaldırın okeyleyerek setting bölümünden çıkabilirsiniz.
  6. Explorerın ayarlarındaki advantec seçeneğini ayarlayacağız.
  7. explorerda tools(ayarlar) altında Internet Options(internet seçenekleri) menüsündeki advantec (gelişmiş) sekmesindeki security altındaki
  8. “Check for server certificate revocation” (sertifika ile iilgili alanı) sekmesinin chekini kaldırın.
  9. “Use SSL 2.0″ sekmesini işarateleyin
  10. “Use SSL 3.0″ sekmesini işarateleyin
  11. Sonra da msn messengerınızı tamamen kapatın. System treyden de kaldırın. Daha sonrada başlat çalıştırdan aşağıdaki komutları yazın. Her komutu yazıp okeylediğinizde registerin başarılı bir şekilde yapıldığına dair mesaj gelecektir. İşleminizi bitirdikren sonra msni tekrar çalıştırın.çalışmazsa makinenizi restart edip deneyin.
  12. Yine sorun devam ederse msni update seçeneği ile kurun.
*Alternatif çözüm yolları için aşağıdaki yükleme bağlantısında yer alan konuyu inceleyebilirsiniz.

wolf26 8 Şubat 2008 23:46

Tarih 2007 ve Msn çalışması??

Arkadaşlar şöle bir problemim var msn im açılmıyor Hata kodu 80048820 hataynın çözümünü biliyorum tarihim yanlış diye evet tarihim 2007 yılında şuanda ama mecburum başka çok gereken bir program 2007 de çalışıyor ve 2008 e aldığımda tarihi çalışmıyor şimdi böyle olunca tarihim 2007 deyken msn de açılmıyor internet saatini eşitlemesinide kapatmama rağmen yine açılmıyor nasıl açabilirim bilgisi olan varmı yol göstericek olan hem tarhim yanlış olucak hemde açılıcak aslında saçma msn in açılmaması neden yapar bunu nasıl düzeltebilirim şimdiden teşekkürler ...??

RadeoN 26 Şubat 2008 15:20

Arkadaşlar aynı sorun 10 dakika öncesine kadar bendede vardı gece pc mi kapatmadan önce normaldi sabah kalktığımda 80048820 hata kodu geldi msn açılmadı o kadar panik yapmaya gerek yok ;p Öncelikle Program ekle kaldırdan msn onar seçeneğiyle messengerı onarın ardından messenger'ı system tray den çıkış yapıp kaldırın.Sonra saat'i tıklayıp saati güncelleyin kontrol edin düzgünse bağlantı yapın.Ama unutmayın system tray den kaldırıp saati güncelleyin ben kaldırmadan güncelliyordum hiçbir işe yaramıyordu.

Umarım sizdede olur 10 dakka önce hallettim valla ben msndeyim ;p https://www.msxlabs.org/forum/images/icons/hi.gif

Saat: 11:05
Sayfa 1 / 5

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık