MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Tıp Bilimleri (https://www.msxlabs.org/forum/tip-bilimleri/)
-   -   Saçların çabuk uzaması ve düz olması için ne yapılabilir? (https://www.msxlabs.org/forum/tip-bilimleri/209197-saclarin-cabuk-uzamasi-ve-duz-olmasi-icin-ne-yapilabilir.html)

Ziyaretçi 10 Kasım 2008 19:01

Saçların çabuk uzaması ve düz olması için ne yapılabilir?

Ben saçımın uzamasını istiyorum, kısa sürede nasıl olabilir ?

BrookLyn 10 Kasım 2008 19:03

Saçların Çabuk Uzaması İçin Doğal Yöntemler
Yarım olgun avokadoyu çatal ile iyice ezin. İçine bir çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve bir çorba kaşığı soya yağı katıp iyice karıştırdıktan sonra saç diplerine iyice yedirerek sürün. Daha sonra başınıza önce mutfakta kullandığınız streç filmden bir kat sarın onun üzerine de ılık havlu sarıp 1 saat bekleyin. Son olarak saçınızı yıkayıp durulayın. (Hafta bir kez uygulayabilirsiniz.)

Bir kahve fincanı sıcak suyun içine bir kahve fincanı keten tohumu yağı, yarım limon suyu katarak ocağa koyun ve kaynamaya başlayınca hemen ocaktan alın. Başınıza sürebileceğiniz sıcaklığa gelince ılık olarak saçlarınıza sürüp yukarıdaki gibi streç film ve havlu ile sarın. Bir saat sonra saçınızı yıkayıp durulayın.

qzd 5 Temmuz 2009 19:15

arkadaşLar badem yaqı susam yaqı ve hint yaqı bu yaqLarı saçınıza haftada 1 kez uyquLayın cm cm uzuyor bide şampuan oLARAK tresan ısırqan otlu şampuanı kuLLanın bide bi tarif veriyim zetnyaqı ve yumurta sarısı karıştırın saça sürün 15 dk bekleyinn sonra 2 şampuanla yıkayın haftada 1 kez uyqulayın bizim arkadaş bunu yapdı omuzlarında olan saçları 3 ayda beline indi hadi bakalım kolay qelsn kızlar :)

Misafir 3 Eylül 2009 00:20

saçlarınız sağlıklı ve hemen uzamasını istiyorsanız hergün yıkamayın çünkü saç kendi yağıyla beslendiği zaman daha hızlı uzayabiliyor ve yıkarken saçlarnız çok sıcak suyla yıkamayın en son durulamada soğuk suyu tercih edin

Misafir 6 Eylül 2009 16:52

ARKADAŞLAR BEN DE SAÇIMI KESTİRDİM ÇOK KISA OLDU SAÇINIZI SIK SIK ŞAMPUAN KULLANMADAN YIKAYIN GERÇEKTEN FAYDASINI GÖRECEKSİNİZ BİRDE MÜMKÜNSE ARDA SIRADA SAMIRSAK SÜRÜN BİR SAAT BEKLEYİN SONRA YIKAYIN BANA DUA EDECEKSİNİZ

Misafir 2 Ekim 2009 18:14

saclarıın dokulmemesı ıcın sarımsak yağı hem dokulmesını onluyo hem uzamasını sağlıyo mutlaka kullanın

Daisy-BT 4 Ekim 2009 15:59

Saçlarınızın hızlı-yavaş, sağlıklı vb uzaması için çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemlerden size en uygununu çevrenize sorarak değil, bir uzmana sorarak öğrenebilirsiniz.
Ancak, genel sağlık durumunuzun, genetik faktörlerin, saçınıza uyguladığınız bilinçli ya da bilinçsiz bakımın, hangi sıklıkta yıkama-bakım-boya vb işlemlerin yapıldığının, kullandığınız ilaçların, yaşadığınız stresin ya da bağışıklık sisteminizin durumunun saçlarınızı da etkilediğini unutmayın.
Sağlığınızla ilgili herhangi bir sorununuz yoksa ve mevsim geçişleri döneminde değilseniz ama saçlarınız istediğiniz gibi değilse eğitimli uzmanlardan yardım alarak saç bakımınızı ya da bununla ilgili yapılabilecekleri öğrenin.
Saçınızın hızlı uzamasını isterken size uymayan bir yöntem kullanırsanız belki de vücudunuzda başka sorunlara yol açarsınız.
Bence, genetik faktörleri ve hayatın doğal gidişini unutmadan şunları yapın:
Saçınızı temiz tutun, uygun sabun ya da şampuan kullanın, aşırı kirli ortamlardan uzak durun, bilmediğiniz kimyasal maddelerle saç ya da vücut temizliği ve bakımı yapmayın, ilaç, hatta vitamini kendi kendinize kullanmayın, hastalıklarınızı zamanında tedavi ettirin. Bağışıklık sisteminizi düşürecek yaşam biçimi ya da faktörleri hayatınızdan uzaklaştırın. Temiz hava ve sağlıklı gıda alın.
Buna rağmen istediğiniz güzel saçlara kavuşamıyorsanız, olduğu kadarıyla saçlarınızı güzelleştirin ve en önemlisi kendinizi, dolayısıyla saçlarınızı sevin. Varsın saçınız istediğiniz uzunlukta olmasın, rengi arkadaşınız ya da beğendiğiniz sanatçı gibi olmasın, düz ya da dalgalı veya kıvırcık bütün saçlar güzeldir. Sağlıklı görünen saçlarınız kısa da olsa sizi mutlu edebilir. Saçlarınız var oldukça nasıl olsa uzayacaktır. Çeşitli hastalık ya da bu hastalıkların tedavisi nedeniyle saçlarını kaybeden çocuk-genç-yaşlı insanları hatırlayın.

Misafir 4 Ekim 2009 18:25

saçlarınınzın gürleşmesi ve daha kalın telli olmasını istiyosanz hakiki zeytin yagının içine bi kaç diş sarmısak rendeliyip bi kaç gun ayazda bekletin.snra saçınıza sürün sitreçe sarın bir iki saat bekletin.kısa bi süre snra farkı görcksniz

Misafir 25 Aralık 2009 14:01

arkadaşşlarr... çam terebendii ve menekşe yağını aktarcıdan alın cam terebendi sacı uzatıo menekşe yağı ise parlaklık veriyo.. bunları şampuanınıza karıştırın kullanım talimatında ne kdr katacağınz yazıo 3 aydır kullanıorm ve gerçekten uzadığının farkındaım..

Misafir 24 Ocak 2010 13:30

Saçlarınız 3 Ay içinde Omuzunuzdan Belinize Kadar Uzayacak!!!
Bir kuaför arkadaşımdan aldığım bu maske tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
Tamamen doğal ve zararsız bir formül...
Uzamaya başlaması 1 aydan sonra hızla belli oluyor.
Belki denemek istersiniz ve sizinde işinize yarar diye sizlerle paylaşmak istedim
Malzemeler:
Sinemaki otu, badem yağı, bemiks ampül ve su
( sinameki otunu ve badem yağını aktarlarda bulabilirsiniz, bemiks ampül de eczanelerde satılıyor, b vitaminin ampül şeklinde olanı 3.5 tl ,ampülü ucundan kırıp dökersiniz karışıma).
Hazırlanışı:
1 tutam sinemakiyi, bir çay bardağı suda kaynatıyorsunuz.
Süzdükten sonra ılınınca içine 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 1 bemiks ampül koyup karıştırın.
Sadece saç diplerinize uygulayıp biraz masaj yapın ve yarım saat bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın.
Haftada bir uygulanacak...
Düzenli olarak yapılırsa hemen faydasını göreceksiniz.
Özellikle 1 aydan sonra saçlarınız daha hızlı uzamaya başlıyacak.
Uyguladıktan sonra yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Misafir 25 Ocak 2010 16:28

arkadaşlar benim saçlarım önceden çok uzn ve düzdü sonra kestirdikçe kabarıp dalgalanmya başladı internetten araştırdıım bi şeyi denedim yanaımdayken 8 haftada omuzlarıma deydi XD kullandıım şeyler : papatya, ısırgan otu bunları ayrı ayrı kaynatıp ılık ol masını bekleyin ve saçınıza dökün 20 dk sonra yine aynı şeyi yapın bunu haftada 1 yapın işe yarıo

Misafir 8 Şubat 2010 13:35

arkadaslar benim saclarım uzun böyle bi sorunum yok ama uzun sac isteyenler MUTLAKA BUNU UYGULASINLARben arkadasıma tavsiye ettim cok işe yaradı ve bana tsk etti sarımsagı ezin ve havucuda tırnaktan küçük şekilde ezin sonra cezveye 1 bardak su ve havucu sarımsagı atın 15 dk kaynamaya bırakın daha sonra susam yagı ve hint yagını katın 2 dk öyle karıstırın bu karışımı sacınıza sürün yarım saat bekleyin ılık su ile yıkayın.gercekten cok işe yarıyo bana dua edeceksiniz haftada 2 defa uygulayın tsk ler size kolay gelsin ...

LaDy 24 Şubat 2010 13:01

Saçlarınıza sadece yağ sürerseniz bu yağ'ın yüzeyde kalması ihtimali oldukça yüksek olur. Bi karışım daha etkili olur sanırım. Şahsen denediğim ve az çok işe yarayan bir formül vereyim size:

• Bi tatlı kaşığı kadar doğal yollarla ve ısıtılmadan kazanılan badem yağı
  • Bi çay bardağında demlenmiş bir tutam Sinameki otu
  • Ve bir ampül bepantol ya da bemiks
Bepantol'un içerdiği Pantenol saçların hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlar. Sadece Pantenol bulabilirseniz onu da kullanabilirsiniz.
Saçlarınızı yıkamadan 1-2 saat önce saçlarınıza masaj yaparak yedireceksiniz ki kan dolaşımı artsın.

Ayrıca sarımsak da çok etkilidir, tek dezavantajı kokusu. Sarımsak içerikli şampuanlar falan var, kokusu olmayan. Onları da deneyebilirsiniz.

Bunun dışında hint yağı ya da jojoba yağı da, badem yağı gibi etkilidir. Ayrıca kirpiklerinize sürerseniz yatmadan önce bu yağlardan (gözünüze kaçırmamaya dikkat edin) kirpikleriniz de kısa sürede gürleşir ve uzar.

Ayrıca saçlarınıza fön çekmeniz, boyatmanız, perma yaptırmanız ya da çok sık yıkamanız da uzama sürecini daha da uzatır ve sağlarınız incelir. http://www.gifmix.de/grafiken-erstellen/smileys-erstellen/dyn_6_31_81_0_0_0_0_0_0.gif

Misafir 2 Mart 2010 16:45

saçın uzaması gereken şeyler

arkadaşlar benimde saçım çok kısaydı ama uzadı hemde çoooooook bunun sebebi ise ben her akşam yatmadan önce soğuk suyla yıkadım bu arada bi sitede bulduğumu yaptım formül.....
1 yemek kaşığı çörek otu ve susam mı
yumurta sarısı
birde sarımsağı dövün karıştırın saçınıza sürün 15 dk bekleyin ve yıkayın
bunu her hafta 1 kez yapın bide saçınızı her ay biraz kesin uçlarından ve bunları yapın değişimi görceksiniz:):)

Misafir 3 Mart 2010 00:28

arkadaşlar öncelikle baylara sesleniyorum... saçlarım uzamıyor diye endişe ediyorsanız bence boşuna dert ediyorsunuz entele (bit) otunu kullanırsanız ki ben kullanıyorum hala devam ediyorum şuan 2. kez kullandım ve saçım 1,5 cm uzadı haftada 3 kez uygulayın 1 ayda 6 cm ve daha fazlası olacaktır ben inanarak yaptım... ve etkisini daha 2.ci uygulamamda gördüm. tarifini merak edenler için hemen veriyorum.. 2 bardak sirke 2 bardak su ve 10 gr entele (bit) otunu bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın sonra saçlarınıza yedirerek uygulayın 2 saat bekletin ve sonra yıkayabilirsiniz evet biliyorum sirke diyorsunuz iğreniyorsunuz ama inanın acayip etkili sirke olarak ELMA SİRKESİ kullanmayı unutmayın ben de sinüzit olduğu için geceleri uyguluyordum belki bununda faydası olabilir benden tavsiye yatmadan 2 saat önce saçınıza uygulayın ve yıkayıp yatın yapılan karışım 1 ay saça yetecek şekilde ayarlanmış... istanbul'da oturanlar için satıldığı yerler köşe başlarındaki aktarlar değil eminönünde mısır çarşısında orjinalini bulabilirsiniz kahverengi küçük parçacıkta tohumlar =) şimdiden kolay gelsin herkese başarılar

Misafir 7 Mart 2010 17:46

saçlar biz bayanların en önemli sorunu ve takıntısıdır kimimiz kısa dalgalı saçlardan kimimzde uzun düz sactan hoslanırız. Arkadaslar bnmde sacların cok uzun deıl ve takıntı halındeyım artık yapmadıgım sey kalmadı. Size önerim saclarınızı fazla taramayın fon duzlestrıcı maşa vs fazla kullanmayın daha fazla yıpratrsınz ayrıca daha uzun olması ve dokulmemesı ıcınde cam terebentı kullann haftada en az 1 kes kullanın 1 ay ıcınde degsımı farkedeceksnz... sağlıklı gunler....

Misafir 8 Mart 2010 15:26

bakın arkdaşlar bendeçok uğraştım saçımı uzatmakiçin hatta bi araa geceye kadar internette buunu araştırdım ama çözümü yok bir çok tarif aldım ama hiç birini dememedim çünkü her defasında korkttum ya daha kötü bir sonuç alırsam diye bu yüzden kafamı daha başka şelere vermeyi denedim tv filan izledim ve saçlarımı tamamıyla unuttum bir kaç ay sonra bu tekrara kafama takıldı ama ozamna kadar saçlrım uzsdı şimdi saçlarım belimde amasizze şunu önerirm saç kıremlerini bir tas suyun içirisine az miktarda sıkın ve banyodan sonra yani çıkmadan enson saçınıza onu dökün ve çok az iki dakika filan bekleyin durulayın 1 haftada 1 cm uzaması için alın size ne doğal yöntem

Misafir 7 Nisan 2010 19:43

bence doğal halimiz daha güzelll

Misafir 14 Nisan 2010 15:40

tavsiyeler

kesinnn okuyun!!!!!!! saç emek ister.bunu bilin öncelikle...1-yatmadan önce parmak uçlarınızla diplerine masaj yapın2-haftada bir yumurta ile bakım yapın,badem yağıda kullanın.ama bunları düzenli yapın3- hergün kesinlikle tarayın taramak masaj şeklidir.4-sık sık şampuan değiştirmeyin5-hergün saç yıkanmaz bu çok zararlı saçın yağada ihtiyacı var.6-bol bol su için7_sık sık boyamayın boya saçı mahfediyoooo:(8-sabırlı olun stres yapmayın bu çok önemli stres uzamasını yavaşlatır...ben havuç suyu ile yumurtayı deniyorum hem yumuşacık oluyor hemde besliyor ee besleyince noluyor? tabiki uzuyor.9- üç ayda bir kırıklarını aldırın.....çok düzleştirici kullanmayın..

çam terebentin 2 Mayıs 2010 22:31

saçlarınızz

arkadaşlar aktarlarda çam terebentin denilen bir yağ satılıyor . bunu alıp 200 ml şampuanın içine yarısını katın kullanın bende kestrmiştm çok pişman oldum ve işe yaradı bende arkadaşım kullanıyordu ilk çok guzel uzadı şimdi beline geliyo.. ayrıca soğuk suylada yıkamak gerçkten işe yarıyo bide duzleştirmesseniz emin olun guzel uzar.. :)

YesilBoncuk 6 Mayıs 2010 16:48

Saçlarınızın uzaması, vücut kimyanızın dengesiyle yakından ilişkilidir. Belli bir noktadan sonra saç uzaması yavaşlar.
Kısa zamanda saç nasıl çabuk uzar diye merak ediyorsanız sabır ve iyi bakımın saçın uzamasında en önemli etken olduğunu unutmamanız gerekir.
Kırık uçların temizlenmesi çok önemlidir. Doğru şampuan, saç kremi ve şekillendirme ürünleri kullanarak kırık uçların önüne geçmelisiniz.

Saç nasıl çabuk uzar; Dengeli beslenmeli ve sağlıklı uzun saç için gereken vitaminleri beslenmenize eklemelisiniz. Unutmayın, saçlarınız doğal tellere sahiptir ve bunlar sağlığınızın ve iyi olmanızın yansımasıdır. Eğer vücudunuza iyi bakmazsanız, saçlarınız istediğiniz gibi görünmeyecektir. Vücudunuza iyi bakmalı, bir saç bakım programı uygulamalı ve beslenmenize vitamin katkısı sağlamalısınız. Biraz dikkat ve bakımla saçlarınızın harika bir görünüme kavuştuğunu göreceksiniz.

Misafir 25 Temmuz 2010 18:07

Ben saçımı kestirdim ve nerdeyse 1 ay sonra 5 cm filan uzadı bunun için ben banyo yaptıktan sonra saçlarımı sıkıorum. ayrıca saçlarınızı paket lastiğle yada o tür şeylerle kaplamayın o zaman saçlarınıza çok büyük zarar verirsiniz hem o zaman saçlarınız kırılır. saçını asla ıslakken tarama Banyodan çıktıktan sonra bir süre havluyla bekle. Nemi alınmış saç, taranmaya en uygun saçtır. Bu arada kullanacağın tarağın da geniş dişli olmasına dikkat et.
BUNLAR ÇOK ÖNEMLİ KESİNLİKLE OKUYUN !!!!!!!!!!!!!

Misafir 6 Kasım 2010 15:59

ARKADASLAR SİZE SİZİ ÇOK MUTLU EDİCEK BİR ÖNERİM VAR SAÇLARINIZIN DİPLERİNİ BASTIRARAK SÜREKLİ TARAYIN KAN DOLASIMI HIZLANIP SAÇLARINIZ ÇABUCAK UZUYOR.............
SAÇINIZIN DÜZ OLMASI İÇİN İSE SAÇLARINIZI HAFİF ISLATIN VE SICAK HAVLUYA SARIN(AMA HAVLUYU ÜTÜDE FAZLA ISITIN)5-10 DK HAVLU BASINIZDA DURSUN SACINIZ DÜZLENİR SONRADA KALICI OLMASI İÇİN LİMON SUYUNU SUYLA KARIŞTIRIP SAÇINIZA SÜRÜN GERÇEKTEN İŞE YARIYOR...

Misafir 16 Aralık 2010 21:01

...

saçına yılan yağı sürebilirsin bnm saçım çok seyrekti kullandım saçım çoğaldı saçın hızlı uzamasına yardım ediyo ama saçaı normal yada sık olanlar yılan yağı kullanmasın saçları iyce çoğalırsa başa çıkamazlar

Misafir 18 Ocak 2011 22:40

saçlarınızın uzaması için zeytini tabağa koyunca altındasn yağ gelir yağını alıp şeker ile karıştırın evde biraz bile olsa tarçın olsun düz olması için karabiber kıvırcık olması için ise tarçın koyun örneğin saçınızın düz olmasını isterseniz karabiber ve zeytinin altta kalan yağını karıştırın birazda tuz saçınızın dibine masaj olarak uygulayın 15-20 dk bekletin ve saçınızı durulayın

Misafir 3 Şubat 2011 23:51

Bence uzatmak için saçınıza bakım gösterin.Hafta da 3-4 kez yıkanın.2-3 kere başınızı şampuanlayın.Ve saç diplerini çok iyi bir şekilde yıkayın.Annem hep saçımı keser.Yani biraz...Ama saçım hep uzar.Saçım belime kadardı annem biraz kestiği için bellimden yukarı oldu.Bir de benim saçım kıvırcık..Kıvırcık olduğu halde uzun..Ben hep bu yöntemleri yapıyorum.İşte saçıma kısacası bakım gösteriyorum.Düzleştiriyorum ve dalga da yapıyorum.Saçımı şekilden şekile sokuyorum.Yani çok eğlenceli oluyor ve saçlarımız daha da bakımlı oluyor.Her saç bakımlı olursa uzar.Eğer bakımlı olmazsa uzamaz...

Misafir 15 Mart 2011 15:10

arkadaşım saçın hızlı uzamasını istiyorsan saçlarını hep örmen lazım saçını örersen normal uzama oranının %50 daha fazla olduğunu söylüyorum çünkü benim ablam kuaför kendi dükkanında

zxz 11 Mayıs 2011 21:46

saç için

saglıklı saç için günlük birkaç dakikalık masaj bir nimettir. masaj, saçların beslenmesini iyleştirerek ve büyümesine teşvik ederek baş derisinde ki kan akımını hızlandırır. hiçbir kozmetik ilaç saçları bu kadar güzel, bakımlı, mükemmel ipesi parıltılı yapamaz. saçları, enseden alna, ondan sonra bütün yönlere dogru başı serbest tutarak, kendini germeden taramalısnız. bu şekilde yapılan taramanın sayesinde yorgunluk ve baş agrısı giderilir. eger saç telleri kırılgan,uçları yıpranmış ise onlar fırça tarakla degil dişli tarakla taranmalı. eger saçlar yaglı ise fırça tarak size uygun olmaz.

Misafir 31 Mayıs 2011 18:12

saclarınıza 1yemek kaşığıçörek otu ve susam otu 1yumurta sarısı eğer saçlarınızın uzamasını istiyorsanız bu kürü deneyin

Misafir 2 Haziran 2011 21:53

arkadaslar kekik suyunu kaynatın kekikleri süzün ilk önce sampuanla yıkayın saçınızı daha sonra kekik suyu ile ovun benim saçım kütken 1 ayda omuzlarıma geldi bu yöntemi çok tavsiye edrim

e-z 30 Haziran 2011 17:23

tatlı badem yağını ve e vitamini karıştırıp yarım saat bekletin saçınızda sonra diplerine masaj yapın ve yıkayın düzenli olarak bunu tekrarlayın

Misafir 22 Temmuz 2011 09:44

ya bnm acil saç uzatmam lazım arkadaslar suan saclarım 5-6 cm (bu nasıl kız lan demeyin ben erkegim ama uzun saca bayılırım:) )ben sık sık soguk suyla yıkıyorum üstte arkadasımız iyi geliyor dedigi icin ve badem yağı kullanıyorum saclarım ne kadar surede 10-15 cm olur

nicely 22 Temmuz 2011 10:36

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2102007)
SAÇIMIN DÜZ OLMASI İÇİN NE YAPMAM GEREKİR

saçınızın düz olması için şimdilerde kuaförler düz fön çekiyor ve bu fön altı ay kadar devam ediyor yıka kes ne yaparsan bozulmuyor ama fiyat olarak 300tl civarı

Dümdüz Saçlar İçin Yöntemler
Bu yöntemi uygulayabilmeniz için saç fırçası, havlu, saç kurutma makinesine ihtiyacınız olacak. Makine ile saçlarınızı kuruturken saçları kökünden dışarı doğru fırçalayın. Isı doğal bir düzleştirici vazifesi görecektir.

Saç kurutma makineniz yoksa saçlarınızdaki suyun fazlasını havluyla aldıktan sonra saçlarınızı düz olarak fırçalamaya başlayın. Her 5 dakikada bir saçlarınızı kuru bir havluyla sarın 4-5 dakika bekledikten sonra tekrar fırçalayın. Saçlarınız iyice kuruyana kadar bunu tekrarlayın.

Bazı eczanelerde kimyasal saç düzleştirici kremler bulabilirsiniz. Ancak bu ürünlerin uzun süreli kullanımı saçlarda oldukça fazla hasar vermektedir.

nicely 22 Temmuz 2011 10:37

Saçların Çabuk Uzaması İçin Doğal Yöntemler

Yarım olgun avokadoyu çatal ile iyice ezin. İçine bir çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve bir çorba kaşığı soya yağı katıp iyice karıştırdıktan sonra saç diplerine iyice yedirerek sürün. Daha sonra başınıza önce mutfakta kullandığınız streç filmden bir kat sarın onun üzerine de ılık havlu sarıp 1 saat bekleyin. Son olarak saçınızı yıkayıp durulayın. (Hafta bir kez uygulayabilirsiniz.)

Bir kahve fincanı sıcak suyun içine bir kahve fincanı keten tohumu yağı, yarım limon suyu katarak ocağa koyun ve kaynamaya başlayınca hemen ocaktan alın. Başınıza sürebileceğiniz sıcaklığa gelince ılık olarak saçlarınıza sürüp yukarıdaki gibi streç film ve havlu ile sarın. Bir saat sonra saçınızı yıkayıp durulayın.

Misafir 6 Ağustos 2011 00:07

arkadaşlar hepiniz saçlarınızn uzamasını istiyorsnz ve bn size biraz bilgi vermk istedm bnde sizn durumnzdydm saçlarıma kahkül kestrmk içn kuafrüme gttm o zmn saçlarım belimden 2 karış fln aşşadydı kuafrm saçlarımın uzamasının durduğunu söledi ve kırıklrnı alalm ddi zorlada olsa kabl ettm ve saçlarım çok kısaldı kuafrme çok kızdm ve bana saçlar içn kullanılan iğnelerdn önerdi şampuanının içine kır ddi aldm onu ve kuafme yılan yağı fln gbi şeylern uzamada etkisi varmı die sordm kesnlikle hyr ddi saçları uzatmıyor ddi ve haklydı okadr yılan yağı fln kullndm uzamadı ama kuafrmn ddiği şeyleri yapıyorum ve saçlarım şuanda tam kalçamn birz altnda kuafrlerinize kzmayn haklılar :)) hepinize iyi şanslar saçınıza kullndğnz şeylere çok dkkt edn kalıcı kellk yapa biliyor Allah Korusn :))

Misafir 21 Ağustos 2011 02:15

mustaryo

sakın bu tariflere inanmayın saç dokunuza zarar verebilr ve saçınız daha yavaş büyümeye yolaçabilir ve saçlarınız döküle bilir ...
ama saçınızın çok üzamasını istiyorsanız saç suyla ve yağmurla daha uzar ,hergün saçınızı 15daka suda yıkayın ılık soğuk sıcak farketmez... normalbi saç 1 ayda 2,5cm veyabusayıya yakın biir rakamda uzar suyla her gün 15dk yıkarsanız 3 veya3,5 cm uzayabilir

biruni 24 Ağustos 2011 22:56

Sarımsaklı şampuanlar, arı sütlü şampuanlar veya vitaminli şaç bakım seti müracaat.

Misafir 27 Eylül 2011 16:23

Arkadaşlar bence hergün içinde badem yağı olan yılan yağını kullanın. Gerçekten %100 etki yaratıyor. Bunu ben şahsen denedim ve 1 yılda inanılmaz bir sonuca vardım. İsteyenler denesin şimdiden kolay gelsin diyorum :)

Misafir 29 Ekim 2011 23:53

saçların kolay ama bilinmez sırları

saçlarınızın uzaması için saçlarınıza fön gibi tüm aletleri uzat tutun ve çok iyi bakınn ben hemen uzar bunun uzaması kişiden kiiye degişir çünkü herkezin saç yapısı farklıdır ve kabarmaması içinde saçalrının kat kat olmaması gerekiyor uçlarını düz kestirr benim önceden düzdü kat attırınca kabarıp kıvırcık oldu:))))))))))))))

Misafir 2 Aralık 2011 21:39

Arkadaşlar saçınızın uzaması için,

1 yumurta,
3 bardak su,
3 orta boy havuç...

havuçları rendeleyip 3 bardak suda kaynatalım suyunu süzerek havuçlarla 1 yumurta sarısını iyice karıştırarak saçınıza şampuan sürer gibi sürünüz.
sonrada strech film ile sarıp 1-1,5 saat bekleyip ılık suda iyice yıkayalım bunu haftada 1 kez yapalım.1 hafta sonunda zaten bu formulün işe yaradığını göreceğiniz için 1-2 hafta daha yapabilirsiniz. NOT:BU FORMÜL BİR KUAFÖRE SORULMUŞTUR.

dilek tugçem 20 Ocak 2012 11:00

Saç nasıl hemen uzar?püf noktaları neLerdir?

mazemeler: 1tane turp,
1yumurta sarısı, 3su ßardaqı su.
Hazırlanışı: turpları bıcak yardımıyla soyunuz,rende'den Geçiriniz turpları rendelenen turpları küçük bir tencereye boşaltın üzerine 3su bardagı suyu ilave edin 1-2dk kaynatın sogumaya bırakın soguduktan sonra üzerine yumurta sarısını katın karıştırın süzgeçten süzün bi kaba daha sonra haftada 2qün saçınıza masaj yaparak uygulayın şeffaf bi poşetle saçınızı sarın 1saat beklettikten sonra şampuanla yıkayın eminim ki bu karışımı her zaman uyguladıqınız zaman saçınızdaki uzamayı sizde fark edeceksiniz..

Misafir 24 Ocak 2012 12:38

SAÇLARIN UZAMASI İÇİN FORMÜL
ben saçımın uzaması için bir maydonozu tel tokalar ile saçıma sardım.sonra saçıma bir krem sürdüm kremler farketmez.sonra yüz kurutma havlusu ile saçımı sardım.1-2 saat beklettim.sonra saçımı açtım ve yıkadım.1 gün bekledim ve saçıım baş parmak kadar uzadı.
DİKKAT:kremi sürerken derilerimize sürmemiz lazım.

suLu qöz 24 Ocak 2012 20:48

saçın uzaması için

5 tane havucu rendele kaynamış suyun içine kat yarım saat kaynat. suyunu bi kaba süz bir tane yumurta kır havucun suyuna çırp iyice. su soğuduktan sora başına sür kuru yer kalmayacak şekilde. daha sonra streç filmle başinı sar tülbentle bağla 1 buçuk saat beklet yıka güzelce. birhafta boyunca her gün bu işlemi yaparsan saçının ne kadar uzadığını göreceksin.eğer daha .ok uzamasını istiyorsan devamlı bu işlemi yap. hem saçlarını sağlık katar hemde can. uygulamanı tavsiye ederim.

Misafir 28 Ocak 2012 15:32

saçlarımmm

bence elma sirkesini alıp saç uçlarına surun 3 gün sonra saçlarınız uzuycaktır :)

Candy_Girl 29 Ocak 2012 20:18

-Saçları nasıl hızlı uzatabiliriz, hızlı ve çabuk saç uzatmak için ne yapılmalı? Hızlı saç uzatan bitkiler, formüller ve yöntemler.. Saçımızın torbaya benzeyen ve folikül adı verilen parçası kafa derimizin altında bulunur. Bu kısma saç kökü adı verilir ve saçın canlı olan kısmı burasıdır. Bu kökte bulunan saç hücrelerinin bölünmesiyle saç uzar. Her saç teli uzar, uzaması yavaşlar ve bir müddet sonra dökülerek yerine yeni saç teli çıkar. Bir saç telinin ortalama yaşam süresi 2-6 yıldır. Saç teli tek bir parça olarak görünse de alsında 3 parçadan oluşurlar, bunlar: Kütikül isimli dış katman, korteks isimli orta katman ve çekirdektir.....

-Saç teli bir ayda kaç cm uzar ve saç nasıl uzar?
Saç telleri bir ayda yaklaşık 2,5 cm kadar uzarlar. Bu uzama dönemler halinde olur. Bu dönemler saç folikülünün uzaması ve dinlenmesi olmak üzere iki adettir. Dinlenme döneminde saç uzaması geçici bir süre durur. Buna klüp saç denir. Klüp saç bir sonraki uzama dönemine kadar dinlenme sürecinde kalır. Uzama döneminde yeni bir saç gelir ve saçı folikülden dışarı atarsa saç dökülür.
Saç tellerinin uzunluğu o saç folikülünün uzama süresine bağlıdır. Genellikle foliküller 2 ila 6 sene aktif olarak yaşarlar.
Kadınlarda saç uzamasının daha hızlı olduğu dönem 15-40 yaşlar arasında, en yoğun östrojen salgılandığı dönemdir. Saç uzama hızı biyolojik ve çevresel şartlara bağlıdır. Saçın uzamasını etkileyen birçok etken vardır. Bunlar yaş, beslenme, genel sağlık durumu ve hava durumundaki değişikliklerdir. ..
Örneğin saç çocuklarda yetişkinlerden daha çabuk uzar. Ayrıca yaz mevsiminde saçın uzaması, kışa göre daha hızlıdır. Saçı ya da kılları kesmenin, traş etmenin daha sonraki uzaması veya daha hızlı uzaması üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.....

-Hızlı saç uzatma, çabuk saç uzatma kürü 1
Civanperçemi, dövülmüş nar kabuları ve sinemakiyi suda 30 dakika kaynatın. Bu suyu süzüp, losyon kıvamına gelinceye kadar, susam yağı ve çırpılmış yumurta ilave ederek karıştırın. Hızlı saç uzatma sağlayan bu losyon ile saçınızı sık sık yıkayın.

-Hızlı saç uzatma, çabuk saç uzatma kürü 2
Karadur üsaresini bir tülbent ile süzüp, bulamaç haline gelinceye kadar, susam yağı ve yumurta ilave ederek karıştırın. Daha sonra bu karışımı 5 dakika ısıtın. Hazırlanan bu hızlı saç uzatma losyonu ile saçlarınızı iki günde bir yıkayın.

Hızlı saç uzatma, çabuk saç uzatma kürü 3
Rendelenmiş turp, suda 30 dakika süreyle pişirildikten sonra süzülür. Elde edilen sıvıya yumurta sarısı ilave edilerek bulamaç haline gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bulamaç ile saçlar sık sık ovularak yıkanır.

ben saçımı uzatmayı çok denedim ama bakamadım şimdi uzatmaya çalışıyorum en iyi çareyide sirkede buldum...belki hangi sirke diceksiniz..fark etmeyio yeter ki sirke olsun iste elma sirkesi ister üzüm sirkesi ya da başka bir sirke mutlak sirkeyi bulun..nasıl sürdüqüme qelince....kesinlikle sirkeyi olduqu qibi sürmeyin!her banyoda bulunan faraşın içine yarısına kadar su doldurun rengini bulana kadrd sirke koyun biraz dursun sonra (yapmadan önce burnunuzu bulduqunuz ilk şeyle tıkayın yoksa sirke kokusundan bitersiniz) kafanızı öne eğin ve sürmeye başlayın sürme işlemi bittikten sonr sirke biraz kafanızada dursun en son işlem olrak kafnızı sirkeden arındırın ve şampunlayarak yıkayın....(kesinlikle sonuç alıcaksınız)

Misafir 6 Şubat 2012 13:38

yarım olgun avokadoyu çatal ile iyice ezin. İçine bir çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve bir çorba kaşığı soya yağı katıp iyice karıştırdıktan sonra saç diplerine iyice yedirerek sürün. Daha sonra başınıza önce mutfakta kullandığınız streç filmden bir kat sarın onun üzerine de ılık havlu sarıp 1 saat bekleyin. Son olarak saçınızı yıkayıp durulayın. (Hafta bir kez uygulayabilirsiniz.)

Kaynak: Saçların çabuk uzaması ve düz olması için ne yapılabilir?

Misafir 18 Şubat 2012 01:01

Benim saçlarım ince telli, zayıf ve kabaran bir saçtı. Aylarca haftada 1 kez olmak kaydıyla 2yumurta sarısı+yarım çay bardağı zeytinyağı kürünü yaptım. Şu an Saçlarım gür kalın telli sağlıklı ve hızlı uzuyor bu yüzden sürekli kestirmek zorunda kalıyorum. Tavsiye ederim ama sabır gerekli.

Misafir 23 Şubat 2012 15:35

saçların uzaması için uçlarına jilet vurun ben denedim şuan saçlarım belime kadar düz ve çok bakımlı

KinqofTheDewil 23 Şubat 2012 15:49

Saçları silet ile kesen bazı kuaförler var tavsiyem onlara git daha düz olmasını saqlıyor...

Misafir 25 Şubat 2012 12:19

sapuanınızın içine çamterebentin yagından 10 damla damlatmanız ve her yıkandığınızda o şampuanı kullanmanız saçlarınızın uzamasını sağlar ..

Saat: 16:42
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık