![]() |
hayal-düş konulu şiirler. |
Hayâlnâme Bulunmayanı bulmak ister hayâl, Görünmeyeni görmek ister hayâl, Bilinmeyeni bilmek ister hayâl, Saklı yüze tutulan aynadır hayâl. Zamanı durdurmak ister hayâl, Dolmayanı doldurmak ister hayâl, Olmayanı tasvir etmek ister hayâl, Doğmayanı doğurmaktır hayâl. Ulaşılmayana ulaşmak ister hayâl, Güç tükenir, imkân bulamaz hayâl, Yazılmayanı yazmak ister hayâl, Hep Kaf Dağının ardındadır hayâl. 04.11.2003 İbrahim Bayraktar |
Hayal Kırıklıkları Hayal kırıklıkları Hayal kırıklıkları Kalbime batan Cam kırıkları Hayaller görülür Hayaller duyulur Hayaller koklanır Hayallerin tadı da vardır Hayallere dokunursunda. Taşlar gelir yol boyunca Kimi kırar hayallerini Kimi kırmaz Hayal kırıklıkları Hayal kırıklıkları Kalbime batan Cam kırıkları. HAYAL KIRIKLIKLARI Hayal kırıklıkları Hayal kırıklıkları Kalbime batan Cam kırıkları Hayaller görülür Hayaller duyulur Hayaller koklanır Hayallerin tadı da vardır Hayallere dokunursunda. Taşlar gelir yol boyunca Kimi kırar hayallerini Kimi kırmaz Hayal kırıklıkları Hayal kırıklıkları Kalbime batan Cam kırıkları. HAYAL KIRIKLIKLARI Hayal kırıklıkları Hayal kırıklıkları Kalbime batan Cam kırıkları Hayaller görülür Hayaller duyulur Hayaller koklanır Hayallerin tadı da vardır Hayallere dokunursunda. Taşlar gelir yol boyunca Kimi kırar hayallerini Kimi kırmaz Hayal kırıklıkları Hayal kırıklıkları Kalbime batan Cam kırıkları. Ahmet Aksoy |
Hayaller Hayaller bir damla sudur kimi zaman, kimi zaman derin bir nefestir hayaller. Bakarsın oluk oluk akar, sel sel dağları aşar. Bakarsın deniz olur okyanus olur, evrene sığmaz hayaller. Gerçek ve hayal Bir gerçekler vardır Bir de hayaller Keşke hayaller Gerçek olsa Gerçekler de hayal... Hayaller Şehri Seni kavgamın sebebinde saklıyorum Öfkelerin dinmediği,Hayaller şehrinde Ben aşkı bilemedim Çünkü aşkımı anlayacak bir sevgilinin elinden tutamadım... Dedim ya Hayaller şehrinde yaşıyorum... Sana buğulu penceremin kenarından bakıyorum Karşımda sen ama seni göremiyorum... Can çekişen yüreğimin o kayıp yıldızların veriyorum sana Acıların geçmediği,Hayaller şehrinde Ben güzel yaşamayı öğrenemedim Çünkü haybeden olan yaşamımızda sol yanımız hep boş kaldı... Dedim ya Hayaller şehrinde yaşıyorum... Seni yalnızlığımın geçmek bilmeyen saatlerinde gizliyorum Umutların bitmediği,Hayaller şehrinde Ben mutluluğu beceremedim Çünkü mutluluğumuza engel bazı nedenlerimiz vardı hayata ilişkin... Dedim ya Hayaller şehrinde yaşıyorum... Seni hayallerimin ötesinde bırakıyorum Hep hayal kurmaktan başka çaresi olmayan insanların yaşadığı HAYALLER ŞEHRİNDE... |
HAYAL VE DÜŞ KONULU ŞİİRLER Bİ PERFORMANS ÖDEWİ VAR. HAYAL VE DÜŞ KONULU VE ALTINDA YAZARIN İSMİ DE BULUNAN BİR ŞİİR YOLLARSANIZ SEWİNİRİM.. |
Hayallerim Benim hiç dilek ağacım olmadı Hiç ağlamadım koca gövdesine yaslanarak Umutlarımı sakladığım kurdelemi bağlayamadım dallarına Benim hiç dağlarım olmadı çıkıp zirvesine, sesimi tutamadım sesimle Duyamadım hıçkırıklarımı.. Oturamadım kayalıklarına Ben hiç gelincik bahçelerinde koşmadim serilmedim sere serpe kızıllarına başım yerde kucaklamadım koca mavi goğü sıkmadım gözlerimi güneşe benim hiç bisikletim olmadı yokuş asagı inerken ayaklarim havada heycandan bağırmadım hiç okşamadı bulutlar gülen çocuk sesimi Benim hep hayallerim oldu kurdalem cebimde Hiçkırıklarım gırtlağımda Gelincikler ellerimde Bisikletim ise .. çocukluğumda gördügüm vitrinde kaldı Nilgün Ezer |
Hayaller şehri ve Sen (Silopi) Seni Kavgamın Sebebinde Saklıyorum Öfkelerin Dinmediği,Hayaller Şehrinde Ben Aşkı Bilemedim Çünkü Aşkım Anlayacak Bir Sevgilinin Elinden Tutamadım Dedim ya Hayaller Şehirnde Yaşıyorum.... Sana Buğulu Penceremin Kenarından Bakıyorum Karşımda Sen Ama Seni Göremiyorum... Can Çekişen Yüreğimin O Kayıp Yıldızların Veriyorum Sana Acıların Geçmediği,Hayaller Şehrinde Ben Güzel Yaşamayı Öğrenemedim Çünkü Haybeden Olan Yaşamımızda Sol Yanımız Hep Boş Beytullah Ciru |
bunu buldum :D Hayal Meyal ..................! Hayal meyaL! ............! Her şey Hayal meyaL! .....! Yaşanan her Şey hayal meyaL! ........! Bilki her Şey Hayal meyaL! ..! Bilki ölmüşüm Herşey hayal meyaL! ........! Bilki yaşam Hayal meyaL! Ahmet Aksoy |
slm arkadaşlar hayaller ve düşlerle ilgili güzel sözleri olan var mı??? |
Arkadaşlar şiirler için teşekkürler fakat düş konulu şiirlerde var mı? |
düş ve hayal şiir yyaa performans ödev var düş ve hayalle ilgili şiir istiyorum plase |
hayal düş konulu Hayaller şehri ve Sen (Silopi) Seni Kavgamın Sebebinde Saklıyorum Öfkelerin Dinmediği,Hayaller Şehrinde Ben Aşkı Bilemedim Çünkü Aşkım Anlayacak Bir Sevgilinin Elinden Tutamadım Dedim ya Hayaller Şehirnde Yaşıyorum.... Sana Buğulu Penceremin Kenarından Bakıyorum Karşımda Sen Ama Seni Göremiyorum... Can Çekişen Yüreğimin O Kayıp Yıldızların Veriyorum Sana Acıların Geçmediği,Hayaller Şehrinde Ben Güzel Yaşamayı Öğrenemedim Çünkü Haybeden Olan Yaşamımızda Sol Yanımız Hep Boş Fadime Azye Çokyeme |
hayal ve düş ile ilgili şiirler Hayal ve düş ile ilgili şiirler var mı? |
hayal ve düş performan s ödevim var şir bulursanız sevinirim XD |
Düş Düş'tün gerçekliğinde Ben düş'ünün peşinde Düş-lendim düş-lerinde Gerçekliğimde düş-tün Düş-üm gerçek oldu Gerçekliğim düş-ün Düş-ürdün,düş-tüm Düş-ünemedim düş-künlüğünü Düş oldum Düş-man oldum Düş-tün... ........... devamı >> Ali Veli |
Hayal ve Düş Düşlerimi satacağım bu gece, Alan var mı diye sormayacağım, Sergileyeceğim hepsini Unutulmuş tozlu raflarda. Aldatılmış olsam da Sitem etmeyeceğim Bir zamanlar beni mutlu eden rüyalara. Hayallerimi ödünç vereceğim bu gece, Mutlusunu, mutsuzunu ayırmadan, Sırları içinden almadan, Dileklerim kaybolmadan, Sığındığım hayalleri soldurmadan, Bir çocuk hüznüyle Bırakacağım onları avuçlarımdan. Ben artık dün ki ben değilim, Ne satılacak düşlerim, Ne de verilecek hayallerim kaldı. Hayat bana kollarını açsa da, Yeni umutlar göz kırpsa da, Bıraktığım hatıralardan korksam da, Şimdi değil ama Belki bir gün döneceğim onlara. Zeynep Nilgün Gökçeöz |
bir hayal bin gercek vardır dünyada... |
Evet düş konulu da olsa çok güzel olurdu... |
Hayaller cam kırıkları gibi; ışık varsa, kırar onu, envai renk düşürür önüne... ışık yoksa, önünü göremez, basar basar kanatırsın kendini... |
Kapa gözlerini sadece hayal et, Girecek düşlerine istediğin davet açacaksın gözünü ,önünde evet Alacaksın eline güzel bir bisiklet Meral ACET |
DÜŞLERİMDESİN ANNE Düşlerimdesin anne Gecenin ortasında Zifiri karanlıkta Yanımdasın anne Uzatıyorsun ellerini Sarıyorsun bedenimi Okşuyorsun saçlarımı Hayallerimdesin anne Farkında değil hiç kimse Sıcacık nefesini,o güzel sesini özlüyorum ben seni Ne düşümde ne hayalimde Gerçeğimde ol yanımda kal ANNE Meral ACET Beşiktaş İlköğretim OKulu :) |
Düşler Düşlemek uzakları, çok uzakları Güneşin doğduğu ya da battığı yeri Düşlemek denizlerin derinliklerini ya da Okyanusların sonsuzluklarını Düşlemek ölümsüz sevgiyi ya da Sevgisizliği İşte böyle bir şey, düşler Beni gerçeklerden ayırdılar Uzaklara, çok uzaklara götürdüler Ve yalnız bırakıp geri döndüler. |
broken paylaştığın şiirlerin şairlerinide yaz mesela hayaller adlı şiirin. |
Düşlerimdesin anne Gecenin ortasında Zifiri karanlıkta Yanımdasın anne Uzatıyorsun ellerini Sarıyorsun bedenimi Okşuyorsun saçlarımı Hayallerimdesin anne Farkında değil hiç kimse Sıcacık nefesini,o güzel sesini özlüyorum ben seni Ne düşümde ne hayalimde Gerçeğimde ol yanımda kal ANNE Meral ACET Beşiktaş İlköğretim OKulu |
2. sınıf şiirleri konu hayal ve düşler lütfen söylermisiniz ama ağır olmasın 2. sınıf lütfennnnn |
sınıfta kaldım bir rüya gördüm gönül bagımda hayrolsun diyerek hayrete daldım. iki gönül birdi ergen çagında bu rüya yüzünden sınıfta kaldım. |
doğa hayal ve düş şiiriniz varmı öğretmen performans ödevi verdi. |
Gerçek ve hayal Bir gerçekler vardır Bir de hayaller Keşke hayaller Gerçek olsa Gerçekler de hayal |
düş arkadaşlar düşlerle ilgili şiiri olan lütfen yazsın |
başka şiir yok mu?? |
Alıntı:
|
hayal ve düş konulu şiirlr performans ödevlerini yapan arkadaşlar yardımınız ihtiyacım var. şiirin başlığında "hayal ve düş " kelimeleri geçmek zorunda mı? önemli olan şiirin içeriği değil midir? özellikle bu performans ödevini daha önce yapmış arkadaşlara soruyorum biraz açıklayıcı bilgi verirmisiniz? |
Hayaller Hayaller bir damla sudur kimi zaman, kimi zaman derin bir nefestir hayaller. Bakarsın oluk oluk akar, sel sel dağları aşar. Bakarsın deniz olur okyanus olur, evrene sığmaz hayaller. Gerçek ve hayal Bir gerçekler vardır Bir de hayaller Keşke hayaller Gerçek olsa Gerçekler de hayal... Hayaller Şehri Seni kavgamın sebebinde saklıyorum Öfkelerin dinmediği,Hayaller şehrinde Ben aşkı bilemedim Çünkü aşkımı anlayacak bir sevgilinin elinden tutamadım... Dedim ya Hayaller şehrinde yaşıyorum... Sana buğulu penceremin kenarından bakıyorum Karşımda sen ama seni göremiyorum... Can çekişen yüreğimin o kayıp yıldızların veriyorum sana Acıların geçmediği,Hayaller şehrinde Ben güzel yaşamayı öğrenemedim Çünkü haybeden olan yaşamımızda sol yanımız hep boş kaldı... Dedim ya Hayaller şehrinde yaşıyorum... Seni yalnızlığımın geçmek bilmeyen saatlerinde gizliyorum Umutların bitmediği,Hayaller şehrinde Ben mutluluğu beceremedim Çünkü mutluluğumuza engel bazı nedenlerimiz vardı hayata ilişkin... Dedim ya Hayaller şehrinde yaşıyorum... Seni hayallerimin ötesinde bırakıyorum Hep hayal kurmaktan başka çaresi olmayan insanların yaşadığı HAYALLER ŞEHRİNDE.. |
hayalim de düşümde sensin hayalerimi süsleyen düş bahçemin beyaz gülü hayalin hiç gitmez aklımdan gerçeği düşleyen hayalimsin herhün çıkp karşıma bakınca gözlerimin içine işte ben o anda ölüyorum hayallerinle |
başka şiir yokmu arkadaşlar ya of hemde hiç |
| Saat: 13:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık